Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Orsós magnók "reel to reel"
Új műsoros szalagok eladók:
Műsoros szalagok (4 track 7.5 IPS) made in U.S.A
Moscow with love –Jo Basile Orch (Audio Fidelity) 3000ft
Yehudi Menuhin-Ravi Shankar West meets East (Angel Stereo 3 ¾) 4000ft Kchachaturian-Kabalevsky –Vienna State Orch (Vanguard Stereolab) 4000ft Prokofjev –Péter és a farkas, Csajkovszkij –Diótörő , Bernstein (Columbia) 3000ft Robert Shaw 200 voices of .. Hallelujah! (Living Stereo) 5000ft
Puccini Madame butterfly – (Living stereo) 6000ft 2 reel Philharmonic ball –Willy Boskovsky (London) 3000ft Verdi Spectacular, Camarata (London) 3000ft Tchaikovsky – Nutcracker suite Stanley Black (London) 3000ft Bach Spectacular – Camarata (London) 4000ft
Mindegyik /kivéve a Bach Spectacular, az egyszer játszott/ szalag új! (szalagvég leragasztva)
Uher Royal magnóhoz gyári új alkatrészek eladók:
idlerek: 4000ft/db
nyomógörgő: 4000ft/db
kuplung: 3000ft
háromszögletű meghajtószíj: 3000ft
fékpapucs: 2000ft
Bogen 4 sávos fejek 8000Ft/db
Gyakoroljunk türelmet és megértést barátaim. Felnőtt egy korosztály aki nem látott vagy láthatott "élőben" orsós magnót, gőzmozdonyt és még sok más nekünk, idősebbeknek természetes szerkezetet.
Teljes mértékben egyetértek! Kisgyermek korom óta részem a magnózás de szerintem még én is meglepődnék biztosan egy-két dolgon.
Még kötelező olvasmányként ajánlom a "Magnósok Évkönyve" sorozatot különös tekintettel az első könyvekre. Azokban sok általánosság van és érdekes történelem is. Most nem tudok linket, de a gugli tud neked segíteni a djvu-k ill. pdf-eket illetően.
Kellemes magnózgatást mindenkinek!
koszonom szepen a valaszt, a masodiknal figyelmetlenseg miatt tettem ket irasjelet, a kerdest hogy atfogalmazzam azt szerettem volna megtudni, hogy kb. mikor jelent meg a TESLA marka, es a B90-es tipust hogyan kell hasznalni, marmint a lepesek - bekapcsolas stb. remelem igy erthetobb.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- BajuszosPapa
- Nincs visszaút
- Értékelés: 57
Gyakoroljunk türelmet és megértést barátaim. Felnőtt egy korosztály aki nem látott vagy láthatott "élőben" orsós magnót, gőzmozdonyt és még sok más nekünk, idősebbeknek természetes szerkezetet.
Gaborka8x8 javaslatával egyetértek:
"Keressen valakit a környezetében, aki megmutatja a használatát."
Én is így kezdtem. Akkor is mikor a házimagnózást kezdtem meg akkor is amikor a stúdiómagnózást.
Komáromban tudok segíteni, sajnos Teslám nincs.
A.L.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Ajjajj! Megpróbálom leírni egyszerűen, de sokkal jobban járna, ha keresne a környezetében valakit, aki megmutatja, mert a második lépés "2.) Befűzi a szalagot a fejek elé" is gondot okozhat, ha nem csinált még ilyet, illetve, ha nem látta még soha.
Tehát, ha csak lejátszani akar vele:
1.) Felteszi a telli orsót a bal oldali (alsó) tengelycsonkra, és feltesz egy másik, üres orsót a jobboldali (felső) tengelycsonkra. Fekvő helyzetben nem kell őket rögzíteni, álló helyzetben ellenben igen.
2.) Befűzi a szalagot a fejek elé.
3.) Befűzi a szalagot a jobb oldali üres orsóba.
4.) Kiválasztja a szalagon lévő felvételnek megfelelő sebességet a számláló alatt lévő második gombbal.
5.) Kiválasztja, hogy melyik sávot szeretné hallgatni, a műszer alatt lévő 1-4, vagy 3-2 feliratú gomb valamelyikének megnyomásával.
6.) Elindítja a lejátszást a számláló alatt lévő negyedik gomb jobbra húzásával, és hallgatja, ami a szalagon van. (A hangerőt a csúszópotméterrel állíthatja.)
A felvétel menetének leírására ellenben nem vállalkozom, az "kissé" bonyolultabb ennél. De még egyszer, a legjobb tanács, amit adhatok: Keressen valakit a környezetében, aki megmutatja a használatát.
.
Pazar..
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Masodik kerdesem pedig, hogy a Tesla B90-es magnorol mit kell tudni, marmint maga a megjelenes, mukodeserol.?
tobbek kozott erre is kivancsi voltam. koszonom
És ebből mi olyat tudott meg, ami használható az ön számára?
Egyébként pedig ezt ön saját maga is megtalálta volna, ha használja a Google-t.
.
koszonom szepen a valaszt, a masodiknal figyelmetlenseg miatt tettem ket irasjelet, a kerdest hogy atfogalmazzam azt szerettem volna megtudni, hogy kb. mikor jelent meg ez a magno, es hogyan kell hasznalni, marmint a lepesek - bekapcsolas stb. remelem igy erthetobb.
Ajjajj! Megpróbálom leírni egyszerűen, de sokkal jobban járna, ha keresne a környezetében valakit, aki megmutatja, mert a második lépés "2.) Befűzi a szalagot a fejek elé" is gondot okozhat, ha nem csinált még ilyet, illetve, ha nem látta még soha.
Tehát, ha csak lejátszani akar vele:
1.) Felteszi a telli orsót a bal oldali (alsó) tengelycsonkra, és feltesz egy másik, üres orsót a jobboldali (felső) tengelycsonkra. Fekvő helyzetben nem kell őket rögzíteni, álló helyzetben ellenben igen.
2.) Befűzi a szalagot a fejek elé.
3.) Befűzi a szalagot a jobb oldali üres orsóba.
4.) Kiválasztja a szalagon lévő felvételnek megfelelő sebességet a számláló alatt lévő második gombbal.
5.) Kiválasztja, hogy melyik sávot szeretné hallgatni, a műszer alatt lévő 1-4, vagy 3-2 feliratú gomb valamelyikének megnyomásával.
6.) Elindítja a lejátszást a számláló alatt lévő negyedik gomb jobbra húzásával, és hallgatja, ami a szalagon van. (A hangerőt a csúszópotméterrel állíthatja.)
A felvétel menetének leírására ellenben nem vállalkozom, az "kissé" bonyolultabb ennél. De még egyszer, a legjobb tanács, amit adhatok: Keressen valakit a környezetében, aki megmutatja a használatát.
.
Masodik kerdesem pedig, hogy a Tesla B90-es magnorol mit kell tudni, marmint maga a megjelenes, mukodeserol.?
tobbek kozott erre is kivancsi voltam. koszonom
Orsós, vagy szalagos magnónak nevezzük azokat a magnókat, ahol a magnószalag (általában 1/4 collos) nincs kazettába zárva, hanem csak egy orsóra (esetleg csak egy AEG magra) van feltekerve, és a lejátszáshoz be kell fűzni a fej elé, illetve egy másik (a felcsévélő) orsóba.
Ezt a kérdést, noha használtam párszor B90-et, nem tudom értelmezni (mint ahogy azt sem, miért használ két írásjelet is a mondat végén), ezért a megválaszolását meghagyom másnak.
Remélem, a válaszommal még belefértem a "minél hamarabb" időintervallumba.
.
koszonom szepen a valaszt, a masodiknal figyelmetlenseg miatt tettem ket irasjelet, a kerdest hogy atfogalmazzam azt szerettem volna megtudni, hogy kb. mikor jelent meg a TESLA marka, es a B90-es tipust hogyan kell hasznalni, marmint a lepesek - bekapcsolas stb. remelem igy erthetobb.
Gondolom, normál sebességgel akár 15 000 Hz-et is át tud vinni.
.
- magicvoice
- V.I.P.
Egy helyen egy nullát lefelejtettek.
Egy virtuális kakasos nyalóka annak, aki megmondja, hol hibázik az a nulla.
.
Gondolom, normál sebességgel akár 15 000 Hz-et is át tud vinni.
Egy helyen egy nullát lefelejtettek.
Egy virtuális kakasos nyalóka annak, aki megmondja, hol hibázik az a nulla.
.
- magicvoice
- V.I.P.
Orsós, vagy szalagos magnónak nevezzük azokat a magnókat, ahol a magnószalag (általában 1/4 collos) nincs kazettába zárva, hanem csak egy orsóra (esetleg csak egy AEG magra) van feltekerve, és a lejátszáshoz be kell fűzni a fej elé, illetve egy másik (a felcsévélő) orsóba.
Ezt a kérdést, noha használtam párszor B90-et, nem tudom értelmezni (mint ahogy azt sem, miért használ két írásjelet is a mondat végén), ezért a megválaszolását meghagyom másnak.
.
Irigylem a türelmedet. Én az ilyen kérdésektől a falra tudnék mászni. Szerintem nem itt kéne kezdeni ilyesmivel foglalkozni, hanem előbb az alapismereteket kellene megszerezni
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Kerek egy kis segitseget minel hamarabb
Na az lenne az egyik kerdesem hogy mit is jelent valojaban, hogy orsos magno?
.
Kerek egy kis segitseget minel hamarabb
Na az lenne az egyik kerdesem hogy mit is jelent valojaban, hogy orsos magno?
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
- magicvoice
- V.I.P.
Sziasztok! Tudtok-e ajánlani valakit, aki Szegeden vagy környékén még foglalkozik orsós magnók javításával? Valószínűleg szíjat kellene cserélni.
semmi akadálya
Egyszerűen nem tudok privát üzenetet küldeni és így elég nehéz lesz a kapcsolatot felvenni.
email címem:vozari@freemail.hu. Kérnék egy elérhetőséget. Köszi
- Audi80Avant
- V.I.P.
- Értékelés: 67
Igen tudom, hogy csökken a műsoridő csak az a baj, hogy "új" szalag szinte csak az 528-as elérhető. Ebből adódóan ehhez a tipushoz szeretném beállítatni a magnót. Látom a gyüjteményedből, hogy szakértője vagy ennek a témának, tudnál esetleg segíteni a beállításban?
semmi akadálya
Audio Precision System Two Dual Domain 2522
Audio Precision System One Dual Domain 322 Full ,Tektronix TDS 5052 DPO
Wandel & Göltermann SPM-12 ,Hewlett Packard 3562A TFT Signal Analyzer
Agilent 6627A Power Supply, Tektronix 7834-7L5 Audio Spectrum Analyzer
az RT-909 alapban Maxell szalagra van beállítva , ezzel működik tökéletesen. Majd előkeresem milyen szép átvitelt mértem ezzel.
Az 528-as szalag beállítása teljesen más, ezért nem elégséges a Bias és EQ kapcsolók állítgatása , a gépet hozzá kell állítani ehhez a szalaghoz.
Gondolom azt tudod, hogy ezzel a szalaggal a vastagsága miatt a műsoridőd is csökken.
Igen tudom, hogy csökken a műsoridő csak az a baj, hogy "új" szalag szinte csak az 528-as elérhető. Ebből adódóan ehhez a tipushoz szeretném beállítatni a magnót. Látom a gyüjteményedből, hogy szakértője vagy ennek a témának, tudnál esetleg segíteni a beállításban?
- Audi80Avant
- V.I.P.
- Értékelés: 67
Hello!
Segítséget szeretnék kérni. Pio RT909-es magnónál, ha Basf PER 528-as szallagra akarok felvenni, akkor a magnón a BIAS illetve az EQ kapcsolóknak milyen állásban kell lenniük? A magnó gépkönyvében ilyen szallagra nincs utalás. Előre is köszönöm.
az RT-909 alapban Maxell szalagra van beállítva , ezzel működik tökéletesen. Majd előkeresem milyen szép átvitelt mértem ezzel.
Az 528-as szalag beállítása teljesen más, ezért nem elégséges a Bias és EQ kapcsolók állítgatása , a gépet hozzá kell állítani ehhez a szalaghoz.
Gondolom azt tudod, hogy ezzel a szalaggal a vastagsága miatt a műsoridőd is csökken.
Audio Precision System Two Dual Domain 2522
Műszerrel be kéne állítani az előmágnesezést,meg a szinteket a szallaghoz.
Köszi! Ki tud ilyet csinálni, mert én nem?
Ez mi ez?
.
Az első Magyar "közhasználatú" magnó, EHR-11 a típusa, és a mechlabor tervezte!