Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10984
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A merevlemez rezgése és elektromos zaja, ekkora probléma (akkor is, ha külön lineáris tápolása van minden pc alkatrésznek)?
Átviszem a témát a PC-s topikba.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Ilyen módon nem is nagyon fogsz különbséget hallani. Ha már ott van a gépben egy rezgő, zajongó merevlemez, akkor szinte mindegy, hogy arról, vagy másik meghajtóról játszod le az anyagot.
A merevlemez rezgése és elektromos zaja, ekkora probléma (akkor is, ha külön lineáris tápolása van minden pc alkatrésznek)?
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

Nekem hdd, ssd is van az audio pc-ben, illetve hálózaton is tárolok zenéket. Próbáltam ugyanazt a számot különböző helyről lejátszani, de nem hallottam különbséget. Egy vakteszten biztosan megbuknék.
Ilyen módon nem is nagyon fogsz különbséget hallani. Ha már ott van a gépben egy rezgő, zajongó merevlemez, akkor szinte mindegy, hogy arról, vagy másik meghajtóról játszod le az anyagot.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Nekem hdd, ssd is van az audio pc-ben, illetve hálózaton is tárolok zenéket. Próbáltam ugyanazt a számot különböző helyről lejátszani, de nem hallottam különbséget. Egy vakteszten biztosan megbuknék.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8918

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Azért aki ssd-n tárolja a zenéit ne essen kétségbe..
Ezért (is) kell a felhőben tárolni. 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: audioline »

Az eco 5400-es HDD-knek jobb a hangja, mint a 7200-eseknek. Én ezt tapasztaltam. Peace.
.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2482

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: supravox »

Tudom, mindjárt megköveznek egyesek, de az ssd nem segít semmin, sőt több zavarjelet okoz, mit a hdd. Egy 1-2T notebook hdd 7200 fordulattal teljesen elegendő zenelejátszáshoz.
Azért aki ssd-n tárolja a zenéit ne essen kétségbe..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

SD-kártya? Mármint vinyó/ssd helyett? Van ilyen desktop gép vagy ez raspberry-alapú?
Pár évvel ezelőtt, mikor még drágák voltak az SSD meghajtók, zajlottak kísérletek a rendszerek memória kártyáról (SD, CF) futtatására. Ma már ennek nincs sok értelme az asztali gépeknél.

Egy 3 éves Luxor PC-t újítottam fel pár héttel ezelőtt. BIOS-t és szoftvereket frissítettem, illetve az op. rendszert és a muzsikákat átköltöztettem SSD meghajtókra, a merevlemezek pedig kikerültek a gépből. A tulajdonos szerint a hangminőség javulása azonnal hallható volt. Talán majd ő is leírja a saját szavaival.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Ha már vezérelni úgy is kell hálózat, miért nem hálóról megy a zene is?
Én sajnos az egész audio pc témát még nem tudtam megemészteni, de valahogy úgy képzelném el a sajátom, hogy lesz benne egy sd kártya és minden más wifiről...

SD-kártya? Mármint vinyó/ssd helyett? Van ilyen desktop gép vagy ez raspberry-alapú?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Tudom, mindjárt megköveznek egyesek, de az ssd nem segít semmin, sőt több zavarjelet okoz, mit a hdd. Egy 1-2T notebook hdd 7200 fordulattal teljesen elegendő zenelejátszáshoz.

Köszönöm, a kövezéssel nem foglalkozom, inkább a high-t választom, mint a stone-t, ha megadatik, kipróbálom, addig vinyóról megyek, nyilván mindenben az adott rendszer és az aranyfül dönt.  

colop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 115

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: colop »

Egy mini itx-es 3.gen i3-as, M2 SSD-vel, 4 GB RAM-mal és picoPSU160XT-vel. A 12V-os adapter egy jobbfajta FSP. A zene NAS-ról jön. Próbáltam Volumio-val RP3-on, Ordoid C2-n, Windows rengeteg buherálással, de nekem a Daphile volt a legkényelmesebb, legstabilabb, TIDAL megy, youtube-hang megy  , és nem utolsó sorban egy gombnyomásra RAM-ba tölti a playlistet, így nem a hálóról streamel. De ez off-topic. 

Köszi a választ!

Említed, h PC... Milyen PC? Nem tudálékoskodni akarnék, ha régi eléggé, akkor nem feltétlenül kell USB-kondicionáló. Nekem egy 1.8 MHz-es P4-es kb. olyan hangot csinál simán (nincs benne pcie-slot se), mint a mostani i7-es lejátszógép. Ötödáron.

Sajna Daphile-hez és szoftveres kütyüzéshez nem értek, nálam fapados foobar megy, biztos van szebb, jobb, drágább, de nálam régóta ez az etalon.

Sok sikert a DACkereséshez, egy jó DAC sokmindenre jó, adott esetben teljesen új lejátszógépet is ki tud szolgálni :-)))

Lumin T1 | NAD S500i | T+A PA 3000HV | Canton | Synergistic Research | Gigawatt

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Ha már vezérelni úgy is kell hálózat, miért nem hálóról megy a zene is?
Én sajnos az egész audio pc témát még nem tudtam megemészteni, de valahogy úgy képzelném el a sajátom, hogy lesz benne egy sd kártya és minden más wifiről...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Köszönöm, Mester, régóta húzódik ennek a gépnek a kikupálása, ha hó elején úgy állok majd, hogy kaphat egy nagyobb SSD-t, csinálok belőle egy High-Tech, Linuxos steampunk lejátszógépet. 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Legalább ezt kipróbálhatnád, akár a régi gépen, akár újabban, a foobarhoz képest mindenképp jobb. 
Macerás a használata egy kicsit a mindennapokban, de winfos alatt az első öt zenelejátszóban mindenképp benne van. (a Foobar meg nincs benne)

Köszönöm, Mester, régóta húzódik ennek a gépnek a kikupálása, ha hó elején úgy állok majd, hogy kaphat egy nagyobb SSD-t, csinálok belőle egy High-Tech, Linuxos steampunk lejátszógépet. 

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Köszi a választ!

Említed, h PC... Milyen PC? Nem tudálékoskodni akarnék, ha régi eléggé, akkor nem feltétlenül kell USB-kondicionáló. Nekem egy 1.8 MHz-es P4-es kb. olyan hangot csinál simán (nincs benne pcie-slot se), mint a mostani i7-es lejátszógép. Ötödáron.

Sajna Daphile-hez és szoftveres kütyüzéshez nem értek, nálam fapados foobar megy, biztos van szebb, jobb, drágább, de nálam régóta ez az etalon.

Legalább ezt kipróbálhatnád, akár a régi gépen, akár újabban, a foobarhoz képest mindenképp jobb. 
Macerás a használata egy kicsit a mindennapokban, de winfos alatt az első öt zenelejátszóban mindenképp benne van. (a Foobar meg nincs benne)

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: karbantartó »

Ez a dac kezeli 24 bites flacet,pcm-et?Persze csak 16 bitben?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Paksi vagyok.

Inkább rézkábelek (USB összekötő hazai DIY tiszta ezüst), de fontolom egy Gryphon Guideline Ref. beszerzését a Harmonic Tech Magic Link helyett.

Sajna a PC kialakítása nem teszi lehetővé bővítőkártya elhelyezését, bár flexi szalagkábellel ki tudnék vezetni a házon kívülre egy PCI-e x1 aljzatot (viszont esztétikailag elég csúnya lenne). Jelenleg egy iFi iPurifier2 dolgozik az USB-n. De megfontolom a tanácsod. Azt is figyelmbe kell vennem, hogy a Daphile-t szeretném továbbra is használni, ehhez pedig a bővítőkártya szoftveres támogatása is szükséges.

Egyébként a La Voce és QB9-DSD mozgatja a fantáziám a legjobban. (+még amit elfelejtettem felsorolni: Schiit Yggdrasil.)

Köszi a választ!

Sok sikert a DACkereséshez, egy jó DAC sokmindenre jó, adott esetben teljesen új lejátszógépet is ki tud szolgálni :-)))

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: karbantartó »

Ez a dac kezeli 24 bites flacet,pcm-et?Persze csak 16 bitben?

colop
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

Köszi, már egyideje rajta van a radaron a hirdetés. 

Ez tényleg jó ár! .

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4034

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: juliush »

Ayre QB-9 DSD van most nagyon jó áron, kipróbálható, elvihető, megvehető: http://www.limar.hu/index.php/second-ha ... e-qb-9-dsd

Ez tényleg jó ár!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Paksi vagyok.

Egyébként a La Voce és QB9-DSD mozgatja a fantáziám a legjobban. (+még amit elfelejtettem felsorolni: Schiit Yggdrasil.)

Ayre QB-9 DSD van most nagyon jó áron, kipróbálható, elvihető, megvehető: http://www.limar.hu/index.php/second-ha ... e-qb-9-dsd

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok!

Audia Flight One integrált erősítőhöz keresek PC alapú USB forrásról hajtható DAC-ot. DSD tudás nem szempont.
Rengeteg a kínálat, sajnos nincs lehetőségem kipróbálni őket, magyarul bele kéne ugarojak valamelyikbe. Ehhez viszont mások tapasztalataira kellene hagyatkoznom.
Amiket megfelelőnek találtam a tesztek alapján, és elérhető a használtpiacon:

- Ayre QB9 DSD
- Aqua La Voce
- Auralic Vega
- Exogal Comet Plus
- Lindemann musicbook:10
- PS Audio Perfectwave DAC MKII

Ezek közül talán a legérdekesebb az Aqua La Voce a PCM 1704K régi-új chippel, túlmintavételezés nélkül.

Van valakinek tapasztalata a fenti erősítővel és a felsorolt DAC-ok valamelyikével?

Az Ayre-t és Aqua-t tudom jó szívvel ajánlani. Teljesen más technológiával érik el, de hasonlóan analógos, nyílt, muzikális hangzású mindkettő.
Ebben az árkategóriában érdemes még figyelni a T+A DAC8 DSD-re is, PCM üzemmódban is nagyon jó, de natív vagy felkonvertált DSD-el etetve elképesztően jó hangja van.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

colop
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

Paksi vagyok.

Inkább rézkábelek (USB összekötő hazai DIY tiszta ezüst), de fontolom egy Gryphon Guideline Ref. beszerzését a Harmonic Tech Magic Link helyett.

Sajna a PC kialakítása nem teszi lehetővé bővítőkártya elhelyezését, bár flexi szalagkábellel ki tudnék vezetni a házon kívülre egy PCI-e x1 aljzatot (viszont esztétikailag elég csúnya lenne). Jelenleg egy iFi iPurifier2 dolgozik az USB-n. De megfontolom a tanácsod. Azt is figyelmbe kell vennem, hogy a Daphile-t szeretném továbbra is használni, ehhez pedig a bővítőkártya szoftveres támogatása is szükséges.

Szeva colop!

Nem tudom, h alaplapról jössz-e le USB-vel a PC-n, vagy van valamilyen USB-kártyád, ami kicsit kianalógosítja a hangot, de ha ekkora költésbe akarod verni Magad, feltétlenül ajánlanék egy kb 30E árú USB-kártyát, iszonyú sokat számít.

Inkább ezüst vagy inkább rézkábelek vannak a rendszeredben?

Ha számít, én is inkább non-oversamplinges DACot ajánlanék.

Merrefelé hallgatózol? Esetleg véletlenül nem Pesten?

Sonny

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Valakinek van - Audioengine D2 - ről véleménye?
Ha minden igaz, jó áron be tudnék szerezni egyet.
S

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Sziasztok!

Audia Flight One integrált erősítőhöz keresek PC alapú USB forrásról hajtható DAC-ot. DSD tudás nem szempont.
Rengeteg a kínálat, sajnos nincs lehetőségem kipróbálni őket, magyarul bele kéne ugarojak valamelyikbe. Ehhez viszont mások tapasztalataira kellene hagyatkoznom.
Amiket megfelelőnek találtam a tesztek alapján, és elérhető a használtpiacon:

- Ayre QB9 DSD
- Aqua La Voce
- Auralic Vega
- Exogal Comet Plus
- Lindemann musicbook:10
- PS Audio Perfectwave DAC MKII

Ezek közül talán a legérdekesebb az Aqua La Voce a PCM 1704K régi-új chippel, túlmintavételezés nélkül.

Van valakinek tapasztalata a fenti erősítővel és a felsorolt DAC-ok valamelyikével?

Szeva colop!

Nem tudom, h alaplapról jössz-e le USB-vel a PC-n, vagy van valamilyen USB-kártyád, ami kicsit kianalógosítja a hangot, de ha ekkora költésbe akarod verni Magad, feltétlenül ajánlanék egy kb 30E árú USB-kártyát, iszonyú sokat számít.

Inkább ezüst vagy inkább rézkábelek vannak a rendszeredben?

Ha számít, én is inkább non-oversamplinges DACot ajánlanék.

Merrefelé hallgatózol? Esetleg véletlenül nem Pesten?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”