Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Annyira szépen szól az MQA, hogy gondolkodás nélkül váltottam Tidalról Deezerre és cseréltem le a Meridian Explorer2-t egy Fostex HP-A3-ra.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7799

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Megyek iszom egy virtuális sört, a virtuális barátnőmmel hallgatom a virtuális zenét 
Ákos! Iszol te rendesen   

Mondod vagy kérdezed, Sanyikám?
Megvilágosodtam ivászat nélkül, MQA rajongó lettem, nem szégyellem. Európa déli tájain megjelentek az MQA bontogató szitakötők, láttam a "sprektrumon", ahogy Mucsi a vizes mondta.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Sonny

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Megyek iszom egy virtuális sört, a virtuális barátnőmmel hallgatom a virtuális zenét 
Ákos! Iszol te rendesen   

Nah, végre!

Jók ezek az új technológiák: virtuális föld, virtuális élő koncert egy virtuális szitakötőn... hiába, én már csak pislogok. 
Ha van még ilyesmi, azonnal oszd meg légyszi. 

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7799

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Azoknak, akik nyitottak az új technológiák befogadására nagyon érdekes ez a hír.

Hogy ezt miért a DAC-olás topikba írom?
Nos azért mert ahogy a képen is látszik egy Iphone 8-ashoz csatlakoztatva egy AQ Dragonfly Red "szitakötőt" egy Amarra Play nevű IOS app segítségével (amely állítólag hamarosan már letölthető lesz az App Store-ból) végre mobilról (eleinte csak Apple gyártmányú mobilról) hallgatni tudunk majd élőben koncerteket MQA technológia segítségével nagy felbontásban!
Mivel az Amarra Play app "csak" 96 kHz-ig képes kibontani az MQA "csomagokat", így feltételezem, hogy a Windows és MAC TIDAL asztali applikációkhoz hasonlóan az Amarra Play is az első kibontásra lesz képes, amelyet tovább bonthat az ún. "renderer" ("kibontó"), amely a jelzett esetben egy AQ piros szitakötő DAC/fejhallgató erősítő.
Az még nem teljesen tiszta, hogy a képen látható Iphone + AQ szitakötő rendszerrel hallgatható-e a TIDAL Masters szolgáltatás, vagy csak a telefonra valahonnan letöltött MQA formátumú fájlok lejátszására lesz képes.

Ez praktikusan azt jelenti, hogy az Iphone tulajdonosok hamarosan nagy felbontásban élvezhetik az élő koncerteket!

Ami nyitott kérdés, hogy ki lesz a szolgáltató, a TIDAL, vagy más?

Reméljük hamarosan előrukkolnak hasonló megoldással az Androidos telefonnal rendelkezők számára is.

Nah, végre!

Köszi, hogy megosztottad a hírt. Erre vártam mióta és most végre megvan! 
Fantasztikus! Élő koncert ájfonról azonnal, már ott se kell lenni, hogy élő legyen. Koncertbérleteket lehet eldobni/nem megvenni.
Jók ezek az új technológiák: virtuális föld, virtuális élő koncert egy virtuális szitakötőn... hiába, én már csak pislogok. 
Ha van még ilyesmi, azonnal oszd meg légyszi. 
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Azt ugye tudod, hogy egy olyan Lossy hangformátumot pusholsz, ami ráadásul a "marketingbeszámolók"(jobb mint az eredeti..blabla) alapján bele is nyúl a hangba ?

Ezeket a vitákat ezen a fórumon már sokszor lefolytattuk.
Ha tudsz angolul, olvasd el ezt és ezt.
Ha nem tudsz angolul, akkor ezt, ahol összefoglaltam az egyik szakíró véleményét.
Én nem elméleti fejtegetések, vagy könnyes szemű szakcikkek alapján mondom, hogy a TIDAL Masters albumok hangminősége lényegesen jobb, mint a lossless HIFI (CD minőségű) albumoké (habár vannak ott is elképesztő minőségű felvételek, amelyek hangmérnöki remekek, pl. Marcus Miller - Silver Rain), hanem sokat hallgatom mindkét minőséget, és saját tapasztalatból mondom, hogy az MQA felvételek sokkal természetesebben, életszerűbben, sokkal jobb dinamikával szólnak.
Az elméletek alapján kétkedőknek mindig azt mondom, hogy meg kell hallgatni egy MQA képes DAC-al (erre akár az általam említett AQ piros szitakötő is megfelelő lehet, vagy egy szinttel feljebb a Bluesound Node 2.)
Ha valaki egy nem MQA képes DAC-al akarja megállapítani, hogy mit tud az MQA technikával előállított zene, akkor nem fogja érezni annyira a különbséget, habár egy nem MQA képes DAC-al is valamivel szebben fog szólni a zene.

Amúgy nem csak én hiszek az új technikában, elég ha csak pár céget említek, akik az elmúlt évben döntöttek úgy, hogy beépítik az MQA dekódolást a készülékeikbe:
Audioquest, dCS, LUMIN, Marc Levinson, Moon, Pro-Ject, PS Audio, Oppo és legúlabban a Sonore.
Ja és megemlíteném a Roon-t is, amely szolgáltató partnernek a TIDAL-t választotta és igaz nem egyszerűen, de megoldotta az MQA zenei fájlok kicsomagolását.
Én nem azt állítom, hogy az új technika mindenek felett áll, néha egy sokkal gyengébb minőséhű Bartók internet rádió is nagy élményt tud okozni, de ennyi nagy cég azért kamu technikára aligha adna ki pénzt.
Blogom

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Hallotta már valaki ez dac-ot?
https://spl.audio/product/director/
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

svan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 185

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: svan »

..végre mobilról (eleinte csak Apple gyártmányú mobilról) hallgatni tudunk majd élőben koncerteket MQA technológia segítségével nagy felbontásban!
Mivel az Amarra Play app "csak" 96 kHz-ig képes kibontani az MQA "csomagokat", így feltételezem, hogy a Windows és MAC TIDAL asztali applikációkhoz hasonlóan az Amarra Play is az első kibontásra lesz képes..

Azt ugye tudod, hogy egy olyan Lossy hangformátumot pusholsz, ami ráadásul a "marketingbeszámolók"(jobb mint az eredeti..blabla) alapján bele is nyúl a hangba ?
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Azoknak, akik nyitottak az új technológiák befogadására nagyon érdekes ez a hír.

Hogy ezt miért a DAC-olás topikba írom?
Nos azért mert ahogy a képen is látszik egy Iphone 8-ashoz csatlakoztatva egy AQ Dragonfly Red "szitakötőt" egy Amarra Play nevű IOS app segítségével (amely állítólag hamarosan már letölthető lesz az App Store-ból) végre mobilról (eleinte csak Apple gyártmányú mobilról) hallgatni tudunk majd élőben koncerteket MQA technológia segítségével nagy felbontásban!
Mivel az Amarra Play app "csak" 96 kHz-ig képes kibontani az MQA "csomagokat", így feltételezem, hogy a Windows és MAC TIDAL asztali applikációkhoz hasonlóan az Amarra Play is az első kibontásra lesz képes, amelyet tovább bonthat az ún. "renderer" ("kibontó"), amely a jelzett esetben egy AQ piros szitakötő DAC/fejhallgató erősítő.
Az még nem teljesen tiszta, hogy a képen látható Iphone + AQ szitakötő rendszerrel hallgatható-e a TIDAL Masters szolgáltatás, vagy csak a telefonra valahonnan letöltött MQA formátumú fájlok lejátszására lesz képes.

Ez praktikusan azt jelenti, hogy az Iphone tulajdonosok hamarosan nagy felbontásban élvezhetik az élő koncerteket!

Ami nyitott kérdés, hogy ki lesz a szolgáltató, a TIDAL, vagy más?

Reméljük hamarosan előrukkolnak hasonló megoldással az Androidos telefonnal rendelkezők számára is.
Blogom

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9548

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Sziasztok!
Egy DAC-ot szeretnék tv és erősítő közé.Ki is néztem kettőt, de egyiket sem ismerem. Az egyik egy Cambridge audio dacmagic 100, a másik eg MF m1.
Gondolom mindenképp jobb megoldás mint a mostani rca-jack kábel. Melyiket érdemes megvennem, vagy esetleg a dac-os hálózati lejátszó a jobb mint pl: a CA stream magic 6 vagy a Pioneer n50. Az erősítőm egy Naim Nait xs. Igen tudom, de drágábbra nem szeretnék befektetni. A Naim melegebb hangkarakterét kedvelem.
Segítségeteket előre is köszönöm.
melczeradam

Van egy Parasound z dac-om, ami eladó, ha a melegebb hangzást kedveled...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

giotto14
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

Sziasztok!

Egy DAC-ot szeretnék tv és erősítő közé.Ki is néztem kettőt, de egyiket sem ismerem. Az egyik egy Cambridge audio dacmagic 100, a másik eg MF m1.
Gondolom mindenképp jobb megoldás mint a mostani rca-jack kábel. Melyiket érdemes megvennem, vagy esetleg a dac-os hálózati lejátszó a jobb mint pl: a CA stream magic 6 vagy a Pioneer n50. Az erősítőm egy Naim Nait xs. Igen tudom, de drágábbra nem szeretnék befektetni. A Naim melegebb hangkarakterét kedvelem.
melczeradam

A preferenciáid szerint az MF lenne számodra az ideális - szvsz
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 44

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: melczeradam »

Sziasztok!

melczeradam

Badmouse
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Badmouse »

Sziasztok skacok.
Telejsen kezdo vagyok a teruleten szoval csak ehhezmerten kerem a kommenteket.

Abban szeretnem a segitsegeteket kerni,hogy szeretenek a laptopomban levo hangkartyanal valami jobb megoldassal jatszani a kedvenc tangozeneimet.Tehat valami kulso hangkartyara,vagy DAC ra gondolok vagynem tudom,hogy hivjak meg ezeket a kutyuket amik a hangkartyamat helyettesithetik.

amit a felhasznalasrol fontos tudni es talan segitseg lehet az ajanlasban:
-altalaban regi felvetelekrol van szo.kb ilyesmi  

- tehat ha az eszkoz tudna valami extrat amitol ezek a szamok jobban szolnanak az franko lenne....gondolok itt valami filterekre,kapcsolokra....nem ismerem ezeket a kifejezeseket.remelem ertitek.

-masik hogy legtobbszor keverore,hangfalra,esetleg erositore van kotve a dolog....tehat mindenkepp hangfal van a vegen a lancnak.. egyaltalan nem szamit hogy jo fejhallgato kimenettel legyen megaldva..Szoval jo lenne ha eros is lenne.

egyenlore ennyi....
koszonom szepen a szakertoi ajanlasokat elore is:)

BM

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3321
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: alto »

Köszönöm az információt!
Esetleg más gyártó nem gyárt ilyen készüléket?
Bluetooth és több optikai bemenet és analóg bemenet hasznos lenne még.

Hát ezt az Oppot már rég elvitték.
Esetleg ezt nézd meg: Advance Acoustic Smart PX1
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Palm »

éppen van egy ilyen eladó:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... oppo-ha-1/

Köszönöm az információt!
Esetleg más gyártó nem gyárt ilyen készüléket?
Bluetooth és több optikai bemenet és analóg bemenet hasznos lenne még.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Értem én is amit írsz, de ebben az országban azért vannak olyanok is akik már nem pályakezdők és életük delén szeretnék magukat meglepni vmi nagyon jóval is...

OFF:  es remelem nem csak penzert megvehetökkel.

RIEC

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: RIEC »

ajjaj, miért gondolod így ?

Eszembe jutottak a képsorok amiket akkor tettél fel amikor "új életet" kezdtél.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 697

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Egyébként te meg visszafelé fejlesztesz drusza!

ajjaj, miért gondolod így ?
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

RIEC

DAC-olás

Én azért el lennék keseredve, ha egy Kann-ával kellene mindig zenét hallgatnom, a szép paraméterek mellett azért vérzik rendesen. Egy tápból kell előállítani legalább hatféle tápot, digitális és analóg áramkörökhöz, ez kemény kompromisszumokkal lehetséges csak. 
Valamint legalább 5 éve jobb (műszakilag és hangilag) dac csippel készítettem dacokat, nem szívesen lépnék visszafelé.
Egy elég jó hifi készülék, de semmi több. Biztos sokaknak megfelelne. 

Bizonyára igazad van. Mindig van feljebb.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5280

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Én azért el lennék keseredve, ha egy Kann-ával kellene mindig zenét hallgatnom, a szép paraméterek mellett azért vérzik rendesen. Egy tápból kell előállítani legalább hatféle tápot, digitális és analóg áramkörökhöz, ez kemény kompromisszumokkal lehetséges csak. 
Valamint legalább 5 éve jobb (műszakilag és hangilag) dac csippel készítettem dacokat, nem szívesen lépnék visszafelé.
Egy elég jó hifi készülék, de semmi több. Biztos sokaknak megfelelne. 

RIEC

DAC-olás

Ha csak eddig er a takaro akkor teljesen mindegy hogy te 500 EUR-ert mit tudnal.

Van, hogy érdemes még egy kicsit spórolni. Ügyesen kell eldugni a konyhapénzt.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 311

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Amúgy meg bármikor szerzek legálisan 500 euroért egy bontatlan AK KANN-t. Okosan kell vásárolni.

Linket kerek.

RIEC

DAC-olás

En ertem amit irsz, de hidd el ebben az orszagban sokak szamara a 1000 EUR DAC is csak egy alom marad. Ettol meg lehet igenyuk jo(bb) minosegben zenet hallgatni es ezert keresnek eszkozt hozza a 0-500 EUR savban.

Értem én is amit írsz, de ebben az országban azért vannak olyanok is akik már nem pályakezdők és életük delén szeretnék magukat meglepni vmi nagyon jóval is. Lloreal, mert megérdemlem alapon. Róluk se feledkezzünk meg. Amúgy meg bármikor szerzek legálisan 500 euroért egy bontatlan AK KANN-t. Okosan kell vásárolni. És nézzük már meg, hogy mi mindent tud egy ilyen lejátszó. Feleslegessé válik az audiofil PC, az audiofil táp és tápkábel, a tápszűrés, nem kell hozzá külön lejátszó szoftver, nem kell hozzá drága USB kábel, wifi és bluetooth képes, natív játszik DSD-ét, minden fül-és fejhallgatót meghajt, simán rá lehet kötni egy elő- vagy végfokra, zsebben elfér és 10-12 órán át folyamatosan használható egyszeri töltéssel. Na ezt rakd össze külön darabokként. Nem jön ki 1000 euroból.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1049

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: BLX »

ha szóba jött a df red, gondolom, nem ragaszkodsz saját tápos eszközhöz. amiben van is kraft, tehát fejeshez is elég lesz, az a geek out 1000. viszont sajnos már nem gyártják, így én megvenném ezt használtan:
https://www.ebay.com/itm/183111146552

saját akksis, erőteljes, hordozható dac még: xduoo xd-05. ilyen van nekem. ak dac chip, kissé bárdolatlan erősítő fokozat a gyári konfigurációban, viszont kapott egy burson v5i opát, így simább a hangja. ebben is meglehetősen komoly erő lakozik, szépen meghajt full-size fejeseket is. amivel próbáltam: nad hp50, meze 99, goldring dr150, denon d7200, focal elear. igaz, egyik sem egy fostex t50rp mk3, de egyiknek sem kellett a high-gain fokozat. meleg, kicsit agresszív hang, popzenéhez tökéletes, klasszikushoz szódával...

kicsit drágábban vannak használt centrance cuccok, a dacportable, a hifi-m8 és a mini-m8 is erősen ajánlott. ezekben is van erő, finomabbak, mint a geek out vagy az xd-05, transzparens, dinamikus cuccok, mennek osx-szel is.

van egyébként egy csomó jó hangú hordozható dac, pl. teac hap50 (és ennek onkyo tesója), vagy a már említett oppo ha-2(s), denon da-10, ilyenek. az új hidizs balanced amp sem lehet butaság. ízlés, pénztárca és fejhallgató ismeretében lehet, hogy könnyebb lenne javaslatot tenni.

Jelenleg egy AKG-K501-es fülesem van. Kb a Macbook is meghajtja a gyári füles kijáratról. Később kipróbálnék Sennheiser HD600-at is.
Még egy végfokkal kötném össze, ez lenne másik funkció.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Kezdenek körvonalazódni a dolgok:
Macbook mellé keresek kis méretű DAC-ot, ami jó fejhallgatóhoz + végfok és a laptop közé előfokként.

Dragonfly Red vs. NuPrime uDSD ?

Ki melyiket venné? Van esetleg, aki mindkettőt használta és tudna nyilatkozni melyik a jobb hang? Főleg Tidal lenne a forrás.

Köszi!

ha szóba jött a df red, gondolom, nem ragaszkodsz saját tápos eszközhöz. amiben van is kraft, tehát fejeshez is elég lesz, az a geek out 1000. viszont sajnos már nem gyártják, így én megvenném ezt használtan:
https://www.ebay.com/itm/183111146552

saját akksis, erőteljes, hordozható dac még: xduoo xd-05. ilyen van nekem. ak dac chip, kissé bárdolatlan erősítő fokozat a gyári konfigurációban, viszont kapott egy burson v5i opát, így simább a hangja. ebben is meglehetősen komoly erő lakozik, szépen meghajt full-size fejeseket is. amivel próbáltam: nad hp50, meze 99, goldring dr150, denon d7200, focal elear. igaz, egyik sem egy fostex t50rp mk3, de egyiknek sem kellett a high-gain fokozat. meleg, kicsit agresszív hang, popzenéhez tökéletes, klasszikushoz szódával...

kicsit drágábban vannak használt centrance cuccok, a dacportable, a hifi-m8 és a mini-m8 is erősen ajánlott. ezekben is van erő, finomabbak, mint a geek out vagy az xd-05, transzparens, dinamikus cuccok, mennek osx-szel is.

van egyébként egy csomó jó hangú hordozható dac, pl. teac hap50 (és ennek onkyo tesója), vagy a már említett oppo ha-2(s), denon da-10, ilyenek. az új hidizs balanced amp sem lehet butaság. ízlés, pénztárca és fejhallgató ismeretében lehet, hogy könnyebb lenne javaslatot tenni.

RIEC

DAC-olás

A hosszu tavra tervezes jo dolog, de van aki egesz eleteben nem szeretne annyit kolteni erre a hobbira mint egy komolyabb AK DAP ara.

Tudok olyat aki felnőtt fejjel a szüleivel él, és ahelyett, hogy lakásra gyúrna inkább a hifire áldoz és büszkén mutogatja fűnek-fának a 10 millás csöves rendszerének a képeit. Mi ehhez képest egy 1000 euros dac? Egy tétel? Ugyan.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”