Nekem Telekom optikán jön a net. Az előfizetésem 300Mbs, amit Cat kábeles PC összekötésben szinte mindig megközelít 280-290Mbs közelében. Feltöltés természetes harmada ennek.Tul írta: ↑2020.02.17., hétf. 19:47Nekünk megvan a 10MB/s letöltés, de ennél sokkal többet a WiFi sem tudÉs engem leginkább ez aggaszt. 5Ghz-en persze.
Update: vezetékes csatlakozás mellett sem megy 15MB/s fölé a sebesség. Mondom, UPC szerint ez így hibátlan, nem cserélnek készüléket. Synology DS718+...
Ajánljatok légyszi egy tényleg jó routert. Megnézném mi van, ha a Connect boxot csak modemként használnám.
Telefon WIFI-vel 50Mbs-nél többet nem tudok vele, laptopon WIFI elmegy 80-90Mbs-ig. Ez 2,4GHz-en. 5GHz van a routerben, de nem használom.
A típusa F@st 5655v2 AC.
Azért van gyenge pontja is, a 20m hosszú CAT7 kábelemet nem képes soha 1Gbs protokolra meghajtani, pl azért talán mert 20m kétszeresen árnyékolt CAT7 kapacitása vagy impedanciája túlterheli. A CAT7 elméletileg 10Gbs tudna vinni max 100m-ig, de nem ilyen routerrel. A rövidebb 5-8m akármilyen CAT kábeleimmel megy az 1Gbs adat sebesség hiba nélkül.
Szerintem ez nem kereskedelmi termék, direkt Telekomra gyártva, programozva.