Ráadásul egyáltalán nem megoldás, hogy a bevonat nélküli, de egyébként védelemmel ellátott réz felületeket felpolírozza valaki. Ugyanis ilyenkor, szinte garantál a napokon belüli oxidáció megjelenése az érintkező felületek között. (ehhez külön gratulálok)Shimano írta: ↑2024.06.16., vas. 10:14(A személyeskedésnek minősíthető rész az érintett kérésére eltávolítva. /Aszpirin/)Rock60 írta: ↑2024.06.15., szomb. 19:30Talán azért is használ az Oyaide foszforbronz alapanyagot, mert arra jobban tapad az arany, így kihagyható egy réteg.
Ha az Oyaide is az általad vázolt technológiát követné, lehet hogy majdnem olyan rosszul szólna, mint a Viborg...![]()
Van abból is pár darab, és bár majdnem olyan jól néz ki, mint egy "komoly" dugó, a hangja semmivel sem jobb, mint a Legrand-é - nálam.
Egy pozitívumot tudok róla mondani, hogy könnyebb szerelni és megbízhatóbbnak tűnik a csavarkötése. / Ja, ez kettő/
Szerintem az IEC oldal a problémásabb az olcsóbb kategóriában.
A Kácsa féle kis lapos kocka, bár hangra nem tűnik rosszabbnak, szerelhetősége egy tragédia, ott életképes alternatíva lehet a Viborg, vagy valamelyik klónja.
Most látom Cables írását...
A Kopp - ot még nem próbáltam, jó párja lehet a Legrand - nak...
Más,most hogy már tudjuk hogy sz@r a vörös réz,és a foszforbronz az igazi,a mezei hálózati villásdugók milyen anyagból készülnek vajon?Azt láttam már hogy vannak üreges,anyagában réznek kinéző villásdugók is,de vajon milyen anyag lakozik pl a nikkelezettek alatt,van erről valahol infó?
ui: csak ugye azt már nem akarja meghallani az "alkotó".