Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2629
Re: Lemezjátszó
Thorens 124,Kenwood L-07D
https://www.tannoyista.com/2021/02/the- ... table.html
https://www.tannoyista.com/2020/05/the- ... table.html
https://www.tannoyista.com/2021/02/the- ... table.html
https://www.tannoyista.com/2020/05/the- ... table.html
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- vlaca
- Fórumlakó
- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
+ Hardcore Will Never Die!pancsa írta: ↑2023.03.15., szer. 20:01Punks not Dead !!!sutemenyx írta: ↑2023.03.15., szer. 18:34Na végre!pärt írta: ↑2023.03.15., szer. 14:11Hú, Süti, Te aztán rángatod a tigris bajszát, páran most bedobtak itt egy felest.![]()
Ennyi por a szaharában sincs; kb. minden track után lemeztörlés kell. A hangszedő belsejében meg a tekerercsek szipogják be mindezt.
Biztos, hogy jó ötlet egy sztatikusan töltött, műszálas szösztömegre rakni a lemezjátszót?![]()
![]()

Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
Punks not Dead !!!sutemenyx írta: ↑2023.03.15., szer. 18:34Na végre!pärt írta: ↑2023.03.15., szer. 14:11Hú, Süti, Te aztán rángatod a tigris bajszát, páran most bedobtak itt egy felest.![]()
Ennyi por a szaharában sincs; kb. minden track után lemeztörlés kell. A hangszedő belsejében meg a tekerercsek szipogják be mindezt.
Biztos, hogy jó ötlet egy sztatikusan töltött, műszálas szösztömegre rakni a lemezjátszót?![]()

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2870
- Kapcsolat:
Na végre!pärt írta: ↑2023.03.15., szer. 14:11Hú, Süti, Te aztán rángatod a tigris bajszát, páran most bedobtak itt egy felest.![]()
Biztos, hogy jó ötlet egy sztatikusan töltött, műszálas szösztömegre rakni a lemezjátszót?

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Gratulálok! És örülök a sikerednek!O_S írta: ↑2023.03.15., szer. 16:57Többeknek nem lesz újdonság, amiről írok, de talán néhány útkeresőnek segíthetnek a tapasztalataim.
Már több mint fél éve használok egy vákuumos mosót, teljes megelégedettséggel.
Sokáig én is drágának találtam az ilyen mosókat, próbálkoztam többféle házi módszerrel, amikkel ugyan a szennyeződés nagy részét el tudtam távolítani, de a barázdákban mindig maradtak apróbb, sercegést okozó szemcsék.
Régebben már egyszer próbálkoztam egy Projekt mosóval, de azzal nem volt szerencsém, gyári hibás volt, a leszívófej hozzáért a lemez leszorítóhoz. A forgalmazó szó nélkül vissza is vette.
Most egy Okki Nokki MkII-t használok. Nincs recsegés, pattogás, a tű alig koszolódik és a hang 11-szer () jobb!

- O_S
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 160
Többeknek nem lesz újdonság, amiről írok, de talán néhány útkeresőnek segíthetnek a tapasztalataim.
Sokáig én is drágának találtam az ilyen mosókat, próbálkoztam többféle házi módszerrel, amikkel ugyan a szennyeződés nagy részét el tudtam távolítani, de a barázdákban mindig maradtak apróbb, sercegést okozó szemcsék.
Régebben már egyszer próbálkoztam egy Projekt mosóval, de azzal nem volt szerencsém, gyári hibás volt, a leszívófej hozzáért a lemez leszorítóhoz. A forgalmazó szó nélkül vissza is vette.
Most egy Okki Nokki MkII-t használok. Nincs recsegés, pattogás, a tű alig koszolódik és a hang 11-szer (
) jobb!
Most egy Okki Nokki MkII-t használok. Nincs recsegés, pattogás, a tű alig koszolódik és a hang 11-szer (

- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 4947
Hú, Süti, Te aztán rángatod a tigris bajszát, páran most bedobtak itt egy felest.
Biztos, hogy jó ötlet egy sztatikusan töltött, műszálas szösztömegre rakni a lemezjátszót?

- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 755
- Kapcsolat:
Úgy néz ki, mintha a padlószőnyeg apró töredezett szálai lennének. Nem ideális hely lemezjátszózásra. 

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Csak én látom, hogy a gép szutykos?
Ill. én nem érzem a szinergiát a hangszedő _ lemezjátszó között?

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2870
- Kapcsolat:
Mondaná az angol, hogy “unusual test conditions” :)
Lenco L65 + Kiseki Purpleheart NS + padlószőnyeg
Lenco L65 + Kiseki Purpleheart NS + padlószőnyeg
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
Csapágyolaj meg tud romlani? Kb. 5 éve vettem (Origin Live), kis lezárt műanyag üvegcsében csücsül azóta, használható még? Úgy sejtem igen, csak a biztonság kedvéért.
- Voyager
- V.I.P.
Nem ismerem a cuccot, ha van fotód esetleg róla, akkor feltölthetnéd. Ja és én már régóta nem kefélgetem a lemezt lejátszás előtt, inkább tisztán tartom nagyon-nagyon.
Egyébként milyen fújás az amit említesz?
Én még régen szereztem be egy LAST márkájú szettet. Nem tudom, ismeri-e valaki, vagy létezik-e még ?
Az egyik üvegecske a cleaner, a kupakból belelógó kis ecsettel tisztítom a tűt. Utána a másik üvegben lévő folyadékkal ecsetelem be.
Ez egy regenerátor, valami módon plusz védelmet és könnyebb siklást biztosít. / Most nincs előttem, de majd elolvasom, mi van ráírva./
Nem viszem túlzásba, 4-5 lemezenként tisztítom a tűt.
Minden lemezoldal előtt viszont a fújás elengedhetetlen !
Az egyik üvegecske a cleaner, a kupakból belelógó kis ecsettel tisztítom a tűt. Utána a másik üvegben lévő folyadékkal ecsetelem be.
Ez egy regenerátor, valami módon plusz védelmet és könnyebb siklást biztosít. / Most nincs előttem, de majd elolvasom, mi van ráírva./
Nem viszem túlzásba, 4-5 lemezenként tisztítom a tűt.
Minden lemezoldal előtt viszont a fújás elengedhetetlen !

- Voyager
- V.I.P.
Onzow nekem is van, de soha nem használtam. Amikor kibontottam és megnéztem közelebbről az anyagot rájöttem, hogy egyáltalán nem lenne normális, ha a ragacs által összeszedett retket, minduntalan visszanyomogatnám a stylus-ra. Tudom, hogy lehet tisztítani a ragacsot, de inkább nem vágtam bele.
Én három eszközt használok, ha stylus-t tisztítok (egyébként csak tiszta lemezeket játszok le)
1. antisztatikus ecset (ionizátor pin tisztításhoz használatos)
2. szénszálas kefe
3. AT 607 folyadék
2-3 lemez lejátszása közben, csak az ecsetet használom. Ennél több lemez lejátszás esetén, az AT folyadékból (annak ecsetével) húzok fel a kefe sörtéire 1-2 kenést és úgy tisztítok.
ui.: én gyakran ellenőrzöm mikroszkóppal a stylus állapotát, ezt a módszert is ellenőriztem. Illetve használtan vásárolt hangszedő esetén is nagyon hatékony a folyadék és kefe módszer.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1172
Inkább a tányért cseréltem volna vissza brumm ügyben. De már mindegy ...elkann írta: ↑2023.03.06., hétf. 11:10Így vanAzért egyenlőre jóval zajosabb tábortűzzel és brummal mint az Auralic digit vonal.. ez utóbbi azért elég rendben van (saját ízlésem szerint megítélve).
Ellenben tegnap este sikerült az egyik hangszedő csatlakozóról leszakítanom a hajszálvékony kábelt..próbaképp vissza akartam cserélni a gyári hangszedőt brumm ügyben.. Innen a gondolat, hogy hangkarkábel cserét ki vállal Budapest környékén? Tudtok ajánlani ez ügyben megbízható szakit/szervizt?
Gondolom ha laza lett volna a saru, nem szakítod el a drótot. A fémházas AT meg nem hiszem, hogy brummogna.
Ja és a végén még kiderül, hogy akusztikai visszahatás miatt van és másmilyen lemezjátszó alátét /izoláció kell.... :)
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3167
Sajnos ezekről a zselé alapú tűtisztító eszközökről már bebizonyosodott, hogy idővel több kárt okoznak, mint hasznot.dgab írta: ↑2023.03.06., hétf. 21:41Szia, néhány gondolat, hátha segít:elkann írta: ↑2023.03.05., vas. 12:20Sziasztok!SoundMania írta: ↑2023.02.22., szer. 12:15
Hallgasd örömmel! Majd írd meg a tapasztalatokat . Azt is ha jobb lesz mint az Auralic :)
Ígértem visszajelzést.. kb. 2 hét tapasztalata alapján szeretném jelezni, hogy továbbra sem bántam meg, hogy belevágtam a "témába"..![]()
Az AT VM740ML is egy nagyon jó döntésnek bizonyul, valóban más világ mint a 2m Red (ezt mertem remélni).
A futómű gyári acéltányérját lecseréltem acryl tányérra, ez is pozitív tapasztalás, bár az új árát ezen a futóművön szerintem ár/érték arányban nem éri meg.. (én használtan vettem). A táp gyári, talán ez ügyben még fogok majd "intézkedni", de ezen kívül nem szeretnék további upgrade-et, bőven "hozza" így a szett azt amit vártam/szerettem volna ezen a vonalon hallani.. szóval öröm és boldogság van alapvetően..![]()
Azonban lenne néhány kérdésem:
- megjelent (csak) a jobb csatornában a "brumm"A hangerő növelésével erősödik, ha lehúzom az rca csatlakozókat a phono bemenetről, teljesen megszűnik. Az a fura, hogy a gyári hangszedővel még nem vettem észre, de közel sem biztos, hogy nem volt hallható, lehet csak figyelmetlen voltam a nagy izgalom közepette.. elég macerás a hangszedő csere, így bár vissza tudnám cserélni, de ha van valami ötletetek szívesen venném.. A földelés be van kötve az rca kábel mindkét végén.
- a jelenlegi lemezeimet használtan vásároltam.. jellemzően nagyon régi lemezek, de mosás után "szemre" legtöbbjük nagyon szép állapotban van.. semmi komoly karc vagy sérülés.. nagy gondossággal mostam desztillált víz-izopropil alkohol és néhány csepp színezék és illatmentes mosogatószer elegyével, majd öblítés után további gondos törlés és szárítás következett.. mégis több darab úgy pattog mintha tábortűz mellett ülnék..Ha jól gondolom ezeket a lemezeket érdemes inkább dekorációként használni, vagy érdemes még próbálkozni valamivel?
- az új hangszedő szerelése elég macerás volt, próbáltam mindent a leírás alapján óvatosan végezni, de azért ha van valaki akit tudnátok ajánlani (Diósd közelében) PROFI beállításra az szuper lenne.. természetesen NEM INGYEN kérném, de szeretném, ha tényleg úgy lenne felszerelve/beállítva ahogy kell. Több helyen olvastam, hogy ez a hangszedő elég háklis a pontos beállításra, illetve életem első találkozása volt hangszedő cserével
- tűtisztításra van bevált módszeretek? A kis Pro-Ject "fogkefe" gyalázatos véleményem szerint..![]()
Előre is köszönöm!!
Brumm: ha hangszedő-csere után jelentkezik, ráadásul csak az egyik csatornán, lehet kontakt hiba, érdemes megnézni a karkábel csatlakozókat.
Sercegés: ha serceg, az valószínűleg nem kellően alapos tisztítás, ahogy a fórumtársak már rámutattak. Ha pattog, mint a tábortűz, akkor lehet, hogy régen kopott zafírtűvel játszották le és jól megmikrokarcolták, ebben az esetben nem segít rajta a tisztítás, a lemez gyakorlatilag tönkrement. És ez szemre nem is látszik. Ezen túl, nincs tapasztalatom AT microline tűvel, de azt olvastam több helyen, hogy az iparági átlagnál érzékenyebb a koszra/porra/lemezhibára.
Tűtisztítás: a szénszálas kis kefe leginkább arra való, hogy a frissen összeszedett szöszt lehúzd vele a tűről, mielőtt elkezded a következő oldalt. Én minden oldal elején és az utolsó lejátszott végén húzok vele hármat-négyet. Emellett érdemes 10-12 lemezoldalanként vagy valamilyen tűtisztító folyadékot vagy zselét használni. Én jobban szeretem a zselét, abba csak bele kell a karral együtt engedni a hangszedőt - nem látom magam, ahogy a tűt egy ecsettel simogatom, de ez mindenkinek önbizalma szerint. Zseléből ma már sokféle létezik, a 10 euró alatti Dynavox-tól a 80 eurós DS Audio-ig (lehet, hogy tovább is…). Nekem most az Audio Technica zseléje van, nincs hiányérzetem.
+1: ha a gyári táp upgrade-je a fali dugasz Pro-Ject Speedbox-ra cserélését jelenti (nem emlékszem, milyen gépről van szó, valahogy Pro-Ject rémlik), azt mindenképp ajánlom, tapasztalatból. Szerintem ár-érték arányban az hozza a legnagyobb előrelépést.
A zselés anyagból, a használat során egy kevés mindig marad a tűn, ami lejátszás közben ráég, és már semilyen eljárással nem lehet megtisztítani.
pár éve "HG" közölt itt egy mikroszkópos fotósorozatot, egy Onzow tütisztítóval hazavágott tűről, ami menthetetlen volt. Elég elrettentő látványt nyújtott.
Én ezeket a "ragacsokat" inkább kerülném.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Szia, néhány gondolat, hátha segít:elkann írta: ↑2023.03.05., vas. 12:20Sziasztok!SoundMania írta: ↑2023.02.22., szer. 12:15Hallgasd örömmel! Majd írd meg a tapasztalatokat . Azt is ha jobb lesz mint az Auralic :)elkann írta: ↑2023.02.22., szer. 10:16
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a vélemény/tapasztalatmegosztást![]()
A következő lépcsőfokot én is kihagytam volna szívem szerint, illetve sikerült eladnom 1-2 nem használt kiegészítőt, így tudtam rendelni egy AT VM740ML-t. Köszönöm ez ügyben az ajánlást, sok rosszat nem sikerült olvasnom róla, remélem beválik. Talán ez a plafon amit ez a futómű ki tud szolgálni, de ha futómű ügyben is előrelépés történik majd, akkor már hangszedőre talán nem kell áldozni.
Ígértem visszajelzést.. kb. 2 hét tapasztalata alapján szeretném jelezni, hogy továbbra sem bántam meg, hogy belevágtam a "témába"..![]()
Az AT VM740ML is egy nagyon jó döntésnek bizonyul, valóban más világ mint a 2m Red (ezt mertem remélni).
A futómű gyári acéltányérját lecseréltem acryl tányérra, ez is pozitív tapasztalás, bár az új árát ezen a futóművön szerintem ár/érték arányban nem éri meg.. (én használtan vettem). A táp gyári, talán ez ügyben még fogok majd "intézkedni", de ezen kívül nem szeretnék további upgrade-et, bőven "hozza" így a szett azt amit vártam/szerettem volna ezen a vonalon hallani.. szóval öröm és boldogság van alapvetően..![]()
- megjelent (csak) a jobb csatornában a "brumm"A hangerő növelésével erősödik, ha lehúzom az rca csatlakozókat a phono bemenetről, teljesen megszűnik. Az a fura, hogy a gyári hangszedővel még nem vettem észre, de közel sem biztos, hogy nem volt hallható, lehet csak figyelmetlen voltam a nagy izgalom közepette.. elég macerás a hangszedő csere, így bár vissza tudnám cserélni, de ha van valami ötletetek szívesen venném.. A földelés be van kötve az rca kábel mindkét végén.
- a jelenlegi lemezeimet használtan vásároltam.. jellemzően nagyon régi lemezek, de mosás után "szemre" legtöbbjük nagyon szép állapotban van.. semmi komoly karc vagy sérülés.. nagy gondossággal mostam desztillált víz-izopropil alkohol és néhány csepp színezék és illatmentes mosogatószer elegyével, majd öblítés után további gondos törlés és szárítás következett.. mégis több darab úgy pattog mintha tábortűz mellett ülnék..Ha jól gondolom ezeket a lemezeket érdemes inkább dekorációként használni, vagy érdemes még próbálkozni valamivel?
- az új hangszedő szerelése elég macerás volt, próbáltam mindent a leírás alapján óvatosan végezni, de azért ha van valaki akit tudnátok ajánlani (Diósd közelében) PROFI beállításra az szuper lenne.. természetesen NEM INGYEN kérném, de szeretném, ha tényleg úgy lenne felszerelve/beállítva ahogy kell. Több helyen olvastam, hogy ez a hangszedő elég háklis a pontos beállításra, illetve életem első találkozása volt hangszedő cserével
- tűtisztításra van bevált módszeretek? A kis Pro-Ject "fogkefe" gyalázatos véleményem szerint..![]()
Előre is köszönöm!!
Brumm: ha hangszedő-csere után jelentkezik, ráadásul csak az egyik csatornán, lehet kontakt hiba, érdemes megnézni a karkábel csatlakozókat.
Sercegés: ha serceg, az valószínűleg nem kellően alapos tisztítás, ahogy a fórumtársak már rámutattak. Ha pattog, mint a tábortűz, akkor lehet, hogy régen kopott zafírtűvel játszották le és jól megmikrokarcolták, ebben az esetben nem segít rajta a tisztítás, a lemez gyakorlatilag tönkrement. És ez szemre nem is látszik. Ezen túl, nincs tapasztalatom AT microline tűvel, de azt olvastam több helyen, hogy az iparági átlagnál érzékenyebb a koszra/porra/lemezhibára.
Tűtisztítás: a szénszálas kis kefe leginkább arra való, hogy a frissen összeszedett szöszt lehúzd vele a tűről, mielőtt elkezded a következő oldalt. Én minden oldal elején és az utolsó lejátszott végén húzok vele hármat-négyet. Emellett érdemes 10-12 lemezoldalanként vagy valamilyen tűtisztító folyadékot vagy zselét használni. Én jobban szeretem a zselét, abba csak bele kell a karral együtt engedni a hangszedőt - nem látom magam, ahogy a tűt egy ecsettel simogatom, de ez mindenkinek önbizalma szerint. Zseléből ma már sokféle létezik, a 10 euró alatti Dynavox-tól a 80 eurós DS Audio-ig (lehet, hogy tovább is…). Nekem most az Audio Technica zseléje van, nincs hiányérzetem.
+1: ha a gyári táp upgrade-je a fali dugasz Pro-Ject Speedbox-ra cserélését jelenti (nem emlékszem, milyen gépről van szó, valahogy Pro-Ject rémlik), azt mindenképp ajánlom, tapasztalatból. Szerintem ár-érték arányban az hozza a legnagyobb előrelépést.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6159
A vonatkozó hsz-ek ismét átkerültek ide:
viewtopic.php?f=99&t=18401
Javaslom ott folytassátok (amit már egyszer kértem is)...
viewtopic.php?f=99&t=18401
Javaslom ott folytassátok (amit már egyszer kértem is)...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Alisca Orange / Bese Attila biztosan szívesen elvégez egy ilyen kábelcserét.
Brumm - ügyben is tud tanácsot adni szerintem.
Déli pu. fölött lakik.
Brumm - ügyben is tud tanácsot adni szerintem.
Déli pu. fölött lakik.
- elkann
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 34
Így van

Ellenben tegnap este sikerült az egyik hangszedő csatlakozóról leszakítanom a hajszálvékony kábelt..

IsoTek Syncro Uni -> IsoTek Titan One -> IsoTek Genesis One -> ALAC tápkábel -> Auralic Aries G2.1 (+Hoer-Wege mod) ->ALAC tápkábel -> Audio Research GSI75 -> ALAC hangfalkábel -> Sonus Faber Grand Piano Home
Én kb.8-9 éve hallgatom az AT440Mla-t,úgyhogy némi rálátásom van erre a tűtípusra.Ahogy írtam is,jó és tiszta lemezekkel nagyon szép a hangzás,de a rosszabb állapotú (régebben lencozott,innen-onnan vásárolt,bizonytalan előéletű) lemezekkel bizony kíméletlen is tud lenni.Elég csak összehasonlítani pl. egy elliptikus tűvel és nyilvánvalóvá válik a dolog.PgSpa írta: ↑2023.03.05., vas. 17:16
Én már lassan harmadik éve használok VM740ML-t. Cáfolnám azt a vélekedést, hogy az ML tűgeometria miatt jobban hallható a sercegés. Nekem az a tapasztalatom, hogy a sercegés hangjának zavaró hatása az egyre jobb rendszerekben egyre kevésbé jelentkezik. A belső barázda torzítást tényleg el lehet felejteni, ez nekem, komolyzene hallgatónak nagy eredmény, mert ugye a finálé valahogy mindig a lemez végére kerül...
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Én már lassan harmadik éve használok VM740ML-t. Cáfolnám azt a vélekedést, hogy az ML tűgeometria miatt jobban hallható a sercegés. Nekem az a tapasztalatom, hogy a sercegés hangjának zavaró hatása az egyre jobb rendszerekben egyre kevésbé jelentkezik. A belső barázda torzítást tényleg el lehet felejteni, ez nekem, komolyzene hallgatónak nagy eredmény, mert ugye a finálé valahogy mindig a lemez végére kerül...Lajos1966 írta: ↑2023.03.05., vas. 14:43A lemezsercegés nagymértékben csökkenthető vákuumos mosó használatával.Én is próbáltam sok dolgot az évek során de a vége az lett,hogy vettem egy mosót.A FB-on vettem fel a kapcsolatot egy taggal aki gyártja és rövid határidővel,jó áron sikerült venni.Ég és föld a különbség!elkann írta: ↑2023.03.05., vas. 12:20
Sziasztok!
Előre is köszönöm!!
A másik tényező,ami összefügg a sercegéssel az maga a hangszedőd.A VM740-es microline típus,aminek az egyik fő jellemzője,hogy gyakorlatilag a lemezbarázdák legmélyére is eljut és sajnos az ott lévő piszkot is érzékeli.Cserébe viszont jó és tiszta lemezekkel nagyon hálás, továbbá a belső barázdatorzítás ismeretlen fogalom.
Tűtisztító kefe meg kellene,hogy legyen a hangszedőd mellé gyárilag.
Mármint, hogy jobb legyen, mint az Auralic.
Szerintem a sercegéstől és a brummtól nem hallja.
Arrébb van az még.

Arrébb van az még.