Egyébként voltam olyan topiktársnál, akinek nem 10, de 6 külön ösvénye volt az audió készülékeihez.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló
Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2134
Csillagpontosan. (valahogy így és mehet is fel a falba, vagy dobozba)
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Hogy lehetne külön bekötni 10 aljzatot ?
Ha csak nem 10 külön ösvény menne a táblától.
Nyilván a 10 aljzat bekötésétől függ. Ott a falnál vannak közösítve, ami a valószínűbb, akkor az olyan, mint egy falba épített elosztó. Ha viszont külön kábellel vannak bekötve, akkor el vannak választva a készülékeid.
És mi van, ha nincsen elosztóm, csak 10 konnektor aljzat a hifi mögött a falon ?
T. AVX Adminisztráció!
Tudtommal az AVX-en tilos a személyeskedés. Kérnék nyilvános véleményt az alábbi jelentésem elbírálásáról és lezárásáról.
tisztelettel
Cables
Tudtommal az AVX-en tilos a személyeskedés. Kérnék nyilvános véleményt az alábbi jelentésem elbírálásáról és lezárásáról.
tisztelettel
Cables
Én úgy gondolom, hogy senki ne úgy tekintsen az ösvény kiépítésre, hogy ezzel megoldotta a zaj problémát, legalább olyan fontos, hogy a tápkábelek megválasztásával gondoskodjon arról, hogy az egy elosztóba zaj szempontból összecsatolt készülékeit egymástól is elválassza. Esetleg több elosztó használatával. Ezzel is érdemes kísérletezni!
Ez jó dolog és nem csak a bejáratottság miatt. A több évtized alatt a huzalok kristályszerkezete elkezd visszaalakulni a dróthúzás előtti kedvező alapállapotba "jobb lesz a huzal".
Én úgy gondolom, hogy senki ne úgy tekintsen az ösvény kiépítésre, hogy ezzel megoldotta a zaj problémát, legalább olyan fontos, hogy a tápkábelek megválasztásával gondoskodjon arról, hogy az egy elosztóba zaj szempontból összecsatolt készülékeit egymástól is elválassza. Esetleg több elosztó használatával. Ezzel is érdemes kísérletezni!
Legyen már érték sorrendbe helyezve az ösvény az ösvény elejére pakolt valamilyen hiper-szuper biztosítékkal. Az ösvény lényegesen többet számít ebben a műveletben, miközben sokan arra a high-end biztire többet, jóval többet költenek.
Cables mester miért is ágál az ösvény optimalizálás ellen? Mert nem visznek tőle, nem is ad ösvényhez azokból a cérna vékony kábelgyári maradék drótokból?
Csak szólok, az ösvényre tűz és életvédelmi okokból is be kell tartani a keresztmetszet és ösvény indulási biztosítási áram előírást.
- Csatolmányok
-
- vezték-áram.jpg (111.65 KiB) Megtekintve 1415 alkalommal
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára istvan01 2024.12.16., hétf. 10:59-kor.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3258
A fórumtársaink közűl, nagyon sokan kiépítettek külön ösvényt a hifihez, és mindenki úgy nyilatkozik, hogy megérte, mert pozitív a hatása.cables írta: ↑2024.12.16., hétf. 08:24---
Nekem az a véleményem, hogy ez az ösvény téma, jobb szót nem tudok, túl van tolva. Ezekkel az lenne a cél, hogy a saját lakásunk áramot fogyasztó készülékei ne zavarják az audió rendszert. Kiépül egy új, jól túlméretezett, nemrég gyártott huzalokból egy dedikált ösvény aminek a végére kerül egy jó kis elosztó.
Ezzel az a probléma, hogy rendszerünket zavaró nagyfrekvenciás zaj legnagyobb része a saját audió készülékeinkből származik, amiket a jó elosztó példás hatékonysággal csatol össze. Az egy ráadás, hogy az ösvénybe épített általában szükségesnél nagyobb átmérőjű huzal friss gyártás, tele van anyaghibákkal. Miért érzik mégis jónak sokan a kiépített ösvényt? Mert annak akarják érezni. Ez egy nagyon erős hatás. Ez persze SZVSZ
Akkor ez az Ő részükről csak önigazolás volna? Kétlem.
Nem hinném, hogy bármelyikőjük azzal kínozná magát, hogy egy félresikerült ösvényt használna, és nem változtatna, ha nem érzi jónak.
A magam részéről.
Én is kiépítettem ösvényt, a lentebb taglalt 3x2,5mm²-es tűzálló kábelből.
Azt is említettem már többször, hogy építőiparban dolgozom, így lehetőségem volt hozzájutni a fent említett kábelből bontott darabra, ami akár több évtizede használatban volt, így tekinthető bejáratottnak.
Eddig leginkább arról volt szó, hogy a külön ösvény azért előnyös, mert a különféle háztartási gépek, ill. elektronikai eszközök, ezen belül is a kapcsolóüzemű táppal rendelkezők bocsájtják ki a zavaró nagyfrekvenciás zajt, ami ellen a külön ösvénnyel elég hatékonyan(nyilván nem tökéletesen) védekezhetünk.
Szintén a részemről.
Az én rendszerem nem tartalmaz kapcsolóüzemű tápról működő készüléket.
A nappaliban, ahol a rendszer is van, üzemel néhány ilyen eszköz, de másik konnektorról, másik fázisról, és egy olyan hálózati szűrőn keresztül, ami az ígéret szerint megakadályozza, hogy ezek az eszközök "visszabeszéljenek" a hálózatba. Nyilván ezzel minden zavartatás még nincs kiküszöbölve, de talán teljesen nem is lehet.
Tudom, a maradék zavar, zaj kiszűrésére alkalmasnak tekinted a saját eszközöd. Ahogy a topicodban is leírtam, egyértelműen pozitívnak értékelem a hatását, de hogy ez annak az eredménye-e, hogy a nagyfrekvenciás zajt hatékonyan szűri, az számomra nincs bizonyítva.
Megjegyzem nem érdekel hogy így van-e, vagy hogy mitől, hogyan működig, számomra csak az a fontos, hogy pozitív a hatása.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
---
Nekem az a véleményem, hogy ez az ösvény téma, jobb szót nem tudok, túl van tolva. Ezekkel az lenne a cél, hogy a saját lakásunk áramot fogyasztó készülékei ne zavarják az audió rendszert. Kiépül egy új, jól túlméretezett, nemrég gyártott huzalokból egy dedikált ösvény aminek a végére kerül egy jó kis elosztó.
Ezzel az a probléma, hogy rendszerünket zavaró nagyfrekvenciás zaj legnagyobb része a saját audió készülékeinkből származik, amiket a jó elosztó példás hatékonysággal csatol össze. Az egy ráadás, hogy az ösvénybe épített általában szükségesnél nagyobb átmérőjű huzal friss gyártás, tele van anyaghibákkal. Miért érzik mégis jónak sokan a kiépített ösvényt? Mert annak akarják érezni. Ez egy nagyon erős hatás. Ez persze SZVSZ
- zoli73
- V.I.P.

Nem. Az enyém nem árnyékolt.Rock60 írta: ↑2024.12.15., vas. 22:30Ennek a kábelnek a 3x2.5 - es változatát használja Zoli.Amatőr61 írta: ↑2024.12.15., vas. 21:22
Ebbéli tapasztalatok után már csak 4 mm²-es, árnyékolt kábelekkel próbálkoztam. Közülük a NHXH FE180/E90 4 x 4/tömör vezetőkkel rendelkező, kétszeresen árnyékolt, tűzálló kábel vált be, évek óta ezt használom, elégedett vagyok vele. Nyilvánvaló, hogy létezik ennél jobb, sőt, akár sokkal jobb(an harmonizáló) kábel is, de ezen az áron ez egy nagyon-nagyon jó kompromisszum.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ennek a kábelnek a 3x2.5 - es változatát használja Zoli.Amatőr61 írta: ↑2024.12.15., vas. 21:22
Ebbéli tapasztalatok után már csak 4 mm²-es, árnyékolt kábelekkel próbálkoztam. Közülük a NHXH FE180/E90 4 x 4/tömör vezetőkkel rendelkező, kétszeresen árnyékolt, tűzálló kábel vált be, évek óta ezt használom, elégedett vagyok vele. Nyilvánvaló, hogy létezik ennél jobb, sőt, akár sokkal jobb(an harmonizáló) kábel is, de ezen az áron ez egy nagyon-nagyon jó kompromisszum.
Ismer valaki még olyan tömör kábelt - a Gigawatton kívül - amelyiknek az ára és minősége az NHKH és a Neotech SOCP kábelek közötti kb. 30 - szoros ára között helyezkedik el ?
Mondjuk 3x1 m. mi jönne ki 6 - 8000 körül ?
/ NHKH 900, Neotech 27000 Gigawatt 13000 /
Rock60 írta: ↑2024.12.14., szomb. 09:08Amatőr61 írta: ↑2024.12.14., szomb. 01:14
- MCU falon kívül, csatornában, de (fúrógéppel) sodorva /tömör rézvezeték/
- tűzálló kábel, árnyékolás a kismegszakítónál bekötve a földelésre /árnyékolt tömör rézvezeték/
- ugyanaz a tűzálló, mint fentebb, de az árnyékolás sehová volt bekötve
Továbbá az ösvényt alkotó vezetékek vastagsága (átmérője) és száma is befolyásolja a végső eredményt.
...Nos, azt kell mondjam, hogy az árnyékolt kábelű ösvények tisztább hangzást biztosítottak, igaz, sokszor jelen volt egyfajta sterilség is, ami nem mindegyik rendszernek válik az előnyére...
Ha a tűzálló 3x egyeres kábel egyik végén sincsen bekötve az árnyék, attól még fejt ki árnyékoló hatást ?
Ennek, vagy a bekötött árnyékos változatnak a hangját össze tudtad vetni a fúrógépes MCU - val ?
MCU és egyéb merev kábeleknél melyik keresztmetszetet tartod jó kompromisszumnak ?
Próbáltál-e fele keresztmetszetűt duplán vezetve ?
A sterilség érzése egyfajta információ vesztésnek is felfogható, nem ?
Ennyi...![]()
![]()
Igen, van hatása, ha az árnyékolás nincs bekötve a földre, olyankor kevésbé konturos az össszhatás, van a zenében némi bizonytalanság és valamiféle torzítás. Viszont, ha be van kötve, akkor "hirtelen minden a helyére kerül". Hasonló, mint amikor túl meleg, legalább 25°C-os, fehér bort iszol: hiába jó a bor, de nem igazán ízlik, mert ezen a hőmérsékleten egyszerűen nem képes átadni azt a komplex íz és zamat világot, ami benne foglaltatik. De, mihelyst lehűtöd a kellő hőfokra egyből feltárul az összes jó tulajdonsága. (Meg persze a rossz is, ha valahol hibázott a borász...:)
Soha nem volt párhuzamosan több működőképes ösvényem, szóval nem volt közvetlen összevetés közöttük, csak az auditív emlékezetemre hagyatkoztam. (Zárójelben: Illetve valamelyest tudtam közvetlen is viszonyítani a lakás falában futó MCU vezetékrendszeréhez, de ezt sem akkor, sem most nem tartom igazán jó viszonyítási alapnak a sok /Wagó/ és egyéb kötések és a rájuk aggatott egyéb fogyasztók miatt.)
Ösvénynek MCU-ból próbáltam 1,5, 2,5 és 4 mm²-es, MKH-ból 2,5, 4, 6 és 10 mm²-es vezetékeket. Az én HI-FI rendszeremben se a vékonyabb, se a vastagabb kábelek nem hozták azt, amit vártam, számomra a legjobb kompromisszumnak a 4 mm² keresztmetszetű kábelek bizonyultak - ezek még kellően gyors, erőteljes és basszusban gazdag hangzást biztosítanak.
Ebbéli tapasztalatok után már csak 4 mm²-es, árnyékolt kábelekkel próbálkoztam. Közülük a NHXH FE180/E90 4 x 4/4 mm² tömör vezetőkkel rendelkező, kétszeresen árnyékolt, tűzálló kábel vált be, évek óta ezt használom, elégedett vagyok vele. Nyilvánvaló, hogy létezik ennél jobb, sőt, akár sokkal jobb(an harmonizáló) kábel is, de ezen az áron ez egy nagyon-nagyon jó kompromisszum.
Ha idehaza egy nívós High End hangrendszerem lenne, akkor esetleg elgondolkoznék a cseréjén... vagy, ha egyszer kertes házba költözök, akkor ott tovább folytatnám a kutakodást...:)
Sterilség: Nálam, az én audiofil rendszeremben ez azt jelenti, hogy az egész lánc felbontása, hangzásának tisztasága az ezt megelőző évek szintjéhez képest meglehetősen magas fokra jutott, a torzítások és egyéb zavarok nagy százaléka megszűnt. Továbbá bármilyen eszköz vagy készülék cseréjét azonnal meghallani, azaz nagyon analitikussá vált a rendszer, de mindezzel együtt is a jó, nem fárasztó oldalon helyezkedik el.
[quote=cables post_id=2918385 time=1734177920 user_id=30096
A Gyuri által alább kérdezett csupasz vezetőt szokták földre kötni, az adja át a fóliának a földet
[/quote]
Mi a Manó...
Cables is ezt írta.
A Gyuri által alább kérdezett csupasz vezetőt szokták földre kötni, az adja át a fóliának a földet
[/quote]
Mi a Manó...
Cables is ezt írta.
Mégis, mi a manónak van ott az a negyedik, szigeteletlen ér ?zoli73 írta: ↑2024.12.14., szomb. 12:29...Viszont az itt taglalt Gigawatt kábel, nem úgy árnyékolt, ahogy Te gondolod. Ebben nincs árnyékoló harisnya, amit az induló oldalon a földhöz kellene kötni, hanem csak alu-polimer fólia, amit nem kell kötni sehová. Nem vagyok ebben jártas, de talán valamiféle árnyékolást így is ki tud fejteni, hogy nincs a földpotenciálhoz kötve.
Pontosan ugyanúgy beköthető az árnyékolás, mint a szokásos árnyékoló-harisnyák esetén, csak ennél a fólia árnyékolásnál nem magát a fóliát kötjük be, hanem ezt a szigeteletlen vezetőt ( amely a teljes vezetékhosszon elektromosan érintkezik a fóliával ) . Így ez mechanikailag és elektromosan hasonlóan stabil-, akár forrasztható is lesz , mint a fő vezeték erek.
Egyébként pl.:
https://www.sommercable.com/en-gb/Power ... gth::pu100
Én meg arra lennék érdeklődő, ki hogyan mérné meg ezt a "bűnösnek" ítélt földelés zajosságát? Ez ugye egy helyi villamos hálózat referencia potenciálja, ehhez képest lehet mérni a többi potenciált, AC-DC feszültséget. A földelés potenciált mihez mérjük a való életben?SoundMania írta: ↑2024.12.14., szomb. 18:45
Kíváncsi lennék milyen megoldás csökkenti a föld zajosságát....
Aki tud erre egzakt mérési elvet és persze gyakorlatban is elvégezte, meg tudja határozni a mérési elv felbontását, pontosságát, hozzá a mérőeszközök fizikai hiba %-át?
Feltételezem, ez a mért villamos zajszint, annak spektruma legalább 2 nagyságrenddel (40dB) alacsonyabb az átlagos fázis vezetőkön érkező feszültség zajnál.
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1291
A fémes határfelülete az összes benne futó drótra kifejti a hatását! Mint ahogy a kábelek drótjai egymásra is, sodorva is, fonva is.cables írta: ↑2024.12.14., szomb. 12:13----
Mielőtt mindenki rohanna a boltba árnyékolt huzalokért elmondnék valamit. Két baj is van azzal a fránya árnyékolással. Az egyik hogy fémes határfelületet szab az egyes huzalok elektromágneses erőterének, tehát beleavatkozik az energia áramlásba, ami semmiképp se jó dolog. A másik, amit itt alább leírtak, hogy az árnyékolást földre kötik. A lakásba érkező földvezetékre. Annak potenciálja pedig nem állandó, csak a jó nedves földbe levert elektróda potenciálja állandó a föld végtelen elektron felvevő és leadó képessége miatt. A lakásba véges ellenállású huzalokon vezetik a földelést az már nem állandó potenciált jelent. Ha ehhez kötik az árnyékolást az hatékonyan átadja a zajt az összes vezetéknek. Az igazi megoldás az, ha a lakásban egyszerű megoldással csökkentjük a föld zajosságát, az hallható javulást eredményez. Erről zoli73 tud mesélni.
Kíváncsi lennék milyen megoldás csökkenti a föld zajosságát....
Kösz, ritka, hogy valaki nem dícséri halálra a saját holmiját...Töki írta: ↑2024.12.14., szomb. 16:25
Nekem van ilyen Gigawatt ösvényem 13,5m hosszban. Valamivel Jobb, mint a fali 3x2,5mm2 rézdrót, de azért nem ájulok tőle el. Dinamikusabb, folyékonyabb hangú, viszont a felsőbasszus tartományban szerintem kiemel, amitől picikét gombócosabb a hang. Nem zavaróan, inkább mondhatni kellemesen csinálja. Felbontásban egál.
Ha hozzávesszük, hogy a falban futó MCU 2.5 mindent ellát, nem csak a hifit, az még inkább beárazza a Gigawattot.
A leírtad alapján, nem biztos, hogy jobb, mint Zoli narancssárga tűzoltó tömlője...
A szabadon hagyott, lekötetlen árnyékolás is árnyékol azzal a negatív tulajdonsággal, hogy hatása gyengébb a földeléssel lekötöttnél. Pozitív hatás lehet akkor ha azt a bizonyos fő-földelési pont/földelő szonda, PE hálózatot "zajosnak" véljük, ami így nem kerül az árnyékoló felületre. Az alacsony feszültségű, de inkább referencia feszültséghez kötött árnyékoló csökkenti a vezető körüli az elektromos tér erősséget DC-től felfelé azáltal, hogy levezeti a töltéseket a végtelen töltés tároló föld felé. Az elektromos tér mágneses összetevőjére az árnyékolás földre kötése direktben nem hat. Annyiban mégis hat, hogy E-M tér elektromos összetevője csökkenése magával "húzza" a mágnese teret, de csak magasabb frekvencián. DC mágneses téret nem befolyásol.zoli73 írta: ↑2024.12.14., szomb. 12:29
Viszont az itt taglalt Gigawatt kábel, nem úgy árnyékolt, ahogy Te gondolod. Ebben nincs árnyékoló harisnya, amit az induló oldalon a földhöz kellene kötni, hanem csak alu-polimer fólia, amit nem kell kötni sehová. Nem vagyok ebben jártas, de talán valamiféle árnyékolást így is ki tud fejteni, hogy nincs a földpotenciálhoz kötve.
Egy mindenki által ismert árnyékolási mód a Faraday-kalitka, ami leginkább a kívülről érkező elektromos térerő ellen véd, akkor is, ha az semmilyen vezető összefüggésben nincs a földdel. Levegőben repülőgépet érő villám a repülő belterében semmilyen kárt nem okoz. (burkolat felületén lévő eszközök sérülhetnek) A Faraday-kalitka hasonlóság áll a sokkal kisebb feszültség-energia szintekre? Igen. Minél zártabb, folytonosabb, résmentes a Faraday-kalitka, annál magasabb frekvenciáig hatásos. Persze van még néhány paraméter, ami összefügg a hatásosságával.
/A Faraday-kalitka úgy is működik/árnyékol, hogy a kalitkán belüli elektromos forrás E-M terét nem engedi (csillapítja) a kültér felé./
Szia,szigony írta: ↑2024.12.14., szomb. 13:13A GigaWatt LC-Y EVO 3x4m2 kábellel milyen tapasztalatotok van? Azon gondolkodom, hogy melyik lenne jobb megoldás
-A meglévő 3x4mm2 ösvény végére egy Furutech FT-SDS-NCFR ehhez egy Acrolink PC 4030 Leggenda- Puritan PSM 136SE
-Vagy GigaWatt LC-Y EVO 3x4m2 végére egy Furutech IEC ami közvetlenül a Puritan PSM 136SE menne?
Puritán szűrőm már van az Acrolinket még nem vettem meg, de a készülékekhez is ezt szeretném kipróbálni.
Külön fázison 32A van a Hi-fi és a mozi részére egy GigaWatt G-16A.
Nekem van ilyen Gigawatt ösvényem 13,5m hosszban. Valamivel Jobb, mint a fali 3x2,5mm2 rézdrót, de azért nem ájulok tőle el. Dinamikusabb, folyékonyabb hangú, viszont a felsőbasszus tartományban szerintem kiemel, amitől picikét gombócosabb a hang. Nem zavaróan, inkább mondhatni kellemesen csinálja. Felbontásban egál.
Nem javaslom, hogy ezzel tápláld közvetlen az elosztót. Annyira nem jó. Nálam úgy van, hogy bemegy egy alu dobozba és az abba szerelt Furutech konnektorba van bekötve. Abból egy WW Platinum tápkábel megy az elosztóba.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
- zoli73
- V.I.P.

Például onnan, hogy a legtöbb kábelgyártó(audio célú) fennen hírdeti, hogy a kábeli stresszmentesítettek, ill. az is köztudott, hogy egy rézdrótot minél többet hajlítgatsz, az annál jobban bekeményedik.Rock60 írta: ↑2024.12.14., szomb. 15:30Hát, 12 méter hosszon nem biztos, hogy bevállalnám a hármas fonást, anyagilag sem járható számomra, de :
Honnan veszed a fonással járó sokkot és hogy attól ennyire megnő a bejáratási idő ?
Erről hallottam már én is innen - onnan, csak nem tudom, hogy nem szájhagyomány útján terjedő urban legend - e ?![]()
Ez a szerkezetébe jelentős stresszt visz, ami megsokszorozhatja a bejáratási idejét.
Nem véletlen, hogy azok a gyártók(pl. LessLoss, Kimber, stb.) akik alkalmazzák a kábeleiknél a fonási technikákat, azok ezt nem tömör, egyeres vezetőkkel teszik, hanem sodrott, litze, és egyéb flexibilis kábelekkel. Ezek biztosan jobban tolerálják a fonást, kevesebb stresszt vesznek magukba.
Jóideig foglalkoztam hálózati kábelek barkácsolásával, és mindig azt tapasztaltam, hogy a sodrott kábelből font tápkábel, hamarabb bejáródik, "megnyugszik", mint a tömör, egyeresből font. A Neotech UP-OCC drótjaira ez hatványozottan is igaz, a teflon szigetelésűekre kiváltképpen.
Igaz lehet erre "Süti" elmélete, hogy ez azért van, mert a teflont magasabb hőmérsékleten viszik fel a vezető érre, mint pl. a PVC-t, és ettől a réz bekeményedik, "beedződik", és ettől extrán stresszessé válik.
Aztán ha ezt még meg is fonjuk, akkor nagy türelem kell a bejáratásukhoz. Csináltam hálózati kábeleket PVC, és teflon szigetelésű Neotech drótokból is, és messze ezeknek volt a leghosszabb a bejáratási ideje.
Ha rá is szánnám a pénzt, hogy a tűzálló kábelt kicseréljem valami minőségibb vezetékre az ösvényben, a Neotech akkor sem jöhetne szóba. 10+ métert megfonogatni eszemben sincs, akkor inkább valami ilyesmi, mit ez a Gigawatt, amit Kaef2 hozott fel.
Még annyit istván01 posztjára visszautalva, hogy én azt sohasem mondtam, hogy az árnyékolás minden esetben káros. Van ahol kell. Pl. USB kábeleknél a tápvezetékeket feltétlenül kell árnyékolni, a két jelvezetéket viszont 1 m alatti hosszak esetén nem érdemes. Nyitottabb a hangzás árnyékolás nélkül.
Nyilván a fóliára is érvényes az, hogy fémes határfelületként beavatkozik a huzalokon haladó energia áramlásba és az bizonyára nem előnyös. De ezek a zaj, meg elektromágneses tér témák olyan összetett dolgok, hogy a tesztelés döntheti el, hogy egy adott rendszer esetén hasznos vagy káros ez fólia.
Még annyit istván01 posztjára visszautalva, hogy én azt sohasem mondtam, hogy az árnyékolás minden esetben káros. Van ahol kell. Pl. USB kábeleknél a tápvezetékeket feltétlenül kell árnyékolni, a két jelvezetéket viszont 1 m alatti hosszak esetén nem érdemes. Nyitottabb a hangzás árnyékolás nélkül.
Hát, 12 méter hosszon nem biztos, hogy bevállalnám a hármas fonást, anyagilag sem járható számomra, de :
Honnan veszed a fonással járó sokkot és hogy attól ennyire megnő a bejáratási idő ?
Erről hallottam már én is innen - onnan, csak nem tudom, hogy nem szájhagyomány útján terjedő urban legend - e ?
Nálam sokáig Puritan szűrővel ment minden a Gigawatt ösvényről, egy Gigawatt aljzaton keresztül és vagy a Puritan saját tápkábelét vagy Siltech Classic Legend 880P tápkábel 20A-es verzióját használva. Maximálisan elégedett voltam vele.szigony írta: ↑2024.12.14., szomb. 13:13A GigaWatt LC-Y EVO 3x4m2 kábellel milyen tapasztalatotok van? Azon gondolkodom, hogy melyik lenne jobb megoldás
-A meglévő 3x4mm2 ösvény végére egy Furutech FT-SDS-NCFR ehhez egy Acrolink PC 4030 Leggenda- Puritan PSM 136SE
-Vagy GigaWatt LC-Y EVO 3x4m2 végére egy Furutech IEC ami közvetlenül a Puritan PSM 136SE menne?
Puritán szűrőm már van az Acrolinket még nem vettem meg, de a készülékekhez is ezt szeretném kipróbálni.
Külön fázison 32A van a Hi-fi és a mozi részére egy GigaWatt G-16A.