Talán mert ahogy jobbak lettek, egyre inkább lettek "mindenevők" is!Rock60 írta: ↑2023.04.08., szomb. 13:27Az, hogy a hangfalakat megkülönböztetjük aszerint, hogy milyen jellegű zenét hallgatunk rajta, az már szinte természetes, kevés az igazán " mindenevő " hangsugárzó.
Lemezjátszó esetében - saját tapasztalatom szerint - ezt a differenciálást nem látom indokoltnak.
Amikor lemezjátszót cseréltem, az új jövevény minden zenén jobban teljesített, mint az elődje, nem volt kérdés és varia.
/ Pioneer PL 200, Sanyo DD, Nad Kacsa, Rega 2, Manticor Mantra, T. Rock, Heybrook TT2, Roxan X, T. Rock Reference./
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1181
Re: Lemezjátszó
Az, hogy a hangfalakat megkülönböztetjük aszerint, hogy milyen jellegű zenét hallgatunk rajta, az már szinte természetes, kevés az igazán " mindenevő " hangsugárzó.
Lemezjátszó esetében - saját tapasztalatom szerint - ezt a differenciálást nem látom indokoltnak.
Amikor lemezjátszót cseréltem, az új jövevény minden zenén jobban teljesített, mint az elődje, nem volt kérdés és varia.
/ Pioneer PL 200, Sanyo DD, Nad Kacsa, Rega 2, Manticor Mantra, T. Rock, Heybrook TT2, Roxan X, T. Rock Reference./
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2634
ahol én találkoztam velük,főleg elektronikus zenén élnek/éltek /Wesseltoft/NP Molvaer stb...mélytartományban nagyon penge,részleztgazdag,nincs mélytartomány felfújása,és ez végett jelentkezhet az amit @Süti is emleget,az egész hangképben...igaz nem árt ha van utánna komolyabb Naim elektronika,vagy aktivizált Naim SBL,Roksan Ojan/sub---igazi mélyenergia nincs benne amire az ember elsőre gondolna,vagy elvárna egy Duft Punk,Yello,vagy Bob Marley-en,az másik lemezjátszógyártok területe

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2870
- Kapcsolat:
Az Ortofon HMC-30 volt a Lurnén is, a Garrardon és a Roksan-on is. A Lurnén őrületesen jó, a Garrardon meg olyan, amit leírtam. A Garrard sajnos vizszintezve nem volt akkor még, csak letéve a földre, ez persze mindenképp egy hátrány. Csak az a bibi, hogy a Lenco is a szőnyegen volt vizszintezetlenül és mégis sokkal zeneibb előadást nyújtott komolyzenén, mint a Garrard, pedig van a kettő között egy komoly 20x-os szorzó árban. Szerintem az a meghajtás nem való komolyzenéhez, vagy pedig mindig nagyon hibátlan görgővel kellene működtetni.pepperpower írta: ↑2023.04.08., szomb. 07:51Azert arra majd lassan biztos rajottok, hogy ezek a tesztek elsosorban, nem egyenlo feltetelek melletti hangszedo tesztek, es nem a futomu tesztek.![]()
![]()
Masodsorban ha ratenned arra a Garrardra azt a Kiseki Purpleheart-ot egy Yamamoto shellel, akkor lehet behugyoznal es a tobbit felapritanad grillezeshez a kerben...![]()
![]()
Tovabba kene egy olyan allvany, konzol, ahova el lehet helyezni normalisan egy gyalut. Lurnenel kulonosen fontos lenne. Azt foleg nem szoktak egy olyan kredencre tenni, ahol 3-5 keszulek van bekapcsolva es "razza" az egeszet..
Hajra!![]()
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Először káva nélkül működtettem. Káva+tetővel jobb egy kicsit, szerintem valamit javít a rezgéscsillapításon, ha rajta van. Amikor megvettem, akkor 45-ös sebességen nem működött a táp jól, lassabban forgott, mint a 33-as sebességen és kézrátétellel érezhetően remegett az alsó sasszi. De sajnos a felső is, csak jóval kevésbé. A tápot azóta megszervizeltem, most hibátlan, de a tanulság az volt, hogy csak 50-70%-nyira hatékony az alsó és felső sasszit elcsatoló gumilábas megoldás. Így vélhetően rázkódik annyit a motortól az egész pörgető, hogy azt hallom torzításnak.dixie-chicken írta: ↑2023.04.08., szomb. 07:59@Süti ha már megvásároltad a Roksan-t,eljátszadoznék vele még egy kicsit...van hozzá gyári asztalka/fém/tüskék a tetején egy öntvény lappal,arra kéne ráhelyezni/olyat kéne szerezni,ha más nem kölcsönbesutemenyx írta: ↑2023.04.07., pén. 18:14Hát az, hogy milyen lemezjátszóra lenne szükségem. A Lurné nálam van 4-5hete, de még nem bírtam eldönteni, hogy megy vagy marad. A Kiseki hangszedőt már megvettem belőle, de csak a francia gépben tudja megmutatni a képességeit. Ráadásul arra is pár napja jöttem rá, hogy hogyan. Önmagában túl könnyű hangszedő az (7g). És az airtangent karon lagymatagul szólt, mert túl kevés volt az effektív mozgő tömeg, nem volt “húzása” a hangnak. Most rápakoltam összesen 7.5grammot még, így szuper.
A Roksant megvettem. Először azért tetszett, mert akkor még a Lurné lagymatagságával szemben egy nagyon friss, ropogós, piros hangot produkál. Csaképpen hallatszik a hangszereken, hogy torzítgatnak itt-ott. Kiseki hangszedővel is. Így, hogy bír végre szólni a Lurné, már sajnos csak hátránya maradt hangban. Kezelhetőségben mondjuk hozzám közelebb áll. De abban meg a Lenco verhetetlen, mert automata.![]()
...a fedelét le kéne szedni,lemezlejátszás közben,és mivel szabad a préda (sajátod) le kéne emelni a "szoknyát" amely a lapokat takarja...lehet tovább fog fokozodni az az irányvonal amit "gépiesnek" neveztél,de lehet hogy vlmilyen fura fordulatot kap az egész...ma,ha csak elektronikus zenét hallgatnék LP-én,a Xerxes-t választanám
![]()
...vintage '60/'70 rockhoz,a hátam közepére sem
![]()
![]()
A piros gép annyival mindenképp fejlettebb, hogy különálló motorja volt, ami nem rázza sem a kart, sem a tányért. Ez egy elvi jobb megoldás, úgy látszik, hogy egyértelmű előnye van a gyakorlatban is, mert a piros gép semennyit nem torzított.
Akárcsak a Lurné, annak is lényegében különálló motorja van.
Mostmár próbálgattam annyit ezeket, hogy hallani vélem, hogy melyik elvi megoldás mit okoz, nem hiszem, hogy meg tudnám úszni a dolgot teljesen elcsatolt motor nélkül.
Mindenesetre én is gondolkodtam a Xerxes pimpelésén, de én egy sokkal jobb tápban és egy jobb (Artemiz) karban látnám inkább a megfejtést. Csak az a gyanúm, hogy az elvi akadályok miatt akkor sem lenne elég jó.
Elektronikust nincs sok értelme hallgatni rajta, mert arra ott a stream, jobb minőségre képes. A rock az kívül esik az érdeklődési körömön. Amire főleg használnám az klasszikus analóg felvételek és analóg etno felvételek lejátszása.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Roksan-t elektronikus zenére??
Ahhoz nem elég pontos.
Persze nem tudom Neked mi az elektronikus...

Ahhoz nem elég pontos.
Persze nem tudom Neked mi az elektronikus...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2634
@Süti ha már megvásároltad a Roksan-t,eljátszadoznék vele még egy kicsit...van hozzá gyári asztalka/fém/tüskék a tetején egy öntvény lappal,arra kéne ráhelyezni/olyat kéne szerezni,ha más nem kölcsönbesutemenyx írta: ↑2023.04.07., pén. 18:14Hát az, hogy milyen lemezjátszóra lenne szükségem. A Lurné nálam van 4-5hete, de még nem bírtam eldönteni, hogy megy vagy marad. A Kiseki hangszedőt már megvettem belőle, de csak a francia gépben tudja megmutatni a képességeit. Ráadásul arra is pár napja jöttem rá, hogy hogyan. Önmagában túl könnyű hangszedő az (7g). És az airtangent karon lagymatagul szólt, mert túl kevés volt az effektív mozgő tömeg, nem volt “húzása” a hangnak. Most rápakoltam összesen 7.5grammot még, így szuper.
A Roksant megvettem. Először azért tetszett, mert akkor még a Lurné lagymatagságával szemben egy nagyon friss, ropogós, piros hangot produkál. Csaképpen hallatszik a hangszereken, hogy torzítgatnak itt-ott. Kiseki hangszedővel is. Így, hogy bír végre szólni a Lurné, már sajnos csak hátránya maradt hangban. Kezelhetőségben mondjuk hozzám közelebb áll. De abban meg a Lenco verhetetlen, mert automata.![]()

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 301
Azert arra majd lassan biztos rajottok, hogy ezek a tesztek elsosorban, nem egyenlo feltetelek melletti hangszedo tesztek, es nem a futomu tesztek.

Masodsorban ha ratenned arra a Garrardra azt a Kiseki Purpleheart-ot egy Yamamoto shellel, akkor lehet behugyoznal es a tobbit felapritanad grillezeshez a kerben...

Tovabba kene egy olyan allvany, konzol, ahova el lehet helyezni normalisan egy gyalut. Lurnenel kulonosen fontos lenne. Azt foleg nem szoktak egy olyan kredencre tenni, ahol 3-5 keszulek van bekapcsolva es "razza" az egeszet..
Hajra!

Masodsorban ha ratenned arra a Garrardra azt a Kiseki Purpleheart-ot egy Yamamoto shellel, akkor lehet behugyoznal es a tobbit felapritanad grillezeshez a kerben...

Hajra!

Eleje: Garrard 401, FR-24 MKII, Kiseki Milltek, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Shure SE-20
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Living Voice, Lowther EX2, Mordaunt Stirling
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Living Voice, Lowther EX2, Mordaunt Stirling
Nyilván nem egyszerű azonos tesztkörnyezetet teremteni 3 - 4 lemezjátszónak az elhelyezést illetően.
A különböző karokat nem érzem problémának, egy adott kombó egy gép.
A különböző hangszedők nyilván nem segítik a pontos megítélést.
Talán a Bese vs. Roxan súlyozása változhat azonos hangszedő használata esetén.
A Lurné-AT elsőbbségét és a Lenco 4. helyét valószínűleg a hangszedő cserebere nem veszélyezteti.
A különböző karokat nem érzem problémának, egy adott kombó egy gép.
A különböző hangszedők nyilván nem segítik a pontos megítélést.
Talán a Bese vs. Roxan súlyozása változhat azonos hangszedő használata esetén.
A Lurné-AT elsőbbségét és a Lenco 4. helyét valószínűleg a hangszedő cserebere nem veszélyezteti.

- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2700
Nagyon sokkal.sutemenyx írta: ↑2023.04.07., pén. 19:00Jóvan ittunk is mellé gin-t! Így már jó? :)pepperpower írta: ↑2023.04.07., pén. 18:51Mit akartatok megtudni?
Mindegyik gepnek mas az elhelyezese, alatamasztasa, mindegyiken mas kar van es mas hangszedo!
![]()
Az 500 Orsonic szorítód mennyivel jobb a 250-esnél?
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Jóvan ittunk is mellé gin-t! Így már jó? :)pepperpower írta: ↑2023.04.07., pén. 18:51Mit akartatok megtudni?
Mindegyik gepnek mas az elhelyezese, alatamasztasa, mindegyiken mas kar van es mas hangszedo!
![]()
Az 500 Orsonic szorítód mennyivel jobb a 250-esnél?
A Gerrard- nak a bazi nagy zongoralakk doboza az gyári, vagy valami upgrade ?
Talán egyszer mégis csak össze kellene valahogy hozni, hogy a három nagy gépet összehallgasd /valamelyik/ egy hangszedővel - hogy a közöttük lévő különbséget egyértelműen definiálni tudd - ha érdekel.
Tudom, nagyon sok pepecs...
Az biztos, az Air-Tangent nem egy kezelhetőség-bajnok kar.
Az Omega-ívre is vigyázni kell, bele ne akadjon a kezed lemezcserénél.
Mindig bennem van, hogy egy pillanat műve tönkretenni, de hát valamit valamiért, ahogy mondani szokták...
Talán egyszer mégis csak össze kellene valahogy hozni, hogy a három nagy gépet összehallgasd /valamelyik/ egy hangszedővel - hogy a közöttük lévő különbséget egyértelműen definiálni tudd - ha érdekel.
Tudom, nagyon sok pepecs...
Az biztos, az Air-Tangent nem egy kezelhetőség-bajnok kar.
Az Omega-ívre is vigyázni kell, bele ne akadjon a kezed lemezcserénél.
Mindig bennem van, hogy egy pillanat műve tönkretenni, de hát valamit valamiért, ahogy mondani szokták...
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 301
Mit akartatok megtudni?

Eleje: Garrard 401, FR-24 MKII, Kiseki Milltek, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Egyébként a piros egy meglepően jó gép volt így. Más stílusú lemezzel (Oscar Peterson, Nirvana) már nem volt egyetértés, hogy a Lurné szólt jobban. Persze millió dolog kérdése. A Lurné csak le van téve egy nehéz, tömör rózsafa szekrényre, most éppen tüske lábakkal. Ha az első két lábat delrin pogácsára cserélem, már attól tök máshogy szól -igaz főleg csak tonálisan máshogy-.
A többi lemezjátszo a legvastagabb ikeás bambusz vágódeszkán volt, amikbe alul 3db állítható tüske van becsavarozva, így stabil és vízszintezhető platform legalább.
A többi lemezjátszo a legvastagabb ikeás bambusz vágódeszkán volt, amikbe alul 3db állítható tüske van becsavarozva, így stabil és vízszintezhető platform legalább.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Hú de jól néz ez kisutemenyx írta: ↑2023.04.07., pén. 18:23Járt nálam korábban egy Garrard 401 is. Szerintem az nem az én irányom. Ugyan van komoly dinamika, rendesen üt, és nagyon lelkes, de nekem túlságosan is. A Stravinsky - Firebird lemezt úgy adta elő, mintha a zenészek erősen felfokozott állapotban ütnék-vágnák a hangszereket. A hegedűkön pedig hallani véltem mikro-intonálást. Mintha göröngyösen szólna.
0B1BDD3B-5B37-4B9C-B44B-7F0BA05E48DE.jpeg40655A9C-7638-4C7A-BEE1-541E82BB9C58.jpeg
Ide szerintem szakember kell

... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Hát részben igazad van, mindegyikben más hangszedő volt. Azért én ezenkívül próbálgattam oda-vissza a Kiseki és az Ortofon hangszedőt a Lurné-Xerxes-L65 trióban külön is. Csak sajnos ezeknél a dolgoknál fenn áll az egymással való megfelelősség szüksége is. Pl a Lencoba bepróbáltam a Kisekit. Az hallatszott, hogy grandiózus, de amúgy meg olyan torzítást generált, hogy 10perc után kiszedtem, inkább nem kínoztam tovább.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Járt nálam korábban egy Garrard 401 is. Szerintem az nem az én irányom. Ugyan van komoly dinamika, rendesen üt, és nagyon lelkes, de nekem túlságosan is. A Stravinsky - Firebird lemezt úgy adta elő, mintha a zenészek erősen felfokozott állapotban ütnék-vágnák a hangszereket. A hegedűkön pedig hallani véltem mikro-intonálást. Mintha göröngyösen szólna.
Szerintem sokkal inkább hangszedő teszt volt , mint futómű !
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Hát az, hogy milyen lemezjátszóra lenne szükségem. A Lurné nálam van 4-5hete, de még nem bírtam eldönteni, hogy megy vagy marad. A Kiseki hangszedőt már megvettem belőle, de csak a francia gépben tudja megmutatni a képességeit. Ráadásul arra is pár napja jöttem rá, hogy hogyan. Önmagában túl könnyű hangszedő az (7g). És az airtangent karon lagymatagul szólt, mert túl kevés volt az effektív mozgő tömeg, nem volt “húzása” a hangnak. Most rápakoltam összesen 7.5grammot még, így szuper.
A Roksant megvettem. Először azért tetszett, mert akkor még a Lurné lagymatagságával szemben egy nagyon friss, ropogós, piros hangot produkál. Csaképpen hallatszik a hangszereken, hogy torzítgatnak itt-ott. Kiseki hangszedővel is. Így, hogy bír végre szólni a Lurné, már sajnos csak hátránya maradt hangban. Kezelhetőségben mondjuk hozzám közelebb áll. De abban meg a Lenco verhetetlen, mert automata.

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
A piros az egy Bese-Tüű csinálmány. A plinth rétegelt lemez-ólom szendvics. A motor külön áll. Valamelyik SME kar. Jól is szól. A képen látható Stravinsky - Firebird lemezzel ő az egyértelmű második. Fehér Denon DL-103 volt benne, de újracsinálva microridge tűvel.
Szintén a Stravinsky lemezzel -de ez igaz bármelyik élő, nagyzenekaros produkcióra- a Lurné az 1. helyezett. Egyszerűen dimenzionálisan jobb, ottvan a pillanat teljes varázsa, valósága. A dinamikának minden rétege, a hangszereknek minden gazdagsága és lecsengése hallatszik.
2. helyezett a piros. Itt már nincs meg úgy a pillanat és a valóság, de ez a második legtorzításmentesebb, és minden rendben van. Felbontás, dinamika, zeneiség. Élvezhető, nagyon jó.
3. Helyezett a Roksan Xerxes. Itt a színpadméret még mindig nagy, de már torzítgat, a zeneiség háttérbe szorul, mechanikusabb hang.
4. Lenco L65 - szíjhajtású gép. Nyilván ez a legbénább. Van bőven torzítás, semmi köze a Lurné pillanatátadásához. Kisebb is a hangkép, de rendesen beszintezve azért nem rossz ám. Elég jól balanszban van minden hátránya, ezért összességében a bénaságai ellenére is egy komplett analóg élményt nyújt. Először ez ment, és az első reakció az volt, hogy hú de jól szól. Csak aztán kiderült, hogy van még sokkal tovább is.
1. Lurné J1 + AirTangent 1B + Kiseki Purpleheart NS
2. Bese-Tüű + SME + Denon DL-103 microridge
3. Xerxes - Tabriz - Ortofon HMC-30
4. Lenco L65 + Yamaha MC-9
Mi volt a vizsgálódás tárgya?
Amúgy le a kalappal
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Rendesen belecsaptál a lecsóba, nem aprózod...
Mi a piros masina ?
Mi a rangsor ?
Mondjuk az 1. és 4. helyezettet sejtem.

Mi a piros masina ?
Mi a rangsor ?
Mondjuk az 1. és 4. helyezettet sejtem.

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Nagyteszt volt: