Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: supravox »

white-tiger írta:
2024.04.01., hétf. 14:59
supravox írta:
2024.03.29., pén. 16:21
white-tiger írta:
2024.03.29., pén. 00:43

Nyilván rendszer és ízlés függő...
De halljuk melyek ezek és miért? :rolleyes:
Igazad van.
Nálam nem tetszett amit csinált a Platinum.
Más rendszerben működhet jól.
Mea culpa
Semmi gond, láttam én már nem egyszer csodát, az olcsóbb kábel sokkal többet hozott egy adott rendszerben, másikban meg pont fordítva. Sőt, rendszeren belül cserélve is érdekes dolgok alakultak ki...
Írok ám majd a pü-re😄
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 85

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

Rock60 írta:
2024.04.01., hétf. 15:36
white-tiger írta:

Semmi gond, láttam én már nem egyszer csodát, az olcsóbb kábel sokkal többet hozott egy adott rendszerben, másikban meg pont fordítva. Sőt, rendszeren belül cserélve is érdekes dolgok alakultak ki...

Sajnos, nekem még nem volt ilyen szerencsém. :ohnoohnoohno:
Hónapok óta keresek az IC vagy a digicoax kiváltására egy olcsóbb kábelt, de egyik kipróbált darab sem akar jobban szólni, vagy csak hasonlóan a mostanihoz képest... :smile51:
Első kérdés, hogy mi van most, másik hogy mennyit szánnál rá.. Egyébként ha jó a két kábel szinergiája, tényleg nem könnyű jobbat találni. Illetve az is, hogy mi az amin javítani szeretnél...

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

white-tiger írta:

Sajnos, nekem még nem volt ilyen szerencsém. :ohnoohnoohno:
Hónapok óta keresek az IC vagy a digicoax kiváltására egy olcsóbb kábelt, de egyik kipróbált darab sem akar jobban szólni, vagy csak hasonlóan a mostanihoz képest... :smile51:

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Rock60 írta:
2024.03.29., pén. 16:55
Rock60 írta:
2024.03.29., pén. 10:55
zoli73 írta:
2024.03.29., pén. 09:06

Utánanéztem a Supra-nak, 17500Ft/m-es árat találtam. Nem tudom, hogy ennyit akarok-e érte adni, végülis ez csak tv ahová kell, nem akarok elrugaszkodni vele, de majd alszom még rá 1-2-t. Ha felvetődik használtan, akkor talán.
Asszem a Lófogáson láttam hírdetni egyet 12 - ért, annyit nagyon megér... :tutiok:
Most jut eszembe, hogy én hirdetem... gondolkodik.gif :fekverohog:
🤣🤣🤣

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

supravox írta:
2024.03.29., pén. 16:21
white-tiger írta:
2024.03.29., pén. 00:43
supravox írta:
2024.03.28., csüt. 21:26

Én elég nagy WW kedvelő vagyok de sajnos se usb se lan kábelben nem jók.
Még a platinum se.
Sokkal olcsóbban sokkal jobb kábelek vannak.
Nyilván rendszer és ízlés függő...
De halljuk melyek ezek és miért? :rolleyes:
Igazad van.
Nálam nem tetszett amit csinált a Platinum.
Más rendszerben működhet jól.
Mea culpa

Rock60
Őslakos
Őslakos

cables írta:
2024.03.31., vas. 07:44

Én úgy gondolom közvetlenül egymás után hallott kábelekről tudunk igazán értékelő véleményt alkotni. Főleg akkor, ha csak kis különbség van közöttük és ez a gyakoribb eset. Ha nagy a különbség, akkor azt emlékezetből is megérezzük.
Természetesen így van.
Annyiban árnyalnám a képet, hogy ha van lehetőség rá, akkor kell időt hagyni mindkét versenyzőnek, nem egy - két szám meghallgatása után már cserélni is őket.
Azt vettem észre - és már kizárnám, hogy a megszokás miatt - hogy az éppen betett kábelnek idő kell, míg beáll. Tehát, pár óra múlva, vagy akár másnap jobban tetszik a hangja. Ezért, a következő versenyző hátrányból indul és persze annak is kell egy kis idő. Tehát mindenképpen szükségünk van egy kis audio-memóriára, hogy biztosabban ítélhessünk, de így komplex a próba.
Pár percenként csereberénél is azonosak a feltételek, de az tűnt fel, hogy a friss csere nem egyforma mértékben hozza hátrányba a kábeleket, van amelyiknek több idő kell a beállásra,így hosszabb távú következtetést nem lehet feltétlenül levonni.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2274

Hozzászólás Szerző: cables »

cables írta:
2024.03.30., szomb. 17:00
Aszpirin írta:
2024.03.30., szomb. 16:36

....mivel jártam nálad, és hallottam, azt is tudom, hogy azért nem eshet olyan nagyon messze egymástól a zenei ízlésünk sem stílusban, sem hangminőségben. Ezért érdekelne, hogy miért hallod annyival rosszabbnak őket, mint én.

A ki mit hall rosszabbnak vagy jobbnak nagyon nehezen megfogható dolog. Ugyanis attól függ ki mi után, vagy mi előtt hallgat egy adott kábelt. Szerintem ne filózzunk ezen. Valaki leírt egy általános véleményt én arra reagáltam, de mint minden, ez is SZVSZ
Mégis filóznék egy mondat erejéig, mert ez egy fontos téma. Én úgy gondolom közvetlenül egymás után hallott kábelekről tudunk igazán értékelő véleményt alkotni. Főleg akkor, ha csak kis különbség van közöttük és ez a gyakoribb eset. Ha nagy a különbség, akkor azt emlékezetből is megérezzük.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Aszpirin írta:
2024.03.30., szomb. 19:23
Rock60 írta:
2024.03.30., szomb. 19:16
Halkan hallgatva a zenét, hogy a hang ne tűnjön sávhatároltnak, az elektronika kicsit " besegített "a fülnek.
Fiziológlallag kiegyensúlyozottságot teremtett, vagy legalább is, ez volt a cél...
Tiszta ügy, de ezt hogyan tudná egy kábel csinálni (hangerő-függően), és milyen is akkor egy "loudness-es" hang? gondolkodik.gif
Igazad van, ahogy kettővel lejjebb írtam is, a loudnesses jelző nem a legtalálóbb/legszerencsésebb kifejezés a kábel okozta hangszínváltozásra, hiszen az valóban nem hangerőfüggő. Az ominózus mondatom átfogalmazva," loudness " nélkül :
" A Hegel - es rendszerben tökéletesen színezetlennek tűnő drót a másik láncban kifejezetten színezett, akár kicsit mély - és magashang - kiemelő benyomást is kelthet...
Így ok ? :D :smile49:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5964

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Rock60 írta:
2024.03.30., szomb. 19:16
Halkan hallgatva a zenét, hogy a hang ne tűnjön sávhatároltnak, az elektronika kicsit " besegített "a fülnek.
Fiziológlallag kiegyensúlyozottságot teremtett, vagy legalább is, ez volt a cél...
Tiszta ügy, de ezt hogyan tudná egy kábel csinálni (hangerő-függően), és milyen is akkor egy "loudness-es" hang? gondolkodik.gif
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Rock60
Őslakos
Őslakos

Aszpirin írta:
2024.03.30., szomb. 18:23
Rock60 írta:
2024.03.30., szomb. 17:59
Amúgy a loudnessnek semmi köze a dinamikához. :ohnoohnoohno:
Jelentése : Fiziológiai hangszínszabályzó, tehát valóban a frekvenciamenettel összefüggő fogalom. :rolleyes:
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Khm... a "loudness" szó jelentése egyszerűen "hangosság".
A "fiziológiai hangszínszabályozó" jelentéssel én eddig még nem találkoztam.

Az alábbi idézet a Wikipedia "loudness war" cikkéből való:
Modern recordings that use extreme dynamic range compression and other measures to increase loudness therefore can sacrifice sound quality to loudness.
A hifis körökben terjengő "loudness-es" jelzőt én ezzel azonosítottam, vagyis a "hangerőnövelés-célzatú extrém dinamika-kompresszió által elrontott"-tal.

Jó példa ez arra, hogy mennyire szabályozatlanok ezek a hifis kifejezések, és mennyire más-más dolgot érthetnek rajta az emberek, miközben bőszen használják őket a vitáikban. És akkor még a "loudness-es"-t akár tisztázni is lehet, de ott vannak a sokkal nehezebben megfoghatóbbak, mint pl. a "zenei" :D
Közelítsük meg gyakorlatiasabban a kérdést...
Ezt kb. fél éve kitárgyaltuk keresztbe-hosszába, de elmondom, mit tudok én erről, persze a dolgok megváltozhatnak. Megváltozhatnak ?
Régen minden kommersz erősítőn a másik száz gomb mellett volt egy loudness gomb - jobb esetben. Ha ezt benyomtad, kb olyan hatása volt, mintha fel tekerted volna a mélyet és a magasat. Hogy erre miért alkalmaztak még egy külön gombot, annak az a magyarázata, hogy ez az elektronika csak kis hangerőn aktívizálódott, a hangerőt növelve folyamatosan csökkent a hatása, ami a vége felé vagy megszűnt, vagy maradt belőle valami, ennek a karakterisztikája gyártótól függően változott. Abban is volt némi eltérés - ez is gyátmánytól függött - hogy a loudness inkább a sávszélek végét emelte jobban a normál hangszínszabályzóhoz képest.
A "jobb esetben " arra vonatkozik, hogy voltak olyan erősítők is, amiken állandóan aktív volt ez az elektronika, nem volt gomb, amivel kikapcsolható lett volna . / Videoton Orpheus, Cleopátra...stb.../
Lehet, hogy a szó szerinti fordítás szerint nem "fiziológiai hangszínszabályzó " a jelentése, de hifis körökben ez a kifejezés volt ismert és ki is fejezi a hatámechanizmus lényegét :
Fiziológlai kiegyensúlyozottságot teremtett, vagy legalább is, az volt a cél...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.03.30., szomb. 19:23-kor.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Rock60 írta:
2024.03.30., szomb. 17:59
Jelentése : Fiziológiai hangszínszabályzó, tehát valóban a frekvenciamenettel összefüggő fogalom. :rolleyes:
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Khm... a "loudness" szó jelentése egyszerűen "hangosság".
A "fiziológiai hangszínszabályozó" jelentéssel én eddig még nem találkoztam.

Az alábbi idézet a Wikipedia "loudness war" cikkéből való:
Modern recordings that use extreme dynamic range compression and other measures to increase loudness therefore can sacrifice sound quality to loudness.
A hifis körökben terjengő "loudness-es" jelzőt én ezzel azonosítottam, vagyis a "hangerőnövelés-célzatú extrém dinamika-kompresszió által elrontott"-tal.

Jó példa ez arra, hogy mennyire szabályozatlanok ezek a hifis kifejezések, és mennyire más-más dolgot érthetnek rajta az emberek, miközben bőszen használják őket a vitáikban. És akkor még a "loudness-es"-t akár tisztázni is lehet, de ott vannak a sokkal nehezebben megfoghatóbbak, mint pl. a "zenei" :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Rock60
Őslakos
Őslakos

Aszpirin írta:
2024.03.30., szomb. 17:18

Ezen a "loudnesses" szón most akadt meg a szemem illetve az agyam.
Ha a "loudness-es" jelzőt te a "színezett" kategóriába sorolod, akkor vagy a "színezett" vagy a "lodness-es" jelzők alatt mást értünk. Nálam a "színezett" a frekvenciamenettel, a "loudness-es" pedig a dinamikával kapcsolatos fogalom, a kettő között pedig kevés korrelációt látok (tévedés joga fenntartva).
Mindegy, lehet, hogy a loudnesses jelző nem a legtalálóbb kifejezés a színezettség jellemzésére, bár bizonyos kábelek hangzásáról pont ez jutott eszembe.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Rock60 írta:
2024.03.29., pén. 22:31
Vagy, fordítva még érzékletesebb : A Hegel - es rendszerben tökéletesen színezetlennek tűnő drót a másik láncban kifejezetten színezett, akár loudnesses benyomást is kelthet.
Ezen a "loudnesses" szón most akadt meg a szemem illetve az agyam.
Ha a "loudness-es" jelzőt te a "színezett" kategóriába sorolod, akkor vagy a "színezett" vagy a "lodness-es" jelzők alatt mást értünk. Nálam a "színezett" a frekvenciamenettel, a "loudness-es" pedig a dinamikával kapcsolatos fogalom, a kettő között pedig kevés korrelációt látok (tévedés joga fenntartva).

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Rock60 írta:
2024.03.29., pén. 22:31
Igen, ezt többen valljuk, hogy az a jó, ha a kábel nem borítja fel a ballanszt és nem színez különösképpen.
Nekem annyi az észrevételem evvel kapcsolatban, vagy inkább kételyem, hogy honnan tudjuk megítélni, hogy mikor hallunk színezetlen hangú kábelt ?
Hiszen a lánc többi tagja is színezheti - és színezi is - a hangot. Az összes forrás, dac, erősítő, hangfalak.
Szerintem úgy helyes a megfogalmazás, hogy adott rendszerben színezettlennek TŰNŐ kábel az, amit szeret, vagy nem szeret valaki.
Jó a felvetés, és egyetértek a "szerintem" résszel is, bár "SZERINTEM"
- egy-egy kábel torzítását (vagy "hangszínezését") alighanem mérni is lehet (kritikus esetekben, pl. hangfalkábeleknél szinte biztosan)
- azért vannak igen egyértelmű esetek is (érdekes módon pont egy digitális kábellel tapasztaltam a legnagyobb mértékű "hangbanyúlást", nagy meglepetésemre), amiben szerintem egyetértenénk, és ezt úgy is mondom, hogy nem iserem a "füledet"
- végül, több olyan anyagom van, amelynek a felvételénél is ott voltam a helyszínen, nem volt "belenyúlás" a felvételbe, tehát kb nyersanyag, és - bár ilyenkor az ember valószínűleg egy idő által megszépített hangemlékkel hasonlít - ezekkel "tesztelni" SZÁMOMRA releváns
- végül többek által is semlegesnek mondott hangú DAC-kal és fejhallgató-erősítővel, kábelekkel, valamint a fejhallgatómhoz (mérések alapján) készített konvolúciós szűrővel kapott hang is egyfajta referenciaként szolgál nálam a szubjektív hangsemlegességhez.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Aszpirin írta:
2024.03.30., szomb. 16:36

....mivel jártam nálad, és hallottam, azt is tudom, hogy azért nem eshet olyan nagyon messze egymástól a zenei ízlésünk sem stílusban, sem hangminőségben. Ezért érdekelne, hogy miért hallod annyival rosszabbnak őket, mint én.
A ki mit hall rosszabbnak dolog nagyon nehezen megfogható dolog. Ugyanis attól függ ki mi után, vagy előtt hallgat egy adott kábelt. Szerintem ne filózzunk ezen. Valaki leírt egy általános véleményt én arra reagáltam, de mint minden, ez is SZVSZ

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2871
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Még én is használok Supra-t. Igaz csak ZS rendszerben, de használok:
IMG_1892.jpeg
IMG_1893.jpeg
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

cables írta:
2024.03.30., szomb. 10:50
---
A kábelek szinezése egy baromi rossz szó. Teljesen értelmetlen. A kábelek kivétel nélkül TORZÍTJÁK a hangjelet, egyik nagyobb, a másik kisebb mértékben.
Ez így van, ezért ios írtam úgy, hogy azt szeretem, amikor NEM a kábelnek "van hangja".
cables írta:
Alább valaki úgy általánosságban dicsérte a Supra kábeleket. Én meg úgy gondolom, hogy nagyon rosszak, szintén úgy általánosságban :).
Borítékolni tudtam volna, hogy ezt le fogod írni, mert egyszer, amikor szintén felvetettem, hogy nagyon jó ár/érték arányúak (így szólt most is az általános "dícséret"), akkor ugyanez volt szinte azonnal a reakciód.

Mondjuk kettőnk közül ugye elfogulatlanságban inkább nálam van a pont ;)

Azt azért egyszer már leírhatnád, hogy szerinted mit jelent a "nagyon rosszak" általánosságban.

Elég sokféle kábelt kipróbáltam ebben a Supra árkategóriájában (igaz, Power-R nem volt köztük egy sem, bár fogalmam sincs, azok milyen árkategóriát képviselnek), és nekem nem jött le a "nagyon rosszak", de hát mit tudom én, talán botfülű vagyok.
Ja és a Ply 3.4 eddig 3 különböző erősítővel (ami egyúttal 3 különböző konstrukció is: solid-state AB osztályú, csöves AB osztályú valamint jelenleg modern D-osztályú erősítők) szolgált nálam hosszabb távon (igaz a hangfalak lényegében ugyanazok voltak), és amint mondtam, most is az van bekötve. Még senkitől, aki járt nálam és hallotta a korábbi rendszereimet szólni, nem hallottam vissza, hogy "nagyon rossz"-nak ítélte volna a hallottakat (persze ez lehet udvariasság is, tudom), és mivel jártam nálad, és hallottam, azt is tudom, hogy azért nem eshet olyan nagyon messze egymástól a zenei ízlésünk sem stílusban, sem hangminőségben. Ezért érdekelne, hogy miért hallod annyival rosszabbnak őket, mint én.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

dixie-chicken írta:
2024.03.30., szomb. 09:31
de a Ply 3.4-et
melyik változatát,sima Ply 3.4,vagy Ply 3.4S?

köszi :smile53:
Ha nekem szólt a kérdés: én az árnyékolatlan vagyis "S" nélküli változatát használom. Nem hasonlítottam őket össze, ezért nem tudom, hogyan viszonyul a 3.4 a 3.4S-hez.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8886

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

cables írta:
---
A kábelek szinezése egy baromi rossz szó. Teljesen értelmetlen. A kábelek kivétel nélkül TORZÍTJÁK a hangjelet, egyik nagyobb, a másik kisebb mértékben.
Alább valaki úgy általánosságban dicsérte a Supra kábeleket. Én meg úgy gondolom, hogy nagyon rosszak, szintén úgy általánosságban :).
Általánosítani badarság. Sok-sok év alatt eljutottam odáig, hogy csak a saját fülemnek (és egy-két olyan fültársnak hiszek, akinek ismerem az ízlését). Anno próbáltam a Supra Sword hangsugárzó kábelét, ami nálam akkor (Bladelis-Dynaudio) borzalmasan szerepelt. Tőled kapott kábellel helyettesítettem, amit végül OCOS-ra váltottam, ami szerintem minden tekintetben a legjobb volt akkor. Ettől függetlenül, amikor usb kábeleket kerestem, kipróbáltam jópárat (anno kb 100k huf-ig) végül, egyik legolcsóbb tizenezres kábel a Supra maradt, ami azóta is megvan a rendszeremben. Így jártam sok Audioquest-el is, de szerencsére azt sem utasítottam el úgy általánosságban és most imádom, mint tápkábelt. Szóval nem érdemes csak úgy félredobni egy-egy márkát, gyártót, mert lehet, hogy egy másik terméke telitalálat lesz a rendszeredbe. ;)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4967

Hozzászólás Szerző: pärt »

cables írta:
---
Színezés/torzítás egyazon jelenség szinonimái. A színezés nem értelmetlen, sem rossz. Használd kedved szerint, amelyik neked szimpatikusabb. Mindenki érteni fogja, cserébe te is fogadd el a másikat, mivel ugyanazt jelenti.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

cables írta:
---
saját,személyes tapasztalat velük kapcsolatban ?...olyan ember is ajánotta,aki hifikereskedésben dolgozik,"terülj asztalkám van/lenne",már csak a bolti kinálat alapján,de saját otthoni rendszerében (vintage (?) ,Shindo/Altec) is használja...személyesen ott voltam amikor vlki kb 3,5MHUF-ot az asztalra lerakott egy X márka, 1,5m tápkábel otthoni meghallgatás fedezeteként..

:quetionmark:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Őslakos
Őslakos

cables írta:
---

De a " torzítás " szó olyan rosszul hangzik... sad.gif :D :napsut:

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

---

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Aszpirin írta:
2024.03.29., pén. 20:17
mishow írta:
2024.03.29., pén. 08:27
A Vention is látható/hallható, de a Supra másik liga. Mivel rendszeresen van a hirdetőben, figyeld vagy adj fel egy “keres” hirdetést. Múltkor volt 0,5m-es pont hirdetve, a forgalmaző 1m-nél rövidebbet nem szívesen csinál, de az 1m-es új ára se vészes, viszont akkor járatni kell, elsőre hirtelen nagyon “erős” a hatás ;)
Ugyan nem HDMI/tévé téma, de hadd írjam le, én azt szeretem, ha a rendszrenben nem a kábeleknek van "hangjuk" (és az aktív komponensekben is a lehető legsemlegesebbeket kedvelem, persze ennek megvan az a hátránya, hogy a rossz felvételek tényleg rosszul szólnak, mert nincs ami "kiszínezze" őket). Ennek a követelménynek a Suprák pont "nomen est omen" alapon felelnek meg, ezért én abban az árkategóriában, amiben én "forgok", a legjobb ár-érték arányú kábeleknek tartom őket. Szerintem a audiofülek által nagyon alulértékelt kábelek. A Lorad-okat egyenesen kiválónak érzem, de a Ply 3.4-et is évek óta használtlom teljes megelégedéssel (volt egy-két kitérőm, de mindig visszakerült végül a Ply, jelenleg is az szolgál).

Ja és ne feledjük, egyike a nem túl sok "neves" gártóknak, akik nem kínában gyárttatnak (kábelt sem, nem úgy, mint pl. az AQ). A "made in Sweden" konkrétan a kábelek feliratozásában is ott szerepel, nem csak a csomagoláson.
Nálam már csak az Ethernet-kábel nem Supra a sztereó "hangfalas" rendszerben.
Nagyon régen volt Ply 3,4-em, nem volt rossz tény az akkor rendszerben, de ahogy változtak a komponensek az is változott, vagy csak kísérletezésnek lett a vesztese :)

Aztán egy Audioquest hf kábel cserélte (10-12 éve talán), ami a mai napig meg van, egy "c" rendszerben és ami érdekes, hogy ez a kábel hangzásban, megszólalásban sokat dobott egy Denon 360 pma - Videoton (db 2002a) hangfal között, úgy hogy előtte valamilyen Dietz kábellel voltak összekötve.

Persze tudom, elméleti, meg vitára alkalmas ezerszer le lett játszva, de mihez képest színez ugye :) ?
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

de a Ply 3.4-et
melyik változatát,sima Ply 3.4,vagy Ply 3.4S?

köszi :smile53:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”