Voyager írta: ↑2023.04.09., vas. 11:01
dixie-chicken írta: ↑2023.04.09., vas. 10:43
marconi írta: ↑2023.04.09., vas. 10:18
Egyszer egy Soulines Kubrik ot hallottam nem kicsit, hanem konkrétan mint egy macska úgy nyávogni amikor rajta volt egy Pink Floyd Meddle, és az első oldal első számánál mikor kicsit belekezdenek, a barázdák úgy beakasztottak a hangszedőnek hogy a motor nem bírta rendesen forgatni a tányért! Gondolom úgy lehet tervezve hogy a motor csak nagyon kis nyomatékkal forgat, a lemez pedig megmutatta hogy ez a filozófia nem eléggé átgondolt.
ez érdekes,nem tisztem megvédeni a gyártót,majd van aki megteszi ezt helyettem,maga a lemezjátszó a "nut my cup of tea" kategória,de sem a Púder szeánszokon ahol 5- percenként lemezeket csere-berélgettünk,úgy átlagban,sem Szekeresnél odahaza,én ilyet nem észleltem

...vagy nem vagyunk egyformán érzékenyek és mások a prioritásaink mérlegelésnél..
Nehezen tudom elképzelni, hogy ha egy 4kg-os tányér forgásban van, azt a barázdában lévő "kaparászás" megingatja.
én most csináltam az enyémen gyorstesztet,van sztroboszkóp,többször kar le/fel,tűnyomás 1,4gr...semmi változást nem észlelni a fordulatszámon/hangra sem...viszont ha forgás közben,finoman oldalrol érintem a lemezt,értelemszerűen,lassitja a forgást,látszik a szkópon,de ha elengedem kb 1/5,1/4 fordulaton ismét stabilizálta magát a fordulatszám....ez a finom oldalrol "fékezem a forgást",többszöröse mint amit egy 1,4gr tűnyomás okozhat...
a 126/III motorja nem egy Mustang Shelby 500,lehetséges hogy az alap fordulatszámok jól ki vannak találva,a tárcsa-alaptányér áttétele (mérete) is jó...mondjuk,én 2 évente szijcserét végzek,a táp része is szervizelve volt,igy azt mondhatni "up-to-date" állapotban van..

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)