Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Vinkler írta:
2023.04.10., hétf. 14:27
A mai lemezgyártás és analóg forrásanyag beszerzés finoman szólva sem szimpatikus. Mindazonáltal a legszegényebb vogg orbis anyagnak is jobb ritmustartása lehet, mint egy megkérdőjelezhető lemezjátszónak.
Nekem se szimpatikus a mai hanglemezgyártás "kommersz minőségű" nyomulása. Persze senki se bíztatott engem se, hogy válogatás és utána olvasás nélkül vásároljak... Sajnos a jobb vinyl nyomásokért ma is keményen kell fizetni, nincs a sarki "pepita" lemezbolt. :smile29:

És, hogy mi szól jól és milyen a ritmustartása? Értelmetlen egy (ogg vorbis) tömörített anyag, és egy hardver összehasonlítása.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

dixie-chicken írta:
2023.04.10., hétf. 14:42
tunerman írta:
2023.04.10., hétf. 14:25
dixie-chicken írta:
2023.04.10., hétf. 13:18
Urak,Lurne J1 felhasználók,lefényképezné vlki légyszives,hogy egy Sound Org Z021/Z028 asztalkán hogy fér el a lemezjátszó ?...

köszönöm :smile53:
Már volt :D ...Lurné J1 a Söund Organization Z028-as asztalkán.
TJ.
:smile51: :smile51: köszi :D ...közben kiderült hogy van neki olyan SÖ-je amely felülröl tüskézhető,és elfér rajta ha kell méretes "deszka" is a tetején :smile29:
A ZO28 gyári HDF lapján simán elfér.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2023.04.10., hétf. 14:27
supravox írta:
2023.04.10., hétf. 14:17
Vinkler írta:
2023.04.10., hétf. 13:04

Nem releváns, hogy hol, milyen körülmények között, maga a jelenség több, mint érdekes.
Nekem is van olyan 180g-os lemezem, ami nyávogva kezdődik. Gyártáshibás.
Ez kb. semmit nem jelent
Mióta hallgatsz nem hallgatsz analógót?
Boçsi
Nem akarlak bántani de ahol a spotify a forrás,abból a perspektívából nem merülnék bele egy lemezjátszó ritmustartásába ;)
Ez a gőgös analog lemezjátszó Csomolungmaról nézem a felhő alapú lejátszást használó hangyákat hozzáállás már évekkel ezelőtt sem volt menő. :D
Az, hogy mostanában nem hallgatok lemezt, sok együttállás következménye. (Az egész zubehör a garázsban pihen.) Nem szeretnék belemenni hitvitákba, de nekem a mai lemezgyártás és analóg forrásanyag beszerzés finoman szólva sem szimpatikus. Mindazonáltal a legszegényebb vogg orbis anyagnak is jobb ritmustartása lehet, mint egy megkérdőjelezhető lemezjátszónak. Nem a formátumon, vagy a szolgáltatón fog múlni. De ez itt off ;)
Azért engedtessen nekem, hogy észrevételt tegyek, még mindig jobb, mint személyeskedni érdemi hozzászólás nélkül.
Csak nem a hegymászós multádból merítettél véletlenül? Persze tudom, hogy a kifejezések valószínűleg fiktívek és csak az ironikus hatás miatt lettek felhasználva. :smile29:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2635

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

tunerman írta:
2023.04.10., hétf. 14:25
dixie-chicken írta:
Urak,Lurne J1 felhasználók,lefényképezné vlki légyszives,hogy egy Sound Org Z021/Z028 asztalkán hogy fér el a lemezjátszó ?...

TJ.
:smile51: :smile51: köszi :D ...közben kiderült hogy van neki olyan SÖ-je amely felülröl tüskézhető,és elfér rajta ha kell méretes "deszka" is a tetején :smile29:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8872

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

supravox írta:
2023.04.10., hétf. 14:17
Vinkler írta:
marconi írta:
2023.04.09., vas. 17:51

Ez egy ilyen mini hifi show szerűség keretein belül volt a Városmajor utcában pár éve. Itt kicsinek látom az esélyét hogy a gyártó/forgalmazó problémás/rosszul installált/nem megfelelő/nem ellenőrzött készüléket prezentáljon, de persze nem kizárható. Máshol is láttam már malőrt.
Nem releváns, hogy hol, milyen körülmények között, maga a jelenség több, mint érdekes.
Ez kb. semmit nem jelent
Boçsi
Nem akarlak bántani de ahol a spotify a forrás,abból a perspektívából nem merülnék bele egy lemezjátszó ritmustartásába ;)
Ez a gőgös analog lemezjátszó Csomolungmaról nézem a felhő alapú lejátszást használó hangyákat hozzáállás már évekkel ezelőtt sem volt menő. :D
Az, hogy mostanában nem hallgatok lemezt, sok együttállás következménye. (Az egész zubehör a garázsban pihen.) Nem szeretnék belemenni hitvitákba, de nekem a mai lemezgyártás és analóg forrásanyag beszerzés finoman szólva sem szimpatikus. Mindazonáltal a legszegényebb vogg orbis anyagnak is jobb ritmustartása lehet, mint egy megkérdőjelezhető lemezjátszónak. Nem a formátumon, vagy a szolgáltatón fog múlni. De ez itt off ;)
Azért engedtessen nekem, hogy észrevételt tegyek, még mindig jobb, mint személyeskedni érdemi hozzászólás nélkül.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2701

Hozzászólás Szerző: tunerman »

dixie-chicken írta:

TJ.
Csatolmányok
High_End_Show__1997.jpg
High_End_Show__1997.jpg (334.78 KiB) Megtekintve 1454 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2474

Hozzászólás Szerző: supravox »

Vinkler írta:
marconi írta:
Vinkler írta:
2023.04.09., vas. 12:33
Érdekes amit a fültárs ír, nekem pont a Soulines ritmikája tetszik a legjobban. gondolkodik.gif
Ott valami más baj lehetett.
Ez egy ilyen mini hifi show szerűség keretein belül volt a Városmajor utcában pár éve. Itt kicsinek látom az esélyét hogy a gyártó/forgalmazó problémás/rosszul installált/nem megfelelő/nem ellenőrzött készüléket prezentáljon, de persze nem kizárható. Máshol is láttam már malőrt.
Ez kb. semmit nem jelent
Boçsi
Nem akarlak bántani de ahol a spotify a forrás,abból a perspektívából nem merülnék bele egy lemezjátszó ritmustartásába
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

marconi írta:
Vinkler írta:
Érdekes amit a fültárs ír, nekem pont a Soulines ritmikája tetszik a legjobban. gondolkodik.gif

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1182

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2023.04.10., hétf. 12:23
SoundMania, ugye, Te nem tudsz leszorítót használni - a kihúzható lemezvezetőcsonk miatt - csak súlyt ?
Kihúzott csonkkal jobb, mint avval ?
Én csonk nélkűl használtam, úgy volt jobb a Roxan hangja.

Kipróbáltam, nem százszor, csak tízszer valami duplikát Hungarotonnal.
Hozzátéve, hogy a Rock - nak sima, csúszós tányérja van, ráadásul fel sem fekszik rajta rendesen a lemez, mert a cimke alatt nincsen kimélyítve.
Összejelöltem egy kis papír ragasztószallaggal a tányért a lemezzel.
Szóval így, természetesen leszorítás nélkűl, közel sem rendeltetésszerű használat mellett 10 lejátszást követően 3 - 4 mm - t csúszott hátrébb a lemez.
Természetesen ez semmire sem bizonyíték - így senki nem használja a lemezjátszót - csak kíváncsíságból csináltam a tesztet, a tű bárminemű oldalvonszolási erejének demonstrálásaképp.
-Igen, csak súlyt tudok.
-Amikor próbáltam nem hallottam feltűnő különbséget, ezért nem is szoktam levenni.
Rock tányérja delrin úgy tudom. Mások acrylt használnak, vagy Acromatot, amik hasonlóak. Kemények, "csúszósak". Talán a bőr és bőrszerűek is ilyenek...
-Hogy zajlott a próba? Összejelölted és 10x lejátszottad a lemezt? Vagy csak 10x leengedted, meg felemelted a kart?

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1319

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania, ugye, Te nem tudsz leszorítót használni - a kihúzható lemezvezetőcsonk miatt - csak súlyt ?
Kihúzott csonkkal jobb, mint avval ?
Én csonk nélkűl használtam, úgy volt jobb a Roxan hangja.

Kipróbáltam, nem százszor, csak tízszer valami duplikát Hungarotonnal.
Hozzátéve, hogy a Rock - nak sima, csúszós tányérja van, ráadásul fel sem fekszik rajta rendesen a lemez, mert a cimke alatt nincsen kimélyítve.
Összejelöltem egy kis papír ragasztószallaggal a tányért a lemezzel.
Szóval így, természetesen leszorítás nélkűl, közel sem rendeltetésszerű használat mellett 10 lejátszást követően 3 - 4 mm - t csúszott hátrébb a lemez.
Természetesen ez semmire sem bizonyíték - így senki nem használja a lemezjátszót - csak kíváncsíságból csináltam a tesztet, a tű bárminemű oldalvonszolási erejének demonstrálásaképp.

Rock60
Őslakos
Őslakos

szia.gif Akvapark !
Milyen lemezjátszón mérte a MFM a közel 1 % - os sebességcsökkenést a tűerő hatására ?
Nekem ez nem kevésnek, sőt kifejezetten soknak tűnik.
A nem peremsúlyos, könnyű tányérral rendelkező Nad - kacsa volt, esetleg ?
Supravox bírná... :fekverohog:

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 349

Hozzászólás Szerző: marconi »

Vinkler írta:
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

OFF:

kihasználván az itt zajló eseményeket/véleményeket,vagy 2 hete molyolgatunk ezen cimbimmel,lehet vlki megválna Kuzma Reference-töl (nem vicc,és nem volt sok a sonka+tojás) :smile53: :D

viewtopic.php?f=118&t=189607

ON

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.04.09., vas. 12:22
Akkor, ha jól érzékelem a véleménykülönbségeket, van aki lehetségesnek tartja, hogy hallhatóan lassítja a tű a 2 - 3 kilós tányért, van aki arra voksol, hogy még a filcre tett 80 grammos lemezt sem.
Én sosem hallottam nyávogni a Roxant, az hogy könnyebben el tudom képzelni, az még semmit nem jelent... :rolleyes:
Egy biztos, nehéz tányér, leszorított lemez, abból baj nem lehet. :D
Gondolom attól is függ mivel van leszorítva a lemez. Pár tengelyre rakhatósat próbálva az jött ki, hogy jó esetben nem rontott a hangon. Sajnos a drágábbak voltak a rosszabbak, még a saját lemezalátétükkel együtt is, már amikhez volt olyan. Talán másnak nagyobb szerencséje volt.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Akkor, ha jól érzékelem a véleménykülönbségeket, van aki lehetségesnek tartja, hogy hallhatóan lassítja a tű a 2 - 3 kilós tányért, van aki arra voksol, hogy még a filcre tett 80 grammos lemezt sem.
Én sosem hallottam nyávogni a Roxant, az hogy könnyebben el tudom képzelni, az még semmit nem jelent... :rolleyes:
Egy biztos, nehéz tányér, leszorított lemez, abból baj nem lehet. :D

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
2023.04.09., vas. 11:01
dixie-chicken írta:
2023.04.09., vas. 10:43
marconi írta:
2023.04.09., vas. 10:18
Egyszer egy Soulines Kubrik ot hallottam nem kicsit, hanem konkrétan mint egy macska úgy nyávogni amikor rajta volt egy Pink Floyd Meddle, és az első oldal első számánál mikor kicsit belekezdenek, a barázdák úgy beakasztottak a hangszedőnek hogy a motor nem bírta rendesen forgatni a tányért! Gondolom úgy lehet tervezve hogy a motor csak nagyon kis nyomatékkal forgat, a lemez pedig megmutatta hogy ez a filozófia nem eléggé átgondolt.
ez érdekes,nem tisztem megvédeni a gyártót,majd van aki megteszi ezt helyettem,maga a lemezjátszó a "nut my cup of tea" kategória,de sem a Púder szeánszokon ahol 5- percenként lemezeket csere-berélgettünk,úgy átlagban,sem Szekeresnél odahaza,én ilyet nem észleltem :smile51: :D...vagy nem vagyunk egyformán érzékenyek és mások a prioritásaink mérlegelésnél..
Nehezen tudom elképzelni, hogy ha egy 4kg-os tányér forgásban van, azt a barázdában lévő "kaparászás" megingatja. gondolkodik.gif
én most csináltam az enyémen gyorstesztet,van sztroboszkóp,többször kar le/fel,tűnyomás 1,4gr...semmi változást nem észlelni a fordulatszámon/hangra sem...viszont ha forgás közben,finoman oldalrol érintem a lemezt,értelemszerűen,lassitja a forgást,látszik a szkópon,de ha elengedem kb 1/5,1/4 fordulaton ismét stabilizálta magát a fordulatszám....ez a finom oldalrol "fékezem a forgást",többszöröse mint amit egy 1,4gr tűnyomás okozhat...

a 126/III motorja nem egy Mustang Shelby 500,lehetséges hogy az alap fordulatszámok jól ki vannak találva,a tárcsa-alaptányér áttétele (mérete) is jó...mondjuk,én 2 évente szijcserét végzek,a táp része is szervizelve volt,igy azt mondhatni "up-to-date" állapotban van.. :smile30:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.04.09., vas. 09:45
Persze, nem tartom lehetetlennek, néha a gyakorlat bebizonyítja - főleg a hifiben - hogy az elméletek sokszor nem sokat érnek.
Ennek ellenére, nekem ez az elmélet utópisztikusnak tűnik kissé.
Amit viszont könnyebben el tudok képzelni, hogy a gyári, nagyon alacsony tapadási viszonyokat nyújtó filcen, a leszorító nélküli lemezjátszók esetében meg - meg csúszhat a lemez a tányéron a tű fékezőereje következtében.
Ha megpróbáljuk óvatosan fékezni a tányért és utána csak a lemezt a forgó tányéron, nyilvánvaló a több nagyságrendbeli különbség.
Hogy a nyúl példánál maradjunk, ez az arány most olyan, mintha nem a kamionnal, hanem egy motorral csapnánk el a nyuszit. Az már érződik...
:car-motor: :lbunny:
Hú ezt most lehet nem értettem... De jelöld össze a tányért az alátéttel, meg a lemezzel és játszd le 100x és nézd meg mennyit "csúszott odébb". Szerintem nulla tizedmillimétert...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
marconi írta:
Egyszer egy Soulines Kubrik ot hallottam nem kicsit, hanem konkrétan mint egy macska úgy nyávogni amikor rajta volt egy Pink Floyd Meddle, és az első oldal első számánál mikor kicsit belekezdenek, a barázdák úgy beakasztottak a hangszedőnek hogy a motor nem bírta rendesen forgatni a tányért! Gondolom úgy lehet tervezve hogy a motor csak nagyon kis nyomatékkal forgat, a lemez pedig megmutatta hogy ez a filozófia nem eléggé átgondolt.
ez érdekes,nem tisztem megvédeni a gyártót,majd van aki megteszi ezt helyettem,maga a lemezjátszó a "nut my cup of tea" kategória,de sem a Púder szeánszokon ahol 5- percenként lemezeket csere-berélgettünk,úgy átlagban,sem Szekeresnél odahaza,én ilyet nem észleltem :smile51: :D...vagy nem vagyunk egyformán érzékenyek és mások a prioritásaink mérlegelésnél..
Nehezen tudom elképzelni, hogy ha egy 4kg-os tányér forgásban van, azt a barázdában lévő "kaparászás" megingatja. gondolkodik.gif

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1347

Hozzászólás Szerző: akvapark »

dixie-chicken írta:
marconi írta:
Magam sem hallottam ismerőseimnél, közhasználatban lévő Soulines gépein. gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1347

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Rock60 írta:
2023.04.09., vas. 09:26
Supravox : " Nekem ilyenem volt."
Igen, ez már komolyabb darabnak tűnik, mint az ős - fahasáb.

"...a tű megakasztja a tányért a lemezen keresztűl."
Ez egy érdekes elmélet, nem tudom, a gyakorlat mennyire igazolja.
Ha elképzeljük, hogy a két gramm tűerővel nehezedő tű mekkora fékezőerőt generálhat horizontálisan... gondolkodik.gif
Biztosan vannak erről hitelt érdemlő számítások, de én anélkül a tűerő maximum 5 - 10 százalékát saccolnám. Tehát maximum 0.2 gramm "fékezőerőt" fejt ki a tű, nem permanensen, hanem szakaszosan, kisebb - nagyobb mértékben.
Vegyünk egy "szerényebb" szíjast a 2 - 3 kg - os peremsúlyos tányérjával.
Nézzük, a 0.2 gramm hogy aránylik a 2 - 3 kilogrammhoz.
15000 - es szorzót kapunk legrosszabb esetben, de ez akár lehet 30000 - szeres is.
Ez Kb. olyan viszonyszám, mint ha azon morfondíroznánk, hogy egy 15 - 30 tonnás kamiont, vajon mennyire lassítana le egy 1 kilós nyúl...
Na azt hívják nyávogásnak.
Anno a HFM-ben egy mérési adat volt, a fordulatszám esés X tűerő hatására. Nagyok kicsi, 1% alatt, volt az eredmény, de volt. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

marconi írta:

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 349

Hozzászólás Szerző: marconi »

Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Igen, ez már komolyabb darabnak tűnik, mint az ős - fahasáb.
mondjuk én egy olyan főhasábot,Stogi Refrenece-el,sziveseben látnék a rendszeremben ma mint egy Xerxes-t :D

egy kis olvasnivaló:

https://demo.amplio.si/AmplioCMS2/UserF ... EUSA95.pdf

igaz kötelező a külső táp megléte,és ezen belül is az u.n."nagy" változat...

aztán sokan még ma is preferálják az "őshasábot", Kuzma többi lemezjátszójához viszonyitva.. ;)
Csatolmányok
IMG_5194_thumb_jpg_d8fc128ea528df5f4425cf97a0b39cbd.jpg
IMG_5194_thumb_jpg_d8fc128ea528df5f4425cf97a0b39cbd.jpg (74.37 KiB) Megtekintve 919 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”