Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: supravox »

banfizoltan84 írta:
2024.05.04., szomb. 19:28
istvan01 írta:
2024.05.04., szomb. 13:56
banfizoltan84 írta:
2024.05.04., szomb. 12:30
Sziasztok
A napokban vettem egy hasznàlt audioquest red river rca kàbelt. Kicsit meglepődtem mikor a dobozból kivettem a kàbelt, a dobozra 1 m van feltüntetve, viszont a kàbel 2 méter hosszú. Egy 280 eurós kàbelt kaptam meg 90 euróért amiben benne volt a postaköltség. ( Hollandiàban élek)
Elképzelhető, hogy egy hamisìtvànyba futottam bele? A kàbel külső anyaghasznàlata, súlya megszokott audioquest minőség, de mi lehet belöl.
Kicsit aggódom, mivel túl olcsó volt, és nem eggyezik a kàbelhossz a dobozon feltüntetett adattal. Szerintetek?
Csatolok pàr képet
Ezt azért az eladóval kéne megkonzultálni. Mit rendeltél, 1m vagy 2m-est? Ha az eladó bujkál előled, az gyanúra ad okot. De akár hogy is, ha ő tévesztette a métert, vagy éppen a kábelhez nem találta az eredeti dobozát. Az ár? lehet szabadulni akart tőle gyorsan. Ennél fontosabb, engem zavarna ha 2m-esből fel kéne tekernem, mert túl hosszú. opció, tovább adod, de eredeti dobozod neked sem lesz hozzá.
Végső esetben elmennék egy holland AQ kereskedőhöz, bemutatni, hátha lát rajta fake jelet.
Teljesen egyetértek veled, viszont a nyelvet nem beszélem annyira, hogy esetleg egy bonyolult vàlaszt kapok tőle, hogy azt én teljesen megértsem!
A hirdetésben 1 méter szerepelt, vagy a dobozon làttam az egy méteres feliratot, és ez alapjàn vettem meg. Mivel a hollandom nem szàz szàzalék, előtte egy picit szeretnék tàjékozodni, van e alapom reklamàlni....szoktak e ilyen kàbeleket hamisìtani stb
Szerintem a legtöbbet hamisított kábel az AQ.
Hogy a beltartalomban mennyiben különböznek az eredetitől azt nem tudom.
Attól,hogy hamis még lehet jó.
Persze az érzés nem jó.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: banfizoltan84 »

istvan01 írta:
2024.05.04., szomb. 13:56
banfizoltan84 írta:
Sziasztok
A napokban vettem egy hasznàlt audioquest red river rca kàbelt. Kicsit meglepődtem mikor a dobozból kivettem a kàbelt, a dobozra 1 m van feltüntetve, viszont a kàbel 2 méter hosszú. Egy 280 eurós kàbelt kaptam meg 90 euróért amiben benne volt a postaköltség. ( Hollandiàban élek)
Elképzelhető, hogy egy hamisìtvànyba futottam bele? A kàbel külső anyaghasznàlata, súlya megszokott audioquest minőség, de mi lehet belöl.
Kicsit aggódom, mivel túl olcsó volt, és nem eggyezik a kàbelhossz a dobozon feltüntetett adattal. Szerintetek?
Csatolok pàr képet
Ezt azért az eladóval kéne megkonzultálni. Mit rendeltél, 1m vagy 2m-est? Ha az eladó bujkál előled, az gyanúra ad okot. De akár hogy is, ha ő tévesztette a métert, vagy éppen a kábelhez nem találta az eredeti dobozát. Az ár? lehet szabadulni akart tőle gyorsan. Ennél fontosabb, engem zavarna ha 2m-esből fel kéne tekernem, mert túl hosszú. opció, tovább adod, de eredeti dobozod neked sem lesz hozzá.
Végső esetben elmennék egy holland AQ kereskedőhöz, bemutatni, hátha lát rajta fake jelet.
Teljesen egyetértek veled, viszont a nyelvet nem beszélem annyira, hogy esetleg egy bonyolult vàlaszt kapok tőle, hogy azt én teljesen megértsem!
A hirdetésben 1 méter szerepelt, vagy a dobozon làttam az egy méteres feliratot, és ez alapjàn vettem meg. Mivel a hollandom nem szàz szàzalék, előtte egy picit szeretnék tàjékozodni, van e alapom reklamàlni....szoktak e ilyen kàbeleket hamisìtani stb

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

denesdr írta:
2024.05.04., szomb. 13:57
banfizoltan84 írta:
Sziasztok
A napokban vettem egy hasznàlt audioquest red river rca kàbelt. ...
Elképzelhető, hogy egy hamisìtvànyba futottam bele?
Annyira nem ismerem az AQ kábeleket, de a gyártó honlapján fellelhető képek alapján a kábelek csatlakozóin a típus mindig feliratozva van, a tiéden (legalábbis a feltöltött képeken) ez nem látszik.
Egyébként honnan vetted?
Igen a fényképen nem làtszik de minden dugó végén ott a red river felirat. Marktplaats ról vettem, ez itt olyan mint a jófogàs. A hirdető 18 éve aktìv, és több mint szàz értékelés utàn 5 csillagos!

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

banfizoltan84 írta:
Sziasztok
A napokban vettem egy hasznàlt audioquest red river rca kàbelt. ...
Elképzelhető, hogy egy hamisìtvànyba futottam bele?
Annyira nem ismerem az AQ kábeleket, de a gyártó honlapján fellelhető képek alapján a kábelek csatlakozóin a típus mindig feliratozva van, a tiéden (legalábbis a feltöltött képeken) ez nem látszik.
Egyébként honnan vetted?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3446

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

banfizoltan84 írta:
Sziasztok
Csatolok pàr képet
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára istvan01 2024.05.04., szomb. 13:58-kor.

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok
Csatolok pàr képet
Csatolmányok
IMG_20240504_121309.jpg
IMG_20240504_121300.jpg
IMG_20240504_121249.jpg
IMG_20240504_121243.jpg
IMG_20240504_121234.jpg

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5964

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Shimano írta:
2024.04.12., pén. 21:16
Voyager írta:
2024.04.12., pén. 19:26
Shimano írta:
2024.04.11., csüt. 18:21

Köszi.A tévé lg a c verziókból és oled,ez gőzöm sincs milyen gigabites,de akkor ha jól értem min a cat 6,de az sem baj ha 7 vagy 8.Nézek valami ilyesmit,és próba.Kíváncsi vagyok,mert egyesek szerint a wifi a jobb,még mások szerint a vezetékes.
Sajnos az LG OLED "C" sorozatának (csak) 10/100-as az Ethernet sebessége. Ez a sebesség nem elég az UHDBR streaming (128 Mbps) "minőséghez", ott a 5GHz Wifi jobban teljesít.
Utána olvastam,és szinte mindenütt azt írják hogy a 100mbps több mint elég a legelterjedtebb streaming szolgáltatásokhoz,de ha jó a wifi,akkor felesleges a kábelt erőltetni.Az lg egyébként min cat 7-es kábelt javasol.Egyik fórumon azt is írták hogy egy usb3-as adapterrel jóval nagyobb sebesség érhető el.Hogy ebben van e igazság nem tudom,mert nem igazán vagyok képben ez ügyben,de mivel elég stabil és gyors a wifim,ezek után lehet el is engedem ezt a kábeles vonalat.Mondjuk nem nagy kaland kipróbálni,így akár ki is próbálhatom.
Az USB3-as adapter dolog tuti igaz, ha a tévé tudja kezelni az USB-s network adaptereket, de ha csak a sebesség a lényeg, elmondanám, hogy nálam a 2Gbps stabilan jött 20m hosszú Cat5e dróton is, a a bázisállomás 2.5 Gb-es ethernet portjába dugva egyik végét, a másikat pedig egy Baseus 2.5GBASE-T - TB3 (USB-c) adapterrel a gépbe. Azóta a Cat5e helyett Cat6a-n megy ugyanaz, illetve közbeiktatva egy Zyxel 2.5 Gbps-es switch-et.
Egyébként tévéhez szerintem is fölösleges a kábelt erőltetni.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Hozzászólás Szerző: Shimano »

tonee73 írta:
2024.04.13., szomb. 19:33
Shimano írta:
2024.04.12., pén. 21:16
Mondjuk nem nagy kaland kipróbálni,így akár ki is próbálhatom.
Nem tudom milyen hosszú kábel kell, ide most dobtak fel egy pár 1m-es darabot:
viewtopic.php?f=64&t=202794
Min 4-5m kellett,de ki is próbáltam egy ilyennel,és semmivel sem jobb mint a wifi kapcsolat,így ez megy is majd a mediaboxba.Kíváncsi leszek hogy ez a visszanézéskor hoz e valami pluszt,mert a visszanézett műsor érezhetően gyengébb mint az élő azzal a cat dróttal amit bekötöttek anno.
m5_064653_0_resized_2.jpg
m5_064653_0_resized_2.jpg (9.04 KiB) Megtekintve 1438 alkalommal

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

gomolalaci írta:
2024.04.18., csüt. 20:36
fülelek írta:
2024.04.17., szer. 21:40
Az mcu drót mindig vacakul szól, akárhogy tekered.
Igen, az MCU minél vastagabb, annál rosszabbul szól. De ez érvényes bármelyik (IC, táp, digit) drótra.
Szerk.
Mi alapjan irod ezt?
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 360

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Rock60 írta:
2024.04.19., pén. 09:19
gomolalaci írta:

Igen, az MCU minél vastagabb, annál rosszabbul szól. De ez érvényes bármelyik (IC, táp, digit) drótra.
Nálam az MCU jobb volt 2.5 - ben, mint a 1.5 - es, de ezen nem veszünk össze.
Az is igaz, hogy nálam annyiban változott a leányzó fekvése, hogy lepucoltam róla a gyári szigetelést és dupla pamutszigetelést tettem rá.
Ez nyilván mind a két vastagságúnak jót tett.
Én is hasonlítgattam más drótoknál is a vékonyabb - vastagabb kérdést, nem egyértelmű a vékonyabb előnye.
Azon is elméláztam közben, hogy az Oyaide gyári kanóca asszem 4.5 - es, és nem mondanám rossz hangú drótnak és ha jól emlékszem az Acrolink is hasonló keresztmetszetű.

NEM írogatunk bele a másik hozzászólásába, pl. " A 1.5 - es meg még jobban ! " , a felületes szemlélő, azt hihetné, hogy én írtam ... :kiss:
Nem Te írtad, bocsánat! De attól még lehet jó is :D
A gondolkodás nem megerőltető...

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania írta:
2024.04.19., pén. 16:57

Az Acrolink 100 szálból adja ki, nem olyan vastagok azok a szálak. Vz 80, Spx 120 szál...
Persze az össz vastagságuk több mint a kisebb szintű, rosszabb hangú olcsóbb márkatársaik.
Szóval most mi akkor az igazság? :)
Abszolút igazság talán nincsen, hogy az egyik sodrott a másik sodrottnál miért szól jobban, vagy rosszabbul, azt nem tudom.

Az lehet - legalább is a gyakorlat számomra azt mutatja - hogy a túlzó összkeresztmetszet növekedésével járó hangminőség-romlás az egy eres tömör drótokat hamarabb utoléri.

De, az MCU - kérdést amúgy sem mint valami etalon citáltam ide, csak megemlítettem, hogy fillérekért mennyivel jobb - keresztmetszettől szinte függetlenül - mint a mellékelt PC drótok.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1182

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2024.04.19., pén. 09:19
gomolalaci írta:

Az is igaz, hogy nálam annyiban változott a leányzó fekvése, hogy lepucoltam róla a gyári szigetelést és dupla pamutszigetelést tettem rá.
Én is hasonlítgattam más drótoknál is a vékonyabb - vastagabb kérdést, nem egyértelmű a vékonyabb előnye.
Azon is elméláztam közben, hogy az Oyaide gyári kanóca asszem 4.5 - es, és nem mondanám rossz hangú drótnak és ha jól emlékszem az Acrolink is hasonló keresztmetszetű.

NEM írogatunk bele a másik hozzászólásába, pl. " A 1.5 - es meg még jobban ! " , a felületes szemlélő, azt hihetné, hogy én írtam ... :kiss:
Az Acrolink 100 szálból adja ki, nem olyan vastagok azok a szálak. Vz 80, Spx 120 szál...
Persze az össz vastagságuk több mint a kisebb szintű, rosszabb hangú olcsóbb márkatársaik.
Szóval most mi akkor az igazság? :)

Rock60
Őslakos
Őslakos

gomolalaci írta:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

fülelek írta:
2024.04.17., szer. 21:40

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

József1960 írta:
2024.04.17., szer. 20:54
gomolalaci írta:
2024.04.17., szer. 20:45
Rock60 írta:
2024.04.17., szer. 17:58

Technikai, műszaki, ok - okozati összefüggések kérdésében egyáltalán nem vagyok járatos, de szerintem másnak is kell ott lennie.

A legegyszerűbb, legolcsóbb " speciál-tápkábel " a 2.5 - es MCU drót hármas fonásban elkészítve. A 1.5-es meg még jobban!
Ez, kb. három klasszissal szól jobban a készülékekhez alapból mellékelt PC zsinórhoz képest.

Zavarszűrés innen - onnan, vagy nem, stb...,ezt mivel magyarázod ?
Milyen sűrűre kell fonni az MCU-vezetéket?
Nem kell sűrűre. Legyen annyira laza, hogy ne engedje szét bomlani. Nekem ez vált be.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Re: Phonar Speaker kábel kérdés

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Artika írta:
2024.04.17., szer. 20:59
Üdv.

Kaptam egy Phonar High Performance Speaker Cable 2,5 QMM feliratos hangfal kábelt.
Nem nagyon találok róla semmit. Phonar ban csak hangfalakat találtam.
Van valakinek információja milyen minőséget képvisel?
Köszi
Arti
Próbáld ki és megtudod.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Artika írta:
2024.04.17., szer. 20:59
Üdv.

Kaptam egy Phonar High Performance Speaker Cable 2,5 QMM feliratos hangfal kábelt.
Köszi
Arti
A kérdés átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Rock60
Őslakos
Őslakos

József1960 írta:
2024.04.17., szer. 20:54
Aztatat én nem tudhatom.... :D

Fotókon inkább lazábban szőtt kábeleket látok, a LessLoss sem fonja túl sűrűre a kábeleit, szemre 2 - 2.5 centire saccolom.
Az én szövésemnél kb. 1.5 - 1.7 centiméterre követik egymást a kereszteződések, ami sűrűnek számít.
Nem szándékosan készítettem ilyen sűrűre, valahogy így adta magát kézenfekvőnek.
Én a Neotech kábeléből készítettem a fonást - hasonló tömör drót, mint az MCU, de jóval nagyobb tisztaságú rézből - és az azonos erővel végzett folyamat végén ilyen lett, lazábbra/ritkábbra készítve nehezebb azonos hosszúságúra készíteni a hurkokat.

Már jóval a kábelek elkészítése után beszéltem az Akusztikás úrral - sorry, nem jut eszembe a neve - és érdekes tapasztalatokról számolt be a saját kísérletezgetései eredményeképpen.
Nagyon önzetlenűl és láthatóan szívesen beszélt a témáról, pedig kábeleket is forgalmazó kereskedő lévén elutasító is lehetett volna. :smile53:
Az Ő elmondása szerint - logikusan - a kábeleknek fizikai rezonanciája van, ami visszahallható a hangjukon is. A fonás eredményeképpen sok - sok " rugó " alkotja a kábelt, a rugók önrezonanciája a hosszukkal függ össze.
A rövidebb rugóknak magasabban, a hosszabbaknak mélyebben van az önrezonanciája.
Következésképpen a hosszabbra, lazábbra szőtt kábel kissé mélyebb tónúsú, a rövidebbre, feszesebbre szőtt drót picit feszesebb, analitikusabb hangzású.
Hangsúlyozom, ez nem az én tapasztalatom, de számomra teljesen logikus és hihető a magyarázata.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5103

Hozzászólás Szerző: fülelek »

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Vmi 90 és évek beli monitorban láttam ilyet, bár azok vastagabbak voltak. Szvsz egyszerű kommersz drótok.

Artika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Phonar Speaker kábel kérdés

Hozzászólás Szerző: Artika »

Üdv.

Köszi
Arti

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: József1960 »

gomolalaci írta:
2024.04.17., szer. 20:45
Rock60 írta:
MOT64 írta:
2024.04.17., szer. 17:16

Véleményem szerint, ami inkább cables írásához áll közel, a legnagyobb zavarforrások az audió rendszerben maguk az audió készülékek, és nem a "kívülről jövő" zavarok ellen kell elsősorban hadakozni.
Technikai, műszaki, ok - okozati összefüggések kérdésében egyáltalán nem vagyok járatos, de szerintem másnak is kell ott lennie.

A legegyszerűbb, legolcsóbb " speciál-tápkábel " a 2.5 - es MCU drót hármas fonásban elkészítve. A 1.5-es meg még jobban!
Ez, kb. három klasszissal szól jobban a készülékekhez alapból mellékelt PC zsinórhoz képest.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
MOT64 írta:

Véleményem szerint, ami inkább cables írásához áll közel, a legnagyobb zavarforrások az audió rendszerben maguk az audió készülékek, és nem a "kívülről jövő" zavarok ellen kell elsősorban hadakozni.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1182

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

MOT64 írta:
SoundMania írta:
2024.04.16., kedd 11:59
MOT64 írta:
2024.04.15., hétf. 16:53

A dolog magyarázata tényleg nincsen leírva az előző 5-600 oldalban. Lényeg, hogy nem a jó dróton múlik a dolog csilliárdokért, esetleg csak annak, aki ennyiért el akar adni "jó drótot" balekoknak.
Azért óckodom leírni a jelenség magyarázatát, mert minimum 10-en ugranának a torkomnak, vagy azért mert ők mást tudnak, vagy azért, mert sérti a kidolgozott üzleti érdekeiket. Aztán mindenki rajtam csámcsogna, hogy milyen ... vagyok.
Én meg már öreg vagyok hozzá, hogy rajtam csámcsogjanak. A húsom is rágós, a türelmem is fogytán. :ohnoohnoohno:
Rendben, te máshogy látod/tapasztalod. Szerinted nem kell "jó drót" és pláne drága nem. Mondj párat amik megfelelőek szerinted bármilyen kényes igénynek. Illetve mik a jó készülékek zenehallgatásra? Mert ha nincs szükség a jó kábelekre a jó hanghoz, akkor biztos a készülékei rosszak azoknak akik szerint meg van.
Véleményem szerint, ami inkább cables írásához áll közel, a legnagyobb zavarforrások az audió rendszerben maguk az audió készülékek, és nem a "kívülről jövő" zavarok ellen kell elsősorban hadakozni. Kevesen hallgatnak úgy zenét, hogy közben járatják a mosógépet, meg a porszívót. A szomszédban keletkezett zavar kevésbé van hatással a saját hálózatunkra, mint a lakásunkban keletkező. Nem írok vezetéktípust, mert szerintem nem ebben van a lényeg. A legjobb eredményt a minél kisebb hurokellenállású (úgy tudom, ezt sem írta még itt le senki) villamos hálózat kiépítésével lehet elérni.
Mérte valaki is a hálózatának a hurokellenállását átépítés előtt és után?
Tételezzük fel, hogy így van, hogy a készülékek a zavarforrások. Az elmúlt 35 évben kb 1 alkalommal nem hallottam komolyabb változást kábelcserével úgy 400 alkalomból, sok helyszínen, sokféle konfigurációban. Vagyis szinte az összes készülék "termel annyi zavart" hogy szüksége van jóféle kábelezésre. Vagyis mégiscsak van létjogosultsága a te okfejtésed alapján is.
Nálam szokott menni mosógép, mosogatógép a zenehallgatás alatt. Sütő, vagy elektromos főzőlap is. Hűtő is.... És nem zavar.

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 105

Hozzászólás Szerző: MOT64 »

Rock60 írta:
MOT64 írta:

A legegyszerűbb, legolcsóbb " speciál-tápkábel " a 2.5 - es MCU drót hármas fonásban elkészítve.

Zavart szűrni nem olyan egyszerű. Konkrétan az 50Hz-ről szeretnéd leválasztani a 100-300-500-....Hz-es zavart. Nem megy egyszerűen. A "jó" hálózati ösvény a kis hurokellenállásával, mint kis generátor belsőellenállás, csillapítja a készülékek által termelt zavar nagyságát a hálózaton. A "jó" hálózati kábel a konnektorig biztosít kis ellenállású kapcsolatot. Ehhez sokszor elég egy 2,5 vagy 4 mm2-es tömör rézkábel és semmi hókuszpókusz nem szükséges. Sokat számít még a hálózati kábel erek közötti kapacítása is. Persze, ha a villanyóraszekrényben is gondok vannak, azt is illik rendbe tenni. Egészen a trafókörzetig érdemes vizsgálódni, erre jó a hurokellenállás mérése, ahogy istvan01 is leírta. Paksig nem kell elmenni. leborulok.gif

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”