Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati szűrők

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3667

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Sziasztok meg egy kerdes a ps audio vs vibavoicerol. Nem vagyok egy kutyuzos es szeretem ha bekapcsolok valamit es megy nem szeretek butykolni. Olvastam, hogy a vibavoiceon manualisan kell beallitani(tekergetni) valamit? Ugy tudom, hogy a ps audional beallitom egy ertekre es azon marad allandoan pl 230V? Jol gondolom? A hasznalatrol irhatnatok bovebbet.

koszi

az egy szokásos félreértés, az áramregenerátor nem feszültségstabilizátor, zaj és felharmonikus kezelés szempontjából lényegtelen funkció. A PPP-n nincs is semmilyen kezelő általi állítgatási funkció, sem tekerő gomb, sem távirányítóval. Ennek ellenére van egy nyílás a fenéklemezen, ott egy vékony csavarhúzóval benyúlva lehet állítani a kimenő feszültség szintjét, de ez nem kezelői feladat, és az ott beállított feszültség szint sem úgy "tök" stabil, vagy másképp a stabilizálási tényezője alacsony. Másképpen, ha a bejövő feszkó alacsony, akkor igyekszik feljebb emelni (hozzá ad), ha magas, akkor pedig elvesz belőle (disszipál). Ez utóbbi valamivel több hőt termel a hűtőbordákra, ezért ez melegebb üzem mint az előző. Én ezért 239V-ra állítottam az enyémet, és így 238-240V tartományú a kimenetem.

Találtam egy szösszenetet Hifipiacon tőlem
http://forum.hifipiac.hu/audiofil/power ... hfp-teszt/

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1101

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Sziasztok meg egy kerdes a ps audio vs vibavoicerol. Nem vagyok egy kutyuzos es szeretem ha bekapcsolok valamit es megy nem szeretek butykolni. Olvastam, hogy a vibavoiceon manualisan kell beallitani(tekergetni) valamit? Ugy tudom, hogy a ps audional beallitom egy ertekre es azon marad allandoan pl 230V? Jol gondolom? A hasznalatrol irhatnatok bovebbet.

koszi

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Sajnos kicsit bonyolultabb, de amint az alább is látszik, igazából nincs is rossz válasz :-)
e."
Emlékeim szerint Angliában 240V/50Hz a hálózati fesz, de utána kerestem, az Európai egységesítés okán ahogy a Magyarországon felemelték a feszültséget 220V-ról 230V-ra, úgy Angliában 2000 év körül kezdték lejjebb vinni 240V-ról 230V-ra. Bár ilyen könnyen menne a hálózati dugók egységesítése, sajnos abban még mindig elég nagy a kavalkád Európán belül is. Itt egy felsorolás a fesz/freki/dugókról országonként:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Elektromo ... st%C3%A1ja

Máté84
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Máté84 »

SzAndras!Köszi szépen a részletes jellemzést,nagyon hasznos volt olvasni!Engem érdekelne a Viba kimenetéröl felvett videó(jómagam is Omega 500-at használok)
El tudnád küldeni?
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712

SzAndras
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 141

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: SzAndras »

Sajnos kicsit bonyolultabb, de amint az alább is látszik, igazából nincs is rossz válasz :-)

"For many years, mainland Western Europe has used a mains electricity supply rated at nominally 220VAC 50Hz. The UK used 240VAC 50Hz.

Currently, ALL Western European supplies are classified 230VAC. In reality there is no 230VAC supply unless you create one locally. 230VAC was a “standard” created during European "harmonisation" to give a single voltage standard across Western Europe, including UK and Irish Republic.

Although the ideal would have been to have a single voltage there were too many political, financial and technical obstacles to reduce UK voltage to European levels or to increase European voltage to UK levels, so a new standard was created to cover both. This was achieved by changing the tolerances of previously existing supply standards. UK voltage  to 240VAC + 6% and - 10% and European to 220VAC +10% and -6%  (thereby creating a manageable overlap) and we would call these two combined 230VAC, despite the fact that nobody was intentionally generating at 230VAC!

Depending on the voltage sensitivity of the product and the variance from nominal of the actual supplied voltage, it may not be advisable to use a 220VAC specific device in the UK or a 240VAC specific device in Mainland Europe etc. For instance a 240VAC supply can rise to as high as 254.4VAC and still be within tolerance, but the maximum rated voltage for a 220VAC product is only 242VAC. A 220VAC supply can drop as low as 206.8 within tolerance but the minimum rated voltage for correct operation of a 240VAC product is 216VAC It may work perfectly well either way but it could be, technically, outside the specification of the equipment with obvious implications. A 230VAC product must be compatible with all voltages across this range

If a product is to be used in the UK a 240VAC rated device is ideal but either 240VAC or 230VAC products can be used with confidence.

If a product is to be used in mainland Europe or Irish Republic a 220VAC rated device is ideal but either 220VAC or 230VAC products can be used with confidence."

240V van Angliában, +/- nem tudom mennyi. Nálunk 230V a névleges, de spec nálam 234-240 között változik, mert közel van a 25k/400V-os trafó 
Sad but true: "Audiophiles don't use their equipment to listen to your music. Audiophiles use your music to listen to their equipment" - Alan Parsons

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Egyébként az előbb hülyeséget írtam, UK-ban is 230V a standard, a dugóra gondoltam hogy más :-)
240V van Angliában, +/- nem tudom mennyi. Nálunk 230V a névleges, de spec nálam 234-240 között változik, mert közel van a 25k/400V-os trafó 

SzAndras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hálózati szűrők

Egyébként az előbb hülyeséget írtam, UK-ban is 230V a standard, a dugóra gondoltam hogy más :-)
Sad but true: "Audiophiles don't use their equipment to listen to your music. Audiophiles use your music to listen to their equipment" - Alan Parsons

SzAndras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hálózati szűrők

Londonba kell ? 

Én csak a 220-240V-ról tudok nyilatkozni, és tesztelések után én Vibavoice mellett tettem le a voksom (jobb volt vele a hang, és nem csak szerintem és nem csak nálam - de a "jobb" az ízlés függvénye is). Én még az Omega 1000-et a Accuphase PS-500-zal teszteltem össze. Mindegyik tette a dolgát, de nekem zeneibb volt a Viba. Ha akarod, küldök videót, amin látszik milyen a kimenete ki-bekapcsolva, sőt oszcilloszkópon látod, hogy mit kell tornásznia közben BELÜL, hogy a kimenet ilyen szép legyen. 
Talán jelent az valamit, hogy van egypár Vibám: Omega 500, Omega 1000 és Gemini 1000. Mindegyiket átnézettem a gyártóval (Szentgyörgyi úrral, nagyon korrekt volt), egyébként egyikkel sem volt gond, pedig mindegyiket használtan vettem itt a fórumon.
A Vibában nincs venti, hangtalan és nem igazán melegszik. 

A Viba előtt IsoTek Sigmas G2 volt (passzív szűrő), annál jelentősen jobb (amúgy is teljesen más).
Nekem a jobb erősítőimben elég jó táp van, ott nem sokat számít a Viba (sem a PS-500, sem az IsoTek Titán, a passzív szűrők még rontanak is). Csöves ismerősöknek (Conrad Johnson, ARC, Audiomat), illetve nagyteljesítményű tranzisztoros barátomnak (Bladelius Ymer) szintén nem volt látványos javulás (mondjuk nem is rontott, ami ma már soxor nagy szó...)
De a D-class Primare I32-nek, az összes tranzisztoros jelforrásnak (DAC, CD, multi player, stb.), az ÖSSZES előfoknak, de még a csöves/hibrid DAC-nak is (AMR DP-777) sokat számított hogy be van-e kötve eléjük. A Viba-t könnyű volt tesztelni, zene közben ki-be kapcsolgatta a lányom, és egyértelmű volt. Aztán cseréltünk, és ő is pont úgy hallotta (nem látta mikor van ki vagy bekapcsolva).
Csatlakoznék az előttem szólóhoz, NAGYON meghálálja a jó kábelt maga előtt és után is! Nem kell extrém kábelre gondolni, de egy Analysis Plus Power Oval 2, vagy egy Van Den Hul Mainstream bemenő kábelt már jól lehet hallani. (Mondjuk nekem Nordost Valhalla jön ki belőle, úgyhogy van min ...   - de nem kell ilyen hogy halld a különbséget)
Általában a kis jelszintű eszközökön és sok tranzisztoroson sokat javított, a jól megépített csöveseknek nem számított.

Nálam mindegyik tápgenerátornál, gyártótól függetlenül az volt a hatás, hogy lecsendesedett a zene. Annak ellenére, hogy nem volt akkora hangzásbeli hatása mint egy extrém kábelnek (Siltech, Nordost, stb.), SOKKAL többet jelent hosszabb távon. Nyugodtabb a hang, mégis több a részlet, zeneibb egy kicsit. A jobb készülékekből több kijön vele mint nélküle. Én nem bánom, hogy inkább erre áldoztam, mint egy darab extra kábelre (árban nagyjából ott vannak). Na meg helyreteszi a falból kijövő 245V-ot, és be tudom állítani, hogy csak 230V menjen a készülékeimbe, szinkronizált fázissal...
(Ha a Viba érdekel, folytassuk privátban, a Gemini 1000 (3db kimeneti konnektorral) eladósorba kerül rendszerátépítés miatt, még postával is belefér.)

Nekem bevált a Viba, de szerintem ez is erősen rendszer- és ízlésfüggő, ahogy a kábelezés is. Nem csak ez az egy van. Ha teheted hallgasd meg mindegyik lehetséges jelöltet, több napig/órán át, többször. 

Sok sikert, és jó választást!

Ok magyarul ha kerhetnem

Akkor itt egy pelda: tegyuk fel, hogy van 220 eFtom arra, hogy vegyek egy halozati szurot/kondicionalot ami egyben tulfesz vedelemmel latja el a keszulekeimet is. MIt ajanlanal ebben a kategoriaban? Ps audiot most tudnek venni 550 font korul ami beleillik az elkepzelesbe. Kicsit a ventillator dolog amit lent irtal visszavett a lelkesedesembol de meg mindig erdekel. Minden velemnyt szivesen veszek es igen fogalmam sincs a szures/kondicionalas/regeneralas rejtelmeirol.

koszi

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Ok magyarul ha kerhetnem

Akkor itt egy pelda: tegyuk fel, hogy van 220 eFtom arra, hogy vegyek egy halozati szurot/kondicionalot ami egyben tulfesz vedelemmel latja el a keszulekeimet is. MIt ajanlanal ebben a kategoriaban? Ps audiot most tudnek venni 550 font korul ami beleillik az elkepzelesbe. Kicsit a ventillator dolog amit lent irtal visszavett a lelkesedesembol de meg mindig erdekel. Minden velemnyt szivesen veszek es igen fogalmam sincs a szures/kondicionalas/regeneralas rejtelmeirol.

koszi

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Viszont ha jól értettem a korábbi hozzászólásodból a Hivox Alces még a PPP hangján is képes javítani, igaz?
A PS Audio PPP működési elve egyébként mennyiben más mint a Vibavoice Omegáé?

Az Alces teljesen más tartományban "szűr" és kettő kiegészíti egymást. Omegát belűről nem ismerem, azt viszont tudom, Szentgyörgyi hadakozott(?) Juhász Attilával (benne volt a PPP fejlesztésében a Psaudionál) hogy ő hamarabb jelent meg az Omegával, mint a Psaudió a PPP-vel. Ebből persze még nem következik semmi. Azt tudom a PPP az áram jelalak szinuszosítást kapcsoló üzemben végzi, az Accuphase PS-1220/PS-520 az analóg elven, de az Accuphase többszörösébe árú jószág. Közös bennük az, hogy ezek nem teljesítmény A/B 50Hz generátor elven dolgoznak, mint tette azt a Psaudio korábbi P szériája, hanem csak differenciál elven referencia jelalakhoz "húzzák" a hálózati áramot.

Máté84
Törzsvendég
Törzsvendég

Hálózati szűrők

Power Plant Premier-re gondolsz. kb 10 éve használom, ebben a topicban írtam már róla pár dolgot, keress vissza. 800W-nál többet nem érdemes rácsatlakozni, mert ventilátoros hűtése meleg időben és zajosabb hálózati áramnál beindul és hangos. A P5, P10 már ventilátor nélküli, ezért azok csendesebbek. A bejövő torzítást nálam kb negyed-ötödére csökkenti, szokásos délutáni-esti 3,8-4,0%-ot 0,8%-ra viszi le. A hangzás vele jobb, mint nélküle, többször próbáltam kiiktatni, de vissza kellett tenni. Mivel a torzítás javítást főleg 100-4000Hz között végzi, semmilyen passzív szűrő és pláne kábel erre nem képes, viszont a "jóhangú" hálózati kábelek előtte és utána is kihallatszanak, azokat nem szabad elhanyagolni.
Viszont ha jól értettem a korábbi hozzászólásodból a Hivox Alces még a PPP hangján is képes javítani, igaz?
A PS Audio PPP működési elve egyébként mennyiben más mint a Vibavoice Omegáé?
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

ps audio premiert hasznal valaki? tapasztalatok?
koszi

Power Plant Premier-re gondolsz. kb 10 éve használom, ebben a topicban írtam már róla pár dolgot, keress vissza. 800W-nál többet nem érdemes rácsatlakozni, mert ventilátoros hűtése meleg időben és zajosabb hálózati áramnál beindul és hangos. A P5, P10 már ventilátor nélküli, ezért azok csendesebbek. A bejövő torzítást nálam kb negyed-ötödére csökkenti, szokásos délutáni-esti 3,8-4,0%-ot 0,8%-ra viszi le. A hangzás vele jobb, mint nélküle, többször próbáltam kiiktatni, de vissza kellett tenni. Mivel a torzítás javítást főleg 100-4000Hz között végzi, semmilyen passzív szűrő és pláne kábel erre nem képes, viszont a "jóhangú" hálózati kábelek előtte és utána is kihallatszanak, azokat nem szabad elhanyagolni.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

ps audio premiert hasznal valaki? tapasztalatok?
koszi

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Valaki kipróbálta már milyen az eredmény ha egy Vibavoice Omega 500-at együtt használunk egy Hivox Alces 1-el úgy hogy az Alces 1-be dugjuk az Omega tápkábelét?

Én régebben próbáltam passzívot és aktívot egymás után kötve (így is, úgy is, sőt, két passzívot is egymásban), sztem nem volt jobb a végeredmény, mint a rendszerhez ideális szóló megoldás.
Sőt.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Valaki kipróbálta már milyen az eredmény ha egy Vibavoice Omega 500-at együtt használunk egy Hivox Alces 1-el úgy hogy az Alces 1-be dugjuk az Omega tápkábelét?
Ha ki szeretnéd próbálni, kérj egyet tőlem kipróbálásra pü-ben...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

De igy ha jól értem akkor csak az erősítő kap az Alces hatásából, a többi komponens nem. Probáltad úgy is esetleg hogy egy több kimenetes (pl Alces 3) Alcest dugtál a Viba kimenetére és abba dugtad be a készülékeidet?
nekem úgy tűnik, torzít az olvasód. Nem Omega, PPP, és ALCES-1-et kérdeztél. Nekem nincs -2 -3-as verzióm, van viszont 2db ALCES-1, mindkettő a PPP kimenetén, egy-egy monoblockot lát el. A forrás oldal az nem hálózatról megy nálam.

Máté84
Törzsvendég
Törzsvendég

Hálózati szűrők

De igy ha jól értem akkor csak az erősítő kap az Alces hatásából, a többi komponens nem. Probáltad úgy is esetleg hogy egy több kimenetes (pl Alces 3) Alcest dugtál a Viba kimenetére és abba dugtad be a készülékeidet?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati szűrők

Nem Viba-Omegával, hanem psaudio PPP-vel. Egyik felállás úgy hogy a PPP előtt van az Alces, másik a PPP után az erősítő és PPP között. Ez utóbbi a hatásosabb, szebb hangú felállás. Ennek fizikai magyarázata is van, mert a PPP, de az Omega is azonkívül hogy igyekszik kistoppolni a nem ideális szinusz áramformát, eközben félvezetős-teljesítmény kapcsolgatást is csinál, amit a kijárata előtt igyekszik megszűrni, de az nem elég.

Máté84
Törzsvendég
Törzsvendég

Hálózati szűrők

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Virgil »

Köszönöm szépen a válaszokat, próbálkozom egy villanyszerelő ismerősnél egyelőre.
vagy bízom egy környékbeli áramszünetben..
fine music & cinema: toroid power isolation->>> aurelic femto >> Vincent SV-200 & Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal & REL T5

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 515

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Szia Virgil!

Nekem is ugyanilyen problémám volt, aztán egyszer csak volt egy nagy áramszünet (a környéken sok az építkezés), és mire visszakapcsolták, majdnem teljesen megszűnt a zúgás.
Valószínűleg valamelyik építkezésen sikerült akkora földhurkot csinálni, ami visszahatott az egész környékre.

Előtte hiába kapcsolgattam ki-be a készülékeimet, nem tudtam beazonosítani a problémát.

Mindemellett nagyon gondolkozom egy külön audio tápösvény kiépíttetésében, mert házon belül is össze-vissza van egymás mellett vezetve mindenféle vezeték egy nagy kábelcsatornában.
Usher - Valhalla - Emotiva

SzAndras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hálózati szűrők

Kedves Virgil,

elsőre tankönyvi földhurok hangja van, vagy van egy erős DC komponens a hálózatodon...
UPC, modem, router de főleg a TV mind tipikus probléma.

Kihúzol mindent mindenhonnan (táp, IC, hangfalkábel maradhat), és elkezded bekapcsolni és összekötni őket. Akár másik IC aljzatba beállással mint amit eddig használtál, akár másik kábellel (is). Akár másik fázisról (ha van). Lehet "hibás" az eszköz és a drót is. Nekem már mindkettő előfordult. Volt olyan is, hogy RCA-val zúgott, XLR-rel nem.
Ha odahajolsz melyik eszközből hallasz eleve zúgást?
TV kapcsolat gondolom HDMI. ARC engedélyezve van?

Megoldásként több minden szóbajöhet, de azt már a konkrét teszteredménytől függően kell alkalmazni.
Feltételezve hogy a kábelek és az eszközök is jók, általánosságban nekem két dolgot tanácsoltak korábban földhurok ellen:
minden dobozt (pontosabban annak földpontját) hozzak közös pontra, drótozzam össze őket, tipikusan az előfokon/erősítőn.  a hálózatból álljak be egy jó aktív/passzív szűrős elosztóba aminek rendben van a földelése, és onnan már védőföld nélküli tápzsinórokkal álljak be a készülékekbe (a Dune-d eleve ilyen)
Az 1. nem segít igazán, továbbra is keverve lesznek a védőföldes és anélküli eszközök, stb. 
A 2.-hoz én Vibavoice-ot (Gemini 1000 és Omega 1000) használok, nekem megoldja a földeléssel kapcsolatos problémákat (egyéb más, hasznos tulajdonsága mellett). A DC-n nem segít.
ARRA VIGYÁZZ, hogy nem minden eszköz működtethető védőföld nélkül, azt külön ellenőrizni kell!

Bár valamikor papírom volt róla, nem vagyok gyakorló villanyász, én is nálam hozzáértőbbtől kértem tanácsot. Ha nem segít komponensenkénti tesztelés, vagy az derül ki hogy külön-külön minden jó csak egymást nem bírják, akkor mutasd meg szakembernek (villanyosnak, ne hifisnek   )

Üdv,
sza

Sziasztok,
Segítséget kérnék, hetek óta küszködök egy zajjal, ami vagy az erősítőből jön közvetlen, vagy a hálózatból szedi fel valahonnan, de kideríteni még nem tudtam az okát:
https://www.youtube.com/watch?v=tqCCXvbIj8Q

a felállás:
egy sony 930qs erősítő
egy dune lejátszó
dig.koax összekötés
audio agile tápkábelek mögöttük
egy normál hálózati elosztó mögöttük
-----
1 led tv
1 upc beltéri
1 modem
1 router
1 nas
velük együtt közvetlenül a hálózatban

Szűrővel mindez idáig nem próbálkoztam, pár napja kaptam egy isotek mini mira-t, nagyon reménykedtem benne h segíteni fog a problémám, de semmit nem tudott sajnos.
A zaj mindig hallatszik, hol jobban, hol kevésbé, lenémított erősítőnél is.
Ami még érdekes, hatással van a zajra, erősödik, vagy elhalkul épp, amikor:
- a dune menüjében barangolok és lejátszást indítok el, vagy épp leállítok
- néha a tévén ill. a upc beltérijén való csatornaléptetés
- erősítőn ha váltogatom a bemeneteket

köszönöm előre is, ha van valakinek ötlete!

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Virgil »

Sziasztok,
Segítséget kérnék, hetek óta küszködök egy zajjal, ami vagy az erősítőből jön közvetlen, vagy a hálózatból szedi fel valahonnan, de kideríteni még nem tudtam az okát:
https://www.youtube.com/watch?v=tqCCXvbIj8Q

a felállás:
egy sony 930qs erősítő
egy dune lejátszó
dig.koax összekötés
audio agile tápkábelek mögöttük
egy normál hálózati elosztó mögöttük
-----
1 led tv
1 upc beltéri
1 modem
1 router
1 nas
velük együtt közvetlenül a hálózatban

Szűrővel mindez idáig nem próbálkoztam, pár napja kaptam egy isotek mini mira-t, nagyon reménykedtem benne h segíteni fog a problémám, de semmit nem tudott sajnos.
A zaj mindig hallatszik, hol jobban, hol kevésbé, lenémított erősítőnél is.
Ami még érdekes, hatással van a zajra, erősödik, vagy elhalkul épp, amikor:
- a dune menüjében barangolok és lejátszást indítok el, vagy épp leállítok
- néha a tévén ill. a upc beltérijén való csatornaléptetés
- erősítőn ha váltogatom a bemeneteket

köszönöm előre is, ha van valakinek ötlete!
fine music & cinema: toroid power isolation->>> aurelic femto >> Vincent SV-200 & Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal & REL T5

VibaVoice
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 50
Kapcsolat:

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: VibaVoice »

Hát igen, a nagy Omegák az más kategória. Mi is(egyik ismerősöm is vett) azért csaptunk le rá(a Minire), mikor megláttuk a hirdetést a készítőtől(Szentgyörgyi László) egy másik honlapon, és mondom: azóta már le is került, már nem árulja, gondolom, ha nekünk nem jött be(sőt még kölcsön is adtam, más is próbálja ki), gondolom mindenütt ez volt a helyzet. Ezt úgy kell(ene) használni, hogy az elosztó egyik üresen hagyott dugaljába kell bedugni.

Üdv!

Az Omega-Mini mind a mai napig kapható!
Természetesen nem képes felvenni a versenyt az Omega/Gemini-500 vagy 1000-es minőségével, de nem is annyiba kerül (7990.-Ft).
És pont az ára az, ami miatt nem hisznek benne a Magyar vásárlók. Túl olcsó, és ami olcsó, az jó nem is lehet... 
Alacsony kategóriás, előnytelenül társított készülékek, drasztikus saját hanggal rendelkező kábelek nem profitálnak szinte semmit a Omega-Mini képességeiből. Azok a rendszerek, miken pár lemez, illetve azokról is csak 1-2 részlet okoz önfeledt örömöt, valamilyen irányban túldimenzionáltak. Ezeken a jelentős bajokon nem tud segíteni az Omega-Mini.

Az Omega-Mini eddig is elég szép számmal fogyott és kifejezetten jó visszajelzést adtak a vásárlók. Egy jól, ízlésesen összeválogatott audio rendszer nélkülözhetetlen társa lehet az Omega-Mini, pedig egy könnyedén, finoman, dinamikusan megszólaló komplett rendszer ára még a 100e.-Ft-ot sem kell, hogy elérje. Elgondolkodtató nem?

VBVA

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

:-) Ez egy jó tipp, köszönöm!

Az aljzat nem túl régi, a hálózatot is mostanában újították fel (tehát nem 20 éves), de rendszer állítás előtt kapott Deoxit-ot.

Alces ügyben pedig - hm... lehet, hogy hamarosan összefutunk valahol?!

Ez a kondicsere nem tűnik rossz ötletnek!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”