Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Orsós magnók "reel to reel"

Audi80Avant
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: Audi80Avant »

történelmi fotó :
John Lennon épp azt mutatja mennyivel jobb a Telefunken magnó a Studernél

Audio Precision System Two Dual Domain 2522
Audio Precision System One Dual Domain 322 Full ,Tektronix TDS 5052 DPO
Wandel & Göltermann SPM-12 ,Hewlett Packard 3562A TFT Signal Analyzer
Agilent 6627A Power Supply, Tektronix 7834-7L5 Audio Spectrum Analyzer

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Mindig meglepnek a nagrák, ha látom őket működés közben.  Lenyűgöző....

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: spendorman »

találtam egy másik céget akik foglalkoznak még orsós magnóval :
http://www.turbosquid.com/HDView/index. ... 79/r/2/i/2

mi az hogy foglalkoznak? :-) láttak orsos magnot?

Audi80Avant
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm, köszönöm. Annyira jók ezek a képek, hogy már egy 2015-ös kalendáriumban, faliképekben vagy pólóban gondolkozom. Persze csak saját használatra. A copyright az copyright. 
Megmondom őszintén, én az első kép után még eredetinek hittem

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 57

Hozzászólás Szerző: BajuszosPapa »

Köszönöm, köszönöm. Annyira jók ezek a képek, hogy már egy 2015-ös kalendáriumban, faliképekben vagy pólóban gondolkozom. Persze csak saját használatra. A copyright az copyright. 

Audi80Avant
V.I.P.
V.I.P.

Dieter Rams tervezte a Braun TG 60-at. Dizájnremek. 

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dieter Rams tervezte a Braun TG 60-at. Dizájnremek. 

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A kínaiaknak sokkal több eszük van ennél, ezért nem lett a végén az alábbi Xindakból sem termék.
.

A sznobokat ilyen géppel nemlehet megszóllítani. Persze, hogy kudarc.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Információdömping. 

A tesztszéria kedvező fogadtatésa után pedig a kínaiak két héten belül ellátják a világot. Tizedáron. 

A kínaiaknak sokkal több eszük van ennél, ezért nem lett a végén az alábbi Xindakból sem termék.

.

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

............. 19/38cm/sec 1/4" half track, 3 motor
Információdömping. 

A tesztszéria kedvező fogadtatésa után pedig a kínaiak két héten belül ellátják a világot. Tizedáron. 

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

a márkát nem írom le mert nem publikus (amig a gyárto nem jelenti be), mert csak nullszériát /vagy teszt szériát ha joban hangzik) akar csinálni egyenlore.  az ujságíróknak sem nyilatkoznak. 19/38cm/sec 1/4" half track, 3 motor
OK, így rendben van. Ha üzleti titok, az más. Ha már nem lesz titok, akkor várjuk az info-t. Mástól nem valószínű, hogy értesülnénk róla....

Megyjegyzem, egészen szokatlan üzletpolitika. Kicsit emlékeztet a szovjet rakéteprogramra: csak akkor jelentik be, hogy rakétát lőnek majd fel, ha már fenn vannak az űrben. Biztos, ami biztos... Így nem lehet égés....
Mások, inkább olyannak is csinálnak hírverést, ami végüis nem valósul meg. Talán több elő-megrendelőt is tudnának szerezni, ami által gyorsulna a fejlesztés és olcsóbb lehetne. Persze, nyilván megvan az oka, hogy miért így csinálják.

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

a márkát nem írom le mert nem publikus (amig a gyárto nem jelenti be), mert csak nullszériát /vagy teszt szériát ha joban hangzik) akar csinálni egyenlore.  az ujságíróknak sem nyilatkoznak. 19/38cm/sec 1/4" half track, 3 motor

ujziro
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: ujziro »

..hogy melyik az cég, mit lewQhet rendelni és hol?......

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Szóval nem mondod meg?
mit?

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.

A manapság nyomott LP-k 99%-a digital recorder-bol készulnek. lehet hogy megkoveztek, de azok 90%-a is "csak" 24bit 96kHz felbontásban készulnek, nagyobb felbontást ritkán használnak. maradékuk DSD-bol van keverve, a legolcsobb digital recorder ami szinte mindent tud az a Tascam DA-3000. mi is ilyen gépen dolgozunk. pár egyén használ analóg technikát is. aztán a mostani legjobb felvételek amelyeket kiadnak kis példányszámban szalagon is, azok általában ATR és Studer gépek (vagy Nagra) 2 darab mikrofonnal, kevero nélkul...
Szóval nem mondod meg?

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

ez

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Na..... légyszi, légyszi, légyszi...    Ne légy ilyen titokzatos, ha már egyszer vetted a fáradságot, és utána jártál. Hagy tudjuk meg mi is!  
Nem mintha venni akarnék, de kíváncsi vagyok.

Másrészről felvetődik a kérdés, hogy a manapság nyomott LP-k milyen "mesterszalagról" készülnek?

A manapság nyomott LP-k 99%-a digital recorder-bol készulnek. lehet hogy megkoveztek, de azok 90%-a is "csak" 24bit 96kHz felbontásban készulnek, nagyobb felbontást ritkán használnak. maradékuk DSD-bol van keverve, a legolcsobb digital recorder ami szinte mindent tud az a Tascam DA-3000. mi is ilyen gépen dolgozunk. pár egyén használ analóg technikát is. aztán a mostani legjobb felvételek amelyeket kiadnak kis példányszámban szalagon is, azok általában ATR és Studer gépek (vagy Nagra) 2 darab mikrofonnal, kevero nélkul...

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.

Sem a gyártot, sem az árát nem merem leírni... 
Na..... légyszi, légyszi, légyszi...    Ne légy ilyen titokzatos, ha már egyszer vetted a fáradságot, és utána jártál. Hagy tudjuk meg mi is!  
Nem mintha venni akarnék, de kíváncsi vagyok.

Másrészről felvetődik a kérdés, hogy a manapság nyomott LP-k milyen "mesterszalagról" készülnek?

ujziro
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: ujziro »

de a "volt" RMG gépei (ex-BASF) nincsenek szétszedve :-) én nem fogom leírni melyik az a cég amelyikrol szo van. Az az info hogy svájci (lehet 4 cég kozul találgatni) már publikálásra kerult. annyit elárulok hogy nem arrol van szó amelyiket a harman bekebelezett (mint ahogy sokan gondolják).

vettem a fáradságot és a héten végigtelefonáltam a fél világot beleértve az amerikai magno restaurátorokat (és az említett Otari-t is). Az a szállítás amire azt írtam hogy 4 éve nem gyárt R2R-t az Otari, egy régen legyártott sorozatra vonatkozik. SENKI NEM GYART legalább 10 éve orsos magnot. Az utolso legyártott széria a Tascam BR-20-as volt 1999-ben, amibol nekem is van egy teljesen uj darab. En azokat, akik régi magnokat vásárolnak és felujítják, nem tartom gyártoknak. Viszont ráakadtam véletlenl egy europai gyártora, aki nagyon régen gyártott orsos magnokat és van egy kész projektje magnora. A mechanikai alkatrészek a régiek utángyártott másolatai, az elektronika teljesen uj. A faszi akivel beszéltem, elmondta hogy sokan szeretnének analog magnot venni, vannak megrendeléseik is de arra várnak hogy még páran rendeljenek elorendelésben. ha osszejon a minimum megrendelés, legyártanak egy kisebb null szériát. Sem a gyártot, sem az árát nem merem leírni... 
Engem pl. érdekelne ez a cég és hogy mit lehet (elő)rendelni, milyen módon stb...

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Amugy szerintem lesz keletje az új magnóknak. Van már egy olyan réteg amelyik meg tudja és ami fontosabb: meg is akarja  venni ezeket.
A régi gépek kikopnak és egyre drágulnak . Arra lennék nagyon kiváncsi, mennyire lesz önálló a cég.
Azt értem ezalatt, hogy pl ő gyártja-e a motorokat, fejeket, vázat , vagy beszerzi külső forrásokból.

Van itt a fontos probléma, amit így hívunk, hogy gazdaságos üzemméret.

.

Audi80Avant
V.I.P.
V.I.P.

R2R visszatérésének erős alternatívája:

Amugy szerintem lesz keletje az új magnóknak. Van már egy olyan réteg amelyik meg tudja és ami fontosabb: meg is akarja  venni ezeket.
A régi gépek kikopnak és egyre drágulnak . Arra lennék nagyon kiváncsi, mennyire lesz önálló a cég.
Azt értem ezalatt, hogy pl ő gyártja-e a motorokat, fejeket, vázat , vagy beszerzi külső forrásokból.

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

R2R visszatérésének erős alternatívája:

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Szándékosan nem nevezek meg márkákat nehogy parttalan vitát generáljak. Lehet diktálni, kitalálni helyettem, hogy mire van égetően szükségem és azt egyedüliként árulni. Aztán lehet gyorsan vagy lassan csatlakozni és "szintén gyártani". Itt már nagyobb a tolongás. Az első kategória nem a nyilvánosság előtt fejleszt.

Gondolom nem 30 éves gépeken fogják az új magnókat gyártani, mint a szalagokat. Szerintem új magnószalag akkor lesz, ha valahova (amirol most fogalmunk sincs) kellene valami ilyesféle. Akkor talán melléküzemágban elmenne. Apropó, mi van ha a BASF valamikori gépeit már szétszedték vagy tönkretették valamelyik "fejlődő" országban, ahova azóta kerültek.

de a "volt" RMG gépei (ex-BASF) nincsenek szétszedve :-) én nem fogom leírni melyik az a cég amelyikrol szo van. Az az info hogy svájci (lehet 4 cég kozul találgatni) már publikálásra kerult. annyit elárulok hogy nem arrol van szó amelyiket a harman bekebelezett (mint ahogy sokan gondolják).

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

:-) hogy is mukodik a világ? el vagy tájolva, bajuszos :-) suttyomban semmit nem tudsz csinálni. mi a gond a szalagokkal? van pár tonnány uj szalag
a piacon. ha a volt BASF 30 éves gépét minden hétfon 30 percre bekapcsolják, amennyit azalatt az ido alatt legyártanak, elég az egész világnak :-)

Szándékosan nem nevezek meg márkákat nehogy parttalan vitát generáljak. Lehet diktálni, kitalálni helyettem, hogy mire van égetően szükségem és azt egyedüliként árulni. Aztán lehet gyorsan vagy lassan csatlakozni és "szintén gyártani". Itt már nagyobb a tolongás. Az első kategória nem a nyilvánosság előtt fejleszt.

Gondolom nem 30 éves gépeken fogják az új magnókat gyártani, mint a szalagokat. Szerintem új magnószalag akkor lesz, ha valahova (amirol most fogalmunk sincs) kellene valami ilyesféle. Akkor talán melléküzemágban elmenne. Apropó, mi van ha a BASF valamikori gépeit már szétszedték vagy tönkretették valamelyik "fejlődő" országban, ahova azóta kerültek.

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

arra várnak hogy még páran rendeljenek elorendelésben. ha osszejon a minimum megrendelés, legyártanak egy kisebb null szériát.

Halott ügy. A világ már rég nem így működik. Tőke kell, suttyomban kell megcsinálni, aztán idelökni a képünkbe mint egyetlen lehetőséget. És szalagokat is elkezd valaki gyártani? Mert anélkül pedig nem lehet magnózni.

Lehet persze valami gagyit is összehozni. Egy szalag meg két orsó elég lesz az illúzió keltéshez. Rejtett módon végtelenítve mert a ma embere már nem akar fűzögetni. A doboz fának és fémnek tetsző műanyag. A felvétel digitális lesz valamilyen aktuális háttértárra. És rengeteg ötletem van még.......

Jól elhülyéskedtem itt magamnak. Nem kétlem Spendorman az illetők jó szándékát csak szerintem lelkesebbek mint megfontoltak.

:-) hogy is mukodik a világ? el vagy tájolva, bajuszos :-) suttyomban semmit nem tudsz csinálni. mi a gond a szalagokkal? van pár tonnány uj szalag
a piacon. ha a volt BASF 30 éves gépét minden hétfon 30 percre bekapcsolják, amennyit azalatt az ido alatt legyártanak, elég az egész világnak :-)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”