Tehát nincs kategória különbség... aminek azért kéne lennie ha ez a Holo tényleg jó.kaef2 írta: ↑2019.01.22., kedd 20:46Azt a kérdést, hogy jobb-e nem lehet kivülállóként más helyett megválaszolni sajnos.marconi írta: ↑2019.01.22., kedd 20:37Azért kérdeztem az RME hez képest mert olyan volt már nálam, ismerem a hangját.kaef2 írta: ↑2019.01.22., kedd 20:15
Azt nem tudom, hogy jobb-e, mint az RME, az RME-nek is annyiféle üzemmódja van, hogy nehéz az ilyen kérdésre válaszolni.
Azt viszont egyértelműen tudom mondani, hogy már a járatás alatt is elég jól szól, nagyon levegős és egyszerűen eltűnnek a hangfalak a hangból az én közeltéri körülményeim között, gyakorlatilag minden típusú zenén és a felvételek jó részén. A kis kétutas monitorok esetében ugye lemondtam a mélybasszusról, de annyira kiegyenlített így is, hogy ennek a hiánya csak a zenék egy részén feltűnő. Kb úgy szól most, mint ahogy a Merging Hapi D/A konverterem a Premium D/A kártyájával és egy extra külső lineáris táppal, csak az úgy 2 és félszer drágább konfig, és ez a hang az egykori full ezüst kábelezett és trafós, csöves Audio Note DAC5 Signature D/A-ra emlékeztetően sima és erőlködésmentes és még állítólag sokat fog javulni a járatás alatt. Mindez úgy hogy a HQPlayerrel mindent DSD256-ra konvertálok, az 512 és az 1024 még nem meg rendesen (és az iMacről nem is lehet DSD256-ról nagyobbat sajnos az operációs rendszer korlátai miatt), de egy SoTM SMS200 Ethernet - USB gép firmware frissítése után talán az is menni fog, legalábbis DoP csomagolású DSD-vel. A natív 1024x DSD-hez kell egy Windows gép is majd, ami elég erős a felkonvertáláshoz, mondjuk valami legalább 8 magos i9 meg egy nVidia 970 vagy jobb a CUDA miatt, de majd hazahozok egy HP z8-at vagy ilyesmit a cégtől. Csak a próba, kisérletezés miatt.
Ár/Érték arányban, az RME ADI - 2 DAC abszolúte jó vétel, kevesebb mint feleannyiba kerül mint a Holo ami nekem van.
De nem derült ki jobb e. :)
Ezt a döntést csak mindenki magának tudja meghozni.
Ha valakinek van annyi pénze, amibe a Holo kerül, nem kell neki beépített előfok és fejhallgató erősítő, akkor jó az esély, hogy a Holo nagyon hosszú távra minden igényt kielégít majd (főképpen ha van egy HQplayere is egy erős audio PC-n).
Neked pl jobban tetszik?
Szerintem azért meg lehet ítélni a készülékek hangját, hogy jobb e valami a másiknál, ez csak abban az esetben nehéz ha csak máshogy szól, nem érezni minőségbeli ugrást. Ekkor ízlésbeli különbségekről beszélhetünk.