Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati szűrők
Hálózati szűrők
Hosszu,nem próbáltál még másik fázisról külön ösvényt a hifinek?Ez az állandó búgás nagyon gáz lehet,én biztos idegbajt kapnék tőle.Valamit csak lehet tenni ellene.
Ahhoz be kellene hozni az oszlopról a másik két fázist. Ráadásul, mi van, ha azokon is jelen van a búgást okozó probléma?
A zenének és a mozinak egyébként külön "ösvénye" van a villanyórai főbiztosítéktól.
longkft.hu/audioblog/
Köszönöm - neked elhiszem.
Gondolom, buta kérdés, de a búgás, az ezzel óhatatlanul együtt járó rázkódás hosszútávon tönkreteheti a transzformátorokat?
Hosszu,nem próbáltál még másik fázisról külön ösvényt a hifinek?Ez az állandó búgás nagyon gáz lehet,én biztos idegbajt kapnék tőle.Valamit csak lehet tenni ellene.
Hálózati szűrők
Gondolom, buta kérdés, de a búgás, az ezzel óhatatlanul együtt járó rázkódás hosszútávon tönkreteheti a transzformátorokat?
Hálózati szűrők
az már durva rázkódás, búgási szint. elsősorban a lemezek búgnak, az nem teszi tönkre, a tekercsbúgás az már okozhat szigetelés kidörgölést, majd menetzárlatot. A 35kV-os olajban úszó nagytrafók is búgnak, méretüknek megfelelően, de ott a menetek-rétegek között légrés is van, hogy az olaj át tudja járni.
Hálózati szűrők
...Szerintem a leválasztó trafó ezen a DC-n nem sokat tud segíteni, akárhogy is méretezik.
longkft.hu/audioblog/
Hálózati szűrők
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kipróbáltam korábban a "mezitlábas" transzformátort is. Sajnos, mindenféle terhelés nélkül, önmagában is búgott.
Régebben (kb. 5-6 évvel ezelőttig) a transzformátorok időnként (némi túlzással) szinte ugráltak, rázták a készülékeket. Akkor az elektromos művek kicserélte a környékünket ellátó fő transzformátort. A jelzett szélsőségek megszűntek, de az alapjelenség maradt.
Ha a lakásban minden fogyasztó áramtalanítva van, az erősítők trafója akkor is búg.
Próbálkoztam a PS Audio Humbaster-rel, ami javított a helyzeten, de sajnos nagyon beleszólt a hangba, ráadásul nem is szüntette meg teljesen a problémát.
Az, gondolom valahogy úgy "működött", mint az István01 által rajzolt áramkör.
Mi a véleményetek egy nagy méretű leválasztótrafóról? - bár gondolom, az ugyanúgy búgna, így csak a zaj helye változna meg a szobában.
Ez a leválasztó trafó, gondolhatjuk, nem engedi át a DC szintet. De, ez a DC nem magában van jelen és adódik hozzá az AC áramhoz, hanem az AC periódus +/- fele nem egyformánt terhelt a sok hülye aszimmetrikus kütyü miatt a hálózatin, torzult, ennek eredője ez a kvázi DC szint. Ezt a torzult aszimmetrikus áramot átvezeted egy "JÓ" trafón, ami nem korlátoz terhelést, nem telítődik sehol, akkor a kimenete alig különbözik a bemenetétől. Ha egy alulméretezett trafón viszed át, aminek 30Hz alatt erősen vág (12db/dekádnál nem fog gyorsabban csillapodni) az viszont dinamika korlátozó, és/vagy ő fog asszimetrikusan telíteni-->búgni, ezzel az egyik oldali periódust vágja --->ergo még több DC szintet fogsz kapni a szekunderen. Szerintem a leválasztó trafó ezen a DC-n nem sokat tud segíteni, akárhogy is méretezik.
Hálózati szűrők
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kipróbáltam korábban a "mezitlábas" transzformátort is. Sajnos, mindenféle terhelés nélkül, önmagában is búgott.
Régebben (kb. 5-6 évvel ezelőttig) a transzformátorok időnként (némi túlzással) szinte ugráltak, rázták a készülékeket. Akkor az elektromos művek kicserélte a környékünket ellátó fő transzformátort. A jelzett szélsőségek megszűntek, de az alapjelenség maradt.
Ha a lakásban minden fogyasztó áramtalanítva van, az erősítők trafója akkor is búg.
Próbálkoztam a PS Audio Humbaster-rel, ami javított a helyzeten, de sajnos nagyon beleszólt a hangba, ráadásul nem is szüntette meg teljesen a problémát.
Mi a véleményetek egy nagy méretű leválasztótrafóról? - bár gondolom, az ugyanúgy búgna, így csak a zaj helye változna meg a szobában.
longkft.hu/audioblog/
Hálózati szűrők
99% hogy a hálózat DC szintje miatt van a búgásod, de ez toroidnál szinte elkerülhetetlen, az EI és hasonlóknál ahol sok menet kevés vas van ott nem illene. Persze ott is döntő tényező a hálózati trafó túlgerjesztése méretezésileg -->spórolás ár és súlyban. Ha alul-méretezett gerjesztésű és még légréses a trafó, akkor semmilyen körülmények között nem kéne búgnia. A búgáson egyébként alig, vagy semmit nem segít a kiöntés, mert a lemezek közé kevés gyanta megy be még vákuum kezeléssel is. A lemezelés közben ragasztózott vas ami kevésbé tud búgni. Egyébként nem csak a lemez képes búgni, hanem a tekercs is, természetesen.
A PPP semmilyen DC blokkoló eszközt nem tartalmaz, sőt nálam PPP használata növelte a búgást a toroid trafómon. Ennek oka egyszerű, a PPP kimenő impedanciája magasabb mint a fali hálózaté közvetlenül, a PPP kimenő impedanciája meg tovább növeli a DC elcsúszást. Emiatt nálam a PPP és erősítő között van maszekolt diódás-kondenzátoros DC blokkoló ami hangrontó hatását nemigazán érzékelem, miközben tudom, a hálózati szinusz +/-0,7V-os tartományát csipkedi. Ezt a csipkedést valamelyest simítja diódákkal párhuzamos kondenzátor.
A hálózati 230V DC szintjét átlagos kézi DVM-el nem lehet mérni, vagy azért mert DC-200mV-os állásban kap 230VAC, elszáll, illetve a 230V csúcs szinthez (325V) képest a 0,5mV vastagon a mérési hiba elfedi.
elkéstem a végéről:
A dióda (greatz) legyen bőven a zárlati áram felett, esetleg egy kis hűtőlemezen is, a kondik meg ne legyenek óriásiak, mert minél nagyobb értékű a kondi, annál inkább közelít a dióda nélküli állapothoz az AC áram. A kondi feszkó bírja el azt is ha a dióda valamiért megszakad --> ne robbanjon fel 230V AC-tól..
Hálózati szűrők
Nálam pl. a Denon 4520 trafója búg (mondjuk csak annyira, hogy csendben 1m-ről hallatszik így gyakorlatilag nem zavaró) bár talán nem is a búgás a jó szó rá, mert nem annyira mélyfrekis hang.
A sztereóm toroidja meg teljes csendben, mondjuk ezt is várom el
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Hálózati szűrők
Az erősítőim (házimoz, audio) transzformátorai búgnak - függetlenül attól, hogy toroid, vagy "hagyományos" van bennük.
A búgás erőssége különféle napszakokban különféle mértékű, valamint nem készülékfüggő - nagyobb teljesítményűeknél hangosabban, a kisebbeknél halkabban, de mindegyiknél "szóltak" a transzformátorok.
Jelenlegi erősítőmnél - amiben lábas méretű toroidok vannak - már a "zenehallgató fotelben" is hallható.
A jelenség fennáll(t) Audio Agile Clear 3f, illetve PS Audio PPP használata esetén is.
Keresem a legjobb megoldást, olyat, ami nem szól bele az elektromos hálózat "hangminőségébe", de megszünteti a jelenséget.
99% hogy a hálózat DC szintje miatt van a búgásod, de ez toroidnál szinte elkerülhetetlen, az EI és hasonlóknál ahol sok menet kevés vas van ott nem illene. Persze ott is döntő tényező a hálózati trafó túlgerjesztése méretezésileg -->spórolás ár és súlyban. Ha alul-méretezett gerjesztésű és még légréses a trafó, akkor semmilyen körülmények között nem kéne búgnia. A búgáson egyébként alig, vagy semmit nem segít a kiöntés, mert a lemezek közé kevés gyanta megy be még vákuum kezeléssel is. A lemezelés közben ragasztózott vas ami kevésbé tud búgni. Egyébként nem csak a lemez képes búgni, hanem a tekercs is, természetesen.
A PPP semmilyen DC blokkoló eszközt nem tartalmaz, sőt nálam PPP használata növelte a búgást a toroid trafómon. Ennek oka egyszerű, a PPP kimenő impedanciája magasabb mint a fali hálózaté közvetlenül, a PPP kimenő impedanciája meg tovább növeli a DC elcsúszást. Emiatt nálam a PPP és erősítő között van maszekolt diódás-kondenzátoros DC blokkoló ami hangrontó hatását nemigazán érzékelem, miközben tudom, a hálózati szinusz +/-0,7V-os tartományát csipkedi. Ezt a csipkedést valamelyest simítja diódákkal párhuzamos kondenzátor.
A hálózati 230V DC szintjét átlagos kézi DVM-el nem lehet mérni, vagy azért mert DC-200mV-os állásban kap 230VAC, elszáll, illetve a 230V csúcs szinthez (325V) képest a 0,5mV vastagon a mérési hiba elfedi.
Hálózati szűrők
Az erősítőim (házimoz, audio) transzformátorai búgnak - függetlenül attól, hogy toroid, vagy "hagyományos" van bennük.
Szerezz egy "mezitlábas" trafót, és azt csatlakoztasd. Illetve ha van rá lehetőséged, mérd meg a búgás frekijét, 50Hz v 100Hz.
Ezekből aztán lehet valamit kiokoskodni.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
A búgás erőssége különféle napszakokban különféle mértékű, valamint nem készülékfüggő - nagyobb teljesítményűeknél hangosabban, a kisebbeknél halkabban, de mindegyiknél "szóltak" a transzformátorok.
Jelenlegi erősítőmnél - amiben lábas méretű toroidok vannak - már a "zenehallgató fotelben" is hallható.
A jelenség fennáll(t) Audio Agile Clear 3f, illetve PS Audio PPP használata esetén is.
Keresem a legjobb megoldást, olyat, ami nem szól bele az elektromos hálózat "hangminőségébe", de megszünteti a jelenséget.
Inkább keresd meg a búgás okát,szerintem.Valamelyik fogyasztó a házban,háztartási gép,ilyesmi.Lehet más is,nem vagyok szakértő,de ez nem normális jelenség.
Hálózati szűrők
Inkább keresd meg a búgás okát,szerintem.Valamelyik fogyasztó a házban,háztartási gép,ilyesmi.Lehet más is,nem vagyok szakértő,de ez nem normális jelenség.
Hálózati szűrők
Azt próbáltad már h. súlyt helyezel a készülékház v. a trafóház tetejére?
Hálózati szűrők
longkft.hu/audioblog/
Hálózati szűrők
Alces az nem párhuzamos szűrő, a Harvester igen. Ez utóbbi érdekes felépítésű, miszerint kicsatolja egyenirányítás után egy kondenzátorra a felharmonikus "tüskéket", töltöget egy kondenzátort, és miután az elért egy feszültségszintet, kisüti a kondi töltését egy leden keresztül, ami ettől felvillan. Minél zajosabb a hálózat, annál sűrűbben villog, nagyon zajos környezetben szinte folyamatosan világít. Csendes hálózaton meg állandóan sötét a LED.
Alcest és a Harvestert ismerem. A Harvester nagyon egyszerű házi zajszint mérőkészülék, viszont a hatása egy-kettő-...6db van nekem, alig észlelhető, akár hova dugdosom. Az Alces másképpen működik, nincs benne elektronika, nem vigyorog LED rajta és hatása is hamarabb észlelhető mint a Harvesteré. Érdekes viszont, az LG panel TV környezetében, ahol még Denon kis HM erősítő is van, egyikkel sem hallok-látok változást, a hifinél igen.
Tessék figyelembe venni azt, hogy a zajt hatásosabban a zaj forrásánál lehet-érdemes csillapítani, ha erre nincs mód, akkor a zajtól védendő készüléknél. A hifisták viszont elfelejtik, hogy minden elektronikus eszköz, a hifi is zajkeltő, a villamos fűtőtest nem, de csak akkor ha semmilyen kapcsoló-szabályozó elem nincs benne. Tehát a hifi mellé pakolt zajszűrők megkapják a hifi készülék irányból érkező zajokat is, amit viszont egy kicsit másként kell-kellene szűrni, főleg úgy, hogy az ne verődjön vissza a hifi készülék felé, ne szórja meg a környezetét elektromágneses impulzusokkal sem.
Alcest és a Harvestert ismerem. A Harvester nagyon egyszerű házi zajszint mérőkészülék, viszont a hatása egy-kettő-...6db van nekem, alig észlelhető, akár hova dugdosom. Az Alces másképpen működik, nincs benne elektronika, nem vigyorog LED rajta és hatása is hamarabb észlelhető mint a Harvesteré. Érdekes viszont, az LG panel TV környezetében, ahol még Denon kis HM erősítő is van, egyikkel sem hallok-látok változást, a hifinél igen.
Tessék figyelembe venni azt, hogy a zajt hatásosabban a zaj forrásánál lehet-érdemes csillapítani, ha erre nincs mód, akkor a zajtól védendő készüléknél. A hifisták viszont elfelejtik, hogy minden elektronikus eszköz, a hifi is zajkeltő, a villamos fűtőtest nem, de csak akkor ha semmilyen kapcsoló-szabályozó elem nincs benne. Tehát a hifi mellé pakolt zajszűrők megkapják a hifi készülék irányból érkező zajokat is, amit viszont egy kicsit másként kell-kellene szűrni, főleg úgy, hogy az ne verődjön vissza a hifi készülék felé, ne szórja meg a környezetét elektromágneses impulzusokkal sem.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Hálózati szűrők
Az AlcesOne nem párhuzamos eszköz, teljesen másképp működik, mint a többi hasonló holmi. A PS Audio NH-t ismerem, nekem is van, kapcsolóüzemű tápegységek használatakor azok káros hatásait jól semlegesíti, más esetben ártani nem használ. Az Isoplugot a honlapjuk szerint már nem gyártják...
- Langesz
- Törzsvendég

- Értékelés: 45
Hálózati szűrők
Sziasztok!
Konnektorba dugható passzív/párhuzamos szűrőkből valaki használt már többfélét? Érdekelne összevetve milyenek, nagy e köztük a differencia.
Ilyenekre gondolok főként, mint pl.:
- Isotek Isoplug
- PS Audio Noise Harvester
- HIFI Tuning Noise Destroyer
- Hivox Alces One
Hallottam továbbá olyat is, hogy több márkájú/típusú szűrőt nem ajánlatos egyszerre használni, mert "összeakadhatnak". Nem tudom, ez hogy lehetséges, kíváncsi volnék a véleményetekre.
Jöhetnek a személyes tapasztalatok!
Hálózati szűrők
Szia!
Amennyire én tudom és emlékszem:
Amikor csatlakoztatod a hálózatra, figyeld meg, hogy hallható-e egyfajta "ciripelő" hang. Ha igen, fordítsd meg a dugót az aljzatban (ezzel együtt a fázist is).
Ha továbbra is ciripel, akkor a földeléssel van gond! Ebben az esetben nem javaslom a használatát és persze érdemes a földelést megvizsgálni.
Ha nem ciripel, akkor be kell kapcsolni. A készülék alján van egy billenő kapcsoló, jobb oldalon.
A készülékeket ekkor vagy korábban (talán nincs sok jelentősége) lehet/kell csatlakoztatni a hátsó aljzatokra.
A kijelzőn lévő mutató egy bizonyos állásban meg fog állni (vagy kissé ide-oda mozogni, de nem jelentősen).
A készülék alján van két "tekerő", egyik jobb, másik bal oldalon. Ha jól emlékszem, a bal oldalival kell kezdeni az állítást úgy, hogy miközben tekered, figyeld a kijelzőn lévő mutatót és addig állítsd, amíg az leginkább kitér a bal oldalra (legjobb esetben elfekszik).
Ezután a jobb oldali tekerővel állítsd tovább szintén úgy, hogy leginkább kitérjen bal oldalra.
Ezután mehet hallgatózás.
A készülék alján lévő, bal oldali billenő kapcsolóval lehet az aktuális teljesítmény (?) és a beállításhoz szükséges állapot között váltani. Hogy melyik állás melyik, arra nem emlékszem, de értelemszerűen, a tekerőkkel akkor tudod mozgatni a mutatót, ha abban az állásban van. Ha a tekerőkre nem mozdul a mutató, akkor valószínűleg a másik állásban van épp.
Ha a tekerők hamarabb érnek végállásba, mintsem a mutató a leginkább bal oldali állásába (tehát mikor már nem tudod tekerni, de a mutató még menne balra, ha tudna), akkor a készülék belsejében lehet további állítást végezni. Ezt természetesen nem javaslom, ebben az esetben érdemes Szentgyörgyi Lászlót megkeresni.
Remélem, nem csak nekem érthető, amit leírtam!
Üdv.
Köszi a részletes leírást most nekiugrok :-)
Üdv valaki leírná hogy a viba omega 500 ast hogy kell rendesen beüzemelni?
és utána miként kell használni?és mennyire szabad melegednie?
Szia!
Amikor csatlakoztatod a hálózatra, figyeld meg, hogy hallható-e egyfajta "ciripelő" hang. Ha igen, fordítsd meg a dugót az aljzatban (ezzel együtt a fázist is).
Ha továbbra is ciripel, akkor a földeléssel van gond! Ebben az esetben nem javaslom a használatát és persze érdemes a földelést megvizsgálni.
Ha nem ciripel, akkor be kell kapcsolni. A készülék alján van egy billenő kapcsoló, jobb oldalon.
A készülékeket ekkor vagy korábban (talán nincs sok jelentősége) lehet/kell csatlakoztatni a hátsó aljzatokra.
A kijelzőn lévő mutató egy bizonyos állásban meg fog állni (vagy kissé ide-oda mozogni, de nem jelentősen).
A készülék alján van két "tekerő", egyik jobb, másik bal oldalon. Ha jól emlékszem, a bal oldalival kell kezdeni az állítást úgy, hogy miközben tekered, figyeld a kijelzőn lévő mutatót és addig állítsd, amíg az leginkább kitér a bal oldalra (legjobb esetben elfekszik).
Ezután a jobb oldali tekerővel állítsd tovább szintén úgy, hogy leginkább kitérjen bal oldalra.
A készülék alján lévő, bal oldali billenő kapcsolóval lehet az aktuális teljesítmény (?) és a beállításhoz szükséges állapot között váltani. Hogy melyik állás melyik, arra nem emlékszem, de értelemszerűen, a tekerőkkel akkor tudod mozgatni a mutatót, ha abban az állásban van. Ha a tekerőkre nem mozdul a mutató, akkor valószínűleg a másik állásban van épp.
Ha a tekerők hamarabb érnek végállásba, mintsem a mutató a leginkább bal oldali állásába (tehát mikor már nem tudod tekerni, de a mutató még menne balra, ha tudna), akkor a készülék belsejében lehet további állítást végezni. Ezt természetesen nem javaslom, ebben az esetben érdemes Szentgyörgyi Lászlót megkeresni.
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 463
Hálózati szűrők
Szia!
Újratervezés
Hálózati szűrők
Hálózati szűrők
A nyári időszakban azt vettem észre hogy az Omega 500-as feszültségstabilizátor mutatója bekapcsolt állapotban szinte mindig az 50-es értéken fekszik és meg se moccan. Ez annak köszönhető hogy sokkal kisebb a nyári időszakban az elektromos áram lakossági használata így a feszültségingadozás se igazán jelentkezik? Zárójelben jegyzem meg hogy lakótelepi lakásról van szó és 1 fázis van a lakásban... Ha egy helyben van a mutató az azt is jelenti hogy a készülék nem is dolgozik magyarul akár ki is kapcsolhatnám/köthetném mert nincs a készüléknek pozitív hatása?
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712
Hálózati szűrők
Én a SYNC tekerésével általában le tudom fektetni a mutatót 50 körüli értékre. de szinte minden zenehallgatás előtt rá szoktam nézni a mutatóra mivel azt vettem észre hogy időnként 70-100-as értékre felmászik.
Korábban a Musical Fidelity erősítőmnél azt vettem észre hogy ha bekapcsolt állapotban van a Viba akkor eléggé búg az erősítőben lévő toroid trafó, de amióta Audionet SAM-re váltotttam ez a probléma megszűnt.
Tervezem még nemsokára kipróbálni hogy milyen eredményt tudok elérni az Omega 500 és a Hivox Alces One sorba kapcsolásával úgy hogy az Alcest a Viba és az erősítő közé teszem. Beszámolok majd az eredményről...
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712
Hálózati szűrők
Szia,
Röviden: remélem jól fogalmazom meg, ha nem a teljesítmény mérő üzemmódban van (szintén csak hozzávetőleges értéket mutat), akkor a "relatív" hálózati torzítást mutatja. Azért relatív, mert ott sem halál pontos a skála (mégis csak egy Deprez műszer...).
Az egyszerű használati útmutató az, hogy a SYNC tekerőval addig kell játszanod, amíg a mutató a leg-baloldalibb állásba nem kerül. Finoman tekergeted a SYNC-et, ezzel állítod a fázist. Természetesen úgy, hogy mindegyik készüléked be van kapcsolva, be van melegítve.
Erre célszerű havonta ránézni, mert a hálózat is el tud mászni, de egyébként nem szükséges.
Érdekes egyébként nézni, ahogy a műszer mutatja, hogy milyen kilengések tudnak lenni a hálózatodon... :-)
Egyik barátomnál teljesen balra feküdt a műszer és nem mozdult. Azt hitte elrontotta. De aztán kiderült, egy jó minőségű hifi-ösvényre tette rá, és ott nem használt. Bezzeg mikor felvitte az emeleti hálóba és ott kötötte be, egyből elkezdett táncolni... :-)
Köszi szépen a videót!
Az előző kérdésemre kaphatnék majd választ:
Ha a készülék kijelzője nem Watt mérő üzemmódra van állítva akkor az előlapon lévő mutató mit mutat pontosan?
Sad but true: "Audiophiles don't use their equipment to listen to your music. Audiophiles use your music to listen to their equipment" - Alan Parsons
Hálózati szűrők
Köszi szépen a videót!
Az előző kérdésemre kaphatnék majd választ:
Ha a készülék kijelzője nem Watt mérő üzemmódra van állítva akkor az előlapon lévő mutató mit mutat pontosan?
Hálózati szűrők
Szia Máté,
elnézést, de nem voltam gép előtt, és kicsit bénáztam is a megtalálással és a konverzióval.
Itt a video arról, hogy miként változik a kimenet ha be van kapcsolva vagy ha nincs. Ehhez annyit, hogy elég közel lakom a trafóhoz, nálam 245V jön ki a falból, és elég jól látszik a generátorok trapéz jele (mert mint meg kellett tanulnom, a hálózati sinus-t igazából trapézból "rakják össze")
A belső tornászást mutató videoval kicsit gondban vagyok, sehogy nem tudom leszedni a telefonomról (más formátumban lett felvéve, úgy szinkronizáltam fel rá, és most semmilyen Apple kompatibilis szoftver nem látja, hogy rajta lenne...). Ha sikerül küldöm azt is.
üdv,
András
SzAndras!Köszi szépen a részletes jellemzést,nagyon hasznos volt olvasni!Engem érdekelne a Viba kimenetéröl felvett videó(jómagam is Omega 500-at használok)
El tudnád küldeni?
Sad but true: "Audiophiles don't use their equipment to listen to your music. Audiophiles use your music to listen to their equipment" - Alan Parsons
Hálózati szűrők
Egy kérdés a Vibavoice-al kapcsolatban: Ha a készülék kijelzője nem Watt mérő üzemmódra van állítva akkor a mutató az aktuális bejövő feszültséget mutatja?