Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Sziasztok!
Ma hozzámvágtak ingyér 6 méter tűzálló (igaz, csak 60 perces) 4 eres kábelt.
Bikábel ötlet: azon goldolkodom, hogy a tűzállóból csinálok egy-egy kéteres fonatot a közép-mélynek, a magasnak meg CAT5e-ből vagy CAT6-ből (a CAT7 nagyon drága) á la Tnt-Audio (csak 6 hat kábelből, hanem mondjuk 4-ből vagy 2-ből).
Probálta már igy valaki?
Kábelezzünk
Először is nagyon merev is vele, és a szigetelés sokat beleszól a hangzásba...Ezeket a Linzi-nél érdemes venni, jó és megbízható cég.
Én az NHXH 90 perces típust használom. http://www.linzi.hu/p3.php?o_id=8&tp_id=52
Kábelezzünk
Sziasztok!Két kérdés(mivel nem vagyok villamossági zseni ):
-a tűzálló kábelekről miért kell lebontani a külső szigetelést?
-láttam a belinkelt oldalakon,hogy többeresek.Egy kábellel megoldható a bi-wire?
Kösz!
A narancs szigetelést lebontod, és igen megoldható a bikábelezés vele...Csak a belső ereket használod fel.
Köszi!
Csak azt nem értem miért szeditek le a külső(narancs)borítást!?
Zavar valamit a hangképben?Vagy csak merev vele a kábel?
Nem elég csak a két végén kb 20cm-t lebontani?
Hol érdemes venni?Milyen gyártmányt?
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
Kábelezzünk
Egyébként a 9 mm-es kábelt a 8mm-est fogadó dugóba is belelehet tenni.Szoros lesz egy kicsit, de ezzel is biztosabb, hogy nem engedi el.Nekem is van így kábelem, azóta is jól megy.
Kábelezzünk
Kimber,ha még is lenne keret a KHS154-re én azt javallanám.Nekem ez van és nagyon megéri az árát.A dugót nem egyszerű találni rá ,de a kácsában segítettek
ezügyben.Én sem akartam venni rá, gyári 9mm-es kábelt fogadó rca dugót, ezer fölötti áron.Akkor javasolták,hogy az RP-28GBT csatlakozójukat(691Ft) használjam
a törésgátló nélkül,mert akkor belemegy a 9mm kábel is.De lehet,hogy az RP-29GBT (569Ft) ba is belemenne.Ez a kábel tényleg jó!Az árát többszörösen megéri.
Én odaadnám egy próbára az enyémet,de csak az egyik végén van rca,a másikon nagy mono Jack van.(tudod hangkártyába megy)
Kábelezzünk
1,5 m-es kábelt keresek a TV és az erősítő közé, a mostani villanyzsinór gyári kábel helyére, de nem kívánok sokat szánni rá, olyan 2-5000,- között keresek megoldást, ami azért hallhatóan jobb, mint a mostani vezeték, már ha van ennyiért ilyen.
Tv és erősitő közé, de milyen kábelt?
Sztereó IC kábelt keresek. Nézegettem a KSH 441-est, az feldugózva, szerelve szerintem belefér, kérdés, hogy megéri-e... A KSH-154-es sem drága, de dugókkal szereléssel már kilóg az elképzelt árkategóriából. (én nem tudom megforrasztani, kétbalkéz, és eszköz híján... )
Jó az a Neotech , de van arra olcsóbb dugó is, nem kell méregdrága dugót tenni.Bár ha jól emlékszem 1000 ft/db. körül van a legolcsóbb ami ezt a vastagságot fogadni tudja. Nézz körbe szokott lenni a használt piacon ez a típus...
Kábelezzünk
1,5 m-es kábelt keresek a TV és az erősítő közé, a mostani villanyzsinór gyári kábel helyére, de nem kívánok sokat szánni rá, olyan 2-5000,- között keresek megoldást, ami azért hallhatóan jobb, mint a mostani vezeték, már ha van ennyiért ilyen.
Tv és erősitő közé, de milyen kábelt?
Kábelezzünk
Sziasztok!Két kérdés(mivel nem vagyok villamossági zseni ):
-láttam a belinkelt oldalakon,hogy többeresek.Egy kábellel megoldható a bi-wire?
Kösz!
A narancs szigetelést lebontod, és igen megoldható a bikábelezés vele...Csak a belső ereket használod fel.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Két kérdés(mivel nem vagyok villamossági zseni ):
Kösz!
Kép:Sony VPL-VW50
Kábelezzünk
Erősítsetek meg vagy cáfoljatok meg!Jól gondolom hogy egy bizonyos szint alatt egy rendszerre nézve nem érdemes a méregdrága kábelre beruházni mert nem fogom kihallani a különbségeket csak egy nívosabb rendszerbe?
Konkrétan az én rendszerembe szerintetek van értelme Kimber 8TC kábelt beletenni vagy elég a 4TC is mert nem high end láncról van szó és nem nyújtana többet a 8TC nálam?
Vagy ez nem annyira az ártól hanem az egyes komponensek adottságaitól függ inkább?
Üdv:
zsocc
Meghallgatás nélkül ne vedd meg, kérd kölcsön. Ha nálad és szerinted jó irányban mozdítja el a hangképet és megtudod venni a méreg drága kábelt, ne gondolkodj rajta és ne foglalkozz más véleményével, úgy is te hallgatod. A későbbiékben legalább a kábellel már nem kell foglalkozni.
Gyengébb rendszerben is jól lehet hallani a kábelek minőségbeli különbségét, de ebbe aztán úgy bele lehet csavarodni .....
pont azért amit te is leírtál:
"Vagy ez nem annyira az ártól hanem az egyes komponensek adottságaitól függ inkább?"
- zsocc
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 4
Kábelezzünk
Erősítsetek meg vagy cáfoljatok meg!
Jól gondolom hogy egy bizonyos szint alatt egy rendszerre nézve nem érdemes a méregdrága kábelre beruházni mert nem fogom kihallani a különbségeket csak egy nívosabb rendszerbe?
Konkrétan az én rendszerembe szerintetek van értelme Kimber 8TC kábelt beletenni vagy elég a 4TC is mert nem high end láncról van szó és nem nyújtana többet a 8TC nálam?
Vagy ez nem annyira az ártól hanem az egyes komponensek adottságaitól függ inkább?
Üdv:
zsocc
ProAc Studio 110 -Zu Audio Mission mkI - Pioneer X-HM76
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Kábelezzünk
Köszi a felvilágosítást !
Természetesen a teszt beszámolót már olvastam !
Lacy csendben bevallom Neked , én is az oldalankénti 3db zsinórra gondoltam !
Kábelezzünk
ATC !
JSPC-01-L ...................................20000 ..........14000
JSPC-01-M................................... 20000 .........14000
JSPC-01-H ...................................20000 .........14000
Ezeknél a kábeleknél a " Low " , a " Medium " és a " High " jelölések mit jelölnek , vágást , vagy kiemelést , vagy , valami mást ???
És ezek is biwire-k
Ezt ma írták be a Jungson topicba:
Most már kialakult bennem egy vélemény, melyik kábel hogy illeszkedik az én készülékeimhez, melyek a következők:
Marantz DV 7600 DVD-SACD játszó,CAV T5881 csöves erősítő, Swans M6002F hangsugárzó.
Tesztlemeznek Dvorak Újvilág szimfóniáját és Csajkovszkij 1812 Overture-ját használtam,
néha pihentetőnek pár lemezt Patricia Barbertől és Diana Kralltól is bedobtam. Midegyik SACD kivitel.
A következő kábeleket dugdostam-hallgattam-ízlelgettem 2 napon át:
1. CAV THX-600/3 3m
2. Jungson Beauty Deity (SC-05) 2.5m
3. Jungson JSPC-01-M 2.5m
4. Jungson Monitor Copper No.1 (SC-03) 2.5m
5. Jungson Monitor Silver (SC-01) 2.5m
Lássuk hát sorban őket!
1. CAV THX-600/3 Ez a CAV kék gumiszerű köpennyel bevont masszív kábele, jó minőségű aranyozott banándugókkal szerelve.
A a magasakat kicsit visszafogja, a hangszerek nagyobb helyet foglanak el a térben, kevésbé pozicionáltak.
2. Jungson Beauty Deity A Jungson egyik legolcsóbb kábele, egyszerű, de esztétikus kivitelű. A banándugó kissé gyenge, könnyedén csúszkál ki-be a csatlakozóba.
Ezen a zene a CAV- hoz képest könnyedébben szólal meg, a hangszerek csillogóbbak, térben jól pozicionáltak, a basszusa lehetne kicsit több.
Hosszú távon is kellemes hallgatni.
3. Jungson JSPC-01-M Ez a Jungson kinézetre és átmérőre ugyanaz, mint a CAV, de fél méterrel rövidebb és aranyozott villás csatlakozója van.
Hangja meglepetés volt számomra: átvitele kiegyensúlyozott, nem forszíroz semmit, tere és dinamikája a drágább kábelekével vetekszik.
4. Jungson Monitor Copper A két nagyágyú közül ez az olcsóbbik. A kivitele mindkettőnek gyönyörű, kígyóbőrre emlékeztető köpenybe bújtatták őket.
Tere nagyon jó, határozott, éles kontúrt kapnak a kórus tagjai és a hangszerek, a zene lendületesen, nagy dinamikával szólal meg.
5. Jungson Monitor Silver Ez a legdrágább kábel. Mikor legelőször megkaptam, tévedésből, a kisöccsének hittem. Elámultam a hangján.
Nagyságrendbeli különbséget éreztem a régebbiekhez képest!
A Copperhez hasonlítva: A tere ennek még tökéletesebb, a dinamikája kicsivel nagyobb,
ami lenyűgözően jobb, az a hangzás tisztasága: ehhez képest minden más kábel torzít!
Furcsa, de midig ezt éreztem, akárhányszor hallgattam, akármelyik után.
Pontozásos eredményt is kreáltam magamnak, ahola plafon a Silver, a többi pedig íme:
......................................Kivitel......tér.....hangzás..dinamika
1. CAV THX ........................6...........4..........4............4
2. Jungson Beauty...............5...........7..........5.............5
3. Jungson JSPC ..................6...........8..........6............7
4. Jungson Monitor Copper..10..........9..........7.............9
5. Jungson Monitor Silver....10........10.........10...........10
Nos, ez az én saját véleményem, de az is, hogy lehetséges, hogy egy másik rendszeren, mások által más eredmények születhetnek,
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Kábelezzünk
ATC !
Ezeknél a kábeleknél a " Low " , a " Medium " és a " High " jelölések mit jelölnek , vágást , vagy kiemelést , vagy , valami mást ???
És ezek is biwire-k
Az M az álltalános kivitel.
A másik kettő az kiemel magas és mély frekin.
Nem biwire.
Webáruház:
Kábelezzünk
Ezek roppant modern kábelek, beépített hangváltó van bennük.
Így a low a mély, a medium a közép, és a high a magashangokhoz jó.
Sajnos ha a teljes sávot át szeretné az ember vinni, akkor (üzletpolitikai érdekből valószinű) 3 pár kábel kell...
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Kábelezzünk
ATC !
És ezek is biwire-k
Kábelezzünk
Sziasztok!
Hallott már valaki a XINDAK SC-01B hangfalkábelről valamit?
Kínai cuccnak tűnik a neve alapján
Köszi!
Olvasgass bele a Jungson topicba.
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=11688
Elég jókat írnak ezekről a kábelekről.
A hétvégi szegedi találkozóról is olvass .
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10722
Ez a választék:
Speaker Cable 2,5 m......................................Akciós Árak
Beauty Deity (SC-05) ....................9900 ............6930Ft/pár
JSPC-01-L ..................................20000 ..........14000
JSPC-01-M.................................. 20000 .........14000
Monitor copper No.1 (SC-03).......... 65000 ..........45500
Monitor Silver( SC-01) ..................140000 .........98000
Super signal( SC-06)......................128000.........89600
Super signal( SC-08)........................99000.........69300
Super signal( SC-09)........................48000.........33600
Beauty Deity (SC-05) kábel így néz ki:
Webáruház:
Kábelezzünk
Sziasztok!
Hallott már valaki a XINDAK SC-01B hangfalkábelről valamit?
Kínai cuccnak tűnik a neve alapján
Köszi!
Kábelezzünk
Valszeg a hangfal is ludas abban,hogy így kell kompenzálni,mármint kábellel.
De most csak ez van.
Kábelezzünk
Az interconnectem nem CAT5 ,hanem Neotech KHS-154 es.
A VDH First összekötő kábelt csak példának hoztam,összehasonlításnak
és én is tudom ,hogy az jobb.(most is van belőle, már mint Firstből itthon)Azért nem az van bekötve mert messze van a számítógép azerősítőtől.Persze,hogy az lenne a jobb! Eddig a cd játékossal azt használtam.
A Cat 5 csak hangfalkábelként műxik nálam és az is úgy ,hogy vele párhuzamosan megy egy VDH D352-es.(magában írtam már,hogy nem jó!)
Na, szóval a jobb kábelek hangját én is észreveszem(még ilyen egyszerű,"kisfelbontásu" )rendszerben is ami nekem van.De ár/érték arányban ez most nagyon is rendben van.
Nekem ! Hangsúlyozom Nekem.
Kábelezzünk
Interconnectben pedig a következő jött be, nagyon:
Neotech KHS-154 a maga olcsó árával(kb.2500 pénz/ métere).
A számítógép és erősitő között használok egy,2×2métert és szinte hibátlan hangja van.Részletek,tér,magasak,basszus minden ott van.Még a VDH First -el összemérve is remek.Pedig hát az áruk nem egyforma.
Na majd ha jobb felbontású lesz a rendszer,akkor majd lesznek külömbségek is.Ez is jól példázza azt hogy nem érdemes olcsó rendszerekbe drága kábelt használni,mert mindig az olcsó kábel lesz a jobb,a drágábbat meg szidják hogy nem is ér annyit,meg hogy átverés ez az egész kábelmizéria,stb.
A vdh-nak is van teteje,csak esetleg több a mélye mint a cat kábeleknek és azért tünik magashiányosnak,megfelelő rendszerbe kell tenni és jó lesz.Ez a közösítés meg gyanítom több kárt tehet a hangban mint amennyit első hallásra használ,de ez csak az én személyes véleményem,tőlem ha tettszik hallgathatod.
Kábelezzünk
Majd a Cat5-ös is kap szép aranyozott kábelsarut a KÁCSÁ-ból,ha egyszer eljutok oda is.
Ha már kisérletezel, akkor próbáld ki a CAT 7 -et is...
Majd szeretném azt is ,csak most ez volt ingyen itthon
Kábelezzünk
Nekem ilyen vdH Orchid XLR összekötöm van a CD-S2000 és az A-S2000 között ez a legjobb kábelem!
Kábelezzünk
Majd a Cat5-ös is kap szép aranyozott kábelsarut a KÁCSÁ-ból,ha egyszer eljutok oda is.
Ha már kisérletezel, akkor próbáld ki a CAT 7 -et is...