Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5130
Kábelezzünk
Csakhogy én sose fogok 50 ezres IC-t használni. A Neotech kábel pedig van fölösben. Szeretném felhasználni.
érdemes a Neotech külső burkolatát leszedni (sajnos pvc, azért), és betekerni a kábelt egy textil szalaggal. Egész biztosan sokkal jobb lesz.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Kábelezzünk
a mai napon qqriq-tól kölcsön kaptam egy ConneSt kábelt.
Azért érdekes,hogy egy kisebb rendszert mennyire feldob egy IC.Azért mondom ezt,mert azt gondoltam ahhoz,hogy előjöjjön a tudása,hozzá hasonló szintű egységek kellenek.
Tényleg, minden rendszer jó lehet ez az IC,vagy általánosságban igaz,hogy egy komolyebb kábel kis híján a sz.-ból is képes, ha nem is várat,de legalább kisebb kastélyt építeni?
Az viszont valószínű (igaz, azt nem próbáltam, próbáltuk), hogy drágábbat is betegyük, nem javitott volna annyit a hangon,
tény, hogy qqriq nem szerény rendszerében hallható volt a különbség, a kicsi és a nagy között, míg ez az én rendszeremen, biztos, hogy nem jött volna ez ki.
egy jó kábel sokat dob a dolgon, de így a rendszer hibái, hiányosságai is jobban kijönnek (hangfal pl.), ill. ugyanez érvényes egy jobb minőségű hangfelvételre is.
az is szerencse lehet, hogy igaz, hogy alsó-középkategóriás a rendszerem, de úgy tűnik, hogy cd lejátszó és erősítő jó választás volt.
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Kábelezzünk
a mai napon qqriq-tól kölcsön kaptam egy ConneSt kábelt.
Azért érdekes,hogy egy kisebb rendszert mennyire feldob egy IC.Azért mondom ezt,mert azt gondoltam ahhoz,hogy előjöjjön a tudása,hozzá hasonló szintű egységek kellenek.
Tényleg, minden rendszer jó lehet ez az IC,vagy általánosságban igaz,hogy egy komolyebb kábel kis híján a sz.-ból is képes, ha nem is várat,de legalább kisebb kastélyt építeni?
- GTomi
- V.I.P.
Kábelezzünk
Csakhogy én sose fogok 50 ezres IC-t használni. A Neotech kábel pedig van fölösben. Szeretném felhasználni.
vannak olcsóbban jó kábelek.természetesen tudom, hogy sokminden függ az anyagiaktól.sajnos
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Kábelezzünk
Üdvözlettel: Lex
- GTomi
- V.I.P.
Kábelezzünk
Sok mindenből készült már IC. Pl. RG-59-ből is (Lacy nagy kedvence). Az RG-59 ugyebár alapsávi videókábel.
talán itt, vagy a házimozi+zené-ben írtam, hogy szvsz az rg59 (nekem is van Lacytól ) arra, ill. addig jó, amíg az embernek nincsen pénze komoly(abb) kábelre, addig kisegít a bajból.
most éppen nem használom, de sokáig a cd-avr között volt.
viszont, az is igaz, hogy (most)már nem tudnám elképzelni, de ki tudja, hová visz a sors
Kábelezzünk
Sok mindenből készült már IC. Pl. RG-59-ből is (Lacy nagy kedvence). Az RG-59 ugyebár alapsávi videókábel. A Neotech KHS-3362 is alapsávi, bár 3 érben YPbPr-hez szokták használni projihoz. Kérdésem az lenne, hogy mennyire lenne ez jó IC-nek? Elég jófajta ezüstözött réz a belső és az árnyékoló is.A kábel adatai:
Három koaxiális érből álló RGB kábel. Mindhárom ér kétszeres árnyékolású, erenként 75 ohmos 0,2 mm2 SPC vezetővel és 0,75 mm2 SPC árnyékoló harisnyával. A kábel belsőt piros, zöld és kék PVC köpeny borítja. Külső átmérője 3 * 6 mm
Attól, hogy már használtak koaxot IC-nek, még nem minden koax alkalmas annak.
Én is használok koaxot interconnectnek, igaz, hogy csak a belső erét (két különböző koax belső ere lágyan összecsavarva, minden árnyékolás nélkül). Ja és mindkettő belső ér teflon szigetelésű (Belden 89259, Belden 89248).
A PVC külső egyébként nálam eleve kizárja a használatot.
Egyébként én az ezüstözött réztől óvakodnék, jónak még nem hallottam. A tiszta rezet, vagy a tiszta ezüstöt igen, az más kérdés, hogy hangkarakterben igen eletérők.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Kábelezzünk
Sok mindenből készült már IC. Pl. RG-59-ből is (Lacy nagy kedvence). Az RG-59 ugyebár alapsávi videókábel. A Neotech KHS-3362 is alapsávi, bár 3 érben YPbPr-hez szokták használni projihoz. Kérdésem az lenne, hogy mennyire lenne ez jó IC-nek? Elég jófajta ezüstözött réz a belső és az árnyékoló is.
A kábel adatai:
Három koaxiális érből álló RGB kábel. Mindhárom ér kétszeres árnyékolású, erenként 75 ohmos 0,2 mm2 SPC vezetővel és 0,75 mm2 SPC árnyékoló harisnyával. A kábel belsőt piros, zöld és kék PVC köpeny borítja. Külső átmérője 3 * 6 mm
Üdvözlettel: Lex
Kábelezzünk
Rag,
Ha amúgy is a Kácsa felé jársz, szvsz meggondolandó, hogy nem kellene-e WBT krimppel lezárni a kábelvégeket.
Nem olyan drága, és megoldja a csupasz vezeték korrózió problémáit, valamint a merev aranyozott krimp nagyobb felületen fekszik fel a csatlakozóban.
Én is a Kácsánál tetettem fel a kábeleimre WBT ezüst érvéghüvelyeket. Nagyon korrektül csinálták (zsírtalanítás krimpelés előtt stb.), meg is vártam a műveletet. Roppant praktikus dolog, mert utána bármilyen csavaros rögzítésű dugót rá lehet tenni, netán idővel cserélni.
Kábelezzünk
Rag,
Ha amúgy is a Kácsa felé jársz, szvsz meggondolandó, hogy nem kellene-e WBT krimppel lezárni a kábelvégeket.
Nem olyan drága, és megoldja a csupasz vezeték korrózió problémáit, valamint a merev aranyozott krimp nagyobb felületen fekszik fel a csatlakozóban.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Kábelezzünk
Remélem egyszerű módon sikerült rendeznem a dolgot.
A csatlakozó tud fogadni sarut és kábelt is. Na ide a kábel helyére betapostam egy kisméretű dugót, mely nem éri el/zavarja a másikat.
Azért azt a Nordost Z-dugót megnézem, aha a Fogarasi fele járok.
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Kábelezzünk
Vagy nem tudod az aljzatot lecserélni normálra?
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Kábelezzünk
A kábelt én szeretem beforrasztani, ebbe pedig bedugod és megszorítod.
Ebbe is be lehet forrasztani. Igaz, óntemető , de megoldható.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Kábelezzünk
Kácsa (a lista legvégén) BP-302G 479,- Nem kell a világ végére menni.
Hát pont ezzel nem vagyok megelégedve. Csak nem akartam így első körben a pontos típust leírni. A kábelt én szeretem beforrasztani, ebbe pedig bedugod és megszorítod. Ezzel az erővel egyből az erősítőn lévő csatlakozóba is bedughatom a csupasz vezetéket.
A másik rögzítés, hogy a végébe beledugok egy hagyományos banándugót.
Csatlakozóba csatlakózó és abba is csatlakozót?
Kábelezzünk
Kábelnek része a csatlakozó is, ezért aztán kérdés:Van a BFA tipusú csatlakozó. Ezt használja/ta több angol gyártó is, köztük az Arcam is. Ez esetben az egyszerű banándugó nem megy be a csatlakozóba, mert a közepén egy tüske van mindenféle biztonsági okokból.
Ki használ ilyet? Hol vette?
Kellene nekem 4 db a mostani helyett...
Üdv
Rag
nordost Z dugót kb 500,-/db lehet kapni a satsystemben. sztem ez jó lehet
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Kábelnek része a csatlakozó is, ezért aztán kérdés:
Van a BFA tipusú csatlakozó. Ezt használja/ta több angol gyártó is, köztük az Arcam is. Ez esetben az egyszerű banándugó nem megy be a csatlakozóba, mert a közepén egy tüske van mindenféle biztonsági okokból.
Ki használ ilyet? Hol vette?
Kellene nekem 4 db a mostani helyett...
Üdv
Rag
Kábelezzünk
Vájtfülűnek nem születik senki, max. idővel azzá válik
Ott a pont!
CAT5 kábelt nem próbált senki fali kábelnek? Elvileg az még jobb lenne, meg érzéketlenebb is a zavarokra, mint a sima. Igaz, hogy ez nagy áramokra nincs hitelesítve. Meg 3 szálat kel behúzni, hogy 2,4 -es km legyen.
Így igaz, az bizony gyengeáramú kábel. Én nem próbálkoznék 220-at vinni rajta, még több szálon sem...
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25
Kábelezzünk
Vájtfülűnek nem születik senki, max. idővel azzá válik
Ott a pont!
CAT5 kábelt nem próbált senki fali kábelnek? Elvileg az még jobb lenne, meg érzéketlenebb is a zavarokra, mint a sima. Igaz, hogy ez nagy áramokra nincs hitelesítve. Meg 3 szálat kel behúzni, hogy 2,4 -es km legyen.
Kábelezzünk
Thx. (azért az Electráidat sajnálom...)Nem tudsz vastagabb kábelt betenni, ha már cseréled? Pl. 6-ost.
Nekem a mostani hang nagyon bejön! Ez a PZ3 egy csoda! Ugyanazt tudja, mint a 926Elaktra csak sokkal zeneibb megszólalásban és még jobban is passzol ide, mint az elődje.
ez a 2,5 drót pedig nagyon tud valamit. Ritmusjátszás, dinamika tekintetében nálam.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
Thx. (azért az Electráidat sajnálom...)
Nem tudsz vastagabb kábelt betenni, ha már cseréled? Pl. 6-ost.
Kábelezzünk
.... véglegesre készíteni, ha van ilyen a hifibe.
a hifivel kapcsolatban miért is asszociálok a mókuskerékre
Amúgy az átkábelezésednek hallható előnye lesz (igaz, akkor is jól szólt, mikor ott voltam).
Te is, rengeteget léptél előre csak az aláírásodat nézve is.
A kábel nálam marad csak egy a lakás többi részétől függetlenül, jön le az óráról.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
.... véglegesre készíteni, ha van ilyen a hifibe.
a hifivel kapcsolatban miért is asszociálok a mókuskerékre
Amúgy az átkábelezésednek hallható előnye lesz (igaz, akkor is jól szólt, mikor ott voltam).
Kábelezzünk
Ezen probléma hallásához vájtfülúnek kell lenni,illetve egy laikus számára is hallható lenne a különbség?
Vájtfülűnek nem születik senki, max. idővel azzá válik . Szerintem te is hallhatod, csak - mint már írtam - a többi komponens függvénye (is), hogy ebből mit hallasz, mennyire lesz számottevő a változás.
Ha megteheted, szvsz húzz ki egy külön ágat a hifinek.
Az már megtörtént. Mindenesetre kicserélem a vezetéket, végülis csak nyerhetek vele.