Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Köszi, vmi ilyesmi fizikai magyarázatra gondoltam én is, csak lusta voltam még belegondolni is, hát még leírni! Ha lesz több időm, én is meg fogom mérni a saját rendszeremet. Úgy látszik, érdemes....
Azért az ott olvasott "fizikai" magyarázatot érdemes kiegészíteni:A lap aljától érdemes olvasni felfelé.

Pár oldalon keresztül van róla szó.

Streamaudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Streamaudio »

Sőt arra is emlékszem mikor felvetettem a dolgot, hogy nem minden dupla csatlakozós hangdoboz ami alkalmas bikábelezésre az alkalmas biampra is.Engem akkor ezért szinte lehülyéztek a régiek, hogy mit beszélek, csak mert én vagyok a Tigris.Ezt minap ugyan így elmondta Streamaudio is, h ezen hangdobozok közül bizony valóban nem mind alkalmas biampra azért mert dupla csatlakozóval van ellátva.Neki senki sem mondta azt amivel engem illettek annó.Igy a téma bennem is eldöntetlen maradt, mert nem tudom ma sem kinek a szavára adhatok.A régi öregek és tapasztaltak igaz  :lol!: És akkor csodálkoztok a rengeteg kérdés miatt? :lol!:
Megmondom én, hogy hülyeségeket ír. De szerintem nem ártana gondolkodni sem a rettenetes mennyiségű fórumozás mellett. Mi a frászkarika lehet az a fizikai akadály ami miatt egy erősítőről húzott két vezetékkel igen, két erősítőről húzott egy-egy dróttal pedig nem üzemképes egy hangfal, amelyiken fizikailag szétválasztható a keresztváltó? :lol!:

Amúgy a kábelek pont olyan fontosak, mint a komponensek, amelyek között futnak. Semmi hiba sincs benne, ha árban elérik vagy meg is haladják az elektronikák, dobozok árát, ez a legfeljebb tíz százalékot, harmincezreet, egy komponens árát szabad rá költeni dolgok olyanoktól származhatnak, akik még vagy ne ismerték fel a drótok jelentőségét, vagy nagyon is felismerték, de megilyedtek, hogy mostantól rendszerük pontosan kétszer annyi elemből áll. Elképesztően jó hangot lehet csinálni úgy is, ha a drótrendszer nagyon magas szintű, egységesen jó, és ahhoz keresik meg az olcsóbb komponenseket.

A "hülyeségeket ír" mondat nekem szólt? csak mert megütötte a szemem, és kíváncsi lennék rá ha igen akkor mi az érvelés?

Akár. És hogy mi az érvelés? Ugyan mi a fizikai akadálya annak, hogyha egy hangdoboznál megoldották a keresztváltó szétválasztását. akkor azt miért is használhatom egy erősítőről két-három kábellel, de nem használhatom két-három erősítőről érkező egy-egy kábellel?

A magyarországi helyzet tipikus példája...

Mindjárt hülyeségnek minősít valaki valamit, az előtt hogy annak előtte utána járt volna, miről is volt szó!

Ide a klasszikus: "egyik sarkon osztogatnak, a következőn fosztogatnak" mondás igaz...

Ajánlom figyelmedbe a következő pár sort, még egyszer nem ismételném magam:

http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=13420

Itt meg fogod találni a választ....remélem nem írtam "hülyeségeket"

üdv
Stream Audio Kft.
1142 Budapest Szatmár u. 54/b
www.streamaudio.hu

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Köszi, vmi ilyesmi fizikai magyarázatra gondoltam én is, csak lusta voltam még belegondolni is, hát még leírni! Ha lesz több időm, én is meg fogom mérni a saját rendszeremet. Úgy látszik, érdemes....

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Az megint egy másik kérdés, hogy van az aljzat bekötve az egyik és a másik készüléken.
Elméletileg szabvány.

Ok, akkor belül a tápegység trafója melyik fele hogy? az már talán nem szabvány....

nem írom le , inkább linkelek

Dugóforgatás

Ja és köszönjük gordon részletes ismertetését.

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Az megint egy másik kérdés, hogy van az aljzat bekötve az egyik és a másik készüléken.
Elméletileg szabvány.

Ok, akkor belül a tápegység trafója melyik fele hogy? az már talán nem szabvány....

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Elméletileg szabvány.

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Hosszútávon az a nyugodtabb,kicsit visszafogodtabb,mélyben dúsabb állás a jó,én ezt tapasztaltam.A másik állás valóban pergőbb de hosszabb távon fárasztóbb is,olyan mintha egy kicsit ideges,kapkodó lenne a hang,szóval jobb hallgatni a másik állásban.De azt hiszem a jó állás jelölve is van a Pointén.

Igen, a Pointén van egy kék jelölés a dugó egyik felén. Az megint egy másik kérdés, hogy van az aljzat bekötve az egyik és a másik készüléken. Nekem most úgy nyugodtabb a hang, ha pont szembe fordítom őket.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

nekem is meg van fordítva a dugó a helyes fázisban van kb 2 hónapja.
így tényleg jobb a hangzás még a jelenlegi gagyer dobozoimon is érezhető.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hosszútávon az a nyugodtabb,kicsit visszafogodtabb,mélyben dúsabb állás a jó,én ezt tapasztaltam.A másik állás valóban pergőbb de hosszabb távon fárasztóbb is,olyan mintha egy kicsit ideges,kapkodó lenne a hang,szóval jobb hallgatni a másik állásban.
De azt hiszem a jó állás jelölve is van a Pointén.

Streamaudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Streamaudio »

Sőt arra is emlékszem mikor felvetettem a dolgot, hogy nem minden dupla csatlakozós hangdoboz ami alkalmas bikábelezésre az alkalmas biampra is.Engem akkor ezért szinte lehülyéztek a régiek, hogy mit beszélek, csak mert én vagyok a Tigris.Ezt minap ugyan így elmondta Streamaudio is, h ezen hangdobozok közül bizony valóban nem mind alkalmas biampra azért mert dupla csatlakozóval van ellátva.Neki senki sem mondta azt amivel engem illettek annó.Igy a téma bennem is eldöntetlen maradt, mert nem tudom ma sem kinek a szavára adhatok.A régi öregek és tapasztaltak igaz  :lol!: És akkor csodálkoztok a rengeteg kérdés miatt? :lol!:
Megmondom én, hogy hülyeségeket ír. De szerintem nem ártana gondolkodni sem a rettenetes mennyiségű fórumozás mellett. Mi a frászkarika lehet az a fizikai akadály ami miatt egy erősítőről húzott két vezetékkel igen, két erősítőről húzott egy-egy dróttal pedig nem üzemképes egy hangfal, amelyiken fizikailag szétválasztható a keresztváltó? :lol!:

Amúgy a kábelek pont olyan fontosak, mint a komponensek, amelyek között futnak. Semmi hiba sincs benne, ha árban elérik vagy meg is haladják az elektronikák, dobozok árát, ez a legfeljebb tíz százalékot, harmincezreet, egy komponens árát szabad rá költeni dolgok olyanoktól származhatnak, akik még vagy ne ismerték fel a drótok jelentőségét, vagy nagyon is felismerték, de megilyedtek, hogy mostantól rendszerük pontosan kétszer annyi elemből áll. Elképesztően jó hangot lehet csinálni úgy is, ha a drótrendszer nagyon magas szintű, egységesen jó, és ahhoz keresik meg az olcsóbb komponenseket.

A "hülyeségeket ír" mondat nekem szólt? csak mert megütötte a szemem, és kíváncsi lennék rá ha igen akkor mi az érvelés?
Stream Audio Kft.
1142 Budapest Szatmár u. 54/b
www.streamaudio.hu

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: mishow »

valamit észrevettem: nem mindegy, hogy milyen irányban van a dugó az aljzatban!
Hát igen!
A dugóforgatás is az egyik olyan téma, amin jókat vitatkoznak a hifisek.
Én anno az ős Hifi Magazinban olvastam róla először Darvas Lászlónál, aki "Negyedik Dimenzió" néven kísérletezett mindenféle "ezoterikus" dologgal. Ezek közt persze volt néhány elvadult ötlet, de a többség mára elfogadott ténnyé vált.
A hangban hozott változás pontosan olyan, mint ahogy leírtad, érdemes kísérletezni.
A legnehezebb, hogy mindkét hangzásnak vannak előnyei és hátrányai, és sokszor nehéz eldönteni, melyiket válassza az ember.
Volt úgy, hogy napokig az egyik állásban hallgattam, mert azt éreztem jobbnak, de aztán átfordítottam, és úgy maradt.

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Ma eljátszottam a két Pointe Power Cord 2.0 tápkábellel, amiknek boldog tulajdonosa vagyok tegnap óta. Eddig is volt az erősítőn (CAV T5881) Jungson tápkábel, de most a SACD is kapott egy lehetőséget.
A gyári kábelhez képest hoz javulást,tisztább, precízebb a megszólalás, de valamit észrevettem: nem mindegy, hogy milyen irányban van a dugó az aljzatban! Ugyanis elsőre túl nagy változást hozott, ezért ellenőriztem: Már a gyári kábellel is egyik irányban pergőbb, elevenebb, de ugyanakkor a középek-magasak forszírozottak, az énekhang sz-torzításai bántóak. A másik irány sokkal nyugodtabb, már-már túl nyugodt, az sz-hangok sokkal kellemesebbek. És ez mindkét kábellel hallható! Az erősítőn ha megcserélem az irányt, akkor a Cd-játszón is hasonlóan kell, hogy álljanak.

Kipróbáltam az erősítőn is: kommersz tápkábel: a mélyek kóvályognak, a tér zavaros. Pointe: A hangszerek szépen különválnak, tisztább hangzás, a mélyek megfogottabbak.
Jungson: Lehelletnyivel még kontrolláltabb a mély. Vagy kevesebb? Ez már ízlés és rendszer kérdése, melyiket tartható jobbnak. Én is még gondolkodom...

Vendég

Kábelezzünk

Köszönöm a választ Jolida. :lol!:

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Per darab? Neutrik, Eichmann
Ezt a két fajtát, hol lehet kapni?
Nem találom sehol.

Neutrik: www.elimex.hu
Eichmann: www.amtron.hu (http://www.avx.hu/forum/index.php?showforum=55 )
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

Vendég

Kábelezzünk

Ezt a két fajtát, hol lehet kapni?
Nem találom sehol.

Vendég

Kábelezzünk

Schurter, 800Ft? Hány darabra lenne szükséged?

Köszönöm a segítséget.

Privi megy.:lol!:

Vendég

Kábelezzünk

IEC dugót keresek.Kb. 2-3 ezer forint körül.
Tudnátok ajánlani?
Furutech sajna elég drága. :S

Schurter, 800Ft? Hány darabra lenne szükséged?

Vendég

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

IEC dugót keresek.
Kb. 2-3 ezer forint körül.
Tudnátok ajánlani?
Furutech sajna elég drága. :S

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Miki_ »

ide jutottam el én is- :lol!:
Majd jövő ilyenkor szeretném, ha megerősítenéd a mai véleményed. :lol!:

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Még annyit hozzátennék az eddigiekhez, hogy fontos szerintem is, hogy passzoljon a kábel a rendszerbe, de ez egyáltalán nem ár függvénye, annyi fajta kábelt gyártanak, hogy tuti van olyan ami megfizethető és passzol a rendszerbe. És ha már van egy ilyen alapkábel, akkor tuti nem költenék sokszoros pénzt valami drága kábelre, ami hoz egy kis változást. Magyarán a rendszerbe passzoló kábelt szerintem semmivel nem könnyebb megtalálni a drága kábelek között, mint az olcsóbbak között.

Vendég

Kábelezzünk

És ezek közül egy nagyon pici szelet a kábel szerintem. Az én meglátásomban annyira pici, hogy nem költeném egy komponens árát rá, mert egy új, vagy jobb komponens nagyobb befolyással van az élményre.
Én egyformán fontosnak találom, csak nem szívesen misztifikálom túl a dolgot. Nekem volt, hogy annyiba került a kábel mint a rendszer majdnem. Ez sem jó. Aztán vettem egy 7-ed annyiba kerülő kábelt, és többek szerint jobb lett a hang.
Szóval én azt mondom először az elektronika, és aztán a kiegészítők. nem a legdrágább/ legjobb kábelt veszem meg hozzá, mert akkor valszeg kissé túllőttem. Akkor már más lesz a szűk keresztmetszet.
Az egyensúly kényes, és nem egyszerű sem megtalálni, sem elmondani....

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Pontosan. De én is ezt írtam, nem? :lol!:

:lol!:
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

De ha jobb lenne egy komolyabb kábelszettel, akkor miért nem csinálja így?
Mert tudja, a zenehallgatás nem farokméregetés.
Nem hirtelen kell elkápráztatni a vevőt, hogy aztán hazavigye és fél év múlva lecserélje a vevő.
Nem fogyasztói társadalmat akar nevelni, csak kultúrát szeretne eladni.
Szerintem.
A zenehallgatás nem a "mivel a legjobb"-ról szól hanem egy egységes minőségű és stílusú rendszer felépítéséről szól.
Ha megtalálod az a kábelt, amivel a legjobban szól, valszeg már túlkábeleztél. Vehetsz új erősítőt stb. Mókuskerék.
Nem tudom mennyire vagyok közérthető, mennyire jön le az, amit mondani akarok.
Ja, és azért nem, mert Zsolt szerint (is) úgy kell megépíteni egy gépet, ami bizony sok mindennel jól szól. Nem véletlen, hogy Kimber kolléga pár nappal az után, hogy megvette a Heedet, eladta a hálózati kábelét.
De más gyártó is tesz ilyet...

Szerintem jól összefoglaltad. :lol!:

És andorra is jól írta szerintem, hogy sok minden "befolyásolja a hallgató zenei élményét". És azzal kiegészíteném, hogy otthon is sok minden befolyásolja. Például hangulat. És ezek közül egy nagyon pici szelet a kábel szerintem. Az én meglátásomban annyira pici, hogy nem költeném egy komponens árát rá, mert egy új, vagy jobb komponens nagyobb befolyással van az élményre. Ez mind nem jelenti azt, hogy nem hallom a kábelek közötti különbséget, csak valahogy a lényegen nem nagyon változtattak. Ha hosszabb ideig volt bekötve egy kábel, akkor egy idő után az elsőre hallott különbségek valahogy már nem olyan lényegesek, hozzászokik az ember.

Amúgy szerintem olyan kábelt kell venni, amit az adott cég árul. Pl Naim-hoz Naim-ot.

Vendég

Kábelezzünk

De ha jobb lenne egy komolyabb kábelszettel, akkor miért nem csinálja így?
Mert tudja, a zenehallgatás nem farokméregetés.
Nem hirtelen kell elkápráztatni a vevőt, hogy aztán hazavigye és fél év múlva lecserélje a vevő.
Nem fogyasztói társadalmat akar nevelni, csak kultúrát szeretne eladni.
Szerintem.
A zenehallgatás nem a "mivel a legjobb"-ról szól hanem egy egységes minőségű és stílusú rendszer felépítéséről szól.
Ha megtalálod az a kábelt, amivel a legjobban szól, valszeg már túlkábeleztél. Vehetsz új erősítőt stb. Mókuskerék.
Nem tudom mennyire vagyok közérthető, mennyire jön le az, amit mondani akarok.
Ja, és azért nem, mert Zsolt szerint (is) úgy kell megépíteni egy gépet, ami bizony sok mindennel jól szól. Nem véletlen, hogy Kimber kolléga pár nappal az után, hogy megvette a Heedet, eladta a hálózati kábelét.
De más gyártó is tesz ilyet...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”