Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Nem magyarázok én semmit, a kábel akkor is kábel és eleve nem audio célokra lett kitalálva, az mert időközben oda is csinálják és mások az eljárások az megint más dolog.De eddig olyan csendben voltál, nem lehetne ezt megtartani? Most én is kérdezhetném ezt csak azért írtad be, h újra kezd a hadjáratot és legyen min csámcsogni? Kilehet a szavakat magyarázni, de bocs már , h úgy fogalmaztam meg valamit ami félre érthető.És ne hozzuk már képbe a Kondó kábeleket, a VDH-ban mi az ami máshol nem használatos? A fonat vagy az ezüstözés? Attól mert így nem használják az anyaga ugyan az mint bármi más kábelnek, de mint említettem az eljárás és megépítés miatt lett audio kábel a neve.Ettől független ugyanaz a réz amit már rég kitaláltak és nem audió célokra.De ennek az ellenkezőjét nem is állítottam soha ebben a formában amit te elmondtál.Még 1x elnézést a rossz fogalmazásért az én anyukámat :lol!: De örülök, hogy te ennyire tökéletes és kikezdhetetlen vagy...Meghajlok nagyságod előtt ó mester. :lol!: :kiraly: :lol!:
Kábelezzünk
Persze, a réz csak réz :lol!:
De milyen eljárással csinálsz belőle rézdrótot, öntheted, húzhatod, hidegen melegen, hengerléssel, szerszámmal stb. Hogyan kezeled utána, milyen szennyező anyagokat tartalmaz, milyen eloszlásban, mennyire van lágyítva, és hogyan mivel hűtötték vissza, aztán már csak szigetelések milyensége, és a különböző geometriájú kábel struktúrák átláthatatlan dzsungele van hátra, mire készen lesz egy kábel.
Tigris,
"Egyik kábel sem audio kábel, csak annak nevezték el"
Ebben is tévedsz, de még mekkorát, nem kell messzire mennünk nézzük meg Van den Hull, vagy a Hivox szén kábeleit, hol is használnak a villanyászok ilyesmit? Ezek kifejezetten audióra kifejlesztett "drótok", de írhatnám a hideg hengerléssel készült (Kondo) ezüst drótokat is, ezeket sem használja az ipar.
És erre te, ez mind nem számít, hiszen a réz az csak réz, csak azért, hogy a saját beírasaid olvashasd, kár minden zagyvaságot összehordanod, vagy ezt te nem veszed észre.
Látom elkezdted kimagyarázni magad a dologból, mert kínos volt ugye? :lol!: De amit írtam ez akkor is áll.
Kábelezzünk
Egyik kábel sem audio kábel, csak annak nevezték el...Lehet agyártási eljárások másak, de a réz az réz...
Valami ilyesmit akartam én is mondani.
:lol!: Lehet a gyártási eljárások másak, de a réz az réz... :lol!:
Ne szó szerint értsd, hanem mint anyagot...Tudom ,h réz és réz vezető közt is van difi...De nem attól lesz audió kábel hanem a megépítése és a rá kiadott név miatt.A tűzálló is lehetne akár audió kábe is de nem az mert a hifihez nincs szükség tűzálló köpenyre stb...Szóval igy értem a réz az réz fogalmát. :kiraly: :lol!:
Kábelezzünk
Egyik kábel sem audio kábel, csak annak nevezték el...Lehet agyártási eljárások másak, de a réz az réz...
:lol!: Lehet a gyártási eljárások másak, de a réz az réz... :lol!:
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300
Kábelezzünk
Itt pár hozzászólással ezelőtt Lacy ajánlotta (vagy inkább fevetette),hogy a Cat-okkal való "bohóckodás" helyett és a kisérletezésre szánt kb.:25e. Ft elvesztegetett pénzből, már kapni lehetne ennél jobb gyári kábelt is.Kérdés ,hogy az a kábel minden rendszerben jobbnak mutatkozna-e.Ezt azért kérdezem mert nekem itthon egy, van den Hul D352 van (ami sokáig volt a HiFi Piac teszt kábele is) 2x3,5 méter hosszban ,ami még használt áron is kb:40e Ft.Ez azért nem egy rossz kábel,(van ennél lényegesen jobb is tudom :lol!: )De azért ezt a kábelemet is "megtámogatja " egy Cat 5,hogy szebb legyen a magasa.
A Cat5-7 van ahol rosszul teljesít(a Cat7 nálam is gyengébben szól.ki is vettem),de mi a garancia arra,hogy a 25e.Ft- os hangfalkábel az jobb lesz.Az ára?
Mondom, nálam vdH D352 is van ,és volt olyan rendszerem amiben nagyot teljesített,de a mostani felállásban ,csak jó közepes.A 352 -öt most a rendszeremben hármasra értékelném,a Cat5-öt is hármasra ,de más hibával,más erénnyel.Ez a két kábel ,párhuzamosan megy a hangfalamhoz és így a hangjuk most, olyan 4,5 együtt.És ez most, nagyon bevált így .Másik hangfallal,másik erősítővel ez a variáció biztosan változna. (Tudom sz*r a rendszerem,Atc is csak játéknak minősítette a kis NAD menő-manót,dehát én szeretek játszani :lol!: és főleg szeretem vele a zenét hallgatni!)
Kábelezzünk
Na akkor én is hozzátennék a Cat kábelekhez egy-két tapasztalatot. Volt Cat5 és Cat7 kábelem is. De elég macerás volt, mert a Cat7 elég merev volt és elég rondák is esztétikailag szerintem. Hangban meg hát nem voltak rosszak, de különlegesen jók se. Lehet én hibám, de nem értem ezeket a szélsőséges véleményeket, hogy "lemossa", meg egy, másik kábelnél sokkal "gyorsabb", stb. Legalábbis én úgy voltam vele, hogy ha egy rendszert szar hallgatni, akkor a kábel nem tud annyit változtatni, hogy jó legyen és fordítva se tud egy kábel annyit rontani egy jól hallgatható rendszeren, hogy kifordulj a szobából. Vagy ha igen akkor az inkább másnak tudható be. Persze van különbség a kábelek között, az egyik kicsit "sziszegősebb", a másiknál picit talán "lekerekít". De ez is szerintem függ az erősítőtől, hogy viseli az eltérő kapacitást, induktivitást, ellenállást.
Kábelezzünk
Nagy jelentőséget tulajdonítunk ,ennek az eredetileg S-STP adatátviteli kábelnek,és van aki nem.Ez a kábel van ahol jól teljesít(pl:Hivox,) és van ahol nem(pl:Lacy).
De azt ne feledjük ez a CAT5-6-7 kábel nem egy gyártó kábeleként került el,midnyájunkhoz hanem valószínű sok helyről,sok gyártótól. CAT kábeleket gyártottak a Magyar Kábelgyárban is és azok is eltérőek voltak a külföldi gyárak kábeleitől,habár teljesítették a CAT kábelekre vonatkozó minőségi előírásokat.
De mint tudjuk a 100 m-re kivetített ellenálásuk,kapacitásuk,induktivitásuk teljesen eltérő volt(itt azért ne nagy értékekre gondoljunk,de csak van különbség).
Gyártanak CAT7 minősítéssel sodrott kábelt is ,ami megint csak máshogy "muzsikál" mint a tömör verzió.Ami miatt azonban a hangtechnikai alkalmazása sem teljesen elvetendő az az,hogy a kábelt úgy és olyan minőségű,átmérőjű tömör rézből gyártották és a szigetelést polietilénnel(halogen free) oldották meg ,hogy az akár megállhatja a helyét a budget hangfalkábelek helyett is. A legjobb lenne ,ha a hangfalaknál ( és máshol sem,pl: interconnect) nem használnánk kábelt,mert minden felhasznált cm-er csak színez a hangon.De sajnos ezt nem tehetjük meg és így különböző tipusú kábeleket használunk.Mindenki mást,de a lehetőségek szerint a saját rendszerét optimalizálva azzal a kábellel.A lényeg,hogy azzal a rendszerrel amit hallgatsz ,azzal jó legyen.Hiába teszek az erősítőm után egy überf**a high end kábelt,ha azzal nem jó hallgatni,a CAT 5-tel meg igen.(Most jöhet az,hogy olyan gyenge rendszere van ,hogy az csak CAT -tal szól jól,aztán lehet,hogy így is van , én elfogadom :lol!: ) Én nem a Krell-ek vagy Linn-ek minőségét keresem a cuccomban,mert nem az a kategória,de ha Krell-em lenne valószínű nem is a CAT-tal szólna a legjobban(legalábbis feltételezem :lol!: ).Véleményem szerint minden kábel színez ,van amelyik kevésbé,van amelyik jobban és ez a tulajdonságuk nem függ össze az árukkal,korántsem. Másik meglátásom,hogy az régen rossz ,ha egy rendszert csak és kizárólag, a nagyon drága kábelek használatával tudunk hallgathatóvá tenni.Én úgy gondolom ,hogy mindenki olyan kábelt használjon a rendszerében (legyen az olcsó vagy drága)amivel szivesen hallgat zenét,mert ez a lényeg.Csak ne szapuljátok egymást azért mert az egyik ezt használ a másik meg azt.Most már minden Hi-Fi fórumban ez a mindenáron való meggyőzés lett a tendencia,akár veszekedés árán is.Én nem akarok meggyőzni senkit sem,csak informálódni jövök ide és mindenkitől próbálok valami hasznos dolgot olvasni.Ennyi.
Kábelezzünk
Én azt tudom, hogy a Nordost Flatline Gold-ot nálám messzire kergette, az mindent az arcomba vágott és egysíkú volt, a Cat7 1.2GHz pedig igazi megkönnyebbülésként jelentett a maga természetességével. A Melody Line teljesen hasonló volt a Cat7 után, egyedül a magasai finomodtak tovább, gondolom a monokristályos szerkezete miatt, és kicsit gyorsabb, élettelibb lett a zene, de a karaktere teljesen azonos a kettőnek. Ha valaki olcsón akarja megúszni, szerintem tökéletes.
[8]__[=|=]__[8]
Kábelezzünk
Nem állítom, hogy a Cat-7 a világ legjobb kábele, de ennyi pénzért ilyen jó hangú kábelt szerintem nem igazán tud senki mutatni. :lol!: Ha mégis, akkor kérem írja le a típust, márkát. Kipróbáljuk. :lol!:
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Linn
Kábelezzünk
Kedves Miki.
Ha forintosítva szeretnénk elhelyezni a Cat-7-est a képzeletbeli listán, akkor azt mondom, hogy nagyon jó az ár/érték aránya.
Én a saját tapasztalatomat tudom csak leírni. A Cat-7, a VdH CS122-nél, és a Qued Silver Anniversary-nál jobban teljesített az én rendszeremben. A Qued ára most 2500Ft/m, a VdH-t most nem tudom mennyi. De volt, aki a Kimber 8TC-t dobta el, mert a Cat-7 jobb hangot produkált. De ez a dolog szerintem rendszerfüggő. Van ahol jó, van ahol kevésbé illik a rendszerbe a hangja. Szerintem a Cat-7 egy semleges kábel, nem tesz hozzá, nem vesz el belőle. Ez vagy tetszik, vagy nem.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Linn
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Hát emberek, Mért nem vesztek "rendes" hangfalkábelt...
Ez nálam szörnyülködés szint :lol!:
Kábelezzünk
Na de most is mást írsz, mert azzal kezdted, h elszörnyülködtél mert mi ezt kipróbáljuk és erről beszélünk.Ha nem így lenne fel sem vetettük volna a bizonyítást.De te kijelentetted, h nem jó, és miért erőltetjük mi is ezt a CAT témát.Nem hinném , h 5 méter tűzálló és 5 méter CAT kábel árából már jó kábelt lehet venni nekem az egész 4500 ft-ban van.Ennyiért egy zacskó szöget sem kapsz, nem hogy jó kábelt.De mondtam lehet ajánlatokat tenni, melyik kábel ami 5 méter és kijön 4500 ft-ból és még szuper jó is?
Szörnyülködtem??
Most valóban mért csúsztatsz?
Ezzel kezdtem:
Hát emberek, Mért nem vesztek "rendes" hangfalkábelt...Ez a CAT cool.gif :lol!: én hallgattam idehaza saját rendszeren CAT7-est, és szinte örültem, mikor visszakötöttük a sajátomat, pedig az sem egy méregdrága kábel (Audiolink vagy mi a neve... igaz, az bikábelezbóve van. )
ez volt a folytatása:
Általában én azt mondtam, hogy nálam járt egy cat 7 , és az nem volt jó hangú...Hogy aztán annak a tulaja végigpróbált-e 10-15 félét mire ennél kikötött? :lol!: cool.gif
Azért az is jelent(het) valamit, hogy gyors egymásutánban itt hárman is nyilatoztunk negatívan a kábelről, és ez sem lehet véletlen.
Persze bizonyos kábel bizonyos rendszerben lehet jó (jobb) de ennek a számtalan variációnak a kiderítése elvinne annyi enegiát, amivel egy drágább és biztosan jó kábel is megvehető smile.gif
Hol a k*rva életben van a szörnyülködés? :lol!:
Amit meg mondunk itt, hogy kipróbálsz 4-5 méter CAT5-öt, aztán a CAT6-ot, aztán a CAT7-et, aztán a halogénmenteset, és ez mind párezer ft, összességében már vagy 25e, és annyiból remek kábelt lehet(ne) venni.
Persze nem akarom a kísérletező kedvet rontani én is csináltam-csinálom, de ezt a kábelt már annyian kipróbálták, és használják, hogy kár a 7816-ikk ísérletezőnek lenni...
Kábelezzünk
De mondtam lehet ajánlatokat tenni, melyik kábel ami 5 méter és kijön 4500 ft-ból és még szuper jó is?
Tapasztalatok után hogy lehetne forintosítani a CAT kábelt? Melyik típussal van garantáltan pariban?
Kábelezzünk
Igen és az okosok erre meg azt mondták, h nem jó a vakteszt :lol!: Magyarázat mindig van valamire ha nem akarunk szembesülni dolgokkal... :lol!: :lol!:
Kábelezzünk
Mi lenne, ha nem tudnának arról, hogy milyen épp kábelt hallgatnak?! Van egy sejtésem...
Ezt hívják vaktesztnek :lol!:
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Fordítva is működhet: ha drága kábelt veszel, akkor magasabbak az elvárásaid vele szemben (ennyi pénzért). Nem?
De, csak ez teljesen más megközelítés. Ez utóbbi reálisabb, míg a placebo hatás meg - egyéntől függően - de mindig ott csücsül a buksin.
Igazából nem tudom mi az igazság, de elég fura, hogy véletlenül pont nem-audio kábelekből hiánylolják egyesek a zeneiséget. :lol!: Mi lenne, ha nem tudnának arról, hogy milyen épp kábelt hallgatnak?! Van egy sejtésem...
Kábelezzünk
Na de most is mást írsz, mert azzal kezdted, h elszörnyülködtél mert mi ezt kipróbáljuk és erről beszélünk.Ha nem így lenne fel sem vetettük volna a bizonyítást.De te kijelentetted, h nem jó, és miért erőltetjük mi is ezt a CAT témát.Nem hinném , h 5 méter tűzálló és 5 méter CAT kábel árából már jó kábelt lehet venni nekem az egész 4500 ft-ban van.Ennyiért egy zacskó szöget sem kapsz, nem hogy jó kábelt.De mondtam lehet ajánlatokat tenni, melyik kábel ami 5 méter és kijön 4500 ft-ból és még szuper jó is?
Kábelezzünk
Érzelem, zenei katarzis, libabőr nem jön át.
Ez is csak "placebo". Ha drága hangfalkábelként vetted volna meg, akkor nem lenne ilyen érzésed, és olyan gondolatod, hogy "hiszen ez csak egy adatkábel". :lol!:
Fordítva is működhet: ha drága kábelt veszel, akkor magasabbak az elvárásaid vele szemben (ennyi pénzért). Nem?
Kábelezzünk
Tigris
Nem, seminek nem állítom az ellenkezőjét...
Ha valaki azt gondolja, vagy inkább hallja, hogy a kábelem szar.. mondjuk neki nem jön be.. -de akkor akár neki az szar- elfogadom. Annyi mindentől függ egy ilyen, hogy nem lehet mindenkinek minden kiváló.
DEEE
Mivel pl eddig ezt nemsokan mondták, de jópáran használják, így inkább a többségnek hiszek.
Bár, mint azt lehet azaz nem lehet látni itt, nem hypolom a saját kábelem... Akit érdekel az kérhet, vehet, próbálhat.
Ami viszont biztos, hogy a CAT kábelt kipróbáltam, nem jött be a hangja, ergo számomra szart sem ér.
De akkor is elsőre azt írtam, hogy nem jött be, nem tetszett.
NEKEM NEM!!!
Erre jött pár megerősítés.
Talán emellett sem kellene elmenni simán.
DE
Nem kell elfogadni a mi véleményünket, és valóban pár ezer ft-ból lehet próbál(koz)ni, mindenki dötse el maga, neki mi a jó.
Sőt megszállott fórumtársak el is cipelik egymáshoz a kábelt, és ingyéé lehet próbálni.
És persze az is igaz, hogy a sok sok próbakábel árából már épp kijönne egy normális valódi kábel is.
Kábelezzünk
Lacy de más ha azt mondod szar, meg megint más ha azt, hogy neked nem jött be...A kettő nem ugyan az, úgy is mondhatnám ég és föld a különbség a két megjegyzés közt...Én ha azt mondom az IC amit használsz szar, te miként reagálnál rá? Megmondom hülyének néznél és állítanád az ellenkezőjét, meg azt mondanád sok embernek tetszett.Én meg mondom ezt a CAT-ra, mert még külföldön is rengetegen használják. :lol!: Akkor most ki csúsztat a szavaiddal élve? :kiraly: :lol!: :lol!:
Kábelezzünk
Én amire megpróbáltam rávilágítani az a minőségre utalt leginkább...Lásd Lacy meg Pecás hozzászólását, szerintük ezek szar kábelek, és csak a tömeget követjük mint a kisbirkák. Lacy elmondása szerint nem is hallotta ezt a kábelt csak egy alkalommal egy bekötés alkalmával, tehát részéről nem támasztható alá a véleménye.Én mindenki véleményét elfogadom ha mérvadó és alátámasztható, enélkül is de akkor csak ízlésbeli vélemény marad és nem szakmai megközelítés.Főleg mivel sok esetben mindenki saját malmára hajtja a vizet és azt mondja az a legjobb amit én használok :lol!:
Tigincs a k.. életbe Te most csúsztatsz? :lol!: :lol!:
Mégegyszer leírom l a s s a n, é r t h e t ő e n
Egy fórumtársy elhozta hozzám a SAJÁT bejáratott CAT kábelét, és a saját rendszerembe illesztve (magyarán hangfalkábelként) hallgattunk vele zenét.
Engem nem érdekel a misztéria meg a kuruzslás varázslás, én akkor egy praktice nem új kábelt gyengének, szarnak hallottam.. ez persze erős így, ahogy annó leírtam, nem tetszett a fülemnek.
ELSŐRE nem 2 nap és nem 3 hét kellett, hanem azonnal jól hallhatóan gyengébb volt számomra, mint a saját - nem túl drága- hangfalkábelem. PONT KÉSZ:
Nekem ennyi bőven elég volt ahhoz, hogy erről a mazzagról véleményt alkossak, és leírjam.
Nem tudom, mért gondolod, hogy ez a vélemény a nullához tendál értékében,mivel ennél korrektebb meghallgatást el sem tudnék képzelni, mint saját zenékkel saját rendszerben.
Ahhoz meg nem kell több hét, hogy halljam, hogy NEM TETSZIK AMIT HALLOK!!!!!!
Ha elsőre nem tetszik, 28x-ra sem fog, valószinűleg.
Mivel a beírásomra még legalább ketten ugyanúgy vélekedtek a CAT kábelekről, nem akarnám túllihagni, de ennyi szarfülű fórumos biztos nincsen...
Kábelezzünk
Mit jelent az, h jó hangot ad ki naturális, csak a zene hiányzik belőle?
Nem tudom jobban megfogalmazni. Nem a színezésen van a hangsúly.
Na valami ilyesmire gondoltam én is a zenei címszó alatt.Hallgatod,látszólag rendben van minden,estleg eleinte még tettszik is,aztán egy idő után rájössz hogy a hallgatott zene nem érint meg,csak szól.
És itt nincs viszonyítási alap,mert egy nem sokkal drágább más kábel is tud zenei lenni,még ha nem is tünik olyan precíznek mint a cat,csak hát erre az észrevételre kell egy kis idő hogy ráébredjünk.
Kábelezzünk
Ez is csak "placebo". Ha drága hangfalkábelként vetted volna meg, akkor nem lenne ilyen érzésed, és olyan gondolatod, hogy "hiszen ez csak egy adatkábel". :lol!: