végül is a hangszedőt használjuk,a dobozaik meg valahol be vannak suvasztvaTulku1 írta: ↑2023.11.05., vas. 09:55Mint közben kiderült kb 85-ös a hangszedő, tehát akár érthető is a doboz hiánya, itt inkább maga a beltartalom a kérdéses, bár kaptam képeket a tűről, de majd használat közben kiderül, megérte-e...dixie-chicken írta: ↑2023.11.05., vas. 08:38hogy mennyire hátrány az majd az esetleges eladásnál derül ki...akármilyen hangszedő vásárlásnál,én személyszerint szeretem ha megvan az eredeti csomagolása,minden tartozéka a hangszedőnek,de ez általán,magasabb árat is jelent vásárlásnál...de vásároltam már eredeti csomagolás nélkülit is,nem keveset....viszketegségi szint kérdése csak az egész,de tény hogy az eredeti csomagolásban (általában),biztonságosabban szállitható az "alany",mind a 2 iránybanTulku1 írta: ↑2023.11.03., pén. 14:38Egy rendkívül ostoba kérdést szeretnék feltenni az egybegyűlteknek...
Megvásároltam az elmebajon egy Koetsu hangszedőt...de később vettem észre, hogy nincs eredeti doboza, csak a hangszedő...ez egy esetleges eladásnál komoly hátrányt jelenthet egy ilyen terméknél?![]()
Majd beszámolok róla...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
MM és MC pickup-ok
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2735
Re: MM és MC pickup-ok
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Majd beszámolok róla...
Mint közben kiderült kb 85-ös a hangszedő, tehát akár érthető is a doboz hiánya, itt inkább maga a beltartalom a kérdéses, bár kaptam képeket a tűről, de majd használat közben kiderül, megérte-e...dixie-chicken írta: ↑2023.11.05., vas. 08:38hogy mennyire hátrány az majd az esetleges eladásnál derül ki...akármilyen hangszedő vásárlásnál,én személyszerint szeretem ha megvan az eredeti csomagolása,minden tartozéka a hangszedőnek,de ez általán,magasabb árat is jelent vásárlásnál...de vásároltam már eredeti csomagolás nélkülit is,nem keveset....viszketegségi szint kérdése csak az egész,de tény hogy az eredeti csomagolásban (általában),biztonságosabban szállitható az "alany",mind a 2 iránybanTulku1 írta: ↑2023.11.03., pén. 14:38Egy rendkívül ostoba kérdést szeretnék feltenni az egybegyűlteknek...
Megvásároltam az elmebajon egy Koetsu hangszedőt...de később vettem észre, hogy nincs eredeti doboza, csak a hangszedő...ez egy esetleges eladásnál komoly hátrányt jelenthet egy ilyen terméknél?![]()
Majd beszámolok róla...
- dixie-chicken
- V.I.P.

hogy mennyire hátrány az majd az esetleges eladásnál derül ki...akármilyen hangszedő vásárlásnál,én személyszerint szeretem ha megvan az eredeti csomagolása,minden tartozéka a hangszedőnek,de ez általán,magasabb árat is jelent vásárlásnál...de vásároltam már eredeti csomagolás nélkülit is,nem keveset....viszketegségi szint kérdése csak az egész,de tény hogy az eredeti csomagolásban (általában),biztonságosabban szállitható az "alany",mind a 2 iránybanTulku1 írta: ↑2023.11.03., pén. 14:38Egy rendkívül ostoba kérdést szeretnék feltenni az egybegyűlteknek...
Megvásároltam az elmebajon egy Koetsu hangszedőt...de később vettem észre, hogy nincs eredeti doboza, csak a hangszedő...ez egy esetleges eladásnál komoly hátrányt jelenthet egy ilyen terméknél?
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Nem előny, az biztos...
Tulku1 írta: ↑2023.11.03., pén. 14:38Egy rendkívül ostoba kérdést szeretnék feltenni az egybegyűlteknek...
Megvásároltam az elmebajon egy Koetsu hangszedőt...de később vettem észre, hogy nincs eredeti doboza, csak a hangszedő...ez egy esetleges eladásnál komoly hátrányt jelenthet egy ilyen terméknél?
Nem előny, az biztos...
Egy rendkívül ostoba kérdést szeretnék feltenni az egybegyűlteknek...
Andarsonnal beszélgettem sokat - privát üzi híján telefonon - a problémájáról, úgy tűnik feladja az analóggal vívott harcot...
Igen, tudom, 16 napja...
Andarsonnal beszélgettem sokat - privát üzi híján telefonon - a problémájáról, úgy tűnik feladja az analóggal vívott harcot...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6467
Nem kerülte a modik figyelmét.Rock60 írta: ↑2023.10.05., csüt. 13:41
Felhívnám a tisztelt fórumtársaim és a modik figyelmét, hogy amíg a pihenésemet töltöttem, nem tudtam nem észrevenni, hogy már vagy negyven hozzászólás született " Lemezjátszók " témakörben, melyek egy szó erejéig sem érintették az MM és MC hangszedőket.
Úgy hogy, mint az " AVX - Off bajnok " titulus tulajdonosa - Tónitól kaptam - megkérlek benneteket, hogy függesszük fel ezt az Off-cunamit, és a " Lemezjátszó " topicban folytassuk.
Köszike.
Mivel az általad off-nak ítélt tartalom andarson kartárs hangszedőkre vonatkozó kérdésével indult (pontosan innen:)
viewtopic.php?p=2817230#p2817230
és innen fordult át a hangkarokra, így nem láttam értelmét átpakolni a lemezjátszó topikba (ezzel is megtörve a gondolatmenetet. (Annak fényében meg pláne, hogy nincs külön "hangkar" topik.)
Értem én, hogy be vagy sértődve a pihenőd miatt, de azért az egy kicsit erős: "melyek egy szó erejéig sem érintették az MM és MC hangszedőket".
Ezek a hsz-ek sokkal messzebb állnak az off-tól, mint az általad különböző topikokban elkövetett humorbombák.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 163
- Kapcsolat:
Szia! Sablon van hozzá, bitang egyszerű a beállítás.
72audio.com
Mitől lenne független a kar ?
Ha pl.van egy drabális lemezjátszó 10 centi magas tányérral, hogy tennél mellé egy átlagos bak magasságú kart ?
Csak úgy, hogy annak is csinálsz egy magasítást szűkség szerint, vélhetően arányosan drabális súlyozással.
Optikailag két különálló egység, de mind a kettő súlyos darab csak áll valamin, az képezi a közös alapot.
Nagy részt merev konstrukciók alkalmazható ez, vagy ha valamilyen megoldás révén függesztett a rendszer, természetesen a " különálló " karbaknak a közös alap lévén együtt kell fityegni a tányérral.
Szóval szerintem ez a " külön karos " történet a szűkség szülötte.
Aztán, mikor látszólag indokolatlanul alkalmazzák ezt a megoldást, az már csak a " nagyok " majmolása, egy kis hatásvadász divat meglovagolás.
Felhívnám a tisztelt fórumtársaim és a modik figyelmét, hogy amíg a pihenésemet töltöttem, nem tudtam nem észrevenni, hogy már vagy negyven hozzászólás született " Lemezjátszók " témakörben, melyek egy szó erejéig sem érintették az MM és MC hangszedőket.
Úgy hogy, mint az " AVX - Off bajnok " titulus tulajdonosa - Tónitól kaptam - megkérlek benneteket, hogy függesszük fel ezt az Off-cunamit, és a " Lemezjátszó " topicban folytassuk.
Köszike.
Én máshonnan közelíteném meg a kérdést - így két heti hévízi pancsikolás után.SoundMania írta: ↑2023.09.28., csüt. 14:18
Mi az előnye , ha a kar független a lemezjátszótól? Erre még senki nem tudott választ adni!
Mitől lenne független a kar ?
Ha pl.van egy drabális lemezjátszó 10 centi magas tányérral, hogy tennél mellé egy átlagos bak magasságú kart ?
Csak úgy, hogy annak is csinálsz egy magasítást szűkség szerint, vélhetően arányosan drabális súlyozással.
Optikailag két különálló egység, de mind a kettő súlyos darab csak áll valamin, az képezi a közös alapot.
Nagy részt merev konstrukciók alkalmazható ez, vagy ha valamilyen megoldás révén függesztett a rendszer, természetesen a " különálló " karbaknak a közös alap lévén együtt kell fityegni a tányérral.
Szóval szerintem ez a " külön karos " történet a szűkség szülötte.
Aztán, mikor látszólag indokolatlanul alkalmazzák ezt a megoldást, az már csak a " nagyok " majmolása, egy kis hatásvadász divat meglovagolás.
Köszike.
Köszönöm!
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3258
Nekem az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen külön álló karnak, hogy működik a pozícionálása? Hosszadalmas, precíz méréssel, vagy valamilyen sablon segítségével?
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- dixie-chicken
- V.I.P.

sok sikert az idén is..DHT1 írta: ↑2023.10.04., szer. 22:19Az a szerencsém hogy nincs eladási kényszetem, nekem ez hobbi. Nem szetetem a járt utat, és élvezem hogy ezen a szinten vagyok. A múlt évben Varsói kiállításrol el hoztuk a Show hangját a Popori Acousticsal karöltve, az idén is neki rugaszkodunk új fejlesztésekel.dixie-chicken írta: ↑2023.10.04., szer. 16:01jah,végül is ha nincs rá más megoldás,üsse kő...de elnézegetvén a stereophile 2023 öszi ajánlólistáját:
https://www.stereophile.com/content/rec ... turntables
A+/A szintet néztem csak meg ,csak a Sikora féle lemezjátszók használják a szeparált torony karbázist,a többinél van vlmilyen kapcsolat...( Sikora félét magad is csatoltad,Kuzma is inkább visszatáncolt az integrált opcióra manapság)...
a listát nem kell elfogadni,csak a sima statisztikai adatok végett emlitettem meg..
A+:5/1
A:15/1
no comment
![]()
Na szóval akinek külső bázis kell az is megoldható, akinek meg rá fér a futóműre az is megoldható, elég univerzális a cucc.
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó

- Kapcsolat:
Az a szerencsém hogy nincs eladási kényszetem, nekem ez hobbi. Nem szetetem a járt utat, és élvezem hogy ezen a szinten vagyok. A múlt évben Varsói kiállításrol el hoztuk a Show hangját a Popori Acousticsal karöltve, az idén is neki rugaszkodunk új fejlesztésekel.dixie-chicken írta: ↑2023.10.04., szer. 16:01jah,végül is ha nincs rá más megoldás,üsse kő...de elnézegetvén a stereophile 2023 öszi ajánlólistáját:
A+/A szintet néztem csak meg ,csak a Sikora féle lemezjátszók használják a szeparált torony karbázist,a többinél van vlmilyen kapcsolat...( Sikora félét magad is csatoltad,Kuzma is inkább visszatáncolt az integrált opcióra manapság)...
a listát nem kell elfogadni,csak a sima statisztikai adatok végett emlitettem meg..
no comment
![]()
Na szóval akinek külső bázis kell az is megoldható, akinek meg rá fér a futóműre az is megoldható, elég univerzális a cucc.
72audio.com
- dixie-chicken
- V.I.P.

jah,végül is ha nincs rá más megoldás,üsse kő
no comment
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó

- Kapcsolat:
Nem minden lemezjátszóra lehet felrakni 12" vagy nagyobb kart, ilyenkor jön szóba a külső bázisra pakolt kar megoldás. De ez nem egyedi megoldás, számos cég alkalmazza.
- Csatolmányok
-
- Screenshot_20231003_123718_Chrome.jpg (71.79 KiB) Megtekintve 2444 alkalommal
-
- Screenshot_20231003_123605_Chrome.jpg (40.32 KiB) Megtekintve 2444 alkalommal
-
- Screenshot_20231003_123531_Chrome.jpg (89.15 KiB) Megtekintve 2444 alkalommal
72audio.com
"Ebből nyilván nem következik a külső kar előnye"
(klasszikusokat csak pontosan
)
Ahogy meg is jegyzém első pamfletemben:dixie-chicken írta: ↑2023.10.03., kedd 13:33na ja,a lemezjátszózás igen érdekes sport,sokszor,apró-cseprő eltérések vannak:káva anyaga,kardeszka anyaga,kar külső/belső kábelezése,lábazatok/alátámasztások megváltoztatása stb., drámai változásokat hozhatnak...nem biztos hogy mindig almát,almával,körtét körtével hasonlitunk..Tulku1 írta: ↑2023.10.03., kedd 13:021. Az SME 3009 II a Thorensen volt és 9"dixie-chicken írta: ↑2023.10.03., kedd 11:14
az eredeti felvetésem az volt,hogy a 72 audio kart felraktátok-e 135-ös plinthjére/az SME helyére,és vice-versa ?
és nem ártana pontositani milyen SME ?...sok féle SME van,olyan is ami elbirja az SPU-t*,és olyan is ami nem...hogy kinek milyen hangzásbeli preferenciája van,megint pap-papné-és lányai kérdése...persze önmagában nem vitatom a 72 audio kar "jóságát" elméleti szinten,nem ismerem,akár igaz is lehet,meg nem...
![]()
*=SPU-t,semelyiket,a házam közelébe sem,nem hogy a rendszerembe,de tiszteletben tartom ha valaki imádja..
![]()
2. A 72 audio kar külön lábazaton állt és 12"
Sajnos nem tudtuk őket felcserélni már az említett hosszúságbeli különbségek okán sem.
3. Fogalmam sincs mi lett volna az eredménye, ha felcseréljük őket
4. A hifibarát addig roppant nagy megelégedéssel hallgatta az SME-SPU kombinációt
5. Igen, a hangszedők tetszési indexe nem egzakt...pl nekem egy MC25FL-t váltott az SPU, az előd minden paraméterében jobb volt, de az SPU zenélt nálam, míg a 25FL inkább lejátszott mindent...de ez már merő szubjektivitás...
![]()
"Ebből nyilván nem következik a külső kar előnye"
(klasszikusokat csak pontosan
- dixie-chicken
- V.I.P.

na ja,a lemezjátszózás igen érdekes sport,sokszor,apró-cseprő eltérések vannak:káva anyaga,kardeszka anyaga,kar külső/belső kábelezése,lábazatok/alátámasztások megváltoztatása stb., drámai változásokat hozhatnak...nem biztos hogy mindig almát,almával,körtét körtével hasonlitunk..Tulku1 írta: ↑2023.10.03., kedd 13:021. Az SME 3009 II a Thorensen volt és 9"dixie-chicken írta: ↑2023.10.03., kedd 11:14az eredeti felvetésem az volt,hogy a 72 audio kart felraktátok-e 135-ös plinthjére/az SME helyére,és vice-versa ?
és nem ártana pontositani milyen SME ?...sok féle SME van,olyan is ami elbirja az SPU-t*,és olyan is ami nem...hogy kinek milyen hangzásbeli preferenciája van,megint pap-papné-és lányai kérdése...persze önmagában nem vitatom a 72 audio kar "jóságát" elméleti szinten,nem ismerem,akár igaz is lehet,meg nem...
![]()
*=SPU-t,semelyiket,a házam közelébe sem,nem hogy a rendszerembe,de tiszteletben tartom ha valaki imádja..
![]()
Sajnos nem tudtuk őket felcserélni már az említett hosszúságbeli különbségek okán sem.
4. A hifibarát addig roppant nagy megelégedéssel hallgatta az SME-SPU kombinációt
5. Igen, a hangszedők tetszési indexe nem egzakt...pl nekem egy MC25FL-t váltott az SPU, az előd minden paraméterében jobb volt, de az SPU zenélt nálam, míg a 25FL inkább lejátszott mindent...de ez már merő szubjektivitás...
1. Az SME 3009 II a Thorensen volt és 9"dixie-chicken írta: ↑2023.10.03., kedd 11:14az eredeti felvetésem az volt,hogy a 72 audio kart felraktátok-e 135-ös plinthjére/az SME helyére,és vice-versa ?Tulku1 írta: ↑2023.10.03., kedd 10:53Az SME a Thorens 135 plinthen volt, a 72 audio kar pedig külön lábazaton....dixie-chicken írta: ↑2023.10.03., kedd 08:26
az SME kart kihelyztétek,vagy a 72 audio kart felraktátok a 135-sre ?...mást mondok...adott egy 401-es,gondosan el lett készitve egy káva,spéci lábazat is hozzá...első körben,a futómű és a kardeszka szét volt választva,kinosan arra is ügyeltek hogy a kardeszka tömegét megemeljék,hasonló legyen mint a futómű...aztán,összekötötték a 2 egységet....és pozitiv eredményként élték meg a változást..![]()
Azt nem próbáltam, hogy összekössem a külső kart a plinth-el.
![]()
![]()
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó

- Kapcsolat:
Mindegy milyen a hangszedő, szívesen demonstrálom bármilyen környezetben is.alto írta: ↑2023.10.03., kedd 11:26A 72 Audio kart nem ismerem, az SME karokat inkább. Én nem mernék ilyen sommás kijelentést tenni, hogy az SME nem jó. Nekem jó tapasztalataim vannak velük, pl. Benz Micro hangszedőkkel. Valószínűleg inkább az lehetett a probléma, hogy olyan SME karban próbálták, amihez az SPU nem jól illeszkedik.Ear írta: ↑2023.10.03., kedd 09:58A 72 audio kar jó, az SME meg nem. Ráadásul minél hosszabb a 72 audió kar, annál jobban érzi magát benne az SPU.Tulku1 írta: ↑2023.10.03., kedd 08:15Adott volt egy Thorens 135-ös egy SME (állítólag jó minőségű) saját karral és mellétettünk egy 72audio külső kart.
Mindkettőn Ortofon SPU volt....tehát legalább itt nem voltak eredendő különbségek...ugyanaz az elektronika és hangfal szólaltatta meg mindkettőt.
Na most a külső kar sokkal nyugodtabb, térben szélesebb és mélyebb, élvezhetőbb volt (nekem....de az ismerős is ezt mondta, pedig az SME az övé volt). Hallhatóan élesebb, izgágább volt saz SME...
72audio.com
A 72 Audio kart nem ismerem, az SME karokat inkább. Én nem mernék ilyen sommás kijelentést tenni, hogy az SME nem jó. Nekem jó tapasztalataim vannak velük, pl. Benz Micro hangszedőkkel. Valószínűleg inkább az lehetett a probléma, hogy olyan SME karban próbálták, amihez az SPU nem jól illeszkedik.Ear írta: ↑2023.10.03., kedd 09:58A 72 audio kar jó, az SME meg nem. Ráadásul minél hosszabb a 72 audió kar, annál jobban érzi magát benne az SPU.Tulku1 írta: ↑2023.10.03., kedd 08:15Adott volt egy Thorens 135-ös egy SME (állítólag jó minőségű) saját karral és mellétettünk egy 72audio külső kart.
Mindkettőn Ortofon SPU volt....tehát legalább itt nem voltak eredendő különbségek...ugyanaz az elektronika és hangfal szólaltatta meg mindkettőt.
Na most a külső kar sokkal nyugodtabb, térben szélesebb és mélyebb, élvezhetőbb volt (nekem....de az ismerős is ezt mondta, pedig az SME az övé volt). Hallhatóan élesebb, izgágább volt saz SME...
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- dixie-chicken
- V.I.P.

az eredeti felvetésem az volt,hogy a 72 audio kart felraktátok-e 135-ös plinthjére/az SME helyére,és vice-versa ?Tulku1 írta: ↑2023.10.03., kedd 10:53Az SME a Thorens 135 plinthen volt, a 72 audio kar pedig külön lábazaton....dixie-chicken írta: ↑2023.10.03., kedd 08:26az SME kart kihelyztétek,vagy a 72 audio kart felraktátok a 135-sre ?...mást mondok...adott egy 401-es,gondosan el lett készitve egy káva,spéci lábazat is hozzá...első körben,a futómű és a kardeszka szét volt választva,kinosan arra is ügyeltek hogy a kardeszka tömegét megemeljék,hasonló legyen mint a futómű...aztán,összekötötték a 2 egységet....és pozitiv eredményként élték meg a változást..Tulku1 írta: ↑2023.10.03., kedd 08:15Én nem értek a bálnavadászathoz...de...
Egy jó hifib..i ismerősömmel múlt héten sikerült elvégezni egy kisérletet.
Adott volt egy Thorens 135-ös egy SME (állítólag jó minőségű) saját karral és mellétettünk egy 72audio külső kart.
Ebből nyilván nem következik a külső kar előnye, maximum az adott kar előnye egy másikkal szemben, de azért érdekes volt hallani, hogy minden megnyugodott...főleg a zene...és annak hatására mi is...
Na jó volt közben egy üveg cserszegi fűszeres is, mert meleg volt és szomjas ilyenkor az emberfia...![]()
![]()
*=SPU-t,semelyiket,a házam közelébe sem

Az SME a Thorens 135 plinthen volt, a 72 audio kar pedig külön lábazaton....dixie-chicken írta: ↑2023.10.03., kedd 08:26az SME kart kihelyztétek,vagy a 72 audio kart felraktátok a 135-sre ?...mást mondok...adott egy 401-es,gondosan el lett készitve egy káva,spéci lábazat is hozzá...első körben,a futómű és a kardeszka szét volt választva,kinosan arra is ügyeltek hogy a kardeszka tömegét megemeljék,hasonló legyen mint a futómű...aztán,összekötötték a 2 egységet....és pozitiv eredményként élték meg a változást..Tulku1 írta: ↑2023.10.03., kedd 08:15Én nem értek a bálnavadászathoz...de...
Adott volt egy Thorens 135-ös egy SME (állítólag jó minőségű) saját karral és mellétettünk egy 72audio külső kart.
Ebből nyilván nem következik a külső kar előnye, maximum az adott kar előnye egy másikkal szemben, de azért érdekes volt hallani, hogy minden megnyugodott...főleg a zene...és annak hatására mi is...
Na jó volt közben egy üveg cserszegi fűszeres is, mert meleg volt és szomjas ilyenkor az emberfia...![]()
![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.

az SME kart kihelyztétek,vagy a 72 audio kart felraktátok a 135-sre ?...mást mondok...adott egy 401-es,gondosan el lett készitve egy káva,spéci lábazat is hozzá...első körben,a futómű és a kardeszka szét volt választva,kinosan arra is ügyeltek hogy a kardeszka tömegét megemeljék,hasonló legyen mint a futómű...aztán,összekötötték a 2 egységet....és pozitiv eredményként élték meg a változást..Tulku1 írta: ↑2023.10.03., kedd 08:15Én nem értek a bálnavadászathoz...de...
- Csatolmányok
-
- 401 13.jpg (128 KiB) Megtekintve 2120 alkalommal
-
- 401 9.jpg (50.65 KiB) Megtekintve 2123 alkalommal
-
- 401 3.jpg (49.93 KiB) Megtekintve 2123 alkalommal
Én nem értek a bálnavadászathoz...de...
Na jó volt közben egy üveg cserszegi fűszeres is, mert meleg volt és szomjas ilyenkor az emberfia...
Na jó volt közben egy üveg cserszegi fűszeres is, mert meleg volt és szomjas ilyenkor az emberfia...
Hát nem tudom.....
Na egyszer összehallgatjuk...... Ez a terv.
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1291
Ahol nem is fontos már úgysem külön tenni....Voyager írta: ↑2023.10.02., hétf. 20:11A legrosszabb elképzelést választottad példának (még ötletnek is szörnyű). Az ilyen külső kar (isolated tonearm) megoldások, fix és extrém nagy tömegű futóműveknél hozzák a kívánt eredményt.SoundMania írta: ↑2023.10.02., hétf. 19:54Pont erről lenne szó, hogy nem kevesebb, csak máshol több! A tűn /tűszáron/hangszedő tekercsén. Mondjuk a rugós Linnről leveszed a kart és a futómű mellé teszed az asztalra. (most tételezzük fel a kar hossza beérne a lemezre jó helyre)
Aztán lejátszod a lágyan imbolygó Linnel meg a futómű mellé az aszalra letett karral egy jó(drága) hangszedővel a lemezed. Szerinted????
A fix kar/hangszedő alatt a táncoló lemezjátszó szerinted mit csinálna a hangszedővel? Remélem el tudtam magyarázni, mire is gondolok....
Hát nem tudom.....
Na egyszer összehallgatjuk...... Ez a terv.