Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: viri »

Nem azért kell a jó,legtöbb esetben drága kábel,mert az olcsóbbal nem szól jól a rendszer,hanem azért hogy kiaknázdhasd a rendszerben lévő lehetőségeket,vagyis hogy megmutathassa a rendszer a tudását.Olyan nincs hogy egy rendszer csak drága kábelekkel szól jól, a jó rendszer jó az olcsóbbal is,legfeljebb nem nyújtja a maximumot,szerintem.Én úgy látom hogy egy komponens árát érdemes kábelekbe fektetni,de csak a jól összeállított szinergikus rendszereknél van hozadéka ennek.A sebtiben,meggondolatlanul összeállított rendszereknél lehet inkább a hibákat fogja mutatni a jobb kábel,és akkor jön az hogy ez nem is ér ennyit,meg hogy az olcsóbb jobb stb hozzászólás.

És valóban a rendszerre,és ezen belül a szinergiára kell összpontosítani rendszerépítésnél,és nem arra kell törekedni hogy lehetőleg külön külön a legtöbb csillagot kapott készülékekből álljon az,mert ha valaki csak ezt veszi alapul és e szerint vásárol az tévúton jár,persze szerencsés esetben még jó is lehet, de ne ez legyen a fő szempont.

Összegezve, legyen először egy jó rendszer ami jól szól az olcsóbb kábelekkel is,ne a kábelekkel akarjuk jóvá tenni a rendszert mert az nem fog menni.És ezután ha fel akarjuk mérni a rendszerünk tudását,akkor lehet próbálkozni a jobb és általában drágább kábelekkel is.

Szerintem itt a lényeg! :lol!:
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én úgy látom hogy egy komponens árát érdemes kábelekbe fektetni
Szerintem ez nagyon sok.

Szerintem pedig hagyni kell, hogy a rendszer megmutassa, meddig érdemes elmenni. Kábelügyben aztán végképp nincsenek merev, mindenütt jól alkalmazható szabályok.

Vendég

Kábelezzünk

Ha viszont valaki egy drága (milliós komponensekkel) rendszerbe tesz olcsóbb kábeleket, az viszont nem fog ugyanennyivel lejjebb kerülni.Az valamiért nagyon jó fog lenni úgy is.

Nem feltétlenül!
Jó rendszert nagyon el lehet baltázni bármivel, kábelekkel is. Valószínűleg így is "hifibb" lesz, a jól összerakott tizedannyiba kerülőnél, csak éppen sehogysem lehet nyugodtan hátradőlni a székben - és ez önmagában elég indok arra, hogy megkérdőjelezzük a hifibe ölt milliók értelmét.
(A találomra összevásárolt drága "recommended" kütyük nem garantálják, hogy zenét is lehet velük hallgatni. Azoknál sokkal kevésbé fontos, mivel kötöd össze.)

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Én úgy látom hogy egy komponens árát érdemes kábelekbe fektetni
Szerintem ez nagyon sok. Egy komponens áráért inkább vennék még egy végfokot a bi-amp-hoz, vagy egy kétszer annyiba kerülő cd lejátszót. Kábelt(1 ic+ 2*2.5m hangfalkábel) boltban már lehet venni normálisat 15e-ért. De minden extrával együtt(tápkábel, plusz IC az elő-végfok közé, stb), se költenék mondjuk 2-300e-nél többet egy 5 millás rendszernél se.
Ui: Szerintem, ha ennél több pénz kellene, hogy kifussa magát a rendszer, akkor ott direkt cseszték el az illesztéseket, hogy megvegye az ember a kábelt. Ennyiért már igen jó vezetőket lehetne venni. Ha ezekkel se lesz olyan a rendszer, amilyennek lennie kellene, akkor tök mindegy már.

Vendég

Kábelezzünk

Rontani?? Kábelel?
Az attól függ.
Mert ugye ha valaki egy alap hifit hallat, ahhoz hiába vesz-tesz milliós nagyságrendű kábeleket, nem fog a rendszere még egy tized kategóriát sem feljebb lépni.
Ha viszont valaki egy drága (milliós komponensekkel) rendszerbe tesz olcsóbb kábeleket, az viszont nem fog ugyanennyivel lejjebb kerülni.
Az valamiért nagyon jó fog lenni úgy is.

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: endi »

Az már köztudott hogy kábelekel nem lehet valojában jobbá tenni egy adott rendszer hangját de viszont rontani lehet rajta,a megfelelö nem biztos hogy egy draga kábel a lényeg a megfelelö inpedancia és a vezetö felület legyen ,ez már kisérletet igényel nem csoda hogy egy haverom kábelmániasnak tart :lol!:
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.

Vendég

Kábelezzünk

Pecás fogalmazott a legjobban, kábelekkel már csak elvileg finomhangolni kell egy rendszert, hogy a legtöbbet adhassa ki magából.

Vendég

Kábelezzünk

Nem azért kell a jó,legtöbb esetben drága kábel,mert az olcsóbbal nem szól jól a rendszer,hanem azért hogy kiaknázdhasd a rendszerben lévő lehetőségeket,vagyis hogy megmutathassa a rendszer a tudását.Olyan nincs hogy egy rendszer csak drága kábelekkel szól jól, a jó rendszer jó az olcsóbbal is,legfeljebb nem nyújtja a maximumot,szerintem.
Én úgy látom hogy egy komponens árát érdemes kábelekbe fektetni,de csak a jól összeállított szinergikus rendszereknél van hozadéka ennek.A sebtiben,meggondolatlanul összeállított rendszereknél lehet inkább a hibákat fogja mutatni a jobb kábel,és akkor jön az hogy ez nem is ér ennyit,meg hogy az olcsóbb jobb stb hozzászólás.

És valóban a rendszerre,és ezen belül a szinergiára kell összpontosítani rendszerépítésnél,és nem arra kell törekedni hogy lehetőleg külön külön a legtöbb csillagot kapott készülékekből álljon az,mert ha valaki csak ezt veszi alapul és e szerint vásárol az tévúton jár,persze szerencsés esetben még jó is lehet, de ne ez legyen a fő szempont.

Összegezve, legyen először egy jó rendszer ami jól szól az olcsóbb kábelekkel is,ne a kábelekkel akarjuk jóvá tenni a rendszert mert az nem fog menni.És ezután ha fel akarjuk mérni a rendszerünk tudását,akkor lehet próbálkozni a jobb és általában drágább kábelekkel is.

Vendég

Kábelezzünk

rendszert kell kiépíteni
igaz, de mennyire nehéz. És ritkán jön össze.

Vendég

Kábelezzünk

Van, aki meg azt mondja, hogy a kábel értéke érje el a komplett cucc felét. :lol!:
ár nem mindig = minőség.
Elismerem a kábeleket, de nem viszi el az egész rendszert a hátán.
Ami jó, az nem csak qrva drága kábelekkel és kiegészítőkkel jó.
És még nem beszéltünk a különöző gyártók és forgalmazk árképzéséről, ami nem egyforma, tehát ezzel is csak visszautalnék az első mondatomra.

simi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: simi »

Én pedig arra szavazom, hogy rendszert kell kiépíteni, vagy ha teheted kompletten vásárolni.
Természetesen olyat, ami tetszik, és hosszútávon is hallgatható.
Ma ez már idehaza is megvalósítható.
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3

Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Miki_ »

Asszem Kimber kolléga azt akarja mondani, hogy jó gépeket kell venni, az a fontosabb, utána jön a kábel kérdés.
Van, aki meg azt mondja, hogy a kábel értéke érje el a komplett cucc felét. :lol!:

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Eqx »

Köszönöm a véleményeket.
Lehet próbaképp csinálok majd
egyet és akkor kiderül.
Lassan, de biztosan ráébredek, hogy
csak próbálgatva megy a dolog, csak ugye
az ember szeretne inkább tapsztalatokat
hallani, mielőtt valamire pénzt ad ki, ami jelen
esetben RCA csatlakozó lesz.

Rediscover music

Vendég

Kábelezzünk

Asszem Kimber kolléga azt akarja mondani, hogy jó gépeket kell venni, az a fontosabb, utána jön a kábel kérdés.
Ha az alap el van b@szva, akkor mögötte is hibázni kell, és az eredmény igen kétes....

Én megértem, ő is megtapasztalta már azt, hogy ilyen az, amikor nem hangokat hallgat.

Speti53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Speti53 »

mert sokáig keresgéltem a betűket :lol!:

Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)

Speti53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Speti53 »

mindkét kábellt kipróbáltam , a cat5 dupla érpárral árnyékolás nélkül lazán összetekerve , jobb a mezei tyúkbélnél de nem egy nagy durranás határozottan magasra húz , talán ha több szálból csinálsz fonatot úgy javul , ki kell próbálni

a Kácsa Silverline egy más kategória , jelenleg is ezek vannak a bi-amp.-ba kötött végfokok elé bekötve , biztos vannak nála jobb kábelek de stabil megbízható IC.nek tartom ami nagyon megéri az árát , a cat5 is ha ingyen volt :lol!:

Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Eqx »

Sziasztok!

Másik kábelezós témában nemigen kaptam választ.
Hozzájutottam 4m CAT-5e kábelhez.
Arra gondoltam, hogy sztereó RCA kábelt készítek belőle,
1m kábel/csatorna, 4 ér a pozitív és 4 ér a negatív pólusoknak.
A kérdésem a következő: ez jobb kábel lenne, mint a Kácsa Silverline,
amit most használok?

Rediscover music

psp00
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: psp00 »

Sztm. a te esetben is az egyforma kábel mindenhova a megoldások egyike.
Nálam most mindenhol Neontech Huw 0,8 tömör belső kábel van. Átjátszó kábelnek, hangfal kábelnek és hálózatinak is ezt használom. Természetesen más és más szerkezetben de kábel fajtánként egyforma. Neked is azt javaslom, hogy ha a villanyórától a konnektorig, és a konnektortól a készülékekig egy fajta kábelt használj.
Legegyszerűbben a tűzállóhoz jutsz hozzá és az ráadásul valódi hálózati kábel. Falban használd eredeti formában, a konnektortól meg bontsad le a külső szigetelést sztm. ezen bukhatsz a legkevesebbet és nyerhetsz a legtöbbet az egységesség miatt.
Remélem ez segít.

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: endi »

Érdemes probalkozni szerintem de en sem vennek speci halozati kabelt ,megteszi a normal is ha jo basszust akarsz rakjál minel vastagabbat (5 10mm)a legjobb ha egyszere 2-3 ösvényt huzol a villanyoratol.
Par napig darabos lessz a hangja de majd belejön 2 honap utan már meghozza a várt hatast.
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.

andorra
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: andorra »

Saját tapasztalatból mondom, hogy ha valaki eljut odáig, hogy már minden kütyüt betett a rendszerbe, minden kábelt, stb. jobbra cserélt, és még nem elégedett, akkor ott más a gond, de ezt a legnehezebb beismerni, és váltani. Ezért javaslom, hogy jól gondold meg, mielőtt belefogsz egy ekkora beruházásba, hogy megéri-e azt az esetleges kis javulást, vagy változást a hangban. (hangsúlyozom, itt nem egy egyszerű hálózati kábel vásárlására gondolok, hanem arra, hogy ilyen minőségű kábelt akarsz a falban vezetni).

Természetesen a lovagiasság szabályainak messzemenően eleget tettél !

Tehát fussunk neki még egyszer!

Nem határoztam meg, hogy milyen minőségű és árú kábelbe fektetnék be pénzt, éppen arra voltam kíváncsi, hogyan hallgathatnám meg a különbséget kábelek között, mielőtt döntenék. Én semmilyen konkrét kábelt nem neveztem meg.

Egyébként jelen esetben nem jól ítéled meg a helyzetet, mert ha valaki ésszerű keretek között már csupán a hálózati vezeték cseréjétől remélhet némi javulást, az nagyon is elégedett lehet a rendszerével. Számomra nyilvánvaló ugyanis, hogy ettől lehet talán a legkevesebb hozadékot remélni.

Vendég

Kábelezzünk

Kimber ez nekem is tetszett, azóta is ezen röhögök...Elég vizuális vagyok elképzeltem az árát :kiraly: :lol!: :lol!: :lol!:

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Paksig húzhatja a valhallát is. :lol!:
:lol!:

Vendég

Kábelezzünk

Sőt arra is emlékszem mikor felvetettem a dolgot, hogy nem minden dupla csatlakozós hangdoboz ami alkalmas bikábelezésre az alkalmas biampra is.Engem akkor ezért szinte lehülyéztek a régiek, hogy mit beszélek, csak mert én vagyok a Tigris.Ezt minap ugyan így elmondta Streamaudio is, h ezen hangdobozok közül bizony valóban nem mind alkalmas biampra azért mert dupla csatlakozóval van ellátva.Neki senki sem mondta azt amivel engem illettek annó.Igy a téma bennem is eldöntetlen maradt, mert nem tudom ma sem kinek a szavára adhatok.A régi öregek és tapasztaltak igaz :lol!: És akkor csodálkoztok a rengeteg kérdés miatt? :lol!:

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Persze mindenki szeretne valami olcsó csodakábelt találni, csak a végén a sok olcsó lesz a legdrágább. És most az tett be, hogy már a falban is hálózati minőségű kábelt akarunk... :lol!:
Na és? :lol!:
Figyike, én 30 éve vettem az első hifimet (prometheus rádió, tesla B43a orion hs280 stb), szóval, öregnek számítok, mégis mindenkitől kérdezek (nem szégyellem), mert mindenhez hülye vagyok, annak érzem magam. E pályafutás alatt számtalanszor kiröhögtem embereket és ötleteket, aztán rendre koppantam. Most ezek után kiröhögjem a fali kábelezőt? A frászt! Hadd meséljen :lol!:

Vendég

Kábelezzünk

Na most ha éppen jól átolvastok néha ti is témákat akkor rájöttök, h épp az öregek miatt kel újra és újra átrágni dolgokat...Hogy miért azt is elmondom...Egyik öreg azt mondja kell járatni lesz difi, a másik épp az ellenkezőjét.Egyik öreg azt mondja ez jó kábel , a másik azt az nem igaz mert nem jó, holott előtte éppen ő is ajánlgatta valamikor régebben.Épp az efféle ellentétek miatt alakult ki bennem is a 20x rákérdezek és átrágom stílus, mert nem lehet elmenni azokon amiket sokszor leírtok.Szöges ellentétek alakulhatnak ki.

Én természetesen nem haragszom meg ezek miatt amit állítotok és nehezményeztek, de most is csak azt tudom mondani, ha nehezére esik valakinek válaszolni mert lerágott csontnak véli az adott témát akkor nem válaszol.De annak meg nincs értelme, hogy beírja olvass vissza megtudod, mert ennyi erővel már futotta volna a válaszra is.Egyszerűen akit nem érdekel a kérdés, mert már elmondta 100x az elmegy mellette, ennyire egyszerű.De sokszor veszem észre, hogy a régiek, úgymond tapasztaltabbak nagyon a magas lóról beszélnek, mintha ők ettől többek lennének mert tudják.Lehet más emberségesebb hozzászólással többet érne el néhány fórumtárs, még ha unja is a sokszor feltett számára egyszerűnek vélt kérdéseket. :lol!: :lol!:

A tudást nagyra becsülöm én is, de ne keverjük össze bizonyos dolgokban szerzett tapasztalattal.Részemről ennyi.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”