Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hali!Hol kapható Budapesten fekete kábelharisnya?
THX

Kácsánál van..

Vendég

Kábelezzünk

Hali!
Hol kapható Budapesten fekete kábelharisnya?
THX

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rumika »

Sziasztok egy kis segitségre lenne szükségem! Ma lecseréltem az erősitőmön a kábelt. (Valhalla) Egyik oldal 110V csati másikoldal bekötve az erősitőbe. A gondom az, hogy az átkötés utén az egyik hangfal torzit. Kis hangerőn nem nagyon vehető észre de egy gyenge közép hangerőnél nagyon durva. CD, LP, Tuner mindegyiknéltehát nem bemeneti a gond. Akkor meg mi lehet? Ha valaki tud segiteni azt nagyon szépen köszönöm.Üdv. Tibor
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

Vendég

Kábelezzünk

MC5000

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Egész jó áron vannak hangfalkábelek bi wire is , kérdés mennyire jók???

vagyis biztosan jók csak kérdés milyen rendszerhez. :lol!:

s110r
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: s110r »

http://www.hifiaktiv.at/diverses/realis ... skabel.htm

Aki érti a német nyelvet, olvassa el ezt a cikket a fenti linken!
Az egyre jobban elharapódzó kábelőrülethez kapcsolódik.
Elgondolkodtató.

ui: én értem a cikket, de annyira nem vagyok profi, hogy magyar nyelvre átültessem. Ha valaki aki jól tud németül, lefordítaná, akkor több, németül nem értő fórumtárs is hozzáférne. Csak egy ötlet, nem akarom máséval a csalánt...

s110r
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Sziasztok! 
Korábbi hozzászólások között olvastam, hogy Mishow és Buga Jakab (ha jól emlékszem) használ/használt Klotz mikrofonkábelt IC kábelként elég jó erdménnyel. Vagy hangfalkábel volt?
Mishow, meg tudnád mondani milyen típus volt pontosan? IC kábelre és hangfalkábelre is szükségem lenne. Rotel erősítő, DVD játszó (nem játékos ), és Nubert hangfalak közé kellenek.

István

Itt megtalálod őket...

http://www.elimex.hu/index.php?option=c ... TreeId=115

Szia Tigris!

Tudom, hogy az Elimex forgalmazza, csak a honlapon van kb 8-10 mikrofonkábel, amelyek közül szeretném megtudni, hogy pontosan mely típusokról van pozitív vélemény.
A hangfalkábelekről nem is beszélve...

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok! 
Korábbi hozzászólások között olvastam, hogy Mishow és Buga Jakab (ha jól emlékszem) használ/használt Klotz mikrofonkábelt IC kábelként elég jó erdménnyel. Vagy hangfalkábel volt?
Mishow, meg tudnád mondani milyen típus volt pontosan? IC kábelre és hangfalkábelre is szükségem lenne. Rotel erősítő, DVD játszó (nem játékos ), és Nubert hangfalak közé kellenek.

István

Itt megtalálod őket...

http://www.elimex.hu/index.php?option=c ... TreeId=115

s110r
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Sziasztok!

István

Vendég

Kábelezzünk

nekem mindhez van szerencsém:
- wbt w0101, VDH combination analóg IC páron
- wbt w0110, furutech fx-afa-ag digit coaxon
- furutech fp160g, furutech μ-P2.1 analóg IC páron
- neotech nc-occ, excalibur analóg IC páron

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Eqx »

Gyakorlatilag a rajta lévő ház szorítóként is funkcionál. Bekötötd, a helyére tekered a házat és kész.

Nem értem mit szorít?

csavaros a dugó, betekered és beszorul a hegye a foglalatba..

Inkább a külső rész szorul rá a
foglalat szélére.

Rediscover music

Vendég

Kábelezzünk

RCA-ból ez is nagyon komoly...DE ennek azért annyira nem vészes az ára...

NEUTRIK

Vendég

Kábelezzünk

még egy hülye kérdés:
A Eichmann Bulletten kívül kívül létezik más is ami nem szorítós? (minőségre gondoltam a 100 Ft-os préselt nem ér)

Persze csak elvi kérdés, némi iróniával... valójában azt nem értettem mi ez nagy heuréka... azt hittem valami spanyolviaszt (kebelt vagy mit akar szorítani) talált fel ez a naka'izé. De megnyugodtam a jól bevált szorítós csati.
furutech - wbt - neotech rulez :lol!:

JAJA rulez lenne mindkettő,csak olyan kis olcsó darabok.

hotspace
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hotspace »

3) Azoknál az aktív suboknál, ahol két RCA bemenet van, elektronika rakja össze a két csatornát, vagy egyszerűen össze van drótozva?

Na, ez engem is érdekel. Miért is van 2 RCA és hogyan?

Rotel RA-05 amúgy.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

3) Azoknál az aktív suboknál, ahol két RCA bemenet van, elektronika rakja össze a két csatornát, vagy egyszerűen össze van drótozva?

Na, ez engem is érdekel. Miért is van 2 RCA és hogyan?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Vendég

Kábelezzünk

:lol!:

Vendég

Kábelezzünk

még egy hülye kérdés:
A Eichmann Bulletten kívül kívül létezik más is ami nem szorítós? (minőségre gondoltam a 100 Ft-os préselt nem ér)

Persze csak elvi kérdés, némi iróniával... valójában azt nem értettem mi ez nagy heuréka... azt hittem valami spanyolviaszt (kebelt vagy mit akar szorítani) talált fel ez a naka'izé. De megnyugodtam a jól bevált szorítós csati.
furutech - wbt - neotech rulez

hotspace
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hotspace »

Hali!

Stereo erősítő (Rotel RT-05) pre-outra kötnék egy subot. Az erősítőn van ugyebár két pre-out, a boltban azt mondták, hogy mindkettőt kössem be a subba. Azonban a subon csak egy RCA aljzat van. Próbáltam egy RCA-val hajtani, nem hallok problémát. Próbáltam Y-RCA-val is, nem hallható semmi különbség igazándiból.

Több kérésem is volna:

1) Y-Rca kábellel összekötve mit okozok?
2) Ha csak az erősítő egyik RCA-ra kötöm egy kábellel, mi a helyzet?

Van sok mély, nincs semmi bajom, csak kiváncsiskodom.

Vendég

Kábelezzünk

Gyakorlatilag a rajta lévő ház szorítóként is funkcionál. Bekötötd, a helyére tekered a házat és kész.

Nem értem mit szorít?

Vendég

Kábelezzünk

Nem értem mit szorít?

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rumika »

Sziasztok! Az erősitőmön kellene legalább dugót cserélni bár a kábelre is ráférne de nem merek hozzányúlni, megy pénzt sem akarok rá sokat költeni. Ja 110V-os a kicsike hol tudok hozzá csatit kapni?
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

Vendég

Kábelezzünk

A CAT7 az baromi könnyű, ilyenekkel nem lesz gondja...Én itt a locsolócsövekre gondoltam...

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Az ilyen banándugókkal csak az a bajom (persze a szarabbaknál) hogy becsavarásnál mikor húzom a csavart kábelszorításnál, megszakad a menet benne.Ekkor hajítom el messzire azt a kis hernyócsavart és beforrasztom, na most szakadjál ki. :lol!:

Szerencsére ezt a problémát nem tapasztaltam, pedig
alaposan beleszorítottam a CAT7 mind a 8 szálát

Rediscover music

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Ez se csúnya
Nálam még frissek és üdék, nem huzogatom őket :lol!:
CAT7 van rákötve. Nincs lepucolva, 1 kábel/banándugó.
Ezt jól tartja. Nem tudom, mennyire minősül nehéz kábelnek.
Szerintem ehhez megfelelő lesz.

Ami viszont igazán durva, az a Nakamichi RCA csati, amit
vettem. Gyakorlatilag a rajta lévő ház szorítóként is
funkcionál. Bekötötd, a helyére tekered a házat és kész.
Úgy fogja, hogy szerintem fellógathatnám a végfokot.
Azért inkább ezt se próbálom ki

Rediscover music

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Milyen ez a Naka banándugó amit az apróban hirdetnek?Már ha valakinek van már vele személyes kapcsolata.

Semmi extra...Ugyan az mint ez, csak a neve más :lol!: Meg fogadja a vastagabb kábelt...Megépítésben ugyan az a konstrukció...Nehezebb kábel kirántja a foglalatból...

Az ilyen banándugókkal csak az a bajom (persze a szarabbaknál) hogy becsavarásnál mikor húzom a csavart kábelszorításnál, megszakad a menet benne.
Ekkor hajítom el messzire azt a kis hernyócsavart és beforrasztom, na most szakadjál ki.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”