Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

A sodrott kábelek erőteljes magasemelése és torzítása engem mindíg zavart.
:foto:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mindenesetre már csak azért sem helyes pusztán geometriára hivatkozni, mert legalább annyira számít az anyag minősége, valamint a szigetelés minősége. csatlakozás minősége, mechanikai elhelyezés(csavarodás, alátámasztás, mechanikus sajátrezonanciák, stb.)  

:foto:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5202

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

"sodrott kábelek erőteljes magasemelése és torzítása "

Szerintem nem helyes ezt így ex catedra kijelenteni, mert sem az elmélet, sem a gyakorlat nem támasztja alá eme véleményt. Mind a tömör, mind a sokeres kábelek között van igen jó, meg igen gyenge is.
0.7mm feletti szál átmérő esetén komoly esély van bizonyos magashang(>10kHz) problémára, de van ellenpélda is, hallottam már olyan 1mm-es drótot, ami kifogástalanul szólt a teljes tartományban, igaz, elég drágán mérik...
Mindenesetre már csak azért sem helyes pusztán geometriára hivatkozni, mert legalább annyira számít az anyag minősége, valamint a szigetelés minősége. csatlakozás minősége, mechanikai elhelyezés(csavarodás, alátámasztás, mechanikus sajátrezonanciák, stb.)

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: esel »

Már másik rendszerben (jóval komolyabb mint az enyém) is hallottam a kábelem, és nem figyeltem fel az általad említett dolgokra.

Válaszodból nem derül ki, hogy a "jóval komolyabb" rendszert, vagy a kábelt minősíted. Vagy, (és szerintem ez igazabb) a drótod előtt (után) korlátozó tulajdonságú berendezések vannak/voltak beépítve.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

A kérdésemhez lenne véleményed ill tapasztalatod. 

A Tiédhez hasonló kábelt hosszú ideig használtam, mert nem találtam jobbat. A sodrott kábelek erőteljes magasemelése és torzítása engem mindíg zavart. KB. egy évvel ezelőtt kipróbáltam a DIY körökben erősen támogatott "tűzbiztos" kábelt, és a legutóbbi napokig nagy megelégedéssel hallgattam. A vékony kábelhez képest nagyon jelentős dinamika tartalékokkal bír, a nagyobb hangtömegek közben sem "omlik össze" a hangkép, nem kezd el torzítani a középtartomány teteje. Ha hozzá jutsz ilyenhez, javaslom, feltétlenül próbáld ki.

Már másik rendszerben (jóval komolyabb mint az enyém) is hallottam a kábelem, és nem figyeltem fel az általad említett dolgokra.

A lehetőségeknek megfelelően keresgélek, és nyitott vagyok az új dolgokra... tehát ki próbálok mindent amire van lehetőségem.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 543

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Egy praktikus tanácsot szeretnék kérni. Mostanában vettem egy Kimbert 4TC hangfalkábelt, aminek nagyon tetszik a hangkaraktere, így az irány adott. Egyetlen dolgoba tudok belekötni, ha nagyon akarok, mégpedig a mélyátvitel. Ha jól okoskodom, akkor a 8TC a dupla annyi szálával erősebb mélyeket eredményezne. 
Esetleg milyen még az a kábel, amelyiknek hasonló a karaktere?

A 8tc mélyei lényegesen jobbak,az aljában és a
megfogottságában. A magasairól érdekes módon senki nem beszél,pedig ebben is
lényegesen jobb. A 4 tc nekem 1 kicsit középsúlyos.

Köszi, az infót.

Igaz ez az egyenlet?

2 db 4TC = 1 db 8TC
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

A Tiédhez hasonló kábelt hosszú ideig használtam, mert nem találtam jobbat. A sodrott kábelek erőteljes magasemelése és torzítása engem mindíg zavart. KB. egy évvel ezelőtt kipróbáltam a DIY körökben erősen támogatott "tűzbiztos" kábelt, és a legutóbbi napokig nagy megelégedéssel hallgattam. A vékony kábelhez képest nagyon jelentős dinamika tartalékokkal bír, a nagyobb hangtömegek közben sem "omlik össze" a hangkép, nem kezd el torzítani a középtartomány teteje. Ha hozzá jutsz ilyenhez, javaslom, feltétlenül próbáld ki.

Donyec
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Donyec »

Egy praktikus tanácsot szeretnék kérni. Mostanában vettem egy Kimbert 4TC hangfalkábelt, aminek nagyon tetszik a hangkaraktere, így az irány adott. Egyetlen dolgoba tudok belekötni, ha nagyon akarok, mégpedig a mélyátvitel. Ha jól okoskodom, akkor a 8TC a dupla annyi szálával erősebb mélyeket eredményezne. 

A 8tc mélyei lényegesen jobbak,az aljában és a
megfogottságában. A magasairól érdekes módon senki nem beszél,pedig ebben is
lényegesen jobb. A 4 tc nekem 1 kicsit középsúlyos.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Úgy gondolom hogy nem a méret a lényeg, mint sok esetben a hifi terén.

Azért egy próbát talán mégis megérne.

Volt már pár kábelem, ami ennél a kábelnél gyengébb minőségű volt, és vajuk be hogy a rendszeremben nem biztos hogy olyat tudna mutatni másik kábel ami azt mondatná velem hogy cserélni kellene (árkategórián belül).

Ismered egyébként ezt a kábelt?

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Azért egy próbát talán mégis megérne.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Próbáltál már vastagabb hangfalkábelt használni? Ezek a spárgák eléggé vékonynak tűnnek.
Hát lehet hogy nem olyan vastag, de nagyon jó kábel!!!
És kicsit csalóka a kép, nem olyan vékonyka ám a kábel (tömör).

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Én nagyobb változást vártam az összekötő kivételétől

Próbáltál már vastagabb hangfalkábelt használni? Ezek a spárgák eléggé vékonynak tűnnek.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Nos már régóta halasztgattam a hangfal bekötésének a változtatását... (nem tudtam rábeszélni magam és sajnáltam levágni a kábelből, de már itt volt az ideje...).

Most pár napja fülelgetem a zene változását, de az az igazság hogy apró különbségeket tapasztaltam.
Igaz hogy "gyorsabb" lett a zene, és el tűnt pár zavaró hang...

Én nagyobb változást vártam az összekötő kivételétől (mindenki azt mondta hogy sokkal jobb lesz), vagy elérte a doboz a korlátai határát (amik azért nem szűkösek, főleg figyelembe véve az árát és méreteit)?

Milyen változásokat tapasztaltatok ilyen beavatkozás után?

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A cég hhivatalos weblapjáról is kiderül, hogy nem így néz ki, s mi a hivatalos forgalmazótól kaptuk, illetve közvetlen a gyárból(Kácsa az itthoni forgalmazó, mi is elég sokat adunk el mostanság az Audiquestekből).Ha az ebayen megnézed, akkor a nem annyira eredeti gyártója ugyanezt a kábelt árulja vmi teljesen más néven is ( vmi kínai néven).

Megnéztem a gyártó honlapját, hát az egyik Gizike, a másik gőzeke...

durva...

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

A cég hhivatalos weblapjáról is kiderül, hogy nem így néz ki, s mi a hivatalos forgalmazótól kaptuk, illetve közvetlen a gyárból(Kácsa az itthoni forgalmazó, mi is elég sokat adunk el mostanság az Audiquestekből).
Ha az ebayen megnézed, akkor a nem annyira eredeti gyártója ugyanezt a kábelt árulja vmi teljesen más néven is ( vmi kínai néven).
Naim-ZU

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hifivárosban láttam: 
2009-04-24 | Audioquest Gibraltar | 20/777-2380 | Magyarország
Vadonatúj Audioquest Gibraltar high-end hangfalkábel 2x2,5m-es hosszban, ezüstözött banándugókkal, single vagy bi-wired (2-2pár). Irányár: 32000 Ft.

Ilyen áron ez eléggé fake,nem?

Hogy lehet egy hangfalkábelt hamisítani?

Ezt már nézegettem én is korábban,de ez nem az eredeti Gibraltar. Főleg, hogy mi azt használtuk a 2008-as Hifi Shown a front oldalhoz, és mégcsak külsőre sem hasonlít erre.
Ez egy hong-kongi cég hamisítványa, az ebayen is lehet rendelni náluk, kb ennyiért.
Én msot az eredetire gyúrok, hamarosan megveszem szerintem, ha minden jól alakul.

Honnan tudod meg, hogy melyik a hamis és melyik nem? Hogy hamisítják? Esetleg lophatják?

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Hifivárosban láttam: 
2009-04-24 | Audioquest Gibraltar | 20/777-2380 | Magyarország
Vadonatúj Audioquest Gibraltar high-end hangfalkábel 2x2,5m-es hosszban, ezüstözött banándugókkal, single vagy bi-wired (2-2pár). Irányár: 32000 Ft.

Ilyen áron ez eléggé fake,nem?

Hogy lehet egy hangfalkábelt hamisítani?

Ezt már nézegettem én is korábban,de ez nem az eredeti Gibraltar. Főleg, hogy mi azt használtuk a 2008-as Hifi Shown a front oldalhoz, és mégcsak külsőre sem hasonlít erre.
Ez egy hong-kongi cég hamisítványa, az ebayen is lehet rendelni náluk, kb ennyiért.
Én msot az eredetire gyúrok, hamarosan megveszem szerintem, ha minden jól alakul.
Naim-ZU

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Itt vagyok.

Ahogy ígértem beszámolok a kábelekről.
Nos, 1 hétig a DNM volt bekötve és szinte csak pure adioban hallgattam a kábelt.
Nagyon nyílt, tiszta részletező és kellemes hangja van, vagy inkább úgy fogalmazok szebbek a dalik hangja vele.
Egész hamar hozzá lehet szokni a hangjához nem éreztem semmi kivetnivalót.
A furcsa hogy több mélye van mint a tűzállónak biampban ez nagyon meglepett, de mégsem tolakodó vagy brummógos.
Tegnap tudtam csak bekötni excalibur kábelét.
Hasonló a kábel már az első bekötéskor érezni lehet hogy én ugyanolyan jónak találtam mint a DNM-et csak 1 dologban másnak éreztem.
Mágpedig abban hogy még dinamikusabb picivel nagyobb a tere és inkább úgy fogalmaznék hangosabb a hangerőn pedig direkt nem állítottam.
Mindvégig hogy a fülem is hozzászokjon végig -30dB halgattam zenét, ez nem is hangos de nem is halk.
Ezzel a kábellel is hallgattam sok flacot és bizony a 2 kábel nagyon hasonló.
A DNM abban jobb, hogy könyebb elhelyezni nem annyira dinamikus de ez érthető a keresztmetszete miatt.
Excalibur kábele azért tetszik mert mikor a center tűzálló kábelét is lecseréltem akkor egyből eltünt a fátyolosság sokkal érthetőbb nyíltabb lett és a mélye is tőbb.
Én így mivel többségében mozizok excalibur kábele mellett teszem le a voksot, nagyon jól szerepelt, olyan mintha kicsit a hangfalak megtáltosodnának tőle.
A DNM abban jó hogyha valaki nehezen tudja a kábeleket elvinni akkor a DNM a nyerő, na meg talán visszafogottabb.
Ezúton szeretném megköszönni Szkeptikus fórumtársnak a DNM kábel kipróbálását.
Szeretném elmondani hogy aki a DNM-et választja egyátalán nem fog benne csalódni.
Nekem csak azért jobb excalibur kábele mert többet mozizok és a dinamika még jobban kijön a dali ikonokból.
Ha 10 ig kellene pontozni egy kábelt és az ár/értéket is vegyük figyelembe én jelen pillanatban excalibur kábelének 10 a DNM-nek pedig 9 pontot adnék.

Ez volt a hétvégén.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Tesztelésre Sonido Radius fórumtárs megküldött nekem 2x2m DNM reson kábelt.
Első benyomás (pedig ahogy megláttam milyen vékony ez a kábel majdnem kiröhögtem) nagyon kellemes nyílt, jobb a tere mint a tűzállónak részletesebb aprólékosabb nem forszíroz ugyanakkor, mindenből annyit ad amennyi kell, leglábbis így érzem.
Én legjobban azon vagyok meglepődve hogy jelenleg ugyebár normál módban hajt az onkyo, míg tűzállónál biampban és mintha nagyobb vagy legalábbis ugyanakkor mélyet ki tud csiholni mint biamp esetében ez a vékonyka kábel.
PEdig a biamp hatása észrevehető mert az onkyot hajtottam tűzállóval single és biamp módba is és bizony egyértelműen a biamp jobb volt.
CSak 23 kila ez a dög meg push pull végfokok.
Ha egyszóval kellene most jellemeznem a kábelt a dalikkal.
Tisztább hangzás.
Jelenleg Pure Audioban nyomatom, szóval semmi csim bumm DSP dynamic eq vagy ilyesmi mind kikapcsolva.
Érdekes ez a kábel.

Ez volt 1 héttel ezelőtt.

Vendég

Kábelezzünk

Köszi a választ.

Akkor a marad a sima kábelezés. Egyelőre a kábel is...

Vendég

Kábelezzünk

Igen, azt nem tudom, hogy hogyan van ez a két csatorna megoldva. 
Mert ha csak simán párhuzamosan vannak kötve, és bent egyből "egyesülnek", akkor nem sok értelme lehet.
Csak sajnos nem értek az erősítők felépítéséhez ennyire.

Többféle megoldás van
Ha pl azt írja az erősítő adtalapja, hogy az A vagy a B kimenet 4 ohmos, de ha az A és B egyszerre van használva, akkor csak 8 ohmos lehet a hangfal, akkor simán párhuzamosan van kötve.
Ha nincs impedancia eltérés előírás, akkor valami lehet a kimenetén, egyszerűbb esetben simán ellenállás, de ezzel több rosszat okoz az ember, mint az elérhető haszon. Max akkor jó, ha a B pár másik helységben van, és nagyon nem számít a minőség annyira.
Aztán - főleg HM erősítőknél fordul elő, hogy az A és B külön van erősítve, pl az én technics-em is ilyen.
Na ebben az esetben az általad leírt megoldás az erősítő azonnali és gyors füstjelekkel lekommunikált tönkremenéséhez vezet.

Vendég

Kábelezzünk

Igen, azt nem tudom, hogy hogyan van ez a két csatorna megoldva.

Mert ha csak simán párhuzamosan vannak kötve, és bent egyből "egyesülnek", akkor nem sok értelme lehet.
Csak sajnos nem értek az erősítők felépítéséhez ennyire.

Vendég

Kábelezzünk

Mit gondoltok, érdemes egy nem bikábelezhető dobozt úgy hajtani, hogy az erősítő A és B kimenetét is használom (aztán a doboz előtt persze egyesülnek a kábelek)? 
Van előnye, vagy hátránya?

Hát ennek az égvilágon semmi értelme.
Sőt, ha az A és B kimenet még nem is sima párhuzamos, akkor többet árthat mint használ.
Szerintem jobb ebben az esetben egy minőségibb kábel használni, mint kettő de rosszabbat

Vendég

Kábelezzünk

Mit gondoltok, érdemes egy nem bikábelezhető dobozt úgy hajtani, hogy az erősítő A és B kimenetét is használom (aztán a doboz előtt persze egyesülnek a kábelek)?

Van előnye, vagy hátránya?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”