Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én is úgy tudtam, hogy az más mint a többi. Persze kinézetre nem látszik. Lehet, hogy csak legenda... :foto: 
doky: Na szóval te is észrevetted a "hiányos" magasait. Vastag kábel hátránya....

Nem tudom hogy miben különbözik, majd a hozzá értők elmondják...

Nos, a Siren II.-nél nincs magas hiány.
Holott az is tömör kábel.

Egyébként ha azt nézzük hogy mennyi a bolti ára (már ha lehet kapni) akkor biztos hogy Best Buy.
Ezért a pénzért ilyen kvalitású kábelt nem találni.

Lehet hogy a tökéletes megoldás egy "variált" kábel lenne (tűzálló a mély-közép szekcióhoz, cat7 a magashoz...)!?

Minden esetre az árához képest jónak tartom az eddigi 10-12 óra után (egész nap ment, és nem volt még járatva... tehát még finomodni fog... ).

[...] ... tehát még finomodni fog... [...]

Nem is kicsit.
A magasak nem mázsaszámra fognak előtörni, de lesznek, a hangszerek jobban letisztulnak, elkülöníthetőek lesznek, a hangok teljesen leválnak a dobozokról. Virgoncabb lesz a kábel. És ha igazán meg akarsz lepődni, akkor nézz meg egy filmet ezekkel a kábelekkel

Szép napot mindenkinek!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Én is úgy tudtam, hogy az más mint a többi. Persze kinézetre nem látszik. Lehet, hogy csak legenda...  
doky: Na szóval te is észrevetted a "hiányos" magasait. Vastag kábel hátránya....

Nem tudom hogy miben különbözik, majd a hozzá értők elmondják...

Nos, a Siren II.-nél nincs magas hiány.
Holott az is tömör kábel.

Egyébként ha azt nézzük hogy mennyi a bolti ára (már ha lehet kapni) akkor biztos hogy Best Buy.
Ezért a pénzért ilyen kvalitású kábelt nem találni.

Lehet hogy a tökéletes megoldás egy "variált" kábel lenne (tűzálló a mély-közép szekcióhoz, cat7 a magashoz...)!?

Minden esetre az árához képest jónak tartom az eddigi 10-12 óra után (egész nap ment, és nem volt még járatva... tehát még finomodni fog... ).
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Kábelezzünk

Ma bekötöttem a tűzállót amit kaptam. 

Csak kérdeznék, a hozzáértők megmondják: ez a földvezeték ugyanolyan tűzállóból mint a többi drót? Mert eddig úgy tudtam, hogy nem...

Én is úgy tudtam, hogy nem.
Ráadásul, úgy tudtam, hogy pont a földvezetékből nem szabad hsz. kábelt csinálni.
Ezért írták mindig, hogy a háromeresnél a földvezetéket el kell dobni, tehát veszteség, ha a méter/forint arányt nézzük.

Vendég

Kábelezzünk

Én is úgy tudtam, hogy az más mint a többi. Persze kinézetre nem látszik. Lehet, hogy csak legenda...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1214

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Csak kérdeznék, a hozzáértők megmondják: ez a földvezeték ugyanolyan tűzállóból mint a többi drót? Mert eddig úgy tudtam, hogy nem...
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Lulubigyengyü
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lulubigyengyü »

Sziasztok.

Zöldfülűként a következő problémával fordulnék hozzátok:
Mit kellene pontosan hallanom, mikor a készülékek (villásdugók) azonos fázisban vannak?
Az egyik verzió, mikor kellőképp szélesnek érzem a színpadot, viszont nem elég pozícionált a zenészek elhelyezkedése.
A másik állásban összeszűkül a tér, a zene a dobozok közé "szorul", viszont sokkal pontszerűbb az egyes hangszerek megszólalása.
Nem tudom eldönteni, melyik állásban sikerült eltalálnom a helyes fázist.
Melyiket szeressem?
A válaszokat előre is köszönöm.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Na akkor még egyszer nekifutok... (el ment a nyetem... :foto: ).

Meglepően jó hangja van, ár/érték aránya verhetetlen szerintem.
Pár óra hallgatás után azt vettem észre hogy a magasai kicsit kevesebbek ill. vékonyak a SirenII.-vel szemben... ezért tűnhet többnek a mélye... de nem teljesen kerek a dolog...
Most 1 hétig marad a tűzálló és utána megy vissza a SirenII.
És akkor levonom a konklúziót...

De szerintem marad ő is...
Kell majd szerválnom rá majd valami kábelharisnyát.
Banán már van rajta...

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Kösz a segítséget mindenkinek!

Sztem megpróbálom a Naim-ot. Nem keresek semmiféle színezettséget, nem szeretnék kompenzálgatni, az eddig próbált kábeleimnél meg tutira jobb lesz.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

Vendég

Kábelezzünk

Nyilván felbontásban, dinamikában nem éri el a csúcs kábelek Nminőségét. Inkább elvesz a hangból, mint hozzátesz.
Ezzel a részével és a Bóta József által mondott zeneiséggel tudnék egyetérteni. Inkább a középtartományt hangsúlyozza, de ezen semmiképpen sem valami forszírozottság, mesterkéltség értendő. A régi kék NAIM NAC A4-et egy időben sokáig használtam otthon, modifikált EA057 és Orion HS40 között, és meglepően együtt volt az egész. Még hálózatinak se volt rossz, de úgy már sok volt a "jóból", kissé sávhatárolt, puha lett, viszont dinamikusabb volt az előtte használt egyeresnél. Vagy inkább nagyobbat szólt? Kipróbáltam néhány "Best Buy"-nak mondott, népszerű VdH-t is, azokat elég hamar kikötöttem:)

További érdekesség: mint alapanyag, használható csöves belső kábel "gyártására" is. A kisérletek igazi tanulsága azonban az, hogy bár a szigetelés változtatásával nagyot változik a tonalitás, a zeneiség alapja inkább magában a "drótban van" - vagy nincs.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Ezt AA HG-nak címeztem: Hogyan tudnád jellemezni a hangját/hangjukat? Külföldi fórumokon olvastam róluk, állítólag nagyon hasonló karakterű a két kábel. A Linn valamivel lágyabb, melegebb hangkarakterű, a Naim-nál feszesebb mélyek, hidegebb hangkarakter, talán kicsivel több részlet - ott ezt írták.
A Naim kábelt sokáig használtam, s több helyein kipróbáltuk már.
Egy dolog mindenhol megegyezett a kapott hangban: zeneiséget vitt a rendszerek hangjába, élethűbb hangszerhangok szóltak vele. Illetve dinamikát is adott rendesen.
Viszont erősen illeszkedés kérdése, hogy nálad jót tesz-e a hangnak, vagy sem.
Naim-ZU

Vendég

Kábelezzünk

Ezt AA HG-nak címeztem: Hogyan tudnád jellemezni a hangját/hangjukat? Külföldi fórumokon olvastam róluk, állítólag nagyon hasonló karakterű a két kábel. A Linn valamivel lágyabb, melegebb hangkarakterű, a Naim-nál feszesebb mélyek, hidegebb hangkarakter, talán kicsivel több részlet - ott ezt írták.
Igazából nem arra találták ki, hogy rendszert hangoljon. Nem hangsúlyoz sem magasat, sem mélyet. Eléggé kiegyenlített a hangja. Nyilván felbontásban, dinamikában nem éri el a csúcs kábelek minőségét. Inkább elvesz a hangból, mint hozzátesz.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Nálam is a tömör kábelek jöttek be (igaz hogy 3 ér van benne de elég tömör), ........

Annyira tudtam hogy ugrás lesz a témára...
De tulképpen igaza van Kaporka uramnak...

Vendég

Kábelezzünk

A NAIm nem ismerős...A LINN-hez 1x volt szerencsém, de nem saját rendszerben...Nem volt rossz, de sokat nem kell azért várni tőlük, nem drága kábelek...Ennek megfelelő a minőség is, bár szerintem a LINN finomabb mint hasonló árkategóriás kábelek ebben a kategóriában...

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hali! 
A Naim NAC A5 és a Linn K20-as kábel között van vmi lényegi különbség?
És a Naim árazásánál mit értenek azon, hogy "mono méterenként" 3600 Ft?

Mono méter annyit tesz, h nem szettben van, hanem simán méterben a kábel...

Értem, köszi!
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hali! 

Mono méter annyit tesz, h nem szettben van, hanem simán méterben a kábel...

Vendég

Kábelezzünk

Hali! 

Szerintem azt, hogy a kábel métere annyi.
A Linn K20 métere 2500Ft. A Naim meg 3600Ft.
Szerintem tök ugyanaz a két kábel, csak más színű szigetelésben.

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hali!

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Kovács Emil »

Kb. ennyi az, amit én egyszerű laikusként, és nem Kábelgeometria szakértőként tudok ezekről.

Vendég

Kábelezzünk

Talán három egymástól elszigetelt érből áll össze...

És az már tömör kábelnek számít?

Triplán tömör!
Viccen kívül jó lenne tisztázni mi az ,hogy sodrott és mi az ,hogy tömör kábel.
Aki pontosan tudja ,attól szívesen olvasnám mit értenek ezalatt.
Kábelgeometria szakértő kerestetik!
Én eddig úgy tudtam, hogy a Hi-Fi-ben "tömört" az egy eres szinonimájaként használjuk. Ez a kifejezés még annak idején a HFM idejében terjedt el, és maradt is meg így a köztudatban, miközben a "tömör" inkább anyagszerkezeti mutató lenne, azaz a kábel ereinek rácsszerkezeti mutatójának kellene lennie, ami talán a molekulák egymástól való távolságát jelölhetné, ami nem függ össze szorosan a keménységgel, hajlékonysággal, szakítószilárdsággal, stb., hiszen ezek még függnek az adott ér anyagától is.
De visszatérve, a HFM óta a Hi-Fi-s köznyelvben az honosodott meg, hogy az egyeres kábelt szokás tömör kábelnek hívni, a többerest pedig sodrottnak, még akkor is, ha az erek egyáltalán nincsenek összesodorva, hanem pl. párhuzamosan futnak, vagy fonva vannak, stb. Tehát, itt is látjuk, hogy a sodrott kábel is egy Hi-Fi-s "terminus technikus" a több eres kábelekre, mint ahogy a tömör kábel is az az egy eres kábelekre.
Vagy ugyanígy terjedt el az "öntött" kábel kifejezés, aminek gyártástechnológiailag semmi köze az öntéshez, hiszen ezek a kábelek un. folyatásos módszerrel készülnek, ami szigorúan véve nem öntés, mivel önteni formába, vagy kokillába lehet, de az "öntött" kábelek esetén nem ez történik.

Kb. ennyi az, amit én egyszerű laikusként, és nem Kábelgeometria szakértőként tudok ezekről.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Hangfalba milyen kábelt vegyek?
Miért, nincs benne?

Nincs!

De most komolyan hol vegyek mert nem akarok azért valami sz@rt bele rakni!!

Gyere át a DIY hangfalas topikba.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dandesz »

Miért, nincs benne?

Nincs!

De most komolyan hol vegyek mert nem akarok azért valami sz@rt bele rakni!!
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Miért, nincs benne?

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Kovács Emil »

Ez ennél jóval összetettebb kérdés...
Erre igy nem lehet válaszolni ,mindenféle többi elem ismerete nélkül.
Ezen felül is még ott van az egyéni ízlés kérdése is.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2940

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

cat7-et, vagy ezüstözött rezet vegyél hangSUGÁRZÓBA (bocs)
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”