Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Ma kaptam kölcsönbe egy pár AudioQuest Colorado IC-t. Nehezen térek magamhoz ettől a hangtól. Nyilván nem egy olcsó kábelről van szó, de akkor is hihetetlen. (pozitív értelemben)Mikor hallgattam egy olyan lemezt, amit rengetegszer hallgattam már meg, akkor is nagyon sok új dolog tárult fel, s az érzelmi töltetétől libabőrös lettem, vagy épp táncolni lett kedvem. ( ne nézzetek hülyének teljesen)

"semmi meglepő, jó pillanatodban kapott el a dolog" - mondaná egy barátunk.

tesztelgesd sz@r napokon is drótot, tényleg jól szól-e?

üdv: dulci

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Ma kaptam kölcsönbe egy pár AudioQuest Colorado IC-t. Nehezen térek magamhoz ettől a hangtól. Nyilván nem egy olcsó kábelről van szó, de akkor is hihetetlen. (pozitív értelemben)
Mikor hallgattam egy olyan lemezt, amit rengetegszer hallgattam már meg, akkor is nagyon sok új dolog tárult fel, s az érzelmi töltetétől libabőrös lettem, vagy épp táncolni lett kedvem. ( ne nézzetek hülyének teljesen)
Naim-ZU

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 44

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Pioneer »

Emanation kábelekröl ha lehetne valakitöl véleményt kérni, mert nem találok róla semmi infót, és szeretném egy kicsit szélesíteni a tudásomat róla, ami elég kevés:((
Max csak annyi hogy nagyon jók.))
Üdv:Pioeer

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Elosztó vásárlásán töröm a fejem. Milyet érdemes venni nem túl drágán?Mennyire szól bele a hangba, ha túlfeszvédelem, zajszűrés, vagy kapcsoló gomb van az elosztóban?

A túlfeszes és zajszűrős dolgok mindig beleszólnak...Igaz van előnyük is, főleg nagyon zavaros hálózat estében, de legalább annyi hátrányuk is...Főként az olcsóbb szegmensbe tartozó szériáknak, de még a komolyabbak is van amit elvesznek a hangból, de ez természetes is.De van ahol ezzel együtt mégis élvezhetőbb a zenehallgatás, van ahol meg kevésbé...

Vendég

Kábelezzünk

Elosztó vásárlásán töröm a fejem. Milyet érdemes venni nem túl drágán?
Mennyire szól bele a hangba, ha túlfeszvédelem, zajszűrés, vagy kapcsoló gomb van az elosztóban?

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 87

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arsenlupin »

Köszi srácok........

Üdv,
arsenlupin

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Aham..... akkor mit javasoltok, miből érdemes?A tűzállóról már olvastam, hogy jó lehet! Esetleg más alapanyag?
A csatikat így is úgy is meg kell venni, legalább a kábel legyen "jóvétel". :taps:

Én csináltam tűzállóból tápkábelt az egész rendszerem elosztójához. Fantasztikus minőségi ugrást jelentett egy sima kábelhez képest, ezt egy kollégám is megerősítheti, aki azóta is használja. Egy idő után uis egy sajátos fémes mellékzöngét hallottam belőle, ami nekem nem tetszett, de lehet, hogy másnak éppen ez kell, vagy a rendszerének jót tesz. Egy próbát talán megér, nem nagy befektetés uis.

nekem is abból van a táp sőt az onkyo 876 nak és a velo subnak is.

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Eqx »

Ez engem is érdekelne, mi a helyzet, ha nem földelt elosztót használok?
Védőföldeléses készüléket földeletlen aljzatban vagy elosztóban csak saját felelősségre használhatsz. Többnyire az a probléma, hogy két vagy több készüléknél is hozzá van kötve a védőföld a jeltesthez. Ha ezen készülékek közül csak egyiknek a földelését kötöd be a hálózatba, akkor, ameddig a cucc össze van kábelezve, addig nem szabványosan, de a semminél mindenképpen jobban működik az érintésvédelem. Sok hifista használ földelés nélküli DIY 230V-os kábeleket vagy elosztót, de nem földhurok megszakítására, hanem mert (rendszerfüggő dolog!) jobban szól úgy. Az ilyen "megoldás" vagy tuning nem javallott akárkinek, ahogy például kiálló csövekkel szerelt végfok sem...

Sajnos a házban legalább négy, de inkább több földelt készülék van becsatlakoztatva. Bár nem rémlik olyan, hogy két földelt készülék más aljzatban, amik össze lennénk kötve.
Ennyire sz@r lenne a tápja a mélyládának? :taps:
Berakom a helyére azt, amelyiknek nem földelt a kábele.
Ha az is búg (azonos típus, csak korábbi évjárat), akkor egyértelműen vacak a sub erősítője. Ha nem búg, akkor ... még kérdezek majd :kiraly:

Rediscover music

Vendég

Kábelezzünk

Védőföldeléses készüléket földeletlen aljzatban vagy elosztóban csak saját felelősségre használhatsz. Többnyire az a probléma, hogy két vagy több készüléknél is hozzá van kötve a védőföld a jeltesthez. Ha ezen készülékek közül csak egyiknek a földelését kötöd be a hálózatba, akkor, ameddig a cucc össze van kábelezve, addig nem szabványosan, de a semminél mindenképpen jobban működik az érintésvédelem. Sok hifista használ földelés nélküli DIY 230V-os kábeleket vagy elosztót, de nem földhurok megszakítására, hanem mert (rendszerfüggő dolog!) jobban szól úgy. Az ilyen "megoldás" vagy tuning nem javallott akárkinek, ahogy például kiálló csövekkel szerelt végfok sem...

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Az miért nem jó megoldás, ha a szubot nem földelnéd le (egy gányolt elosztóval pl.)? Így a többi eszközön keresztül még le lenne földelve.
Nálam is búg az egyik mély, pont, amelyiknek földelt tápkábele van.
Az egész szobába, ha földelt csatit csatlakoztatok garantált a villanás.

Rediscover music

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Az én javaslatom kábelek tekintetében,hogy vedd fel a kapcsolatot Excalibur-ral.Emberi áron tud Neked ic és hangfalkábel ügyben segiteni.Egy dolgot viszont előre mondanék.Csak akkor beszélj vele,ha semleges,naturális hangú kábeleket keresel.Az Ő kábelei ugyanis nem szinezett hangzásuak.
Rendben, ha cserére kerül a sor konzultálok majd vele is.
Változatlanul érdekelnének a javaslatok, hogyan is lehetne a CAT-ból kihozni a maximumot.

Rediscover music

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

Kábelezős kérdésem van. A következő drótok vannak: CAT7 1200Mhz IC kábel CD-előfok-végfok között. 1 kábel / csatorna.
CAT7 1400Mhz hangfal kábel. 2 kábel / doboz.
Ez utóbbi picit érdekes. A két kábel fehér és színes erei össze vannak sodorva, de
az két kábel ellentétes irányba fut. Én már így vettem. Jó ez így?
Vagy meg kéne fordítani?
Értelmes áron (kevesebb, mint 1500Ft/m) van olyan kábel, ami jobb ennél?

Az én javaslatom kábelek tekintetében,hogy vedd fel a kapcsolatot Excalibur-ral.Emberi áron tud Neked ic és hangfalkábel ügyben segiteni.Egy dolgot viszont előre mondanék.Csak akkor beszélj vele,ha semleges,naturális hangú kábeleket keresel.Az Ő kábelei ugyanis nem szinezett hangzásuak.

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Kábelezős kérdésem van. A következő drótok vannak:
CAT7 1200Mhz IC kábel CD-előfok-végfok között. 1 kábel / csatorna.
CAT7 1400Mhz hangfal kábel. 2 kábel / doboz.
Ez utóbbi picit érdekes. A két kábel fehér és színes erei össze vannak sodorva, de
az két kábel ellentétes irányba fut. Én már így vettem. Jó ez így?
Vagy meg kéne fordítani?
Értelmes áron (kevesebb, mint 1500Ft/m) van olyan kábel, ami jobb ennél?

Rediscover music

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 44

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Pioneer »

Helló!

Nos, úgy néz ki megoldódott régen felvetett problémám, miszerint a Proac hangfalaim túl fényesen szóltak a felsőközép regiszterekben.
Érdemei elismerése mellett nyugdíjaztam a Neotech 1456-os kábeleimet, és nagyon nagy megelégedésemre beiktathattam egy Emanation kábelt, a reference600-as szériából!
Ki lett cserélve a cdjátszó, illetve az erősítő tápkábele, szintén ebböl szériábol, illetve az ic kábel is!
Valami hihetetlen változást hozott ez a kábel, nyugodtabb, letisztultabb, és nagyobb felbontású lett a hang!A dinamika meg egyszerüen döbbenetes:smile52:
Érdeklődnék hogy ki ismeri ezeket a kábeleket, és ugyan azt tapasztalta e velük mint én??
Sajnos a neten semmi információ nincs róluk, pedig az elmondások szerint elég különleges kábelek, már a felépítésüknél fogva is!

Üdv:Pioneer

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Aham..... akkor mit javasoltok, miből érdemes?A tűzállóról már olvastam, hogy jó lehet! Esetleg más alapanyag?
A csatikat így is úgy is meg kell venni, legalább a kábel legyen "jóvétel".

Én csináltam tűzállóból tápkábelt az egész rendszerem elosztójához. Fantasztikus minőségi ugrást jelentett egy sima kábelhez képest, ezt egy kollégám is megerősítheti, aki azóta is használja. Egy idő után uis egy sajátos fémes mellékzöngét hallottam belőle, ami nekem nem tetszett, de lehet, hogy másnak éppen ez kell, vagy a rendszerének jót tesz. Egy próbát talán megér, nem nagy befektetés uis.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 87

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arsenlupin »

Ha ettől is jobbat akarsz de nem akarsz sokat költeni akkor csinálni kell magadnak...
Néhány ötletet légyszi, miből érdemes! Tápkábel is érdekelne....... :taps:

bta: ment pü!

Üdv,
arsenlupin

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok! 
Hol érdemes szerelt audio kábeleket venni? Digit. koaxra és RCA kábelekre lenne szükségem + 1-2 csatlakozóra.
Nem a 600 Ft-os, de nem is a 20 ezres kategória érdekel.
Tudtok ajánlani jó helyet mondjuk Bp-en?

Előre is dánke zéér 

Digit koaxban tudok segíteni. Van olyan minőségű 75 ohmos RG59 OFC kábelem, amit boltban nemigen kapsz... a 'Made in USA' dugókról nem is beszélve. Bár akinek a hangra sokszorosát érő "600Ft-os kategória" túl pórias, annak nem ajánlom.

Interkonnekt ügyben keresd Arzachelt. Ha beéred gyengébb, mindenben max. közepes bolti kábellel, akkor Neotech KHS441-re szereltess Neutrik dugókat. A NYS373 bőven megteszi, s bár nem egyszerű eset ráerőszakolni, határozottan jobb lesz a kompletten megvehető kácsás 441 interkonnektnél. A Best Buy-nak mondott kábelek is elképesztően másképp szólnak, legjobb otthon meghallgatni, amihez csak hozzáférsz. Lehet jó egy kábel úgy is, hogy nagyon nem illik a rendszeredbe - akkor meg mit érsz vele?

goldnarmz
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: goldnarmz »

Értettem. Így teszek, mielőtt megyek.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: AVX »

Rendben, köszönöm. Holnap benézek azé' ATC ügyben Pestre.
Hívd fel a srácot előtte,mert ő nincs mindig ott.
Szeged a központ.

goldnarmz

Kábelezzünk

Rendben, köszönöm. Holnap benézek azé' ATC ügyben Pestre.

Vendég

Kábelezzünk

Köszönöm a válaszokat.ATC, ez nekem sajna elég húzós ár...

Ha ettől is jobbat akarsz de nem akarsz sokat költeni akkor csinálni kell magadnak...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Jungson JASC-02
9900 Ft
http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=58
Ebből az árból még jár 10% kedvezmény.

goldnarmz

Kábelezzünk

Köszönöm a válaszokat.
ATC, ez nekem sajna elég húzós ár...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

De van ATC-ben is olcsóbb normálisabb kábelek.
Most jött egy pár épp ma.
Szerintem ennyiért nem fog jobbat venni:
Silver coatted copper RCA plug
Akciós ára:15900 Ft/pár

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok! 
Hol érdemes szerelt audio kábeleket venni? Digit. koaxra és RCA kábelekre lenne szükségem + 1-2 csatlakozóra.
Nem a 600 Ft-os, de nem is a 20 ezres kategória érdekel.
Tudtok ajánlani jó helyet mondjuk Bp-en?

Előre is dánke zéér

Ha átmenetben és viszonylag normális kábeleket akarsz akkor menj be a Kácsához...De van ATC-ben is olcsóbb normálisabb kábelek.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”