Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

davidka33
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 372

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: davidka33 »

Csak mert mindenhol azt olvasom hogy az ezüstözött kábel "magasba húz". Nem rossz a hangja a cuccomnak, csak talán egy picikét kevesebb mély, vagy több magas kéne bele...
De inkább a mélyet kellene lejjebb szorítani...

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezüstözött kábelról mi a véleményetek?
Most hogy "összejáródott" a cuccom, egy kicsit vastag lett a hangja... valószínűleg most jött ki az hogy a DP880-ak nem ilyen kis 20 nm-es tetőréri szobába valók.
Arra gondoltam, hogy mi lenne ha ezüstözött kábellel próbálkoznék???

Attól mert ezüstözött vagy ezüst még nem lehet kategorikusan kijelenteni, h miben lesz más mint a jelenlegi rézkábeled... Hallhatóan más hangkaraktert képviselnek a réz, ezüstözött réz, ezüst, platina, és Szenes kábelek...Annak eldöntése csakis meghallgatásos úton történhet, h jobb e, vagy miben más mint a jelenlegid....Hosszú ideig én is hittem a szóbeszédnek, h az ezüst kábelek magasban kiemelnek etc, azt fele sem igaz nóta volt.Sok esetben már a rendszer sem képes a kábel adta lehetőségeket tolmácsolni, mert túlnő a rendszer hangján, pontosítva egy idő után már azért nem hallod mi jobb vagy mi sem, mert a rendszerből nem is jön ki több attól amit hallasz...Egyértelműen kijelenthető, h azon rendszer esetében minek hangja alapból közelebb áll a valósághoz, ott sokkal inkább kézzelfogható különbségeket hall az ember egy villanydrót, és egy Nordost Odin közt...De olcsóbb rendszereknél is megfigyelhető ez, csak ugye ott ez nem ennyire egyértelmű, és nem ár érték arányos a rendszer és a kábelekbe fektetett összeg.

Röviden annyit szerettem volna ezzel mondani, h a vastag hangod nem azért vastag, mert réz vagy ezüst kábelt kötsz a rendszerbe...Rendszerint a vastagabb kábelekkel szokott a hang dúsabb hatást kelteni, van aki azt mondja mert több a torzítás azért hallod többnek...De sok esetben a hangfal a bejáratást követően is dúsabb mélyeket ad...Lehet a kábelekkel játszani, de ha maga a rendszered hangja ilyen akkor azt kábellel, csak úgy tudod elnyomni ha elhangolod, becsapod a füled, és a kábel elvesz a hangból...Érdemes azért komolyabb kábelt kipróbálni ami inkább átengedi a hangot, megmutatva ezzel a rendszer hangját, és nem hangolgat...Bár tökéletes egyik sem lesz...lehet néhányan most felhördülnek, de a csatlakozók cseréje , ugyan azon kábel estében is óriási difit tud hozni egy rendszer hangjában....Ezt a hétvégén a Bajai fórumtársak is megtapasztalhatták.

Vendég

Kábelezzünk

A legmélyebb tisztelet mellett mondom, de ha nem tudod hogy működik, akkor nem kéne elméletet légből kapott elméleteket gyártani hozzá, mert csak baj lesz belőle. Elolvassa valaki és már tényként fogja tovább adni, illetve már lesz benne egy elvetett kis magocska hogy ennek van ésszerű magyarázata, szóval hallania kell majd a különbséget. Ha valamiről nem tudunk, de ténylegesen van különbség, akkor ne próbáljuk meg racionalizálni, meg megmagyarázni, hacsak nem tudjuk kísérlettel igazolni is. Jelen esetben azt az állításodat biztos lehetne mérni, hogy mennyi zavar van a két kébel végén. De igazából én azt mondom, ha valami működik és nem az a cél, hogy rájöjj, hogy működik, hanem csak használni szeretnéd, akkor nem kell kitalálni mindenféle elméletet a saját magad megnyugtatására, csak használd.

Nem minden mérhető a hifiben ami hallható....Én is tisztelem a véleményed, de a legtöbb esetben rendszerint azok szájából hallom a legtöbb kételyt akiknek nincs meg a megfelelő hallásuk hozzá, és ebből adódóan nem is hallják amit a másik...Ebből kifolyólag aztán jön a másik oldal magyarázata, h nincsenek különbségek kábelek hangja közt, nem hisznek benne etc....Aláírom a kábeleknél van egy nagy adag misztikum is, de bizony a tapasztalat azt mutatja, és rendszerint a vakteszteken, ahol nem kapok vizuális ingert, h bizony amikor valami hallhatóan jobb akkor 10 emberből ezt 8 hallja is, és megfogalmazódik benne a különbség is, ami magyarázatra szorul ugyan, de sok esetben sajnos nincs rá magyarázat, vagy legtöbb esetben nem tudjuk mérésekkel alátámasztani.

De megjegyzem ebben az egészben is van némi misztikum, mert ki mondja meg, vagy mire alapozza, h mi a jobb, vagy mi kevésbé?: Hisz ízlésekről, és hallásról beszélünk, ami nem egyforma senki esetében sem.

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ezüstözött kábelról mi a véleményetek?
Most hogy "összejáródott" a cuccom, egy kicsit vastag lett a hangja... valószínűleg most jött ki az hogy a DP880-ak nem ilyen kis 20 nm-es tetőréri szobába valók.
Arra gondoltam, hogy mi lenne ha ezüstözött kábellel próbálkoznék???

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Amennyire én, humán műveltségű, 1+1=3-nyi reál szaki értenék (okoskodnék) hozzá, az annyi

A legmélyebb tisztelet mellett mondom, de ha nem tudod hogy működik, akkor nem kéne elméletet légből kapott elméleteket gyártani hozzá, mert csak baj lesz belőle. Elolvassa valaki és már tényként fogja tovább adni, illetve már lesz benne egy elvetett kis magocska hogy ennek van ésszerű magyarázata, szóval hallania kell majd a különbséget. Ha valamiről nem tudunk, de ténylegesen van különbség, akkor ne próbáljuk meg racionalizálni, meg megmagyarázni, hacsak nem tudjuk kísérlettel igazolni is. Jelen esetben azt az állításodat biztos lehetne mérni, hogy mennyi zavar van a két kébel végén. De igazából én azt mondom, ha valami működik és nem az a cél, hogy rájöjj, hogy működik, hanem csak használni szeretnéd, akkor nem kell kitalálni mindenféle elméletet a saját magad megnyugtatására, csak használd.

Vendég

Kábelezzünk

Hol lehet rendelni? Vagy ez olyan DIY cucc?

Itt a fórumon a topikja http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/26252-gotham/

Corg topik..

szmegma
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: szmegma »

Van 4 eres Gotham is amit betudsz kötni tápkábelnek is, és akkor el van intézve a földelési probléma is...Nekem bevált a Gotham 1 hónapja vagy kettő használom, de lehet több is...Nagyon elégedett vagyok...

Hol lehet rendelni? Vagy ez olyan DIY cucc?

Sony STR-DA2400ES Erosito
Monitor Audio (BR5 frontok, BRLCR center, BRFX surrond) 5.0
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol

Vendég

Kábelezzünk

Ezt a gotham izet most tapkabelre vagy interkonnekt kabelre irjatok?
Akkor a QED kilove. Esetleg a CHORD?

Van 4 eres Gotham is amit betudsz kötni tápkábelnek is, és akkor el van intézve a földelési probléma is...Nekem bevált a Gotham 1 hónapja vagy kettő használom, de lehet több is...Nagyon elégedett vagyok...

Vendég

Kábelezzünk

A train a vonat magyarul...Dánul meg darut jelent a Trane :)De van a trane-nek Latin megfelelője is...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Lehet mind2re!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

szmegma
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Valszeg kapni fogsz, csak itt mindenki abból indul ki, hogy az nem elég jó. (:

Összekötőre szerintem se költs túl sokat. QED-ről én nem sok jót hallottam. Osztom lehoapó véleményét, csinál(j/tass) pl gotham-ből!

trane: Gondoltam, hogy a nick-ed nem írtad el. Főleg, hogy nincs olyan értelmes angol szó tudtommal, hogy "traine".

Akkor a QED kilove. Esetleg a CHORD?

Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

csak h művelőggyetek jazz-ileg, a trane John Coltrane ex-(spirituális)szaxofonos beceneve - ő látható az avataromban...

A legnagyobb...!!!

Vendég

Kábelezzünk

Olyan szavakat hasznalsz, hogy fingom sincs mi az az "Schurter".
Nem mondod komolyan, hogy meg tapkabelt sem kapok a subhoz? Kulon kell majd megvenni?

Igen interkonnekt kabelrol erdeklodom.
Ahogy olvasgattam a QED marka eleg jo lehet?
Eseteg erdemes ugyanazt a gyartot valasztani mint az 5.0 dobozoknal hasznalok?

Valszeg kapni fogsz, csak itt mindenki abból indul ki, hogy az nem elég jó. (:

Összekötőre szerintem se költs túl sokat. QED-ről én nem sok jót hallottam. Osztom lehoapó véleményét, csinál(j/tass) pl gotham-ből!

trane: Gondoltam, hogy a nick-ed nem írtad el. Főleg, hogy nincs olyan értelmes angol szó tudtommal, hogy "traine".

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nem mondod komolyan, hogy meg tapkabelt sem kapok a subhoz? Kulon kell majd megvenni?

Kapni fogsz hozzá tápkábelt, csak állítólag gyengusz minőségűt!

szmegma
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Az AUDIOQUEST markat kihagytam.

Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol

szmegma
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Interkonnektet vagy tápkábelt? (beugratós a kérdés, mind2 kelleni fog.)

Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

o.k., no prob
DE azt az 'i' betűt bele NE írd, wazz!!! ld. lent

okés
Naim-ZU

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Vasarolni fogok a SONY STR-DA2400ES erositom melle egy REL R205-os subot es a kerdesem, hogy milyen kabelt ajanlotok hozza?
Koszonom.

Interkonnektet vagy tápkábelt? (beugratós a kérdés, mind2 kelleni fog.)

Szvsz tápkábel tekintetében kezdd a nullforintos pc-dróttal, szokd meg, aztán lőj valami olcsó ezüstözött derótót (szerintem Fapaci is ajánlhat Gothamet), illetve kulturált villásdugót és Schurter csatit a végére.

Ezzel persze szöszölgethetsz, ami, ha nem vagy híve ennek, akkor macera, ha ez a hobbid, akkor királyság. Ha néha-néha adódik, akkor használt áron lőhetsz Valhalla tápkábelt vagy nehait.

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 812

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kimi- »

Amennyire én, humán műveltségű, 1+1=3-nyi reál szaki értenék (okoskodnék) hozzá, az annyi, hogyha az erősítőtől elvárjuk, hogy minden tized.század-stb. másodpercben pont annyi és pont olyan delejt küldjön TOVÁBB magán, mint amennyi/amilyen kell, akkor arra is gondot kell fordítanunk, hogy jó áramot is KAPJON a falból. Magától delejt, ugye, nem csinál, csak továbbít. Ha csak gyenge minőségű, szennyezett, vékony és zavaros villanyt kap (pl. 0,75 mm2 rézdrót), honnan az ördögből továbbíthatna finom, pontos és húsos delejt?

Van benne valami

szmegma
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Vasarolni fogok a SONY STR-DA2400ES erositom melle egy REL R205-os subot es a kerdesem, hogy milyen kabelt ajanlotok hozza?
Koszonom.

Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Mit tud egy kábel a tápfeszültséggel csinálni, amitől másképp szól a zene??? Én a fent említett szkeptikusok közé tartozom...
Még a hangfalkábelt csak-csak elhiszem, mert azon hangfrekvenciás jel közlekedik...

Amennyire én, humán műveltségű, 1+1=3-nyi reál szaki értenék (okoskodnék) hozzá, az annyi, hogyha az erősítőtől elvárjuk, hogy minden tized.század-stb. másodpercben pont annyi és pont olyan delejt küldjön TOVÁBB magán, mint amennyi/amilyen kell, akkor arra is gondot kell fordítanunk, hogy jó áramot is KAPJON a falból. Magától delejt, ugye, nem csinál, csak továbbít. Ha csak gyenge minőségű, szennyezett, vékony és zavaros villanyt kap (pl. 0,75 mm2 rézdrót), honnan az ördögből továbbíthatna finom, pontos és húsos delejt?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11456
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mostantól hivatalos kereskedelmi topicja van a Gotham kábeleknek: Link

Minden eddigi és leendő érdeklődőt kedvezményes árakkal várunk a Corg Computer oldalain.

Vendég

Kábelezzünk

Köszi traine,

Az i betűt mindig kihagyom...

Ő is.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Józsi, 29-én mennem kell Miskolcra...

Köszi traine, de még nem aktuális a dolog. Így nem kívánom, hogy lehozd, mivel tudom, hogy úgysem veszem meg még.

Az i betűt mindig kihagyom...
Naim-ZU

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Mit tud egy kábel a tápfeszültséggel csinálni, amitől másképp szól a zene??? Én a fent említett szkeptikusok közé tartozom...
Még a hangfalkábelt csak-csak elhiszem, mert azon hangfrekvenciás jel közlekedik...

Szerintem nem kell hinni, csak hallani.
Ha gyenge minőségű a tápkábel, akkor a meglévő áram minőségét is lerontja. Más anyagszerkezet, hossz, szigetelés... illetve sok egyéb dolog miatt lesz más a tápkábelek hangja.
Én régebben Kopp elosztót használtam, s mikor sikerült beszereznem az Eichmannt, 4 méteres Eichmann tápkábellel, akkor elég jelentős javulás következett be.
A cd-hez elég drága (már az én szintemen) Transparent hálózati kábelt használok, ami eddig az összes rendszerben használt, ahol hallgattuk.
Naim-ZU

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”