Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

gida
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gida »

Réz érintkezős elosztót/ 8-as vagy 10-es elosztásút/ tudtok valahol...kábel nélküli érdekelne, mert átkebelezzük a belsejét....

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Segítséget szeretnék kérni annak megállapítására, hogy képeken lévő kábel valódi-e.
Murphy idevágó törvénye: ha senki se tudja biztosan, akkor kérdezd a hivatalos forgalmazót, esetleg a gyártót

Mivel nem tőlük venném, így azért ez egy kicsit pikáns...

Szerintem nincs ezzel gond, én egyszer vettem a neten egy Cardas Neutral Reference hamisítványt, miután megkaptam, írtam a gyártónak, hogy nagyon gyanús a dolog, készségesen válaszoltak és még meg is köszönték, hogy szóltam nekik, mert nyilvántartást vezetnek a hamisítványokról.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11370
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Segítséget szeretnék kérni annak megállapítására, hogy képeken lévő kábel valódi-e.
Murphy idevágó törvénye: ha senki se tudja biztosan, akkor kérdezd a hivatalos forgalmazót, esetleg a gyártót

Kérdezd Pennát, szerintem nem pofoz le.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 551

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vendég

Kábelezzünk

ha van fél méter difi az alsó és felső "szekcióra" menő kábelek közt (bikábel esetén) az nagy gond?

mindenképp meg kell egyeznie, vagy fél méter nem számít?

Elvileg akkor ideális, ha megegyezik, csakhát a többutas hangsugárzók általában elég messze vannak az ideálistól.. ez is egy finomhangolási lehetőség.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2251

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Egy három utas triangle állódoboz kábelezése a kérdés tárgya.Vdh revelation menne a közép és a magas szekcióhoz,viszont a mélyekhez kellene egy költséghatékonyabb megoldás a revelationnál.Próbáltam több féle jumpert használni eddig,nem mondom hogy rossz volt a hang velük,de még is úgy érzem hogy ezt a dobozt az isten is bi-wire bekötésre teremtette, egyszerűen más dimenzióban zenél így.Jelenleg egy olcsó noname kábel van bekötve a mélyekhez próbára,és még így is jobb a hang mint szimplán a revelationnal.
Esetleg a d-352 a vdh-tól? Ilyet találtam többet is elfogatható áron.

Nehezen hiszem, hogy jobb lenne noname plusz kábellel, legfeljebb más, lehet, hogy több, a mélyhang minőségét azért a legnehezebb megítélni, mert egyrészt a hangsugárzók és a hallgató személy akusztikai elhelyezéskedése a szobában általában messze esik az ideálistól. Ráadásul a felvételek egy részén kevesebb a basszus mennyiség, mint amit a hallgató elvár.
De ha minden überf@sza, akkor meg az erősítőd viselkedik furcsán...

Nem a mély lett jobb vagy több,eddig sem volt panaszom a mélyekre,az összhatást érzem jobbnak,mintha kinyílt volna a világ a doboz számára,szinte szárnyal.Nem igazán értem a dolgot,azt többen is mondták már hogy a dobozom szereti a bikábelezést,de hogy ennyire más legyen mint szimplán bekötve azt nem hittem volna.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Szerintem nem. Legalábbis a kiszerelés felettébb gyanús. Én nem adnék ki pénzt rá, az biztos.
Ha márkás szimmetrikus összekötő kábelt szeretnél, a VdH Second jó alternatíva lehet. (nem áruljuk)

Kösz.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3005

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

ha van fél méter difi az alsó és felső "szekcióra" menő kábelek közt (bikábel esetén) az nagy gond?

mindenképp meg kell egyeznie, vagy fél méter nem számít?
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Egy három utas triangle állódoboz kábelezése a kérdés tárgya.Vdh revelation menne a közép és a magas szekcióhoz,viszont a mélyekhez kellene egy költséghatékonyabb megoldás a revelationnál.Próbáltam több féle jumpert használni eddig,nem mondom hogy rossz volt a hang velük,de még is úgy érzem hogy ezt a dobozt az isten is bi-wire bekötésre teremtette, egyszerűen más dimenzióban zenél így.Jelenleg egy olcsó noname kábel van bekötve a mélyekhez próbára,és még így is jobb a hang mint szimplán a revelationnal.

Nehezen hiszem, hogy jobb lenne noname plusz kábellel, legfeljebb más, lehet, hogy több, a mélyhang minőségét azért a legnehezebb megítélni, mert egyrészt a hangsugárzók és a hallgató személy akusztikai elhelyezéskedése a szobában általában messze esik az ideálistól. Ráadásul a felvételek egy részén kevesebb a basszus mennyiség, mint amit a hallgató elvár.
De ha minden überf@sza, akkor meg az erősítőd viselkedik furcsán...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Szerintem nem. Legalábbis a kiszerelés felettébb gyanús. Én nem adnék ki pénzt rá, az biztos.
Ha márkás szimmetrikus összekötő kábelt szeretnél, a VdH Second jó alternatíva lehet. (nem áruljuk)

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Előre is köszönöm.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 426

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Nekem különböző kábel van és drasztikust javulást eredményezett a bikábel, pedig nem hittem benne.
Nem hit, hanem a konkrét hangsugárzó és a sikeres kábelválasztás kérdése. (A szekciónként ugyanolyan kábelek a legritkább esetben hoznak jó eredményt!)

Sokan sokfelé a neten vitatkoznak arról, hogy a bikábelezés valóban működik-e, de ebbe most ne menjünk bele. Kíváncsi voltam, és én ennek adtam egy esélyt, bekötöttem egy második pár kábelt és csodák csodája: soha nem hallott részletek, nagyobb dinamika.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

Vendég

Kábelezzünk

Nekem különböző kábel van és drasztikust javulást eredményezett a bikábel, pedig nem hittem benne.
Nem hit, hanem a konkrét hangsugárzó és a sikeres kábelválasztás kérdése. (A szekciónként ugyanolyan kábelek a legritkább esetben hoznak jó eredményt!)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11370
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Hali.

Bi-wire bekötésnél szerintetek kőbe vésett szabály ugyanazon típusú kábeleket használni,vagy márkán belül de nem egyforma kábelekkel is jól működhet a dolog?

Nincs ilyen szabály, de nagyon ügyesnek kell lennie annak, aki egységes hangképet tud összehozni eltérő komponensekből. 3 utas sugárzásnál nem szokatlan, hogy a mélysugárzó, vagy a szub más kábelt kap, de 2 utasnál sokkal kényesebb a dolog, legalább annyira, mint a hangszórók párosítása.

Vendég

Kábelezzünk

Következő kérdésem lenne:
Aktív szubládához készítenék tápkábelt.
Milyen kábelt ajánlanátok ami a basszusban szépen játszik? Valami DIY megoldás érdekelne.

6-os tömör rézkábel, lecsupaszítva, teflonnal betekerve.

azt a teflonon kívül illene valamibe belehúzni még, mer'úgy felettébb életveszélyes!!!

Már csak azért is, mert a teflonszalagok porózusak. Hosszabb távon még a gázoson is átdiffundál az oxigén! Gondatlan munka esetén a puha szalaggal szigetelt, majd összesodrott merev drótok zárlatveszélyesek is lehetnek. Szerintem kár ennyit tökölni; ha már tömör, akkor inkább a réz felett csillám/kerámiaszerű szigetelőréteges tűzálló.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 426

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Hali.

Bi-wire bekötésnél szerintetek kőbe vésett szabály ugyanazon típusú kábeleket használni,vagy márkán belül de nem egyforma kábelekkel is jól működhet a dolog?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hali.

gida
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gida »

Zohan!

Én 2x2,5-es gothamból fogom csinálni...szerintem nem lesz rossz a velohoz........

Ha már itt vagyok...elosztót is kéne csinálni....hol lehet réz érintkezős 8-as vagy 10-es lukast kapni...kábel nélkül ha lehet....

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Milyen kábelt ajánlanátok ami a basszusban szépen játszik? Valami DIY megoldás érdekelne.

azt a teflonon kívül illene valamibe belehúzni még, mer'úgy felettébb életveszélyes!!!

Jogos. Varniscső+zsugorcső.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

igen,teflonba.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1027

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Kábelre textil harisnyát hól kaphatok? A kácsánál csak műanyag kígyóbőrök láthatóak.

Méterárú boltban kaptam vastagabbat is, méterre árulták..

3×2,5réz tápzsinorra kellene valami szebb...Majd megnézem köszi a tippeket.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”