Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5236
Kábelezzünk
" rendkívül semleges, "semmilyen" hang. Pont optimális. És, láss csodát, duplán még jobb, még "semmilyenebb"."
Kicsit szűz - szűz - nagyon szűz
Kábelezzünk
Azért a csöves erősítőkhöz a földelés bekötése nem árt.
Meg nem is használ...
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Kábelezzünk
Sajnos vidéki vagyok !
De lehet , hogy a villát meg oldom banándugóból (Nakamichi)
Akkor egy készülék dugot kell csak vennem.
Kábelezzünk
Jó minőségű hálozati és készülék dugót tudtok ?
De ami jó áron is van .
Bals hálózati van a Golgota téren,ha pesti vagy.Egy kékhasú.
Kábelezzünk
De ami jó áron is van .
Készülékdugónak ott a Shurter az apróban árulja is valaki....Villából is tudsz venni azt is árulják, aranyozott moddingolt villával az adásvétel topikban
Kábelezzünk
De ami jó áron is van .
Kábelezzünk
A csöves az egy más téma, és a földelés is...Nálam pld nincs is a lakásban védőföld...
Érted nem is kár de a családért már az lenne
Kábelezzünk
A csöves az egy más téma, és a földelés is...Nálam pld nincs is a lakásban védőföld...
Kábelezzünk
nem hát, a dupla szigetelés megvan..
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Kábelezzünk
Ez nem veszélyes hálozati kábelnak ugye ?
nem hát, a dupla szigetelés megvan..
Kábelezzünk
egy próbát megér...MIt veszthetsz vele?
Ez nem veszélyes hálozati kábelnak ugye ?
Az erősitőhöz gyárilag 2*0.75-ös van.
Kábelezzünk
Gotham 2*2.5-ös hangfalkábelből érdemes csinálni tápkábelt ?
Erősitőhöz lenne.
Maradt még 3 méter.
egy próbát megér...MIt veszthetsz vele?
Kábelezzünk
Gotham 2*2.5-ös hangfalkábelből érdemes csinálni tápkábelt ?
Erősitőhöz lenne.
Maradt még 3 méter.
Kábelezzünk
szvsz a legjobb (ha jól látom hogy ugyanabból van az anyagból van, mint a hangfalzsineg)
Igen ugyan az , csak az első csatlakozásnál annyit blankoltam le , hogy a rézzel érintkezzen a csatlakozó, és megy tovább a másik csatihoz.
Kábelezzünk
Elviekben így van, de a gyakorlatban inkább azt látom, hogy egy jól eltalált olcsó kábelnél dupla áron sem lehet sokkal jobbat venni. Tehát talán mégsem eretnek gondolat az olcsóból csinálni bikábelt, mint az alig (vagy semennyire sem) jobb madzagból szingli bekötést csinálni dupla pénzen.
Nem, mintha számítana, de nekem az OCOS-kábel példája is ezt mutatja. Semmi színezés, se sávszél-tolás, rendkívül semleges, "semmilyen" hang. Pont optimális. És, láss csodát, duplán még jobb, még "semmilyenebb". Triplán meg a nagy Dynokat (Sapphire és felfelé) is kielégíti, van is bennük tripla OCOS-koax csati gyárilag, nemcsak banános/sarus.
A kábelek, amiket mostanában dugózunk, használunk, nem biztos, hogy direkt audio-célra készült kábelek. Amik igen, és beleillenek 1 gyártó termékskálájába, azok nyilván úgy is lesznek beárazva. Ha van 1 kábel, ami, teszem azt, VÉLETLENÜL jól szól alacsony ára ellenére, nyilván az audiofilek rákéredzkednek és széthordják. Nagyon helyesen. És kötik bi-tri, meg ami belefér.
Kábelezzünk
Ilyen nehéz elfogadni, hogy ott és akkor annak a hangmérnöknek ez volt a koncepciója?
Én mögötted ültem vagy 5 sorral a mixer mellett és nem volt hiányérzetem. Bár többet figyeltem a szaki ténykedésére, mint a zenekarra.
Fapaci a bulik királya! Szigorúan a pultnál, kúlosan, néha-néha összenéz a mixerrel, főleg, amikor az egy egész tojást dob a Bloody Mary-jébe, mielőtt a shakerben rázni kezdi. A közönségből mind stírölni, mind piázni, mind online-tetriszezni, mind esetenként vöcire menni macerásabb.
Talán ezért is kérem mindig a jegyemet a BKV-n folyosóra és nem az ablak mellé...
(Figyelem, a leírtak kizárólag a fantázia szüleményei, és jóindulatú mosolyfakasztásra szolgálnak. A valósággal való egybeesésük kizárólag a véletlen műve. Ha egyáltalán.)
Kábelezzünk
A jumper kérdést így oldottam meg.
Ez jó megoldás ?
szvsz a legjobb (ha jól látom hogy ugyanabból van az anyagból van, mint a hangfalzsineg)
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Kábelezzünk
A jumper kérdést így oldottam meg.
Ez jó megoldás ?
Kábelezzünk
Közbe meg jött a Gotham kábelem 2*2.5-ös.
Igy első hallásra is nagyon jó
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11039
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Akkor hibás volt a hangosítási koncepció.
Lehet, hogy a keverőpultnál éppen megfelelően szólt a zenekar (bár kétlem), de már a 15. sorból csak foszlányok hallatszottak a bigband-ből. Egy bigband-nek nem prüntyögni kell, hanem elképesztő dinamikával szólni. Ezt mondjuk saját tapasztalatból tudom, mert fiam évekig játszott bigband-ben és nagyon sok koncertjüket, próbájukat hallottam hangosítatlanul. A WM hangosított koncert nyomaiban sem idézte azt, amit egy bigband képes ÉLŐBEN produkálni.
Szóval szerintem elhibázott volt a hangosítás. Akkor meg pláne az, ha a cucc ennél többre is képes lett volna.
Ha meg nem, akkor alul volt méretezve. Ha nem az erősítő, akkor a hangfalak és ezért nem merték rendesen megtolni a hangerőt. Ha meg az sem, akkor meg pláne nem értem.
Ilyen nehéz elfogadni, hogy ott és akkor annak a hangmérnöknek ez volt a koncepciója?
Én mögötted ültem vagy 5 sorral a mixer mellett és nem volt hiányérzetem. Bár többet figyeltem a szaki ténykedésére, mint a zenekarra.
Kábelezzünk
Na megint eljuttok oda, hogy minden csak annyit ér amennyit a gazdája szerint a hangzása alapján indokol. De azért biztos jól esett beszélni róla
Kábelezzünk
Hát nem ott vannak eleve...?
Komolyra fordítva, kb 5 éve használom; megnyugtatásul, elosztóval lekapcsolható.
Viszont látom, még nem hallgattad - mert lehet, hasonló kínban lennél, mint én.
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
- charlie-obrian
- V.I.P.
- Értékelés: 366
Kábelezzünk
Szerintem itt spec. igaza volt.
Olcsón nagyon jó kábel - nem túl valószínű. Az, hogy néha a nagyon drága kábel nagyon rossz: népszerű teória; én még nem találkoztam ilyen esettel. Volt, hogy lehetett kritizálni, de a 'rossz' -tól igen messze esett.
(Az első esetre talán egyetlen kivétel körvonalazódik: a sokat citált cat5 fonat, mint hálózati kábel. Ilyet kereskedő/drótfonó/sufnimester soha nem mer/merhet árulni, főleg a tripleT csupasz kivitelét, nagyon helyesen.
Neten is kevés az info erről, mint hálózati vezetékről. Meg hát mindenki felhördül, talán még itt is.
A hangja rendkívüli; szívesen szabadulnék tőle, mert szerintem sem veszélytelen; per pillanat nem találtam olyat, ami legalább megközelíti. (kb. a 100e kategóriáról van szó) Gyaníthatóan erősen rendszerspecifikus ez a jelenség, tehát - ugyan leírtam - de komolyabb tanulsággal azért nem szolgál.)
CAT 5 hálózatban? --Életveszélyes.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)