tunerman írta: ↑2025.02.02., vas. 16:20ELEX írta: ↑2025.02.02., vas. 13:25Nézd, vannak gyártók, akik erősen közepes termékeket kínáltak (Naim, Linn, Heed..), akik kreáltak egy ideológiát, hogy miért nem kell foglalkozni a kábelezéssel. A logikájuk teljességgel érthető. Egyikből se lenne egy Krell, Mark Levinson, Jadis..., akármit is dugsz beléjük (csak a koruk csúcs gyártóit említtettem, nem a maiakat). Ők úgy jók a saját kábeleikkel. De sosem lesznek a felsoroltak egyike sem, akármit is dugsz beléjük.Shimano írta: ↑2025.02.02., vas. 08:36De említve lett a naim mint egy minimalista drótozással ajánlott,és használt rendszer,ezek szerint ők más vonaton utaznak.Az ok hogy már ott is más szelek fújnak,és beálltak a kábeles sodorba ők is,de ez inkább marketing,és nem tervezői,mérnöki megvilágosodás okozhatta,ez valószínűsíthető.
Tehát ha nem akarunk több millát drótokba tenni,akkor vegyünk naim rendszert,ez ok,na de miért jó oda az ami,és miért kell akkor máshová a méreg drága.Ez a hét kérdése is lehetne ha feltenném,de nem teszem,ez csak úgy beugrott,mert
Viszont a világ nem csak belőlük áll. Aki nem őket birtokolja, szüksége van olyan kábelekre, ami engedi érvényesülni a képességeiket és nem korlátozni azokat.
Sajnálom, ha a Naim, Linn, Heed tulajok most megbántva érzik magukat, de tisztában kell lenni a valósággal. Korrekt, hallgatható termékek, de semmi több. Nem rosszak, de a jó nagyon messze van tőlük.
Csak Nagy Magyar Alföld szagértőknek![]()
Itt egy Naim NAP250 belső fotó - milyen minőségű alkatrészek és vezetékek vannak gondosan beleválogatva?
(Igazából ez egy költői kérdés)
TJ.
Ez egy kb 40 éves erősítő belső fotója, amiből ennyi idő alatt kb 50-60 ezer darabot adtak el a világban és nagy részük valószínűleg napi használatban van még mindig. Elég sikeresnek mondható tehát.
Köszönöm, hogy betetted.
Így lehet arról beszélni (ha már ez a Kábelezés topik), hogy a belső szereléshez használt kábel bundokat előbb meghallgatták, hogy melyik iránya a jó és aztán a jobbnak minősített irányt meg is hallgatták a referencia rendszerben, hogy megfelel-e a hangja, ha nem találták annak, akkor a teljes bundot visszaküldték a gyártónak. A jó irányt aztán a szereléshez összekészítve minden belső kábelen jelöltek (a forrás oldalon egy gallérral), majd a szerelést követően, a végszerelést megelőzően, a minőségellenőrzés során ennek megfelelőségét még egyszer ellenőrizték. Az elektronikákhoz, csomagolt egyszerű öntött csatlakozós tápkábeleket valamint a források, dac, streamerek esetében az árban foglalt DIN-DIN kábeleket pedig 48 órán keresztül lefelé lógatva rázták egy géppel, azért hogy bejárassák őket (mechanikusan). Ezekről sok éve tettem be fotókat itt is, aki nagyon keresi megtalálhatja valószínűleg, én most lusta vagyok ehhez.
Nézzük a kicsit fiatalabb kb 10 éves, 60 kilós Naim Statement előfok belső fotóit.