Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Kábelezzünk
Üdv.
Az után érdeklődnék, számit-e hogy a cat kábel sodrott vagy tömör vezetőerű?
Egész jó áron tudnék cat6-os tömör erűt venni.
Csak az a gondom, hogy a tömörből a 8 ér összecsavarva elégé merev lesz és a csatlakozásoknál gondot okozhat. Egyáltalán elég 1x8 vagy lehet duplán venni?
Milyen a tömör és a nem tömör erű cat6? gondolkodik.gif31_1_21.gif
Ha jól tudom (amivel én eddig találkoztam eddig) akkor a cat5-6-7 kábel 8"tömör" szálból áll!
Ha tudsz akkor 800-1200MHz-est szerezz!
Nem a világ legjobb kábele a cat adatkábel, de az biztos hogy egy belépő ill alap rendszerbe ár/érték arányban kiváló!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Üdv.
Az után érdeklődnék, számit-e hogy a cat kábel sodrott vagy tömör vezetőerű?
Egész jó áron tudnék cat6-os tömör erűt venni.
Csak az a gondom, hogy a tömörből a 8 ér összecsavarva elégé merev lesz és a csatlakozásoknál gondot okozhat. Egyáltalán elég 1x8 vagy lehet duplán venni?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
A cat5-6-7 mit jelent, mert rákerestem és többeres adatkábeleket találtam különböző színekben. :-(
Azért azt találtad... mert az is!!!
Ez egy adat kábel (4 érpár... más más anyag és szigetelés!)!
Viszont jól használható más célokra is (és igen olcsó)!
Nézz utána hogy a közeledben be tudsz-e szerezni!?
Mindenképpen érdemes kipróbálni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Az első 2 szerintem is még játszhat!
De nem kell annyira bele menni az esetedben a kábelmizériába Vince!
Nyilván tapasztalható már ennél a vasnál is a kábelcsere hatása... de azért ne várj sokat (ne értsd félre, nem fikázok!!!)!
Szerintem első körben keress cat5-6-7-est (800-1200 MHz-est)... és szerintem jó lesz a láncba egy darabig!!!
Ha van haver ismerős akkor kérj kölcsön tőlük kábeleket és próbáld ki hogy mit hallasz!
Én a sima réz kábelt ajánlom... abból is inkább a tömört... de nincs nagy különbség szerintem!
Ezüstözöttet nem ajánlom ehhez a pároshoz (nagyon meglódulna az egyébként sem kevés magas!!!!
A cat5-6-7 mit jelent, mert rákerestem és többeres adatkábeleket találtam különböző színekben. :-(
Kábelezzünk
Kipróbálhatod a Klotz, és vagy a Gotham kábeleket is, utobbit Fapacinál tudod bexerezni, ha mér foglalkozik vele...Én nagyon elégedett vagyok vele...De ahofgy Doky is írta ennyire nem kell ekkora feneket keriteni a kábelezésnek, hacsak nem hosszútávra tervezed a jelenlegi rendszered használatát...
Hm, az előző hifimet még 98-ban vettem, és idén cseréltem le, úgyhogy nálam relatív hosszú távra kellene :-).
Nem szeretném az elkövetkező 5-7 évben lecserélni. Úgy gondolkodom, hogy most még "megengedhetek" egy kisebb beruházást kábelbe, mert később már lehet, hogy nem tehetem. Bár hozzáteszem, hogy eddig csak ezeket a piros-fekete 100-200 Ft méterár közötti kábeleket ismertem, amióta ezt a fórumot olvasgatom, azóta gondolkodom valami "komolyabb" kábelben.
Kábelezzünk
Nyilván tapasztalható már ennél a vasnál is a kábelcsere hatása... de azért ne várj sokat (ne értsd félre, nem fikázok!!!)!
Szerintem első körben keress cat5-6-7-est (800-1200 MHz-est)... és szerintem jó lesz a láncba egy darabig!!!
Ha van haver ismerős akkor kérj kölcsön tőlük kábeleket és próbáld ki hogy mit hallasz!
Én a sima réz kábelt ajánlom... abból is inkább a tömört... de nincs nagy különbség szerintem!
Ezüstözöttet nem ajánlom ehhez a pároshoz (nagyon meglódulna az egyébként sem kevés magas!!!!
Igen, azt érzékeltem, hogy elég sok a magas, több is mint talán kellene :-). Kölcsönkérni sajna nem tudok, minden ismerősöm max kompakt házimozival rendelkezik.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem - mivel ne igazán értek hozzá - hangfalkábel ügyben. Adott a H/K AVR-142-es erősítőm és egy pár Clarus Callisto hangfalam, ami közé szeretnék hangfalkábelt (jelenleg 1,5-ös minden mezei bolban kapható piros-fekete hangfalkábellel működik, de szeretnék valami komolyabbat).
Kérdésem: mennyiben befolyásolja a hangot a kábel vastagsága, ezüst tartalma, réztisztasága. A tömörr réz, a sodrott réz vagy a laposra fonott réz a megfeleőbb.
Nem szeretnék rá tízezreket költeni, mivel csak elektronikus zenére és néha mozira használom, de kellene valami kiindulópont.
Válaszaitokat köszönöm!
Vince
Kipróbálhatod a Klotz, és vagy a Gotham kábeleket is, utobbit Fapacinál tudod bexerezni, ha mér foglalkozik vele...Én nagyon elégedett vagyok vele...De ahofgy Doky is írta ennyire nem kell ekkora feneket keriteni a kábelezésnek, hacsak nem hosszútávra tervezed a jelenlegi rendszered használatát...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Az anyag, a vastagság, a geometria csak megzavar. A H/K termékekhez jellemzően jól megy:
Cordial, Monster, Kimber, Siltech, Crystal. Ha nem akarsz sokat költeni, akkor az első kettő lehet a befutó...
Kábelezzünk
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem - mivel ne igazán értek hozzá - hangfalkábel ügyben. Adott a H/K AVR-142-es erősítőm és egy pár Clarus Callisto hangfalam, ami közé szeretnék hangfalkábelt (jelenleg 1,5-ös minden mezei bolban kapható piros-fekete hangfalkábellel működik, de szeretnék valami komolyabbat).
Kérdésem: mennyiben befolyásolja a hangot a kábel vastagsága, ezüst tartalma, réztisztasága. A tömörr réz, a sodrott réz vagy a laposra fonott réz a megfeleőbb.
Nem szeretnék rá tízezreket költeni, mivel csak elektronikus zenére és néha mozira használom, de kellene valami kiindulópont.
Válaszaitokat köszönöm!
Vince
Az anyag, a vastagság, a geometria csak megzavar. A H/K termékekhez jellemzően jól megy:
Cordial, Monster, Kimber, Siltech, Crystal. Ha nem akarsz sokat költeni, akkor az első kettő lehet a befutó...
Kábelezzünk
"mivel csak elektronikus zenére és néha mozira használom, de kellene valami kiindulópont"
Sokat ne tipródj a kábeleken mig ez a fő csapásirány.
Kábelezzünk
..és a szigetelést, dugókat, aljzatokat nem is kérdezted.. Szerintem úgy járunk a legjobban ha abban a tudatban maradunk, hogy semennyire.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Válaszaitokat köszönöm!
Vince
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6206
Kábelezzünk
Cable Talk 3.1 kábellel kapcsolatban érdeklődnék.
Mennyire nehéz ezzel dolgozni?
Van olyan merev mint a Naim Nac a5, vagy attól azért hajlékonyabb, kezelhetőbb?
Ahogy néztem képeket, nagyon hasonló a felépítésük. A Naim meg olyan mint egy ostor, szinte kezelhetetlen.
Esetleg aki próbálta már mindkettőt...
Jól írja Vackor,viszonylag vastag szálakból áll,és a szigetelése sem a legpuhább fajtából való.Annyira azért nem rideg-bizonyos határok között szerintem elég jól kezelhető.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kábelezzünk
Ahogy néztem képeket, nagyon hasonló a felépítésük. A Naim meg olyan mint egy ostor, szinte kezelhetetlen.
Ilyen volt az első komolyabb kábelem. Bár Naim kábelem még sosem volt, a Cable talk sem túlzottan flexibilis. Emlékeim szerint viszonylag vastagabb szálakból van sodorva, ezért.
Kábelezzünk
minek akkora? ráadásul találni sem eccerű bármilyen jobb hfalkábelt abban a hosszban...
A 3m hosszal tudom jól elhelyezni. De majd lemérem.
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW
Kábelezzünk
mekkora kell(ene)?
most 3 méteres van
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW
Kábelezzünk
Üdvözlet!
Házimozin az effekt-sugárzókhoz terveztem kábelt cserélni. Jelenleg neotech KS1019 2x1.5mm típus van már jópár éve. Amire gondoltam:inakustik atmos air 123. Először is az ezüstözött kábellel talán tisztábban csilingelne a háttér, és a közel 4x-es ár talán hallhatóan feldobja az összhangzást! A másik érvem, hogy az évek alatt (és a költözések miatt) rövidítve, majd újra toldva lett, 2-3 forrasztás oldalanként. Most beruháznék egy 800-1200ft/m kábelbe, de max 1.5mm átmérővel. 10 és 13méter hosszról van szó, Teufel M700D THX Ultra Dipole a háttér, Arcam AVR300 erősítővel. Tud valaki érdemben hozzászólni? Vagy van esetleg jobb ötlet?
Előre is köszönöm!
TV: Panasonic gz950. Média: apple tv 4k+nas. Arcam av40+végfok: Parasound Halo A 52. Front: Audio Physic Scorpio. Center: Audio Physic Celsius. Surr: Monitor Audio silver fx. Sub: 2db Peerless XXLS-12 crown dsi 6000-el hajtva.
Kábelezzünk
jól beszélsz, NagyMacs ráadásul pont van is eladó az apróban
rövid
- Voice
- V.I.P.
- Értékelés: 5
Kábelezzünk
PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ
Kábelezzünk
Van 2 kábel a fórumon amivel kacérkodok, lehet azokat megpróbálom
Kábelezzünk
Onnan indult az egész, hogy a Polk bikábelezhető. Ha meg ez irányba haladok érdemes lehet valami más kábelt kipróbálni?!
Kipróbálni mindenképp érdemes más kábeleket is, azt hogy ez mennyit fog hozni a rendszereden neked kell hallani, illetve te fogod hallani...Épp ezért javasoltam a kölcsönkérést, cserébe egy időre, h halld te is melyik mire képes a rendszeredben...Még az is lehet, h megtartod ami most van, de az is, h azonnal lecseréled...Venni semmiképp se vegyél, inkább a tapasztalatod döntsön mint egy hirtelen ötlet, vagy mások véleménye...Biztos akad a környékeden akik szívesen adják oda a kábeleiket egy próba erejére, legyen az üzlet, vagy hifis barát, ismerős, esetleg közeli fórumos...
Kábelezzünk
Onnan indult az egész, hogy a Polk bikábelezhető. Ha meg ez irányba haladok érdemes lehet valami más kábelt kipróbálni?!
Kábelezzünk
Mostanság cseréltem erősítőt és hangfalat. A jelenlegi kábelem a régihez volt, ami még önmagában nem lenne gond. A mostani rendszer szerintem megérdemelne egy magasabb kategóriájú kábelt (nem mintha ez nem lenne jó). Legalább kipróbálás erejéig. (Densen B-110, PolkLSi15)Persze ha semmi értelme annak amit írtam, bocs. :-)
Csak azért ne legyen ingerenciád egy "komolyabb"drágább kábelre mert kategóriát váltottál.
Inkább próbálj ki más kábelt és ha TÉNYLEG úgy érzed hogy jobb lett(nem másabb)csakis akkor válts,elkerülve ezzel a felesleges tipródást és farokkergetést.
Kábelezzünk
Mostanság cseréltem erősítőt és hangfalat. A jelenlegi kábelem a régihez volt, ami még önmagában nem lenne gond. A mostani rendszer szerintem megérdemelne egy magasabb kategóriájú kábelt (nem mintha ez nem lenne jó). Legalább kipróbálás erejéig. (Densen B-110, PolkLSi15)Persze ha semmi értelme annak amit írtam, bocs. :-)
Na ezt írtam én is, h a rendszered elnézve megérdemelne egy komolyabb kábelt is...De mindenképp meghallgatásos módszer vezet előrébb, nem az, h mi azt mondjuk igen cserélj, mert jobb lesz...Ezt nem tudhatjuk, de mindenképp érdemes komolyabb kábeleket próbálgatni ebben a kategóriában, ha van létjogosultsága a mostanihoz képest, azt hallani fogod magad is...Elég sokszínű hang jöhet ki különböző kábelek használatával...De akkor ne csak a hangfal, hanem az IC és hálózati kábelekben is érdemes elgondolkodni..Azért ehhez az erősítőhöz én egy Coincidentet eltudok már képzelni, mint hangfal, mint pedig IC kábel esetében...
Kábelezzünk