Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

davidka33
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 370

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: davidka33 »

Túl sokat nem akarnék kábelre költeni.
Nemrég volt nálam egy jobb minőségű drót meghallgatásra, de sajnos azt tapasztaltam hogy egy kicsit a mélytartományon emelt, ami amúgy is határon van...

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hát ha eljössz érte oda adom kipróbálhatod, és úgy kivágod mint macskát sza..i Én most Fapaci Gotham kábeleit használom, és inkább kifizetek 600 ft pluszt méterenként de legyen jó A CAT7 valóban arra jó, h nem veszi meg az ember a tescoban a 3-900 ft métere árú kábeleket , hanem összedob 600 FT/méterből egy CAT7-et és inkább ezt hallgatja mert ez jobb....De ennyi semmi több az egész...Részletek mindig megvan amennyi elvárható, de nem zenél csak szol a zene, és azt veszed észre, h a Lírai albumaidból hiányzik az érzelem az atmoszféra...MAgyarul nem zenél az albumon az előadó, csak zörög Persze ezeken át kell esni, h belássa az ember, elsőre nekem is nagyon tetszett a CAt, mert volt, h a gyári drágább kábelektől is jobb hangot produkált, de mégis hiányérzetem volt folyamatosan vele.

Fapacinak írtam is a múltkor privit, (és most nem akarom megbántani Őt) de eléggé lekezelően válaszolt.
Több kérdésem is volt, erre Ő benyomott egy linket az itteni topic-járól és kész... (amit előtte már régen átolvastam).
Pedig érdekelt volna a kábel...

Ma voltam Kecskeméten... milyen hosszú a kábeled? Van 2 x 3 méter?

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azért lehet,hogy a Cordial cls205-el is érdemes lenne egy próbát tenned.Kimber is méltatta már itt azt a kábelt.(ár-érték arányában még biztos mindig jobb mint a Cat)

Bizony...

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6203

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Azért lehet,hogy a Cordial cls205-el is érdemes lenne egy próbát tenned.Kimber is méltatta már itt azt a kábelt.(ár-érték arányában még biztos mindig jobb mint a Cat)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

Kábelezzünk

Hangfalkábelnek kellene, mindenki agyon dicséri, gondoltam (mivel nem túl drága) kipróbálom...

Hát ha eljössz érte oda adom kipróbálhatod, és úgy kivágod mint macskát sza..i Én most Fapaci Gotham kábeleit használom, és inkább kifizetek 600 ft pluszt méterenként de legyen jó A CAT7 valóban arra jó, h nem veszi meg az ember a tescoban a 3-900 ft métere árú kábeleket , hanem összedob 600 FT/méterből egy CAT7-et és inkább ezt hallgatja mert ez jobb....De ennyi semmi több az egész...Részletek mindig megvan amennyi elvárható, de nem zenél csak szol a zene, és azt veszed észre, h a Lírai albumaidból hiányzik az érzelem az atmoszféra...MAgyarul nem zenél az albumon az előadó, csak zörög Persze ezeken át kell esni, h belássa az ember, elsőre nekem is nagyon tetszett a CAt, mert volt, h a gyári drágább kábelektől is jobb hangot produkált, de mégis hiányérzetem volt folyamatosan vele.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

Mihez kell, nem jó én használtam, most is van, de félredobtam...

ár/érték arányban sztem igen is jó...persze adott rendszerben ki kell próbálni.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hangfalkábelnek kellene, mindenki agyon dicséri, gondoltam (mivel nem túl drága) kipróbálom...

Vendég

Kábelezzünk

Meg tudnátok mondani nekem hogy hol lehet CAT7 kábelt venni méterre???

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Meg tudnátok mondani nekem hogy hol lehet CAT7 kábelt venni méterre???

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

"...olvasgatom a netet, mindenki azt írja, hogy az aktív váltó milyen jó..."

Hmm, én például ilyent soha nem írtam, tehát - valószínűleg - kívül esek a MINDENKIN. Így vagy SENKI vagyok, vagy VALAKI. Inkább valaki, aki néha, de inkább többször szembe megy a mindenkivel.

Na a poénkodást befejezve, én azt mondom, hagyd - egyenlőre - azt az aktív keresztváltót. És NEM vita indukálóként írom, mert itt is többen mellette vannak mint ellene, hanem pusztán a mindenkin kívül, röviden, nekem Ez a véleményem.
>

Értem én, félreérthetően fogalmaztam.
Sok helyen javasolták, hogy az Apexet érdemes aktív váltóval használni- pl Naim Snaxo-, mert azzal többet nyújt.
A passzív váltót gyárilag a dobozon kívülre helyezték el, így a gyárban megadták a lehetőséget, hogy ne a saját váltóját használja az ember. De ez valóban off itt.
Naim-ZU

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Sajnos én nem jöttem rá, hogyan lehetne single wire-ben hajtani a dobozt (sehogy?), legalábbis ezt a változatot. Mellékelek egy képet a hátuljáról.
Amúgy abszolút nem létkérdés a csere, inkább csak a kíváncsiság hajt, s emiatt a keret sem kötött, mert a kapott javulás mértéke/milyensége esetlegesen nyithat még a pénztárcámon. Ha 20-ért kapok nekem jobban tetszőt, mint az Evidence (ezt nem hinném), akkor annyit adok ki, ha 70-ért, akkor annyit. Sokkal többet nem gondoltam, mert msot hogy olvasgatom a netet Apex ügyben, mindenki azt írja, hogy az aktív váltó milyen jó, így lehet afelé kellene nyitni.
De mivel nagy élvezetet nyújt a zenehallgatás rajta, ezért nem biztos, hogy piszkálni kellene az egészet (kb 2 éve így van, kisebb apróságok változtatásával)

"...olvasgatom a netet, mindenki azt írja, hogy az aktív váltó milyen jó..."

Hmm, én például ilyent soha nem írtam, tehát - valószínűleg - kívül esek a MINDENKIN. Így vagy SENKI vagyok, vagy VALAKI. Inkább valaki, aki néha, de inkább többször szembe megy a mindenkivel.

Na a poénkodást befejezve, én azt mondom, hagyd - egyenlőre - azt az aktív keresztváltót. És NEM vita indukálóként írom, mert itt is többen mellette vannak mint ellene, hanem pusztán a mindenkin kívül, röviden, nekem Ez a véleményem.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: AVX »

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sajnos én nem jöttem rá, hogyan lehetne single wire-ben hajtani a dobozt (sehogy?), legalábbis ezt a változatot. Mellékelek egy képet a hátuljáról.
Amúgy abszolút nem létkérdés a csere, inkább csak a kíváncsiság hajt, s emiatt a keret sem kötött, mert a kapott javulás mértéke/milyensége esetlegesen nyithat még a pénztárcámon. Ha 20-ért kapok nekem jobban tetszőt, mint az Evidence (ezt nem hinném), akkor annyit adok ki, ha 70-ért, akkor annyit. Sokkal többet nem gondoltam, mert msot hogy olvasgatom a netet Apex ügyben, mindenki azt írja, hogy az aktív váltó milyen jó, így lehet afelé kellene nyitni.
De mivel nagy élvezetet nyújt a zenehallgatás rajta, ezért nem biztos, hogy piszkálni kellene az egészet (kb 2 éve így van, kisebb apróságok változtatásával)

A kép lemaradt:

Naim-ZU

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2681

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Egyszerü az eladás oka.

Nincs rá szükségem, ráadásul más kábel jobban illik a rendszerembe.Ráfaragni nem fogok a sirennel az tuti,

nincs baj a Siren-ekkel,persze akinek push-up melltartóra van szüksége a rendszerében,kerülje

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vendég

Kábelezzünk

Szerintem beválhat.

A K400 helyett én inkább két szál K20-at javasolnék. Bár anyagában azonos a két kábel, a K400 a duplája a K20-nak, mégis a tapasztalatom szerint 2 szál K20 jobb hangot produkál, mint az egy köpenyben futó K400.
Olcsó és jó kábel. Szintén inkább csak elvesz valamicskét, mint hangol, hozzátesz és kiemel.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nekem volt Quadlink és Golden Cross is, utóbbi szerintem nagyon jó kábel azoknak, akik nem az analitikus, hanem inkább a melegebb tónusú, de mégis részletező hangot részesítik előnyben. A Neutral Reference már egy neutrálisabb kábel. A Cardas szerintem azon kevés kábelgyártók egyike, amelynek a kábelei eléggé rendszerfüggetlenül hozzák azt, amit tudnak.

Pont a Quadlink-re gondoltam első körben.
Naim-ZU

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

szvsz a 'szimpla'-de-minőségi(bb) hfalkábel + jumper (bár a külső váltós Apex sztem megengedi a jumper belepakolását... ) jobb hangot eredményez, mint a bi-wire - főleg az Apex-nél

a kereted mennyi 1ébként?

Naim-ZU

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Nem tudom, hogy az olcsó Linn K400 beválhat-e Naim rendszerbe,s még sok dolog jár a fejemben...

Szerintem beválhat.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

A Cardas hangfalkábeleket ismeri valaki behatóbban esetleg?
Bi-wire kábelt keresek, s eszembe jutott a Cardas is, de a hangfalkábeleit annyira nem ismerem.

Nekem volt Quadlink és Golden Cross is, utóbbi szerintem nagyon jó kábel azoknak, akik nem az analitikus, hanem inkább a melegebb tónusú, de mégis részletező hangot részesítik előnyben. A Neutral Reference már egy neutrálisabb kábel. A Cardas szerintem azon kevés kábelgyártók egyike, amelynek a kábelei eléggé rendszerfüggetlenül hozzák azt, amit tudnak.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Kábelezzünk

Már Odüsszeusz is majdnem ráfaragott a szirénekkel

Egyszerü az eladás oka.

Nincs rá szükségem, ráadásul más kábel jobban illik a rendszerembe.Ráfaragni nem fogok a sirennel az tuti,

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Szia ha magadnak keresel mért nem veszel még egy Sirent?
Tudok adni 2x3m-t jó árban.

Köszi, de elég 1 pár, s ebben semmi negatívum nincsen, mert imádom a kábel eszköztelenségét.
Naim-ZU

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Már Odüsszeusz is majdnem ráfaragott a szirénekkel

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Józsi,
ha nem titok, mihez keresed a bi-wire-t? csak mer' 1általán nem biztos, h jobban jársz 1 a rászánt pénzedből még kifizethető, de relatíve gyengusz olyannal, mint 1 ugyanannyiba kerülő de tutti 'normál' bekötésűvel...

Elég egyszerű a válasz:
Az Apex külső váltója csak és kizárólag banános biwire kábelt fogad.
A pénz nem minden, mert az Evidence-től sokkal drágább kábelek szóltak már tőle gyengébben, illetve csak egy-két részletben hoztak többet.
Csak a kíváncsiság vezet, mert az Evidence is kiváló, de...
Nem tudom, hogy az olcsó Linn K400 beválhat-e Naim rendszerbe,s még sok dolog jár a fejemben...

Nem akarok hideg részleteket fürkészni, azok nem érdekelnek igazán, inkább a zene lüktetése, hangulata..
Naim-ZU

Vendég

Kábelezzünk

A Cardas hangfalkábeleket ismeri valaki behatóbban esetleg?
Bi-wire kábelt keresek, s eszembe jutott a Cardas is, de a hangfalkábeleit annyira nem ismerem.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”