Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
Kezdő hifi - tanács kéne
Sajnos idáig jutottunk a hifiben, hogy valaki azt kell hogy mondja, hogy az ismerettségi körében senkinek sincs stereo erősítője....
Mindezt Budaörsön.
Kérdés, hogy HiFi-s ismerősökről van e szó...de tény, hogy a legtöbb átlag háztartásból menesztve lett a 2.0 az "univerzal" sok pont 1 miatt. A sok szolgáltatás győzedelmeskedik a minőség felett. Szomorú!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Koszonom a tanacsokat! A lakhely Budaors, sztereo erositoje sajnos egyik ismerosnek sincs. A hangsugarzokat es a lemezjatszot az itteni velemenyek alapjan vettem, viszont az erosito mar kemenyebb dio.Sajnos idáig jutottunk a hifiben, hogy valaki azt kell hogy mondja, hogy az ismerettségi körében senkinek sincs stereo erősítője....Mindezt Budaörsön.
Kezdő hifi - tanács kéne
Koszonom a tanacsokat! A lakhely Budaors, sztereo erositoje sajnos egyik ismerosnek sincs. A hangsugarzokat es a lemezjatszot az itteni velemenyek alapjan vettem, viszont az erosito mar kemenyebb dio.Sajnos idáig jutottunk a hifiben, hogy valaki azt kell hogy mondja, hogy az ismerettségi körében senkinek sincs stereo erősítője....Mindezt Budaörsön.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Kezdő hifi - tanács kéne
Ha Dél-Pestre van kedved eljönni, nálam meghallgathatod a muv.imi által ajánlott erősítőt, ( egy olcsóbb dac-kal , Pc forrásról ). Indulásnak sztem több, mint elég .
Ez egy valamire való segítség, és egy-két tanácsra is nyílván számíthat ! A többi már nem rajtunk múlik.
-
Vendég
Kezdő hifi - tanács kéne
Koszonom a tanacsokat! A lakhely Budaors, sztereo erositoje sajnos egyik ismerosnek sincs. A hangsugarzokat es a lemezjatszot az itteni velemenyek alapjan vettem, viszont az erosito mar kemenyebb dio.
Ha Dél-Pestre van kedved eljönni, nálam meghallgathatod a muv.imi által ajánlott erősítőt, ( egy olcsóbb dac-kal , Pc forrásról ). Indulásnak sztem több, mint elég .
Kezdő hifi - tanács kéne
Koszonom a tanacsokat! A lakhely Budaors, sztereo erositoje sajnos egyik ismerosnek sincs. A hangsugarzokat es a lemezjatszot az itteni velemenyek alapjan vettem, viszont az erosito mar kemenyebb dio.
Vedd meg azt a Rega erősítőt, amíg még meg van, jól passzol a dobozaidhoz, jó phono van benne és elég erő, azokhoz a zenékhez, amiket hallgatsz. Sosem értem miért javasolják egy tapasztalattal nem rendelkező embernek, hogy csak a fülére hallgasson!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kezdő hifi - tanács kéne
Itt:http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... i-kerület/ lehet hogy tudnak segíteni a fülelgetésben!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kezdő hifi - tanács kéne
Merre laksz?
Mi alapján vetted a dobozokat, lemezjátszót?
Ismerősnél, havernál nem tudsz hallgatózni?
Szerintem a leírt keret felénél többet most semmiképpen ne költs el vasra!
Egy adott árú sztereó vas zenei minóségét sok esetben még egy 3 szoros árú HM (házimozi) vas sem üti meg (természetesen ez kategóriától is függ, és kivételek mindig vannak...)!
Jobb 2.0 (2.1)-ban mozizni mint 5.1-ben zenélni.
Az a baj hogy mi hiába próbálunk tanácsot adni... ha nincs lehetőséged megtapasztalni a dolgokat saját bőrödön, füleddel!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kezdő hifi - tanács kéne
Igazsag szerint eddig kb. nulla sztereo erositot hallottam, nalam Logitech Z-Cinema volt PC-re kotve, Media Marktban pedig csak hazimozi erositok szolnak.Merre laksz?Mi alapján vetted a dobozokat, lemezjátszót?
Ismerősnél, havernál nem tudsz hallgatózni?
Szerintem a leírt keret felénél többet most semmiképpen ne költs el vasra!
Egy adott árú sztereó vas zenei minóségét sok esetben még egy 3 szoros árú HM (házimozi) vas sem üti meg (természetesen ez kategóriától is függ, és kivételek mindig vannak...)!
Jobb 2.0 (2.1)-ban mozizni mint 5.1-ben zenélni.
Az a baj hogy mi hiába próbálunk tanácsot adni... ha nincs lehetőséged megtapasztalni a dolgokat saját bőrödön, füleddel!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kezdő hifi - tanács kéne
A PC és az erősítő közé, kell egy DAC, feltéve, hogy a PC-n, van digitális kimenet. Ez, sokat tud dombi, a hangminőségen. A legolcsóbb DAC, egy asztali CD-felvevő, amit felvételre állítasz. A közvetlen, analóg összekötésnél, ez is jobb, fényévekkel. A DAC+sztereo jobban szol majd, mint egy hasonlo aru digitalis kiminetes hazimozi erosito? Vagy az pazarlas 2 hangsugarzonal? Bocsanat a lama kerdesekert!
Kezdő hifi - tanács kéne
Rengeteg válasz lehet!
Mi az amit hallottál eddig?
Mi az ami tetszett, mi az ami nem?
A pc integrált (sok esetben az utólag beszerelt) hangkari eleg siralmas!
Mert ha kb ennyit szánsz vasra akkor többet érdemel mint az alaplapi hangkari!
USB-s hangkarit keress, az kikerüli az integráltakat!
Igazsag szerint eddig kb. nulla sztereo erositot hallottam, nalam Logitech Z-Cinema volt PC-re kotve, Media Marktban pedig csak hazimozi erositok szolnak.
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Kezdő hifi - tanács kéne
Kedves fórumtársak!
Erősítő vásárláshoz szeretnék tanácsot kérni. A nappali, ahová menne 16.5 nm és panelban található. Zenére (főleg elektro) és mozira is használnám, viszont csak sztereoban gondolkozom, nem fér el több hangfal. ATC-től vettem Swans T600F frontokat, illetve egy Sunsen lemezjátszót. Ezenkívül PC-vel szeretném összekötni az erősítőt, onnan menne a film ill. zene lejátszás. Ez járható út szerintetek? Mivel kössem össze a PC-t és az erősítőt? Elég az integrált hangkártya? A hangsugárzóhoz, lemezjátszóhoz milyen kábelt ajánlotok? Az erősítőre szánt keret kb. 150k, a fórum használt piacáról nézelődöm. Előre is hálás köszönet a segítségért!
A PC és az erősítő közé, kell egy DAC, feltéve, hogy a PC-n, van digitális kimenet. Ez, sokat tud dombi, a hangminőségen. A legolcsóbb DAC, egy asztali CD-felvevő, amit felvételre állítasz. A közvetlen, analóg összekötésnél, ez is jobb, fényévekkel.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kezdő hifi - tanács kéne
Köszönöm a tippet!Rengeteg válasz lehet!
Mi az amit hallottál eddig?
Mi az ami tetszett, mi az ami nem?
A pc integrált (sok esetben az utólag beszerelt) hangkari eleg siralmas!
Mert ha kb ennyit szánsz vasra akkor többet érdemel mint az alaplapi hangkari!
USB-s hangkarit keress, az kikerüli az integráltakat!
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok! Lenne egy marantz sr5007 ill. egy musical fidelity a1 amit szeretnék egy pár hangfallal működtetni. Nem szeretném a kábelt ide-oda dugdosni.Megoldható a két erősítő összekötése valamely módon vagy marad az erősítő-váltó megoldás? Karesz
Ahogy Doky is említette
itt olvasgathatsz http://www.hazimoziklub.hu/hc_reader.ph ... =34&page=1
ha kérdésed van akkor meg írj PÜ-t
Kezdő hifi - tanács kéne
Lacy féle HFK (hangfalátkapcsoló) a megoldás neked!
Esetleg sztereóban a Malacka az előfok és a MF a végfok (ha bontható az elő végfok)...
Köszi
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok! Lenne egy marantz sr5007 ill. egy musical fidelity a1 amit szeretnék egy pár hangfallal működtetni. Nem szeretném a kábelt ide-oda dugdosni.Megoldható a két erősítő összekötése valamely módon vagy marad az erősítő-váltó megoldás? KareszLacy féle HFK (hangfalátkapcsoló) a megoldás neked!Esetleg sztereóban a Malacka az előfok és a MF a végfok (ha bontható az elő végfok)...
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok! Lenne egy marantz sr5007 ill. egy musical fidelity a1 amit szeretnék egy pár hangfallal működtetni. Nem szeretném a kábelt ide-oda dugdosni.Megoldható a két erősítő összekötése valamely módon vagy marad az erősítő-váltó megoldás? Karesz
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv
Kezdő hifi - tanács kéne
Rega Mira, trane hirdeti az erősítőt, és nem is kell a teljes összeg, amit erősítőre szántál.
Köszönöm a tippet!
Kezdő hifi - tanács kéne
Kedves fórumtársak!
Erősítő vásárláshoz szeretnék tanácsot kérni. A nappali, ahová menne 16.5 nm és panelban található. Zenére (főleg elektro) és mozira is használnám, viszont csak sztereoban gondolkozom, nem fér el több hangfal. ATC-től vettem Swans T600F frontokat, illetve egy Sunsen lemezjátszót. Ezenkívül PC-vel szeretném összekötni az erősítőt, onnan menne a film ill. zene lejátszás. Ez járható út szerintetek? Mivel kössem össze a PC-t és az erősítőt? Elég az integrált hangkártya? A hangsugárzóhoz, lemezjátszóhoz milyen kábelt ajánlotok? Az erősítőre szánt keret kb. 150k, a fórum használt piacáról nézelődöm. Előre is hálás köszönet a segítségért!
Rega Mira, trane hirdeti az erősítőt, és nem is kell a teljes összeg, amit erősítőre szántál.
Kezdő hifi - tanács kéne
Kedves fórumtársak!
Kezdő hifi - tanács kéne
Attól még lehet kísérletezni. Pl blue tech-kel "odaragasztani" a hangsugárzót. Vagy épp ellenkezőleg, szivaccsal elszigetelni a polctól! Esetleg venni alá valami nehéz lapot és próbálkozni.
A Blue Tack előtt kipróbálnám a szivacsot
Ez eszembe sem jutott, köszi!
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Kezdő hifi - tanács kéne
Másik topicban már írtam, hogy volt idő, amikor állvány volt alatta, de sajnos változott a szoba bútorozottsága, és az állványoktól el kellet búcsúzzak. A hangsugárzók pedig átkerültek a ruhásszekrényre... Ennél jobb helyet nem találtam nekik a szobában.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=1715311
Attól még lehet kísérletezni. Pl blue tech-kel "odaragasztani" a hangsugárzót. Vagy épp ellenkezőleg, szivaccsal elszigetelni a polctól! Esetleg venni alá valami nehéz lapot és próbálkozni.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Kezdő hifi - tanács kéne
Sokszor csak centiken múlik a jobb hangzás. Amikor a 32 collos tv-t lecseréltem 50 collosra, nekem is romlott a sztereó tér.
A hangdobozokat az eredeti helyüktől 10-10 centivel széltében széthúztam, a tvt 10 centivel közelebb a hátfalhoz, és máris jobb lett. A másik: az állványtól 20 centivel előrébb húzva is sokat javult a térérzet (alapesetben az ágy előtti átjárhatóság miatt síkban vannak az állvánnyal).
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Kezdő hifi - tanács kéne
Szerintem a hangsugárzók alá rendes állványt kellene tenni. Azon a hifi állványon soha nem fogják a maximumot hozni. De ha el tudod fogadni így a hangzást akkor feleslegesen ne költs rá.
Másik topicban már írtam, hogy volt idő, amikor állvány volt alatta, de sajnos változott a szoba bútorozottsága, és az állványoktól el kellet búcsúzzak. A hangsugárzók pedig átkerültek a ruhásszekrényre... Ennél jobb helyet nem találtam nekik a szobában.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=1715311
Nekem is "szétesett" a hangkép, amikor a TV bekerült a Revox-ok közé. Amióta a TV nem a saját állványán pihen, hanem egy fali konzolon, egy fokkal jobb a helyzet, de nem az igazi. A hangsugárzókat annyira előre húztam, emennyire csak tudtam. Szintén javult, de még mindig nem olyan, mint amikor nem volt ott a TV. Este kipróbálom, hogy letakarom... Kíváncsi vagyok, miként változik a hangzás.
A kép a dobozok átfestése után készült, azért nincsenek még 100%-osan a helyükön. Gondoltam leírom, még mielőtt valaki megjegyzi, hogy a bal oldali nem jó irányba néz... A virágokról a tetején nem is beszélve.
Egyébként minden kritikát, elhelyezési tanácsot szívesen fogadok.
Szerintem a hangsugárzók alá rendes állványt kellene tenni. Azon a hifi állványon soha nem fogják a maximumot hozni. De ha el tudod fogadni így a hangzást akkor feleslegesen ne költs rá.
Kezdő hifi - tanács kéne
Nekem is "szétesett" a hangkép, amikor a TV bekerült a Revox-ok közé. Amióta a TV nem a saját állványán pihen, hanem egy fali konzolon, egy fokkal jobb a helyzet, de nem az igazi. A hangsugárzókat annyira előre húztam, emennyire csak tudtam. Szintén javult, de még mindig nem olyan, mint amikor nem volt ott a TV. Este kipróbálom, hogy letakarom... Kíváncsi vagyok, miként változik a hangzás.
A kép a dobozok átfestése után készült, azért nincsenek még 100%-osan a helyükön. Gondoltam leírom, még mielőtt valaki megjegyzi, hogy a bal oldali nem jó irányba néz... A virágokról a tetején nem is beszélve.
Egyébként minden kritikát, elhelyezési tanácsot szívesen fogadok.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Kezdő hifi - tanács kéne
Vagy ideiglenesen letakarja a tv-t valami ruhaanyaggal a zenehallgatás idejéig.
Azt is lehet, de macerásabb takargatni, meg messze nem is olyan hatékony.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda