Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Hegez »

meg kell próbálni netenn venni egyet. aztán nemrég láttam egy futóművet RB300 karral árulták,talán a hificityn(?). túl régi nem lehet,lévén pár éves a modell. mondjuk abba asszem nincs benne a PU, amitől a GR2 igazán éri a pénzét.
Most nézem a Hifibarlang oldalán van ez a Goldring GR-2-es Goldring 1012 GX MM pickup-al ez a fej amire gondoltál, Az ár 104eFt. ír, de még nem kérdeztem meg, hogy van-e készleten.
Akkor ez árban és minőségben is egy jó választás lehet?

Akkor hama kérdezd meg,és szaladj,ha van még!

Felhívtam őket, nincs készleten , és az üzlet jövője is kérdéses mert meghalt a tulaj, részvétem.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

meg kell próbálni netenn venni egyet. aztán nemrég láttam egy futóművet RB300 karral árulták,talán a hificityn(?). túl régi nem lehet,lévén pár éves a modell. mondjuk abba asszem nincs benne a PU, amitől a GR2 igazán éri a pénzét.
Most nézem a Hifibarlang oldalán van ez a Goldring GR-2-es Goldring 1012 GX MM pickup-al ez a fej amire gondoltál, Az ár 104eFt. ír, de még nem kérdeztem meg, hogy van-e készleten.

Felhívtam őket, nincs készleten , és az üzlet jövője is kérdéses mert meghalt a tulaj, részvétem.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

kex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: kex »

Biztosan most szörnyülködni fogsz, ez milyen lehet Denon DP-300F 69500 Ft.

Eszedbe ne jusson ilyet venni, keress inkább egy használt regát!

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Egy Teac A-X3000 integrált erősítőre kötné, van phono bemenete, de elég zajos ezért gondoltam, hogy egy jó előerősítő még jól jöhet. Az öreg hobbi gyűjtő, már jó ideje Ő is áttért a cd-re, de így is 1000db felett van a bakelit gyűjteménye.
hi,

ilyen volt az első "komoly" erősítőm nosztalgiabuli.

nincs annak olyan rosz phonoja. legább is zajosnak semmiképp nem zajos. inkább valami árnyékolásos problema lehet.

viszont momentán én se tudok lemezjátszót. 100körül a Goldring Gr2-esek voltak,míg voltak. jelenleg(és régebben is) olyan tételben kellene vásárolni a gyártótól, hogy azt ember nem lesz,aki megteszi. még a néha kialkudozott alacsonyabb darabszám is elég sokáig porosodik a raktárban, így még tippem sincs, mikor lehetne újra elérni ezeket.

Köszi az infót!
Hát, igen nem mai a berendezés, és még legyen egy kis nosztalgiád a hangszórók Spendor Prelude1, cd Pioneer PD-S 802, Tuner Denon TU-1500, és lemezjátszó valami régi Tesla átalakított mechanikával Shure fejjel a típust itt már nem tudom, de nagyon régi.

Biztosan most szörnyülködni fogsz, ez milyen lehet Denon DP-300F 69500 Ft.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4802
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: revox »

Egy Teac A-X3000 integrált erősítőre kötné, van phono bemenete, de elég zajos ezért gondoltam, hogy egy jó előerősítő még jól jöhet. Az öreg hobbi gyűjtő, már jó ideje Ő is áttért a cd-re, de így is 1000db felett van a bakelit gyűjteménye.
hi,

ilyen volt az első "komoly" erősítőm nosztalgiabuli.

nincs annak olyan rosz phonoja. legább is zajosnak semmiképp nem zajos. inkább valami árnyékolásos problema lehet.

viszont momentán én se tudok lemezjátszót. 100körül a Goldring Gr2-esek voltak,míg voltak. jelenleg(és régebben is) olyan tételben kellene vásárolni a gyártótól, hogy azt ember nem lesz,aki megteszi. még a néha kialkudozott alacsonyabb darabszám is elég sokáig porosodik a raktárban, így még tippem sincs, mikor lehetne újra elérni ezeket.

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Előre elnézést, de csak keveset olvastam vissza, de lenne egy kérdésem.Az öregemnek szeretnék egy új lejátszót 60-70ezer, de max 100e-ig.
Mit javasolnátok, mert én ebben a témában nagyon tájékozatlan vagyok, esetleg az sem lenne rossz, ha van benne előerősítő.
Köszönöm!

mire kötné az öreged azt a lemezpörgetőt és mennyi lemeze van?

Vendég

Lemezjátszó

Előre elnézést, de csak keveset olvastam vissza, de lenne egy kérdésem.Az öregemnek szeretnék egy új lejátszót 60-70ezer, de max 100e-ig.
Mit javasolnátok, mert én ebben a témában nagyon tájékozatlan vagyok, esetleg az sem lenne rossz, ha van benne előerősítő.
Köszönöm!

mire kötné az öreged azt a lemezpörgetőt és mennyi lemeze van?

Vendég

Lemezjátszó

Köszönöm!

Ajánlanám épp az alattad beíronak való privizést az ügyben.Ő osztogatott itt alig száz felett jó pörgetőket a múltkor.

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Előre elnézést, de csak keveset olvastam vissza, de lenne egy kérdésem.
Az öregemnek szeretnék egy új lejátszót 60-70ezer, de max 100e-ig.
Köszönöm!

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4802
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: revox »

Szerintetek mennyire lehet első nekifutásra, gyakorlat nélkül belerakni egy audio-technika 120E hangszedőt egy Dual 505/3 lemezjátszóba?Elvileg értem a feladatokat, de ilyet még soha nem csináltam.

nyugodtan kezdj hozzá és ne remegjen a kezed
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: forgi »

Szerintetek mennyire lehet első nekifutásra, gyakorlat nélkül belerakni egy audio-technika 120E hangszedőt egy Dual 505/3 lemezjátszóba?
Elvileg értem a feladatokat, de ilyet még soha nem csináltam.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Engem az érdekelne, hogy a legjobb MM-ek hogy viszonyulnak az olcsóbb MC-khez, mikor éri meg váltani, milyen komoly gyalunál, ill a rendszer többi elemének is jelemtősen jobbnak kell lennie?
Wegyük a gyaludat egy kerti fünyironak, a hangxedödet pedig a 76-os mosobenzinnek.
Te xerinted, ha texünk a fünyiroba 92-es normált, jobb lex?
Wagy 98-as supert, akkor mi fog wáltozni?
De cseréljünk ki majd minden elemet jobbra.
A fünyiro helyett tegyünk be egy spéci 48 xelepes 12 hengeres Ferrari mocit, és a 76-os brenya helyett rakjunk bele 118oktános wersenybenzint.
Xerinted, ha ez utobbit berakjuk a fünyiroba, mi fog wáltozni?

Nem tudom, de mi ilyennel nyírjuk itthon! Nagyon ááállat!!!!
Meg még a hengerek is föl lettek fúrva + egy kis chiptuning!

forgi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Szerintetek egy Dual 505-3  -ba érdemes lenne ezt a Denont belerakni? Megfelel-e a Dual hangkarja a Denonnak?
Lacy A lennt megjelölt vásárlással én is élhetnék? 
Ha igen légy szíves válaszold még meg a következőket.
Milyen állapotú a hangszedő? Tudsz-e nekem segíteni a hangszedő berakásába a hangkar beállításába, vagy külső segítségre lenne szükség?

Lekésted... Ecseréltük. Illetwe holnap fogjuk elcserélni, némi ráfizetéssel Lacy réxéröl.

Na nem baj. Majd legközelebb.

Vendég

Lemezjátszó

Szerintetek egy Dual 505-3 -ba érdemes lenne ezt a Denont belerakni? Megfelel-e a Dual hangkarja a Denonnak?
Milyen állapotú a hangszedő? Tudsz-e nekem segíteni a hangszedő berakásába a hangkar beállításába, vagy külső segítségre lenne szükség?

Lekésted... Ecseréltük. Illetwe holnap fogjuk elcserélni, némi ráfizetéssel Lacy réxéröl.

forgi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Hát, nem tudom. Akitől kölcsön kaptam, vele már megegyeztem a kártalanítás összegében,
Még mindíg eladom Neked a DL103-amat ha kell

Mijaz ára?

15e

Szerintetek egy Dual 505-3 -ba érdemes lenne ezt a Denont belerakni? Megfelel-e a Dual hangkarja a Denonnak?

Vendég

Lemezjátszó

Engem az érdekelne, hogy a legjobb MM-ek hogy viszonyulnak az olcsóbb MC-khez, mikor éri meg váltani, milyen komoly gyalunál, ill a rendszer többi elemének is jelemtősen jobbnak kell lennie?
Wegyük a gyaludat egy kerti fünyironak, a hangxedödet pedig a 76-os mosobenzinnek.
Te xerinted, ha texünk a fünyiroba 92-es normált, jobb lex?
Wagy 98-as supert, akkor mi fog wáltozni?
De cseréljünk ki majd minden elemet jobbra.
A fünyiro helyett tegyünk be egy spéci 48 xelepes 12 hengeres Ferrari mocit, és a 76-os brenya helyett rakjunk bele 118oktános wersenybenzint.
Xerinted, ha ez utobbit berakjuk a fünyiroba, mi fog wáltozni?

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: frankie- »

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: klepto »

Engem például nemszok érdekelni,h mikor vesz az énekes levegőt...
De az is hozzátartozik az életszerűséghez, nem?
Egyébként, ha már itt vagy, szerinted milyen a Shure, és mi az, ami mindenben jobb tőle, ugyanakkor szintén megőrzi a felvétel minden sajátosságát, a vágási hibáktól elkezdve az énekes lihegésén át, a recsegő szaxofonig bezárólag?

Vendég

Lemezjátszó

Engem például nemszok érdekelni,h mikor vesz az énekes levegőt...

Vendég

Lemezjátszó

Hát, nem tudom. Akitől kölcsön kaptam, vele már megegyeztem a kártalanítás összegében,

Mijaz ára?

15e

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: klepto »

Szóval mi van, ami ettől is jobb, és tényleg jobb mindenben, ugyanakkor szintén megőrzi a felvétel minden sajátosságát, a vágási hibáktól elkezdve az énekes lihegésén át, a recsegő szaxofonig bezárólag, és közel azonos áron kínálják, mint a Shure-t?

Másik forumon mán irta Gabo, de megismétlem én is. A belsöbarázda torzitásért nem a hangxedö a felelös! Inkább a roxxul beállitott antiscating és perxe assem mindegy, h mekkora a tünyomás meg még csomo minden.
A shurral kapcsolatban nem wéletlen alakult ki az a wélemény, h ssss hangokat hallatt. A V15 akármi wolt a legjobb közülük. Az öxxes többi nekem nem gyere be.

Pedig az ssss, és az ssszzzz hang hibája az ott van alapból a felvételen, csak nem minden hangszedő adja ki teljesen. Mással is hallható, csak kevésbé feltünő.
Viszont azt sem hallottam még egy hangszedőtől sem, és itt most nem csak az AT (91, vagy 3600L?)-re gondolok, hanem az Ortofon OM5E, X5MC, és a Rondo-ra is, ahogy egy énekes levegőt vesz a dal közben, vagy kölebbb hajol, illetve picit távolabb megy a mikrofontól. És ez csak 1 apróság, amivel a Shure megfogott...
Tényleg olyan rossz ez a Shure, és én vagyok a süket, vagy azért van benne valami?
A Denon lassan már hallatlanúl sem érdekel, annyira elvarázsolt a Shure hangja.
Mellesleg egyre inkább kezdek arra hallgatni hogy az MC nem lesz jó a Marantzba (Dual CS410), de ezt is csak a Shure hang miatt kezdem elfogadni, mert annyira bejön

Vendég

Lemezjátszó

Mijaz ára?

Vendég

Lemezjátszó

Szóval mi van, ami ettől is jobb, és tényleg jobb mindenben, ugyanakkor szintén megőrzi a felvétel minden sajátosságát, a vágási hibáktól elkezdve az énekes lihegésén át, a recsegő szaxofonig bezárólag, és közel azonos áron kínálják, mint a Shure-t?

Másik forumon mán irta Gabo, de megismétlem én is. A belsöbarázda torzitásért nem a hangxedö a felelös! Inkább a roxxul beállitott antiscating és perxe assem mindegy, h mekkora a tünyomás meg még csomo minden.
A shurral kapcsolatban nem wéletlen alakult ki az a wélemény, h ssss hangokat hallatt. A V15 akármi wolt a legjobb közülük. Az öxxes többi nekem nem gyere be.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”