Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Apple számítógépes zenehallgatáshoz

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3589

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

A hétvégén beüzemeltük a Leopardot a Konnekt8-cal és annak 2.0 beta driverével és egészen jól működik a Macbookon.

A Front Row-t le kellett cserélni a régire, mert az újnak a logikája egyszerűen az idegbajba kergetett, arról nem is beszélve, hogy folyamatosan fújt tőle a gép ventillárora, ami korábban nem volt jellemző. Azt is észrevettem, hogy a VNC-s távvezérlést is kevésbé szereti a Leopard, mint korábban, ez szintén jelentős többletmunkát adott a ventillátoroknak. Így majd visszafogottan fogom használni csak a Chicken of VNC-t.

Azt viszont nem nagyon akarom elhinni, de mégis az a határozott benyomásom, hogy a Leoparddal másképpen szól a cucc, még akkor is ha a Konnekt csak Firewire - SPDIF átalakítónak van használva az Altmann DAC előtt. Így mintha több levegője, lendülete lenne a zenének, ami jobban tetszik, mint a korábbi állapot. Magam sem értem és lehet, hogy csak beképzelem magamnak....

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Ha valaki most gondolkodik külső HDD vásárlásán, esetleg ez megfontolandó lehet.WD My Book II Essential

..én nem bízom valahogy ebben a Pixmániás dolgokban.
A nagykerben egyébként 26000+Áfa az ára és van hozzá érvényesíthető garancia!!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Nekem kéne kettő ebből az átalakítóból. Megoldható?

Van rá esély, azt hiszem van még valahol pár darab.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha valaki most gondolkodik külső HDD vásárlásán, esetleg ez megfontolandó lehet.
WD My Book II Essential

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: contaxg »

iTunes távírányítása PSP-ről

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

hifis - 
azt irja valaki egy blogon, hogy Pleiades haza van es ahogy beindul, zorog az egesz, hangos. A tied is ilyen? Nehez tartom elkepzelhetonek, a fele ennyibe kerulo hazak is eleg halkak szoktak mar lenni. Koszi.

Ha nem sürgős nagyon a teljesen korrekt válasz, várj kb. egy hetet, ezalatt ugyanis visszakapom a pleiades táramat, mert most másolás miatt kölcsönbe van, és nem tudom meghallgatni. Ha megjön, megteszem, hogy az általam elérhető 4 külső tárat összehasonlítom, és kiderül, ez hangosabb-e a többinél. Most úgy emlékszem, nem.
Nyilván a hangossága függ a belerakott winchester zajától és rezgésétől, és ebből adódóan a házba való rögzítés minőségétől. Aki hangosnak hallotta a pleiadest, lehet hogy egy béna winchit vett, vagy nem húzta meg a csavarokat stb. Nagy különbség a ventillátor nélküli tárak között ebből a szempontból nem lehet.

Ami nálam van, az nem túl zajos. Szerintem a blogoló háza esetleg rosszul lehetett összeszerelve. Ez egy korrektnek tűnő cucc, rövid pár órás ismeretség alapján. Holnap kint van a Promi szállítmány a vámból, csak jelzem

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: hifis »

hifis - 
azt irja valaki egy blogon, hogy Pleiades haza van es ahogy beindul, zorog az egesz, hangos. A tied is ilyen? Nehez tartom elkepzelhetonek, a fele ennyibe kerulo hazak is eleg halkak szoktak mar lenni. Koszi.

Ha nem sürgős nagyon a teljesen korrekt válasz, várj kb. egy hetet, ezalatt ugyanis visszakapom a pleiades táramat, mert most másolás miatt kölcsönbe van, és nem tudom meghallgatni. Ha megjön, megteszem, hogy az általam elérhető 4 külső tárat összehasonlítom, és kiderül, ez hangosabb-e a többinél. Most úgy emlékszem, nem.
Nyilván a hangossága függ a belerakott winchester zajától és rezgésétől, és ebből adódóan a házba való rögzítés minőségétől. Aki hangosnak hallotta a pleiadest, lehet hogy egy béna winchit vett, vagy nem húzta meg a csavarokat stb. Nagy különbség a ventillátor nélküli tárak között ebből a szempontból nem lehet.

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: cotag »

hifis -

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Én is pont így vagyok ezzel.
Ide kapcsolódhat, hogy miután én már három külső winchestert dugok a macbookomba, szívás volt, mire megtaláltam azt a hubot, amin keresztül a laptop látja a winchestereket. 4 sikertelen próba után az alábbi típus az, ami már tudja a leckét: D-Link a márka, DUB-H7 a típusa.

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Mint a legtöbb külső tárnak, saját ki-bekapcsolója van, ha ezt bekapcsolod, a winchester már forog, függetlenül, hogy a számítógép be van-e kapcsolva. (Én úgy tudom, mindegyik külső tár ilyen, tehát emiatt nem rosszabb, mint egy másik típus.) Ezért a saját kapcsolójával kapcsolom ki, ha nem használom. A zaja is pont akkora, mint a többi ventillátor nélküli külső tárnak, tehát csak a winchester zaját hallod. Ez, 3,5"-os winchiről lévén szó, zenehallgatásnál, komolyzene piano résznél zavaró lehet, egyébként nem nagyon. Megoldás lehet földre tenni szőnyegre, hogy semmi ne erősítse a rezgésből adódó zajt, vagy 5m-es kábellel távol elhelyezni. Én például a hifis szekrényem üvegajtós polcában tartom, így teljesen zajtalan. Ha fontos a teljesen zajtalan működés közvetlen fülközeli elhelyezéssel, a 2,5"-os laptop winchester külső házban a megoldás, ezeknek semmi hangjuk nincs. Csakhát kisebb tárkapacitás magasabb áron. Én ez utóbbival kezdtem, de jobb a nagywinchester hosszú usb kábellel.
Koszu az infokat, valoszinuleg teszek vele egy probat, jonak tunik. NAS-sal egyelore nincs kedvem bonyolitani az eletem.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Ilyent nem hasznal valaki veletlenul? 
http://matrix68.hu/shop/index.php?page= ... &Itemid=26

A ventillator hianya miatt nem sul meg a vinyo allando hasznalat mellett?

Nekem ez van. Egyetlen előnye az olcsóbb szokásos külső tárakhoz képest, hogy minden lehetséges kábeles csatlakozás rajta van. Más pluszt nem nyújt. De jól szerelhető, igényesen tervezett, esztétikus. 24 órás üzemet nem próbáltam, a szokásos napi pár órát gond nélkül bírja.

Nekem leginkabb azert lenne szimpatikus mert, nincs benne ventillator, igy viszonylag hangtalan lehet.

Ha nem hasznalod, akkor kikapcsolod? Vagy a vinyo ugyis leall, ha nincs hasznalat alatt?

Mint a legtöbb külső tárnak, saját ki-bekapcsolója van, ha ezt bekapcsolod, a winchester már forog, függetlenül, hogy a számítógép be van-e kapcsolva. (Én úgy tudom, mindegyik külső tár ilyen, tehát emiatt nem rosszabb, mint egy másik típus.) Ezért a saját kapcsolójával kapcsolom ki, ha nem használom. A zaja is pont akkora, mint a többi ventillátor nélküli külső tárnak, tehát csak a winchester zaját hallod. Ez, 3,5"-os winchiről lévén szó, zenehallgatásnál, komolyzene piano résznél zavaró lehet, egyébként nem nagyon. Megoldás lehet földre tenni szőnyegre, hogy semmi ne erősítse a rezgésből adódó zajt, vagy 5m-es kábellel távol elhelyezni. Én például a hifis szekrényem üvegajtós polcában tartom, így teljesen zajtalan. Ha fontos a teljesen zajtalan működés közvetlen fülközeli elhelyezéssel, a 2,5"-os laptop winchester külső házban a megoldás, ezeknek semmi hangjuk nincs. Csakhát kisebb tárkapacitás magasabb áron. Én ez utóbbival kezdtem, de jobb a nagywinchester hosszú usb kábellel.

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Nekem ez van. Egyetlen előnye az olcsóbb szokásos külső tárakhoz képest, hogy minden lehetséges kábeles csatlakozás rajta van. Más pluszt nem nyújt. De jól szerelhető, igényesen tervezett, esztétikus. 24 órás üzemet nem próbáltam, a szokásos napi pár órát gond nélkül bírja.

Nekem leginkabb azert lenne szimpatikus mert, nincs benne ventillator, igy viszonylag hangtalan lehet.

Ha nem hasznalod, akkor kikapcsolod? Vagy a vinyo ugyis leall, ha nincs hasznalat alatt?

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

cotag
V.I.P.
V.I.P.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Adok egyet és kipróbálhatod ha Pesten jársz egyszer.
Hat legkozelebb ha arra jarok utanfutoval kell mennem, hogy mindent elhozhassak, amirol az elmult fel evben beszeltunk :-)

Kozben egyebkent talaltam 1-2 bemutato videot, abbol sok minden kiderult.

Majd segítünk pakolni.

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Hat legkozelebb ha arra jarok utanfutoval kell mennem, hogy mindent elhozhassak, amirol az elmult fel evben beszeltunk :-)

Kozben egyebkent talaltam 1-2 bemutato videot, abbol sok minden kiderult.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Nekem az ssd-ről az jut eszembe, hogy nem bíznám az értékes adataimat flashmemóriára. Volt szerencsém már jópár használhatatlan sd-kártyához, és még csak nem is noname-ek voltak.
Az SSD más technológia, mint a sima SD kártyák és társaik, back-up persze sosem árt.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Ja és arról se felejtkezzünk el, hogy a csökkentett árú és jobb szoftverű AppleTV igen jó alternatíva lehet a hálózati zenelejátszót keresőknek. Alapvetően nem volt rossz a hangja soha, külső DAC-kal pedig egészen kiváló. Ráadásul halk is. Talán csak annyi a hátránya, hogy valamilyen számítógépes monitor is kell hozzá, mert nincs beépített kijelzője. Persze akinek van egy DVDi vagy egy HDMI bemenetű plazma vagy LCD tv-je vagy egy projektora esetleg eleve a rendszer közelében, annak ez nem túl nagy probléma.
Hogy van pontosan ez az Apple TV dolog? Pl milyen iTunes van rajta? Egy butitott valtozat? Mert nyilvan az iTunes prefernces-et nem lehet vele elerni, vagy a zenek meta-adatait megvaltoztatni, leven billentyuzet nem kotheto ra. Vagy tevedek? Vagy hogy lehet pl a helyi wifi halozathoz csatlakoztatni amihez meg kellene adni a jelszot, hogy ra tudjon akaszkodni. Mekkora winchester van benne? Ez a vinyo elerheto egy masik geprol? Ha igen akkor siman masolhatoak azok file-ok a konyvtaraba, amelyeket egy masik asztali gepen grabbeltunk? Egy sima kulso vinyot el tud erni valahogy vagy csak akkor, ha az valahogy kapcsolodik a halozatra? Es jol sejtem, hogy ha ezt hasznalom, akkor csak grabbelt zeneket tudok lejatszani vele, nincs meg az a lehetoseg, mint egy Macbook-nak, hogy akar egy CD-t is hallgathatok az iTuneson keresztul? Bocs a sok kerdesrol, de a neten meg a tesztek is csak nagy altalanossagokat irtak, vagy pont olyan dolgokat, amik nem erdekelnek.

cotag
V.I.P.
V.I.P.

Ja és arról se felejtkezzünk el, hogy a csökkentett árú és jobb szoftverű AppleTV igen jó alternatíva lehet a hálózati zenelejátszót keresőknek. Alapvetően nem volt rossz a hangja soha, külső DAC-kal pedig egészen kiváló. Ráadásul halk is. Talán csak annyi a hátránya, hogy valamilyen számítógépes monitor is kell hozzá, mert nincs beépített kijelzője. Persze akinek van egy DVDi vagy egy HDMI bemenetű plazma vagy LCD tv-je vagy egy projektora esetleg eleve a rendszer közelében, annak ez nem túl nagy probléma.
Hogy van pontosan ez az Apple TV dolog? Pl milyen iTunes van rajta? Egy butitott valtozat? Mert nyilvan az iTunes prefernces-et nem lehet vele elerni, vagy a zenek meta-adatait megvaltoztatni, leven billentyuzet nem kotheto ra. Vagy tevedek? Vagy hogy lehet pl a helyi wifi halozathoz csatlakoztatni amihez meg kellene adni a jelszot, hogy ra tudjon akaszkodni. Mekkora winchester van benne? Ez a vinyo elerheto egy masik geprol? Ha igen akkor siman masolhatoak azok file-ok a konyvtaraba, amelyeket egy masik asztali gepen grabbeltunk? Egy sima kulso vinyot el tud erni valahogy vagy csak akkor, ha az valahogy kapcsolodik a halozatra? Es jol sejtem, hogy ha ezt hasznalom, akkor csak grabbelt zeneket tudok lejatszani vele, nincs meg az a lehetoseg, mint egy Macbook-nak, hogy akar egy CD-t is hallgathatok az iTuneson keresztul? Bocs a sok kerdesrol, de a neten meg a tesztek is csak nagy altalanossagokat irtak, vagy pont olyan dolgokat, amik nem erdekelnek.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem az ssd-ről az jut eszembe, hogy nem bíznám az értékes adataimat flashmemóriára. Volt szerencsém már jópár használhatatlan sd-kártyához, és még csak nem is noname-ek voltak.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Kezdjük ott, hogy az OEM ár nem 1000 dollár. A felénél is kevesebb. És onnan indul az alku. Az SSD meghajó sokak szerint év slágere lesz, láttam termékterveket a laptopgyártók, és az ilyet előállítani képes cégek oldaláról is.

Így legyen, habár a Google nem adott fel olyan oldalt nekem, ahol 1000 USD-nél kevesebb lett volna az OEM ár, nekem nem fáj egyetlen gyártó profitja sem, ha ettől lemegy majd az SSD ára, akkor nosza, legyen minél több gyártónak profitja rajta minél több

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Követtem élöbe a Keynote-t, ugye már 2 nappal elötte lehetett az Air-röl olvasni, amit kiszivárogtattak, mindenki vmi ilyesmire vágyott, és mégis a legtöbb ember joggal csalodott...de igazábol ez a jelenlegi technikai lehetöségekhez mérten magas ár várhato volt, de azért mégse hajlando az ember ennyit kiadni érte...jo munkát is csinált az Apple meg nem is ( mert nem lehet ). Meglesz a célközönsége, de a legtöbb ember nem ilyen gépre vágyik, meg nem ennyiért ( de olcsobbér nyilván, hogy nyereség is legyen rajta dögivel nem is lehet másképp )! Én inkább hozok amerikábol egy 15ös MBP-t meg veszek Ausztriában egy 20 colos Cinemat aztán dual display-ben elleszek és tudom mindenre használni az MBPt! De ez egy " innovational feat " el kell ismerni, csak helyén kell kezelni a sok kompromisszum miatt!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Na most nekem van nem becslésem.    Hidd el, extraprofit.   Azon kívül kereskedők szoktak ezres tételben rendelgetni, a gyár(ta)tók egészen másképp kötik le az alkatrészeket, a sorozatokhoz.

De nem baj, majd legalább lesz miből felfuttatni a gyártást, és rövidesen mindenbe SSD kerülhet.

Az OEM azt jelenti, hogy csak gyártók rendelhetik ezen az áron és nem ezres, hanem tíz - vagy százezres tételekben rendelhetik. Az alkuk még ilyen esetekben is 1-3%-on szoktak menni, bár lehet, hogy az Apple ebben hatékonyabb, mint a többiek.

Ha az OEM ár 1000 USD körül van, akkor SZVSZ tökéletesen kizárt, hogy mondjuk 500 USD-ért vegye darabját az Apple, meg ha milliós darabszámra is ad megrendelést. Végül is tökmindegy, ha a 64 GB 1.8 inch SSD tároló ára ennek hatására lemegy, az a lényeg tényleg. Csak nem találom nyomát, hogy ilyet a Samsungon kívül más is gyártana. Akkor meg lehet, hogy az Apple lesz a Samsung egyetlen vásárlója jó darabig még, ismerve például az iPodok kapcsán kötött megállapodásukat anno.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Már rég nem ennyi, ez sima extraprofit. De nagyon jó dolog az SSD nekem ezért lesz Asus.

A 2.5 inches SSD meghajtók ára lett valamelyest alacsonyabb, de ebben 1.8 inches 64 GB-os van. Valószinűleg A Samsungé:

Na most ezt viszont OEM-ként a neten található becslések szerint a Samsung nem adja még nagy tételben sem 1000 USD alatt a gyártóknak, kommersz kereskedelmi termékként meg nem is kapható. Az Apple Store-ban ha valaki a 80 GB háttértár helyett akarja ezt rendelni az meg 999 USD áronlehetséges, szóval SZVSZ ez korrekt ár, szó nincs valamiféle extra profitról. Ha jól emlékszem az Apple átlag profitja az amerikai termék árra vetítve átlagosan olyan 25-28% között van.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”