Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Kábelezzünk

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Én hallottam a kérdéses dobozt így os, úgy is: Monster kábellel, szintén Rotel erõsítõvel. Bikábelezve jobb volt a produkció.

.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5296

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Háát! Szerintem az első (kis hangváltó finomítás)nem túl egyszerű feladat. A hangfal belső kábelezésének áthuzalozása meg szerintem a hangfal készítő cég lenézése. Én azt hiszem mindkét beavatkozás pótcselekvés. Rendes kábelek kellenek egy rendszerbe és akkor jó lesz a hang! Mielőtt azt mondaná valaki, hogy haza beszélek, leszögezném, hogy sok kiváló kábel gyártó van itt az AVX-en,nem magamra gondoltam!

Ne haragudj cables, de ebben a kérdésben valószínűleg nincs kellő tapasztalatod.
Kb. 500-700e Ft felett kezdenek odafigyelni a cégek, hogy milyen kábelt tesznek bele, az alatt nagyon gyengét, még ha esetleg a keresztmetszetet nem sajnálják, akkor is.
A régebbi hangsugárzóknál, valamint a kifejezetten mozira való maiaknál igenis nincs rendben a váltó szinte kivétel nélkül!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5296

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Jó estét
sziasztok
Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől ,hogy egy rotel ra 06-os erősitőt szeretnék összehozni egy B&W602 S3-al .
Érdemes biwire vezetéket használni?
Fapaci által lenne gyártva

Ha x pénzed van kábelre, biztos, hogy bikábelezve 2x pénzért jobban fog szólni. De ha a 2x pénzt egy valóban jobb kábelre fordítod, és abból a kábelből megcsinálod, vagy csináltatod az átkötést is, akkor még jobban jársz.
Ha kereskedőt kérdezel, hogy egyszeres, vagy kétszeres, akkor természetesen kétszer annyi kábelt szeretne neked eladni. De ha ugyanazt a pénzt költöd el nála, akkor a drágább és jobb kábelt fogja ajánlani, ha nem, akkor túlárazott a dupla drága kábele...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11186
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Háát! Szerintem az első (kis hangváltó finomítás)nem túl egyszerű feladat. A hangfal belső kábelezésének áthuzalozása meg szerintem a hangfal készítő cég lenézése. Én azt hiszem mindkét beavatkozás pótcselekvés. Rendes kábelek kellenek egy rendszerbe és akkor jó lesz a hang! Mielőtt azt mondaná valaki, hogy haza beszélek, leszögezném, hogy sok kiváló kábel gyártó van itt az AVX-en,nem magamra gondoltam!

Attól tartok, nincs az a kábel, ami egy elhibázott keresztváltót képes kompenzálni.

A bi-kábel kérdésben nincs határozott véleményem. Nagyon nem mindegy, milyen az az erősítő, hangdoboz, kábel, aminél próbálkozunk vele. Pláne nem mindegy a tulajdonos szempontrendszere, tehát én nem is adnék ebben tanácsot.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2385

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Max. egy kis hangváltó finomítást és belső kábelezés mod-ot javaslok.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem most PVC-csőben van egy tápkábelem, és pici bejáratás után upgrade-elek majd szilikonra.

Ha teheted (bár hangfalkábelnél ez költséges mulatság, a nagy hossz miatt), vastagba dugd (nagy belső átmérőjűbe), hogy minél több levegő legyen a vezető körül. A levegő és a vákuum a legjobb dielektrikum.

Esetleg borászati víztiszta cső? Nagyobb hosszúságnál nem mindegy az ár. Szakboltban kapni (meg ne kérdezd, melyikben:-) Nálam abba van rejtve a DIY tápkábel, csak ki van töltve akvarisztikában vásárolt kvarchomokkal. HF-kábelnél még nem próbáltam, de hátha.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2981

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

Szép! Otthoni látkép?

Úristen! Dehogyis!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indy »

Én hallottam a kérdésed dobozt így os, úgy is: Monster kábellel, szintén Rotel erõsítõvel. Bikábelezve jobb volt a produkció. Akárcsak a mostani 804 Matrixokkal.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Az én tapasztalatom az , hogy legtöbbször többet árt mint használ a dupla kábelezés. Kérd ki Fapaci véleményét is, én biztosan maradnék a szimplánál, sőt még a váltóba is belenyúlnék, kikötném a második csatlakozó aljzatot és belül kötném össze a váltót.

Ha már szinte eldöntötted, akkor nem értem a kérdést.

Egyébként Én pont ellentétes állásponton vagyok. Ha a hangváltó megfelelően van hangolva és jó alkatrészekből áll, a bikábel jobb (tisztább, részletesebb hangot) eredményez. Persze igényli a homogén kábelezést.
Vannak márkák, melyek ezt nem részesítik előnyben (valószínűleg ez is az az eset, hogy mind a két út járható), de én nem félnék a kettős kábelezéstől. Főleg ha gyárilag is így tervezték. Max. egy kis hangváltó finomítást és belső kábelezés mod-ot javaslok.
.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Az én tapasztalatom az , hogy legtöbbször többet árt mint használ a dupla kábelezés. Kérd ki Fapaci véleményét is, én biztosan maradnék a szimplánál, sőt még a váltóba is belenyúlnék, kikötném a második csatlakozó aljzatot és belül kötném össze a váltót.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indy »

Uraim nem értik mit akarok mondani !
Fapaci úgy csinálja ahogy kérem , azaz lehet biwire változat is !
kérdés az ,hogy olyannal kérjem -e ?

+1 igen!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Fecke
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Fecke »

Uraim nem értik mit akarok mondani !
Fapaci úgy csinálja ahogy kérem , azaz lehet biwire változat is !
kérdés az ,hogy olyannal kérjem -e ?

Házimozi:Epson EH-TW 3200. Erősítő :onkyo TX-SR 707 , front: JamoC805, Center: Jamo D7, Sub : Jamo D6 , Hátér :Jamo D6, Supra hangfalkábel , Furutech xv1.3 10m Hdmi, Nordost wyrewizard 1m Hdmi, Inakustik Hdmi,
Média lejátszó: Dune smart D1
Tv Panasonic TX-P50GT60E
Munkahely : Rotal RA06, Hangfal B&W 602s3 Fapaci kábel
Kábel:Neotech KHS-188,
Tápkábel ?

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Vastag kötélbe könnyebb...

A bitos...kihagyom. :taps:
.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Szép! Otthoni látkép?
.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: AVX »

Én lenni földlakó , te fogalmazni érthetően ?

Ezért szerelík így.Pont.
Egyébként ha Fapaci csinálja,akkor miért tőlünk kérdezed?
Hidd el tudja mit mért tesz.

Fecke
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Nem véletlen szerelik úgy, ahogy...Tehát

Én lenni földlakó , te fogalmazni érthetően ?

Házimozi:Epson EH-TW 3200. Erősítő :onkyo TX-SR 707 , front: JamoC805, Center: Jamo D7, Sub : Jamo D6 , Hátér :Jamo D6, Supra hangfalkábel , Furutech xv1.3 10m Hdmi, Nordost wyrewizard 1m Hdmi, Inakustik Hdmi,
Tv Panasonic TX-P50GT60E
Tápkábel ?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Ez nálad van?

Nexus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Nexus »

Jó estét
sziasztok
Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől ,hogy egy rotel ra 06-os erősitőt szeretnék összehozni egy B&W602 S3-al .

Nem véletlen szerelik úgy, ahogy...Tehát

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

Fecke
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Jó estét
sziasztok

Tv Panasonic TX-P50GT60E
Tápkábel ?

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Köszi az ötletet!

Vastag kötélbe könnyebb...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Húzd be egy vastag cipőfűzőbe.Mások is csinálják.

Köszi az ötletet!
.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nekem most PVC-csőben van egy tápkábelem, és pici bejáratás után upgrade-elek majd szilikonra.

Ha teheted (bár hangfalkábelnél ez költséges mulatság, a nagy hossz miatt), vastagba dugd (nagy belső átmérőjűbe), hogy minél több levegő legyen a vezető körül. A levegő és a vákuum a legjobb dielektrikum.

Köszönöm a megerősítést!

A lényeg számomra, hogy ne tegye 'fedetté' a kábel hangját. Egyes szigetelő anyagok csudákra képesek...rossz irányba.
.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Konkrétabbá téve, hangfalkábelt.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 771

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Sziasztok!

Szeretném megtudakolni, hogy van e tapasztalata valakinek a következőről:
DIY kábelt tervezek szilikon csőbe behúzni.
Kérdés, milyen hatása van a hangra a szilikon burkolatnak?
Tudom, meg kell hallgatni...csak nem olcsó a szilikon (nők, akik tuningoltak már szilikonnal, tudják )
Köszönöm.

Húzd be egy vastag cipőfűzőbe.Mások is csinálják.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2981

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”