Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na akkor pár kép.  
A lejátszó végül tehát egy 10 év körüli LP12-es lett, viszont szinte karcmentes a gép, gyönyörű az egész, valaki nagyon vigyázott rá. Mindennek a doboza megvan, kar, táp, futómű, szóval minden. Ebben a lejátszóban már benne van egy két felfüggesztéssel kapcsolatos fejlesztés, ami 12 évesnél öregebb lejátszókban még nem volt (Solid base, Trampolin).

Van hozzá még a kis Lingo táp, Benz Micro ACE hangszedő, illetve egyelőre BlueNote phono. 

Szóval a képek:

Alul a szönyeg elött az mi?Mennyibe került a lemezjátszó?

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Ronin »

köszi!

Vendég

Lemezjátszó

Gyönyörű
Gratula a jó vételhez.
Biztos sok örömet fog okozni

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

utolsó:

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

2.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Na akkor pár kép.

A lejátszó végül tehát egy 10 év körüli LP12-es lett, viszont szinte karcmentes a gép, gyönyörű az egész, valaki nagyon vigyázott rá. Mindennek a doboza megvan, kar, táp, futómű, szóval minden. Ebben a lejátszóban már benne van egy két felfüggesztéssel kapcsolatos fejlesztés, ami 12 évesnél öregebb lejátszókban még nem volt (Solid base, Trampolin).

Van hozzá még a kis Lingo táp, Benz Micro ACE hangszedő, illetve egyelőre BlueNote phono.

Szóval a képek:

Vendég

Lemezjátszó

hmm...

Vendég

Lemezjátszó

Na már itt forog a szobámban a fekete lemez. Imádom!  
Majd rakok fel képeket.

Gratulálok!

Vendég

Lemezjátszó

Bigdewil és a diszkréció... De egyébként is nagyon gusztustalan dolognak tartom nyilvános fórumon ha egy "profi" negatívan nyilatkozik konkurens termékről.

Tök rendi wagy. Köx. Mámint a profi jelzö miatt.
Mellesleg hol is irtam negatiwumot?????
Csodákoztam inkább, h a Heed sem jo az urnak!
Oxt ez kicsit más dolog, mint amit a gyöp agyaddal fel birx fogni!
A Pass fele olyan jo sincs. Legalább is szerintem.

Vendég

Lemezjátszó

Na én pont ugyan így jártam 

Na ja, de azt se felejtsd elmondani, h a minap felhiwtál, h mi wan a DIY Pass phonowal, amit épitünk, mert még mindig hiányzik walami neked a Heed-böl is...

Még mindig szívesen meghallgatnám, mert érdekel, de közben rájöttem, hogy nem a HEED phonoval volt a baj hanem más valamivel a rendszerben bekap6od.gif , szóval a HEED marad

Egyébként elég undorító dolog magánbeszélgetés során elhangzott véleményt nyilvánossá tenni azzal a céllal, hogy a konkurenciát megpróbáld lejáratni . ennyire rosszul megy a bolt?? Pedig a Laci nagyon klassz dolgokat csinál, lehet, hogy a marketinggel van baj

Kicsit sem értem a kirohanásod, mert ha panaszkodsz, h walami nem jo és nem kerek, és közben kérded, h elkészült -e a Pass, akkor nem értem, h minek irkálsz ide ellentétes dolgokat?

NEM IRTAM WÉLEMÉNYT a HEEDröl! Söt sokxor ajánlom!

Téged kérdeztelek egy ellentmondásrol.
Oxt ez két dolog.
Xerintem.

Köxi kérdésed, a bolttal semmi baj. Laci is jol el wan hawazwa a megrendelések teljesitéséwel. Ezért sem ér rá Pass preampokat öxxebuherálni.

Ha wmi bajod wan és csupa bekaphatod, meg hányinger jelzöwel tucc csak kommunikálni welem, akkor ha gondolod gyere át, oxt panaxkodj nyugodtan, de kissé furcsa itt, és igy.

Magánbexélgetés? Miközben egy kéxüléket akartá lecserélni, és emiatt hiwtál?
Mirö bexéx te?

Mi wolt a rendxer hibája, ha megkérdezhetem?
Wagy csak mentsruáltál akkor?

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Majd rakok fel képeket.

Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Majd rakok fel képeket.

Hifritz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Hifritz »

Bigdewil és a diszkréció...
De egyébként is nagyon gusztustalan dolognak tartom nyilvános fórumon ha egy "profi" negatívan nyilatkozik konkurens termékről.

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

Eldöntendő kérdés:
Igazából még csak nézelődök és ez került a látóterembe.

Pro-Ject Debut III új 40e. v Thorens Td 280 II használtan 35e.?????

Vásárlás későbbre tervezve , de ha akadna valami igazán alkalmi vétel így 50e. körül?!?!?!?!
Előre is köszi Üdv:Jenő

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 124

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SSS »

Na ja, de azt se felejtsd elmondani, h a minap felhiwtál, h mi wan a DIY Pass phonowal, amit épitünk, mert még mindig hiányzik walami neked a Heed-böl is...

Még mindig szívesen meghallgatnám, mert érdekel, de közben rájöttem, hogy nem a HEED phonoval volt a baj hanem más valamivel a rendszerben bekap6od.gif , szóval a HEED marad

Egyébként elég undorító dolog magánbeszélgetés során elhangzott véleményt nyilvánossá tenni azzal a céllal, hogy a konkurenciát megpróbáld lejáratni . ennyire rosszul megy a bolt?? Pedig a Laci nagyon klassz dolgokat csinál, lehet, hogy a marketinggel van baj
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Úgy látom ez a "thorens td 280 II" nem túl izgalmas!!!
DE LEGALÁBB ERRŐL AZ "ELAC DN 792" HANGSZEDŐRŐL VALAMIT!!!!
Képtelen vagyok bármit is fellelni róla , kivéve néhány csere tűt , innen gondolom , hogy MM.
Valami infót erről légyszíves!!!
Előre is köszi , Üdv: Jenő

Vendég

Lemezjátszó

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

.. a saját tapasztalatom esetleg másoknak tanulságos lehet. A Heed Quasar volt az első fonó amivel a Naim előfokom mellett kezdtem próbálkozni és néhány nap után visszavittem. Valahogy nem éreztem, hogy olyan húha lenne. Pedig itt Németországban nagyon szépeket írnak róla. Aztán meghallgattam vagy fél tucat fonót (Lehmann, CA, Trichord sőt még egy Graham Slee Solo is volt közte) végül visszaoldalogtam a Heedhoz. Mindegyik fonó csinált valamit amiben jobb volt mint a Heed viszont csináltak egy csomó mindent amit nem szerettem. A Heed meg nem csinál semmit csak nagyon könnyeden engedi szólni a zenét. Nekem mert másnak meg lehet, hogy nem. Hallgasd meg őket, gondolom a Heedat is meg a Mellorn is haza tudod vinni kipróbálni.

Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

.. a saját tapasztalatom esetleg másoknak tanulságos lehet. A Heed Quasar volt az első fonó amivel a Naim előfokom mellett kezdtem próbálkozni és néhány nap után visszavittem. Valahogy nem éreztem, hogy olyan húha lenne. Pedig itt Németországban nagyon szépeket írnak róla. Aztán meghallgattam vagy fél tucat fonót (Lehmann, CA, Trichord sőt még egy Graham Slee Solo is volt közte) végül visszaoldalogtam a Heedhoz. Mindegyik fonó csinált valamit amiben jobb volt mint a Heed viszont csináltak egy csomó mindent amit nem szerettem. A Heed meg nem csinál semmit csak nagyon könnyeden engedi szólni a zenét. Nekem mert másnak meg lehet, hogy nem. Hallgasd meg őket, gondolom a Heedat is meg a Mellorn is haza tudod vinni kipróbálni.

Vendég

Lemezjátszó

A phono gyártók biztos jól ismerik a hangszedőket. Ennek ellenére pl a Benz Micro legnagyobb PU-jához is 500-tól 47k Ohmig adják meg az ajánlott lezárást.

Izlésfüggö is, de a szsztencia szerint az a jo, ha 10x-es értékre állitjuk a lezárást, mint amit a pu kiwán.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Kb ezt írtam én is.

Mondjuk én úgy olvastam, hogy bizonyos gyártók (Ayre, Boulder, Manley, Vacuum State, EAR-Yoshino, stb) csúcs phonoikban (a kisebbeknél nem mindig) következetesen lehet állítani pl. bemeneti impedanciát is. Viszont nem feltétlenül egy pöcök segítségével Az én phonomba se pöcök van. A Boulder-ben pl. egy egész kis egységet kell kicserélni, és kívánt ellenállást/kapacitást forrasztani kell. Azt a tulaj eldöntheti, hogy sk, vagy szakit kér rá.

Lehet arról van szó, hogy az állíthatóság okozta minőségromlás alacsonyabb, mint eme funkció hiánybából adódó kényelmi veszteség?

A phono gyártók biztos jól ismerik a hangszedőket. Ennek ellenére pl a Benz Micro legnagyobb PU-jához is 500-tól 47k Ohmig adják meg az ajánlott lezárást.

Én ebből arra következtetek, hogy nem feltétlenül a phono-k gyártóira bízzák a döntés...

No de kissé elkanyarodtunk, ne ez legyen a legnagyobb kérdés a megfelelő phono kiválasztásásnál
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Vendég

Lemezjátszó

Alapjában számomra is nagyon szimpatikus ez a megoldást (személyesen is beszéltünk erről anno)
És persze, az állíthatóság gondolom alapjában nem lenne drága szerkezet. De valamiért többnyire csak a drágábbik változatokba építik bele. Szóval végeredményben mégis csak pénz kérdése

Ha egy kapcsoloba wiszik be a jelet, az ront a hangon. Ha walaki ezt nem érti, ott baj wan.
Az igazán drága és jo phonokon beállitja a gyár a kért lezárást.
Gyakorlott lemezjátszo hallgatok tisztában wannak azzal, h melyik állásban milyen hang jön ki.
Te most kezdtél, nyilwán nem tod, h mikor a jobb, gyakorlat dönti el.
Legközelebb tudni fogod, h az adott hangxedöd milyen állásban adja a legjobb hangot. Ezért nem lex xükséged egy olyan masinára, ami tud wáltogatni.

No most a gíyártok álltalában tudják, h mely hangxedönek mi az ideális lezárás.
Mert ök gyakorlottak.

Hm?

Vendég

Lemezjátszó

MC vagy MM melyik jobb
Az álltalában a wélemény, h a drágább az jobb.
MM-böl a legdrágábbak fél mila körül wannak.
Sajna MC-böl láttam és hallottam már 3,5milliosat is.
Kb az árkülönbség a hangzást is jelöli...

H2SO4
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: H2SO4 »

MC vagy MM melyik jobb

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Heloka!!! Az ortofon kérdés megszünt!!!!!
De a Thorens td-280 mk2 és Elac dn792 szedő párosítás -ról a tapasztalatokat véleményeket szívesen olvasnék!!! Vásárlás előtt állok!!!
Külön-külön is érdekel!!!
Köszi , Üdv: Jenő

Nem hagyom magam!!!
Erre válaszol valaki ??? Valamit???

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”