Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Csaptam már be barátaimat kábelcserével, hogy közben végig ugyanaz volt a kábel. És mégis másképp szólt:))
A lélektani hatás...
Ezért kell inkább napokig/többfajta zenével hallgatni egy kábelt, mint sem 'pecek alatt' cserélgetni/döntést hozni.
Gyakran az is befolyásolja a véleményünket, hogy éppen milyen az idegállapotunk. Még is csak az agyunk dolgozza fel a beérkező információt...
Javaslatom: NE EGY NAPOT SZÁNJUNK KÁBELTESZTRE, főleg minőségi katagóriákban.
Gyakran a szokás hatalma is erős befolyásoló tényező tud lenni.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Csaptam már be barátaimat kábelcserével, hogy közben végig ugyanaz volt a kábel. És mégis másképp szólt:))
Gonosz!
Kábelezzünk
Gonosz!
Hát igen, akkor miről is beszélünk? (én voltam az egyik becsapott )
Kábelezzünk
Hát igen, akkor miről is beszélünk? (én voltam az egyik becsapott )
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Ehhez azért szükséges jól elrejteni, vagy mind a kettőt a készülékhez vezetni (egyiket üres járatba), mivel vizuálisan hamar lelepleződhet a dolog, melyik is van bekötve. Ezek után már csak becsületesen/türelmesen kerülni kell a készülékek hátsó tájékát.
Rögös az út, amin a dudás pokolra megy, de hát ez egy igen-igen kemény, kemény világ.
Kábelezzünk
Ehhez azért szükséges jól elrejteni, vagy mind a kettőt a készülékhez vezetni (egyiket üres járatba), mivel vizuálisan hamar lelepleződhet a dolog, melyik is van bekötve. Ezek után már csak becsületesen/türelmesen kerülni kell a készülékek hátsó tájékát.
Rögös az út, amin a dudás pokolra megy, de hát ez egy igen-igen kemény, kemény világ.
-
Vendég
Kábelezzünk
A legjobb kábelteszt a következő. Meg kell kérni egy velünk egy háztartásban élőt. hogy tudtunkon kivül cserélje ki a drótot, de ne szóljon. Majd egy-két hét múlva cserélje vissza. Persze az emberben még így is benne marad a drukk, hogy vajon már az új drótot hallja-e, ezért másképp fog zenét hallgatni. Sajnos, a világ nem tökéletes.
Kábelezzünk
Meg kell kérni egy velünk egy háztartásban élőt. hogy tudtunkon kivül cserélje ki a drótot, de ne szóljon. Majd egy-két hét múlva cserélje vissza.
Kábelezzünk
A legjobb kábelteszt a következő. Meg kell kérni egy velünk egy háztartásban élőt. hogy tudtunkon kivül cserélje ki a drótot, de ne szóljon. Majd egy-két hét múlva cserélje vissza. Persze az emberben még így is benne marad a drukk, hogy vajon már az új drótot hallja-e, ezért másképp fog zenét hallgatni. Sajnos, a világ nem tökéletes.
Kábelezzünk
Sajnos amikor egy ilyen drága és jó kábelt bekötünk akkor a készülékek kezdenek el a saját hangjukon muzsikálni,mert a jó kábel átenged MINDENT magán.
MIndent azért nem enged át egy kábel sem, legfeljebb olyan keveset vesz el, ami már elhanyagolható.
De lenne egy ennél fontosabb megjegyzésem is: Ahhoz, hogy a készülékek a saját hangjukon muzsikáljanak, ahhoz meg kell találni a pontosan nekik való hálózati kábelt.
-
Vendég
Kábelezzünk
Akkor így írom: tudom és hallom, hogy jobb, de sajnos nem ilyen áron.
...és innentől kezdve számomra a kábelmizériába nem érdemes belemenni, a belefeccölt időt/energiát (legfőképp pénzt) nem éri meg.
Nagyon nem érdemes mert az AN garnitúra nem occsó móka. És onnan már csak egy lépés a békebeli Kondo mazzagok kergetése.
Igaz hogy a habijja ezek mellett csak búcsús lêggömb spárga:))
Kábelezzünk
Sajnos amikor egy ilyen drága és jó kábelt bekötünk akkor a készülékek kezdenek el a saját hangjukon muzsikálni,mert a jó kábel átenged MINDENT magán.
Ezért nem mindenkinek jó a "jó"!
-
Vendég
Kábelezzünk
A gyengébb minőségű, illetve egymást "nem kedvelő" kábelek hibái is felerősödhetnek.
-
Vendég
Kábelezzünk
Bocs, hogy belevaúú, csak épp erre vetődtem :-)))))
Ezek a paraméterek hallhatóan léteznek, a mérésükhöz speciális elképzelés és műszerezettség szükséges, illetve sok idő és fáradság. És pozitív hozzáállás.
Hogy mégiscsak a realitások talaján maradjunk, jöjjön a feketeleves Az objektív vizsgálat önmagában is előremutató dolog, de mire vagyunk mi kíváncsiak? Tudni szeretnénk, hogy van-e ok-okozati kapcsolat a "megtalált" paraméter / fizikai hatás és a füllel hallható különbség között. Még a korreláció megléte is édeskevés. Az eddigi hipotézisek, már amivel egyáltalán érdemes foglalkozni, mind egy ártatlan kis kérdésen ('Hogyan lesz a bolhából elefánt?') buknak el, és ilyenkor bizony, a szkeptikus szakemberek hasukat fogják a nevetéstől. A patthelyzetet csak egy kőkemény tudományos kutatás oldhatná fel. Esetleg valami zseniális felismerés - a tudományos bizonyítás kényszere azonban így sem kerülhető meg.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 783
Kábelezzünk
Ma bekötöttem egy Audionote Vx-et a DIY Habia IC-m után. A Lupus junior és a MF előfok közé.
Több volt a közép és élőbb lett a hang, de mindezt leírva és visszaolvasva túlzónak tűnhet ez a kijelentés ahhoz képest mint amit a valóságban tapasztaltam.
Számomra nem éri meg a sokszoros (több mint 10x-es) árkülönbözetet a nót "jobb hangja". Tudom sokan ezzel nem így vannak.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábelezzünk
Megelőlegeztem, hogy találsz (nem közismert) paraméter(eke)t, amiben majd különbséget tudsz mérni a kábelek között - mi kell még?
Bocs, hogy belevaúú, csak épp erre vetődtem :-)))))
Ezek a paraméterek hallhatóan léteznek, a mérésükhöz speciális elképzelés és műszerezettség szükséges, illetve sok idő és fáradság. És pozitív hozzáállás.
-
Vendég
Kábelezzünk
Egyszer, csak egyszer lennél egy kicsit pozitív! Sokat kérek?
Megelőlegeztem, hogy találsz (nem közismert) paraméter(eke)t, amiben majd különbséget tudsz mérni a kábelek között - mi kell még?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11287
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Ma bekötöttem egy Audionote Vx-et a DIY Habia IC-m után...
Tanácsot nem adnék Neked, de néhány gondolatot leírnék, amikkel vagy egyetértesz, vagy nem.
A Habia nagyon "látványos" kábel, nekem is tetszett 1-2 órán át, de másnap már nagyon fárasztó és egyénieskedő volt, mindent a maga képére formált. El tudom képzelni, hogy van olyan felhasználó, akinél tartósan megmaradnak azok az erények, amiket én is hallottam az első percekben, bár ahogy tudom, szép lassan a legtöbben lecserélgették a Habiákat az enyémhez hasonló okokból.
Sok kábel nem tűr meg maga mellett mást. Én is találkoztam olyan példánnyal, ami csak a maga fajtájával volt hajlandó szépen muzsikálni. Ezért célszerű nem csak egy ponton cserélgetni, hanem lehetőleg máshova is hasonlót tenni a próba idejére. Tudom, ez nem egyszerű, de az így kapott eredmény hitelesebb.
Én csak olcsóbb AN kábeleket hallottam, de azokat sokszor és igen jónak gondolom őket. Lehetséges, hogy a Habia mellett nem futja ki magát a Vx, mert - az én fogalmaim szerint - nagyon más világ a kettő.
A végére leírnám azt is, amit nem győzök hangsúlyozni: nagyon sokan túlértékelik a kábelek hatását, ebből pedig gyakori csalódások következnek.
Kábelezzünk
...és innentől kezdve számomra a kábelmizériába nem érdemes belemenni, a belefeccölt időt/energiát (legfőképp pénzt) nem éri meg.
Sajnos van olyan drot, ami után már átértékelődik minden... Én ha kihuznám a tápokat és egy mezei pczsinorral próbálnám használni az erősítőt, bizony elgondolkoznák az eladásán. Már nem az a hang amit megszoktam...és szeretek. Pesze szól a drága tápok nélkül is, csak megszünik a hang finoságai, hangszerhagok valodisága, stb. Hehéz ezt leírni, de valahogy így gondolom.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
Légy résen...hátha kifogsz valami jó vételt. Még annak idején,nálam is járt Harmonic Technology kábelszett,darabja ~180e ft-ért....és rohadjon meg,tényleg sokkal jobb volt. De aztán jött a Siltech harmadáron....nyilván nem annyira "jó",de jó kompromisszum.
Így sem a pénztárcámat,sem a fülemet nem kellett megerőszakolni....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
A fülednek...
Kábelezzünk
A fülednek...
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Kábelezzünk
Ma bekötöttem egy Audionote Vx-et a DIY Habia IC-m után. A Lupus junior és a MF előfok közé.
Több volt a közép és élőbb lett a hang, de mindezt leírva és visszaolvasva túlzónak tűnhet ez a kijelentés ahhoz képest mint amit a valóságban tapasztaltam.
Számomra nem éri meg a sokszoros (több mint 10x-es) árkülönbözetet a nót "jobb hangja". Tudom sokan ezzel nem így vannak.
A sok ki/be után (volt olyan is hogy 1-2 napig csak a nót volt bedugva) arra is gondoltam, hogy mi van ha ez az egész csak pszichoakusztika és saját magamat verem át.
Nem tudom kinek/minek higgyek.
A fülednek...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
A sok ki/be után (volt olyan is hogy 1-2 napig csak a nót volt bedugva) arra is gondoltam, hogy mi van ha ez az egész csak pszichoakusztika és saját magamat verem át.
Kábelezzünk
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11287
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Persze, és valamilyen paraméterben előbb-utóbb biztosan találsz különbséget, ahogy mások is találtak. De mire mentek vele...?
Egyszer, csak egyszer lennél egy kicsit pozitív! Sokat kérek?
Kábelezzünk
Csak azért kérdeztem, és azért érdekelne, hogy milyen, mert az én tapasztalataim szerint ez a huzal-szerkezet - Cardas ide, Cardas oda - nem jó hálózati kábelnek.
Még kis idő aztán tudok nyilatkozni róla most még korai lenne most az előfoknál probálom késöbb majd átrakom a cdjátszóhoz is
Kábelezzünk
"A "kábel lelkének" mibenlétét próbáld botfülek számára is jól érthetően meghatározni...(megmérni)"
Ezen a szinten Én már elvérzek.
Ez a fajta "kábel mátrix" világ úgy vélem csak kevesek privilégiuma. (Felfedezőké a szerencse.)
Sebaj, inkább - ha 'hülyén' is - de élvezem a zenét!
"A "kábel lelkének" mibenlétét próbáld botfülek számára is jól érthetően meghatározni...(megmérni)"
A kábel nyilván nem önmagában való entitás, legalábbis nem áram (körülvevő lánc) nélkül. Miközben MŰKÖDIK, aközben tudjuk mérni, hogy miként viselkedik benne a villany, és a kölcsönhatás következtében milyen "hangot" produkál. Darnyi Tamáson és Lionel Messin sem lehet megmérni álmukban, hogy ébren mire képesek. Az egyiknek víz kell, a másiknak labda.
Az elvérzés sztem csak félreértés, hál'Isten túlléptünk a "minden kábelnek ugyanolyan hangja van"-típusú, abszolút hallástagadó és a hifis költéseket más irányban motiváló kereskedelmileg gerjesztett hozzáálláson. Az axióma megfogalmazása után egyre érik a szándék, hogy ennek a jelenségnek dokumentálható és reprodukálható temészettudományos okait is megértsük, belássuk. Ez a folyamat egyelőre csak elindult, az útkeresések és a filozófiai háttér felállításának idején vagyunk. A zene ettől függetlenül úgyanúgy szól, mint ahogy az alma is ugyanúgy ráesett az emberek fejére Newton Izsák előtt is. Csak azóta tudjuk, hogy miért és hogyan.
A méréssel kapcsolatban érdekes lehet, hogy pl. 2 hegedű hangszínbeli különbségeit meg lehet-e mérni, pl. mérve mást mutat-e egy frissen készült gyerekhegedű, vagy egy Stradivari vagy Guarnieri. Hallva nyilván van különbség. Analóg a sztori a kábelekkel. Azonos freki, és valami más.
-
Vendég
Kábelezzünk
Meglepne, ha másféle görbéket nem láttál volna még.
Persze, és valamilyen paraméterben előbb-utóbb biztosan találsz különbséget, ahogy mások is találtak. De mire mentek vele...?