Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Szóval, miután a vigyor kiült az arcomra, kicseréltem az egyik táp kábelt. A CD futóművet egy DIY hálózati kábel táplálta, azt cseréltem ki. Megint nagy változás. Érdekes módon, bármelyik kábelt is cseréltem ki, jellegét tekintve mindegyik ugyanolyan változást eredményezett, mint amit az interconnectnél leírtam. Ennek a tápkábelnek a hangminőségre gyakorolt hatása viszont meglepett, mert eddig sem egy pécé kábellel halgattam zenét, és eddig arról szólt a fáma, hogy igen, fontos a tápkábel, de nem annyira, mint a többi. De igen. A változás mértéke talán kicsit kisebb volt, mint az interconnecttel, de még így is nagy.
Ekkor hívtam Hitvesemet, hogy hallgassa meg. Bekapcsoltam, hallgatta 10 mp-ig, megszólal: Mennyibe kerül ez a kábel? Mondom: nem tudom. (erről majd később...) Szóval az asszony is ráérzett a dolog ízére.
Ekkor már két Bodor-féle kábel volt a rendszerben. Kicseréltem a hanszóró kábelt, bekötöttem a magasra. (A mélysugárzóm Visaton TIW250XS, fölötte 2db ribbon, egy középmagas és egy magas ribbon van 560Hz-es keresztezési frekvenciával a Visatonhoz képest. Így van egy hangszóró kábellel drótozva a Visaton és egy másikkal a ribbonok.) További jelentős javulás, jellegét tekinte olyan, mint azt leírtam.
Utána már csak élveztük a zenét, raktam be egymás után a sűrűn hallgatott zenéket, konstatálva mindegyiknél a változást.
Hétfőn aztán Feri kábelét átkötöttem a mélyre. Ahogy megszólalt, szó szerint ezt mondtam magamnak: Ó, basszus... Hát, az volt. Olyan basszus, ami szárazabb, megfogottabb, szóval jobb lett a mélye. Azt hittem, legalább a mély hangszóró kábel cseréjét megúszom. De nem.
Nem tudom, mennyibe kerülnek Feri kábelei (majd ezután beszéljük meg). Nem tudom azt, hogy a piacon található többi kábelhez képest ár-érték arányban hol foglalnak helyet, de aki kábel vásárláson töri a fejét, érdemes a Bodor audio kábeleit is meghallgatni.
Ez a tapasztalat Ferenc Mestert is örömmel töltheti el, ha jól sejtem!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
-
Vendég
Kábelezzünk
Sziasztok!
Múlt hét pénteken Bodor Ferinél voltam (Bodor audio) egy hifis találkozón. Ahogy beszélgettünk, rábökött egy szatyorra, amiben kábelek voltak. Azt mondta, hogy ha gondolom, vigyem haza, próbáljam ki. A szatyorban egy interconnect, egy hangszóró és 2 db táp kábel volt.
Szombaton beizzítottam a hifit, hallgattam a saját kábeleimmel, aztán kicseréltem a interconnectet a DA konverter és az előerősítő között. (Bár Feri azt mondta, járatni kell a kábeleket....dehogy kellett azokat járatni, azonnal hallatszott a különbség.) Már az első zeneszámnál azonnal nagy különbség volt hallható. Egyszerűen jobb. Sokkal nyíltabb, szebb, tisztább magasak, a hangszereknek valószerűbb lett a hangja, és a tere is jobb lett.
A jelenlegi kábelem egy DIY interconnect, ami egy Audioquest Side Winder kábelt váltott, mert jobbnak bizonyult nála.
Szóval, miután a vigyor kiült az arcomra, kicseréltem az egyik táp kábelt. A CD futóművet egy DIY hálózati kábel táplálta, azt cseréltem ki. Megint nagy változás. Érdekes módon, bármelyik kábelt is cseréltem ki, jellegét tekintve mindegyik ugyanolyan változást eredményezett, mint amit az interconnectnél leírtam. Ennek a tápkábelnek a hangminőségre gyakorolt hatása viszont meglepett, mert eddig sem egy pécé kábellel halgattam zenét, és eddig arról szólt a fáma, hogy igen, fontos a tápkábel, de nem annyira, mint a többi. De igen. A változás mértéke talán kicsit kisebb volt, mint az interconnecttel, de még így is nagy.
Ekkor hívtam Hitvesemet, hogy hallgassa meg. Bekapcsoltam, hallgatta 10 mp-ig, megszólal: Mennyibe kerül ez a kábel? Mondom: nem tudom. (erről majd később...) Szóval az asszony is ráérzett a dolog ízére.
Ekkor már két Bodor-féle kábel volt a rendszerben. Kicseréltem a hanszóró kábelt, bekötöttem a magasra. (A mélysugárzóm Visaton TIW250XS, fölötte 2db ribbon, egy középmagas és egy magas ribbon van 560Hz-es keresztezési frekvenciával a Visatonhoz képest. Így van egy hangszóró kábellel drótozva a Visaton és egy másikkal a ribbonok.) További jelentős javulás, jellegét tekinte olyan, mint azt leírtam.
Utána már csak élveztük a zenét, raktam be egymás után a sűrűn hallgatott zenéket, konstatálva mindegyiknél a változást.
Hétfőn aztán Feri kábelét átkötöttem a mélyre. Ahogy megszólalt, szó szerint ezt mondtam magamnak: Ó, basszus... Hát, az volt. Olyan basszus, ami szárazabb, megfogottabb, szóval jobb lett a mélye. Azt hittem, legalább a mély hangszóró kábel cseréjét megúszom. De nem.
Kedden visszacseréltem egy-egy kábelt. (Mindig csak egyet cseréltem vissza, a többit benne hagytam a rendszerben.) A változás -negatív irányban sajnos- érezhető volt mindegyik kábel cserénél. Tompább, kevésbé nyitott lett a hangja.
Eddig is fordítottam figyelmet a kábelekre, sokat próbáltam eddig, többször cseréltem is, de sok meghallgatott kábelnek volt előnye, de soknál mindig volt valami. Pl. jó, jó, szép a tere, de színez, stb. Ezeknél a kábeleknél (és mindegyiknél!!!) azt éreztem, hogy egyszerűen csak jobb. Nem volt színezés, nem volt semmi negatívum, csak jobb.
Még soha nem volt ilyen élményben részem, hogy ennyi kábelt tudtam cserélni egyszerre a rendszeremen. Most saját fülemmel, saját rendszeremen tapasztalhattam meg, mennyire fontosak a kábelek, a jó kábelek.
Bár tudom, hogy ebben a topikban nyitott ajtókat döngetek, mert aki ezt a topikot olvassa, felmérte a kábelek fontosságát, de a kábel választáshoz szerettem volva némi információt adni.
Nem tudom, mennyibe kerülnek Feri kábelei (majd ezután beszéljük meg). Nem tudom azt, hogy a piacon található többi kábelhez képest ár-érték arányban hol foglalnak helyet, de aki kábel vásárláson töri a fejét, érdemes a Bodor audio kábeleit is meghallgatni.
Ha az olvasássban eljutottál idáig, fizetek egy sört. :-)
Üdv: Tibor
Jöhet a sör:))
-
Vendég
Kábelezzünk
Igen, ezek a leválasztó trafók elvileg ilyen problémák leküzdésre alkalmasak. A hangminőségük kétséges, ki kell próbálni, de én továbbra is az azonos fázisú hálózati energia odakábelezését javaslom, legalább egy próba erejéig.
Kipróbálni kitudom, csak az ajtón át már nem akarok egy tápot is vinni (hosszú is kéne). A sub jelkábele és a surround már így is el van vezetve..
Na majd meglátjuk, szerzek egy ilyen ketyerét próbára.
Köszönöm szépen az ötleteket
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11287
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Azért linkeltem azt a cuccot (
http://www.ebolt.hu/...zavarszuro.html) ez valami olyasminek tűnik ami kellhet...
itt egy másik hasonló : http://bolthely.hu/z..._TRANSZFORMATOR
Azért néztem ezt, mert ezt nem a TV-antennához kell kötni, ugye nálam attól nem szűnik meg ha azt húzom ki.
A sub-hoz -mint mondtam- nem tudom odavinni az áramot, ahonnan a többi kapja. Egyébként az erősítő nem ott van bedugva, ahol a többi cucc, ha ide dugom, akkor még mindig búg. Oda kellene ahol a tv stb van, de oda nem lehet
Tehát a kérdés igazából az, hogy ez a kütyü megold(hat)ja-e a problémát?
Igen, ezek a leválasztó trafók elvileg ilyen problémák leküzdésre alkalmasak. A hangminőségük kétséges, ki kell próbálni, de én továbbra is az azonos fázisú hálózati energia odakábelezését javaslom, legalább egy próba erejéig.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Múlt hét pénteken Bodor Ferinél voltam (Bodor audio) egy hifis találkozón. Ahogy beszélgettünk, rábökött egy szatyorra, amiben kábelek voltak. Azt mondta, hogy ha gondolom, vigyem haza, próbáljam ki. A szatyorban egy interconnect, egy hangszóró és 2 db táp kábel volt.
Szombaton beizzítottam a hifit, hallgattam a saját kábeleimmel, aztán kicseréltem a interconnectet a DA konverter és az előerősítő között. (Bár Feri azt mondta, járatni kell a kábeleket....dehogy kellett azokat járatni, azonnal hallatszott a különbség.) Már az első zeneszámnál azonnal nagy különbség volt hallható. Egyszerűen jobb. Sokkal nyíltabb, szebb, tisztább magasak, a hangszereknek valószerűbb lett a hangja, és a tere is jobb lett.
A jelenlegi kábelem egy DIY interconnect, ami egy Audioquest Side Winder kábelt váltott, mert jobbnak bizonyult nála.
Kedden visszacseréltem egy-egy kábelt. (Mindig csak egyet cseréltem vissza, a többit benne hagytam a rendszerben.) A változás -negatív irányban sajnos- érezhető volt mindegyik kábel cserénél. Tompább, kevésbé nyitott lett a hangja.
Eddig is fordítottam figyelmet a kábelekre, sokat próbáltam eddig, többször cseréltem is, de sok meghallgatott kábelnek volt előnye, de soknál mindig volt valami. Pl. jó, jó, szép a tere, de színez, stb. Ezeknél a kábeleknél (és mindegyiknél!!!) azt éreztem, hogy egyszerűen csak jobb. Nem volt színezés, nem volt semmi negatívum, csak jobb.
Még soha nem volt ilyen élményben részem, hogy ennyi kábelt tudtam cserélni egyszerre a rendszeremen. Most saját fülemmel, saját rendszeremen tapasztalhattam meg, mennyire fontosak a kábelek, a jó kábelek.
Bár tudom, hogy ebben a topikban nyitott ajtókat döngetek, mert aki ezt a topikot olvassa, felmérte a kábelek fontosságát, de a kábel választáshoz szerettem volva némi információt adni.
Ha az olvasássban eljutottál idáig, fizetek egy sört. :-)
Üdv: Tibor
-
Vendég
Kábelezzünk
vagy az összekötő kábelt galvanikusan megszakítani, vagy elvinni a szubhoz ugyanarról a dugaljról energiát, ahonnan az erősítő is kapja.
Azért linkeltem azt a cuccot (
http://www.ebolt.hu/product365555_categ ... szuro.html) ez valami olyasminek tűnik ami kellhet...
itt egy másik hasonló : http://bolthely.hu/zovanyi/id/07142_Sta ... SZFORMATOR
Azért néztem ezt, mert ezt nem a TV-antennához kell kötni, ugye nálam attól nem szűnik meg ha azt húzom ki.
A sub-hoz -mint mondtam- nem tudom odavinni az áramot, ahonnan a többi kapja. Egyébként az erősítő nem ott van bedugva, ahol a többi cucc, ha ide dugom, akkor még mindig búg. Oda kellene ahol a tv stb van, de oda nem lehet
Tehát a kérdés igazából az, hogy ez a kütyü megold(hat)ja-e a problémát?
Kábelezzünk
... A fázisokat sajna nem tudom, bár végig lehetne zongorázni, ha muszáj..
Bugástól függetlenül fázishelyesen kell bekötni a készülékeket, ez alapvetően befolyásolja a hangminőséget.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Ha a sub-ból kihúzom, megszűnik, de akkor mi a probléma?
Ez tipikus földhuroknak tűnik. Ki kellene próbálni a szubot egy földeletlen hálózati kábellel, vagy az összekötő kábelt galvanikusan megszakítani, vagy elvinni a szubhoz ugyanarról a dugaljról energiát, ahonnan az erősítő is kapja.
-
Vendég
Kábelezzünk
Próbáltad, hogy egy elosztóra teszed az összes eszközt? Csak próbaképpen.
Olvastam, hogy elvileg az is megoldás, ha "egy konnektorban" van mindegyik. Ez jelenleg nem -nagyon- kivitelezhető A subot nem tudom ide dugni a többi közé... Kipróbálni kitudnám, de azzal most nem megyek sokra, ha ott jó
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Kábelezzünk
Próbáltad, hogy egy elosztóra teszed az összes eszközt? Csak próbaképpen.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
-
Vendég
Kábelezzünk
Következő lépésként pedig a jelkábelt húzd ki a szubsugárzóból. Ha bármelyiknél elmúlik a búgás, megvan a probléma.
-
Vendég
Kábelezzünk
Biztosan nem oldja meg.
A kábel TV kábelét ha kihúzod (TV-ből, bármiből, amibe be van dugva), akkor is búg a szub?
Kipróbáltad már?
Igen, mint írtam, -sajna?- nem a TV-antenna miatt búg, legalábbis ha azt kihúzom, ugyanaz... Elmondom részletesen, hátha
A tv mögött közvetlen van két darab szimpla konnektor (egymás mellett). Kicsit odébb még egy darab. Ide a messzebbibe van dugva a HM erősítő. A másik kettőben van a tv és a beltéri+ bd+ps3. Ha innen a két aljzatból minden kihúzok, csak akkor szűnik meg a búgás. Ha akár csak a tv-t dugom be, máris előjön a hang. A sub egy teljesen másik konnektorban van. A fázisokat sajna nem tudom, bár végig lehetne zongorázni, ha muszáj..
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Biztosan nem oldja meg.
A kábel TV kábelét ha kihúzod (TV-ből, bármiből, amibe be van dugva), akkor is búg a szub?
Kipróbáltad már?
Következő lépésként pedig a jelkábelt húzd ki a szubsugárzóból. Ha bármelyiknél elmúlik a búgás, megvan a probléma.
-
Vendég
Kábelezzünk
Ide is beteszem...
Sziasztok!
Múltkor valamelyik topikban volt szó (ismét) a földhurokról, de véletlenül sem találom....
A lényeg, hogy ha nem a kábel tv-antenna a bűnös és esélyem sincs egy konnektorba tenni a subot a többi cuccal, akkor ez megoldja a földhurok kérdést? (itt a legolcsóbb hirtelen) http://www.ebolt.hu/...zavarszuro.html
Mert ugye itt ahogy elnézem, az erősítő és a sub közti rca-hoz kell ezt csatlakoztatni. Valakinek tapasztalat? köszi
Biztosan nem oldja meg.
Kipróbáltad már?
-
Vendég
Kábelezzünk
Ide is beteszem...
Sziasztok!
Múltkor valamelyik topikban volt szó (ismét) a földhurokról, de véletlenül sem találom....
A lényeg, hogy ha nem a kábel tv-antenna a bűnös és esélyem sincs egy konnektorba tenni a subot a többi cuccal, akkor ez megoldja a földhurok kérdést? (itt a legolcsóbb hirtelen) http://www.ebolt.hu/...zavarszuro.html
Mert ugye itt ahogy elnézem, az erősítő és a sub közti rca-hoz kell ezt csatlakoztatni. Valakinek tapasztalat? köszi
Bocsánat, a logo elkerülte a figyelmemet, pedig fantasztikus!
Gratulálok!
Innen csak egy lépés a kábelgyártás.
Köszi! Nem vállalkozom másnak legyártani így is sok a szívás vele.
Minden tiszteletem a kábelgyártóké, mert egy tisztességesen elkészített drót, bizony sok időt és energiát vesz igénybe.
Kábelezzünk
Gratulálok!
Köszi! Nem vállalkozom másnak legyártani így is sok a szívás vele.
Minden tiszteletem a kábelgyártóké, mert egy tisztességesen elkészített drót, bizony sok időt és energiát vesz igénybe.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Gratulálok!
- Giorgio12
- V.I.P.

- Értékelés: 392
Kábelezzünk
Gratulálok!
Nagyon jól néz ki! És végre rászántad Magad a kvarchomok-csillapításra. Pont nagyon jó helyen pont nagyon jót tesz a Habiának, nekem is ez volt a taopasztalatom! Én egy Nordost Red Dawn-t adtam fel az így készített Habiámért, és semmi hiányérzetem nem volt.
És a logo is nagyon csini!
Kábelezzünk
Nagyon jól néz ki! És végre rászántad Magad a kvarchomok-csillapításra. Pont nagyon jó helyen pont nagyon jót tesz a Habiának, nekem is ez volt a taopasztalatom! Én egy Nordost Red Dawn-t adtam fel az így készített Habiámért, és semmi hiányérzetem nem volt.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Kábelezzünk
Ide is berakok pár képet az immáron logoval is ellátott kábeleimről
A recept változatlan: alapanyag továbbra is Habia, szilikoncsőbe húzva kvarchomokkal töltve, rá Flexxo harisnya - NOT FOR SALE
A recept változatlan: alapanyag továbbra is Habia, szilikoncsőbe húzva kvarchomokkal töltve, rá Flexxo harisnya - NOT FOR SALE
Kábelezzünk
Kábelezzünk
[/size]
Főleg az OPUS3 korongok!
Kábel off
3 Eric Bibb Opus3 lemezem van, de én most a Ruf Records lemezén kiakadtam. Ez biztos nem két mikrofonos felvétel, térben nem volt precizen térben pozicionált, de cserébe fantasztikus részletek jöttek le róla. Különben egész este olyan minőségű zenéket hallottam, ami kiakasztott. Ennyi jó lemezt egy helyen én még nem láttam, A Dire Strait Brothers in Arms XRCDn volt meg elképesztő hanggal. Persze lehet, hogy a jó lemezek mellett a brutális végfok hangja volt, ami lenyűgözött.
Találtam egy képet róla kinyitva
Kábelezzünk
a házigazdának szuper lemezei voltak: Eric Bibb...
Főleg az OPUS3 korongok!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Kábelezzünk
Jó estét, vagy inkább már jó éjszakát!
Ma egy elképesztően jó hangú rendszert hallottam, csodálatos lemezekkel. Itt van alább egy montázs róla:
Pioneer Spec1-2
Marantz SA8400 - Supra táp
Sonus Faber Concertino
IC VdH First
Hangfal kábel Cables Magnum
Az eladó erősítőket mentem meghallgatni és előre megbeszéltem, hogy viszek kábeleket. Lemezeket szerencsére nem vittem, mert égtem volna, ugyanis a házigazdának szuper lemezei voltak: Eric Bibb (Ruf lemezen), egy sereg Mobile Fidelity Gold CD... rossz zenét nem is hallottam.
De amiért beírom ide a Kábelezzünk-be. Vitáztunk nemrég arról, hogy a tápkábelek cseréje mit számit, lehet-e egyáltalán hallani. Egyetlen helyen tudtunk tápkábelt cserélni a Marantz lejátszóban a Supra helyére a saját tápomat. Hatalmasat javult a hangzás. És érdekes módon nemcsak a felbontás javult, hanem az erősítőnek tulajdonított jellemző, a dinamika is sokkal jobb lett.
Utána olvastam a net-en a Pioneer Spec 1-2 nek. Kivételesen jó erősítőnek tartják, hát az is!
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 443
Kábelezzünk
Nekem is egyszerűbb lenne venni egy 3m-s jó usb-t, csak mivel a táp is ezen keresztül megy, minél rövidebb a jobb. 5m-esben ne is gondolkodj, az már az adatátvitel határait is feszegeti.
Akkor vagy alaplapi spdif vagy usb/spdif átalakító! Ha ez utóbbi akkor melyik vajon amelyiknek jó a hangja és nem kerül egy vagyonba?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Kábelezzünk
Ez engem is érdekelne arra az esetre ha nem lenne normális áron 5m-es usb kábel!
Nekem is egyszerűbb lenne venni egy 3m-s jó usb-t, csak mivel a táp is ezen keresztül megy, minél rövidebb a jobb. 5m-esben ne is gondolkodj, az már az adatátvitel határait is feszegeti.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda