Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8268
Re: Pc alapú audio lejátszás
A Thunderbolt sokkal jobb, mint az USB alapból erre a feladatra, csak nem elég elterjedt a consumer piacon, proban annál inkább. Meg ugye nem csak a fizikai sík a lényeg, hanem a protokoll is, ez a hülye soros busz ( és nem a Györgyé
) pláne a winfosos megszakításvezérléssel... hát nem az igazi.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 332
Az alaplapomon van SPDIF tüskesor, vagy mi. Meg is csináltattam egy hozzáértő ismerősömmel a kivezetést, így most digi koax kábelen megy a jel a DAC-ba. Nálam ez így kellemesebb hangot eredményez mint USB-n keresztül.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
Nade ami igazán izgalmas pszichológiai jelenség az az, hogy vannak emberek, akik szerint felesleges dragat venni, hiszen az olcso is tudja a specifikaciot. Aztan vannak olyanok, akiknek hiaba irja le barki -köztük én-, hogy na ezt kell csinálni, ezekkel a modositasokkal sokkal jobb lesz, relative olcsobban. Szerintuk hulyeseg az egesz, mitol lenne jobb..
Namost azt még nem sikerült eldöntenem, hogy ennek a két társaságnak mekkora a közös metszete, de azért elég furán hangzik, hogy se a hivatásos tervezőmérnökök, se a móriczka magyar kutyaütők sem tudnak jobbat csinálni, mint ami a 100dolláros szinten van.
Esetleg néha lehet ki kéne próbálni dolgokat olyan rendszerben, ami legalább egy nagyságrenddel magasabb szinten van, mint amit épp ki akarunk próbálni.
Nemde?! De! Nem?

Namost azt még nem sikerült eldöntenem, hogy ennek a két társaságnak mekkora a közös metszete, de azért elég furán hangzik, hogy se a hivatásos tervezőmérnökök, se a móriczka magyar kutyaütők sem tudnak jobbat csinálni, mint ami a 100dolláros szinten van.
Esetleg néha lehet ki kéne próbálni dolgokat olyan rendszerben, ami legalább egy nagyságrenddel magasabb szinten van, mint amit épp ki akarunk próbálni.
Nemde?! De! Nem?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Aztán azt még bele sem vettük, hogyha jobb a táp, akkor a szar órajel is feljavul 
Tudniillik hogy nem a kvarckristály akar összevissza rezegni…
Tudniillik hogy nem a kvarckristály akar összevissza rezegni…
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Pont erről beszélek. Talán pont neked írtam egyszer, hogy nagyon fontos amit a kísérletezőkedvű emberek csinálnak, csak ne az legyen a vége mindig, hogy ha valaki azt mondja, szerinte meg nem költözik az ellenség ereje a kardba, arra mindig az a válasz, hogy dehogynem, személyesen megtapasztaltuk már sokan, hogy a kard tényleg erősebb lett...wittao írta: ↑2021.07.05., hétf. 20:11Annak az eshetoseget mar el is vetettuk, hogy most zajlik a fogolymeszarlas amikor nem ismerjuk el az orajelek fontossagat, minden kabel egyforma, a dacban dol el minden stb. stb. ?Picabia írta: ↑2021.07.05., hétf. 20:02Ezt a beszélgetést is lefolytattuk már párszor. Nem azt gondolom, hogy a változás amit hallasz nem valódi, hanem azt, hogy _szerintem_ nem az USB host órajelének pontossága miatt jobb a hang. Miért nem mindegy ez? Valamikor régen a fegyverkovácsok azt tapasztalták, hogy ha az izzó kardot egy ellenséges fogoly testébe mártják, az erősebb lesz - nyilván az ellenfél ereje költözik bele. Aztán rájöttek, hogy a halott fogoly is megfelel. Tulajdonképpen egy birka is megteszi, ...egy halott birka, sőt a cserzőkád is jó lesz. Ma nitrálásnak hívják ezt a hőkezelési módot és jelentősen khm.. költséghatékonyabb mint az eredeti fogolymészárlós megoldás. Szóval elfogadhatjuk magyarázatnak, hogy mégiscsak fontos az órajel ahol burst módban mennek az adatok, mert a doboz ami jobban szól nagyonnagyonpontos órajelet használ, de szerintem a hozzám hasonlóakból álló egyszerű tömeg jobban járna, ha kiderülne tképpen miért jobb ez egyik eszköz mint a másik és ezen az úton valóban hatékonyan lehetne alkalmazni a tényleges javulást okozó megoldásokat.Aszpirin írta: ↑2021.07.05., hétf. 18:00
Khm... csak a pontosítás kedvéért: az USB Audio mindenképp izokrón ("isochronous"), akár szinkron, akár aszinkron a kommunikáció.
De nem ez a lényeg. Természetesen, az USB specifikáció ismeretében meggyőződésem volt, hogy aszinkron módban minden mindegy, sőt, sok egyéb dologról volt nagyon tudományos alapokra helyezett elképzelésem, pl. egy digitális jelet közvetítő kábel nem tud beleszólni a hangba, ugye?. Aztán szép lassan rájöttem, hogy de igen, és nem mindegy...
Ehhez mondjuk kellett olyan élmény is, hogy egy - elvileg a korábbinál jobb minőségű - digitális kábelt bekötöttem, és hosszú napok után sem tudtam megszeretni a hangot, amit kaptam. Vagy pl. egy USB/SPDIF átalakító, ami minden prekoncepcióm ellenére nagyon érzékelhető változást hozott - számomra pozitív irányba. Aztán kénytelen voltam feltenni magamnakj a kérdést, hogy vajon biztosan mindent átgondoltam? Nem lehet, hogy a k...va nagy magabiztosság közepette mégis kimaradt valami - ami fontos? És minden jel arra mutat, hogy de...
Na béke...
Ezt a beszélgetést is lefolytattuk már párszor. Nem azt gondolom, hogy a változás amit hallasz nem valódi, hanem azt, hogy _szerintem_ nem az USB host órajelének pontossága miatt jobb a hang. Miért nem mindegy ez? Valamikor régen a fegyverkovácsok azt tapasztalták, hogy ha az izzó kardot egy ellenséges fogoly testébe mártják, az erősebb lesz - nyilván az ellenfél ereje költözik bele. Aztán rájöttek, hogy a halott fogoly is megfelel. Tulajdonképpen egy birka is megteszi, ...egy halott birka, sőt a cserzőkád is jó lesz. Ma nitrálásnak hívják ezt a hőkezelési módot és jelentősen khm.. költséghatékonyabb mint az eredeti fogolymészárlós megoldás. Szóval elfogadhatjuk magyarázatnak, hogy mégiscsak fontos az órajel ahol burst módban mennek az adatok, mert a doboz ami jobban szól nagyonnagyonpontos órajelet használ, de szerintem a hozzám hasonlóakból álló egyszerű tömeg jobban járna, ha kiderülne tképpen miért jobb ez egyik eszköz mint a másik és ezen az úton valóban hatékonyan lehetne alkalmazni a tényleges javulást okozó megoldásokat.Aszpirin írta: ↑2021.07.05., hétf. 18:00Khm... csak a pontosítás kedvéért: az USB Audio mindenképp izokrón ("isochronous"), akár szinkron, akár aszinkron a kommunikáció.Picabia írta: ↑2021.07.05., hétf. 10:50Időzítés: Az UAC1 magasságában még mindenki isochronous módot használt, ami garantált sávszélességet és pontos időzítést igényelt. Ennek az emléknek adózik az igényes hifista pl. egy PP USB kártya árában. Persze vannak akik azzal hitegetik magukat (kognitív disszonancia), hogy már sok éve szinte minden gyártó UAC2 eszközt gyárt, amik jellemzően asynchronous módban működnek, ami ugye független az USB kapcsolat pillanatnyi sávszélességétől és időzítésétől. Szóval szerintem az időzítéssel sem lehet baj manapság.
De nem ez a lényeg. Természetesen, az USB specifikáció ismeretében meggyőződésem volt, hogy aszinkron módban minden mindegy, sőt, sok egyéb dologról volt nagyon tudományos alapokra helyezett elképzelésem, pl. egy digitális jelet közvetítő kábel nem tud beleszólni a hangba, ugye?. Aztán szép lassan rájöttem, hogy de igen, és nem mindegy...
Ehhez mondjuk kellett olyan élmény is, hogy egy - elvileg a korábbinál jobb minőségű - digitális kábelt bekötöttem, és hosszú napok után sem tudtam megszeretni a hangot, amit kaptam. Vagy pl. egy USB/SPDIF átalakító, ami minden prekoncepcióm ellenére nagyon érzékelhető változást hozott - számomra pozitív irányba. Aztán kénytelen voltam feltenni magamnakj a kérdést, hogy vajon biztosan mindent átgondoltam? Nem lehet, hogy a k...va nagy magabiztosság közepette mégis kimaradt valami - ami fontos? És minden jel arra mutat, hogy de...
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6533
Khm... csak a pontosítás kedvéért: az USB Audio mindenképp izokrón ("isochronous"), akár szinkron, akár aszinkron a kommunikáció.Picabia írta: ↑2021.07.05., hétf. 10:50Időzítés: Az UAC1 magasságában még mindenki isochronous módot használt, ami garantált sávszélességet és pontos időzítést igényelt. Ennek az emléknek adózik az igényes hifista pl. egy PP USB kártya árában. Persze vannak akik azzal hitegetik magukat (kognitív disszonancia), hogy már sok éve szinte minden gyártó UAC2 eszközt gyárt, amik jellemzően asynchronous módban működnek, ami ugye független az USB kapcsolat pillanatnyi sávszélességétől és időzítésétől. Szóval szerintem az időzítéssel sem lehet baj manapság.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6533
Már jóval több mint egy éve nem történt semmi a PC-s lejátszási láncomban (ha nem számítjuk az erősítőbe vett csöveket), mégis azt hallgatom a legtöbbet. Az utolsó "jövevény" egy ultraalacsony zajú lineáris táp volt a DAC-omhoz, és azt nem bántam meg... de azóta nem volt ingerenciám továbbfejleszteni. Sem hardver, sem szoftver terén. Tudom, hogy az 1 év 3 hónap még nem sok idő, de nálam mindenképp nagyon komoly "lenyugvásnak" számít. Igaz, hogy nem is audio-PC.
De azért egy fejes-erősítős DAC-ot vennem kell még a fejhallgatómhoz
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11488
- Kapcsolat:
Az audio PC tökéletes terep a kísérletezésre, tologatásra, hasonlítgatásra, ezért (is) vettem ki a rendszeremből.robi20064 írta: ↑2021.07.05., hétf. 13:56Ez viszont akar egy olyan kerdest is felvethetne, hogy biztosan az a legidealisabb interfesz amelyik valtoztatasa/clock/chipset/kabel csereje ennyire befolyasolni kepes az adott hangot? Persze akkor megint a kabelkorut 101-nel kotunk ki, hogy melyik a jobb rendszer, az amely minden apro valtoztatasra reagal vagy az amelyik a legtobbre immunis.
A hangrögzítés rendszere egy memóriával rendelkező távközlési csatorna, amely a hangzó eseményen méréseket hajt végre, folytonosan, vagy időben diszkréten ugye, majd az így keletkező információt transzformálva, kódolva, majd dekódolva, rendszertől függően akár többször is, tárolja és továbbítja, hogy aztán időben és térben egy másik helyen az így eljuttattott információból reprodukálva reményeink szerint az eredeti hangzó eseményhez minél közelebbi élményt váltson ki a hallgatóban.
Tényleg releváns allegória egy, az ízlelésünket valós időben egyszerre gerjesztő ingerhalmaz egy elemének érzékelhetősége a fentiek szerinti csatorna bármelyik térben és időben elosztott, az esetek túlnyomó többségében épp valahogy kódolt információval dolgozó, elemének hatására vonatkozóan?
De köszi a tippet, a vacsi ötlet letudva mára!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Bizony-bizony, el ne kezdjük. 
De azért egy tipp.. melyik pizza a jobb, amiben érzed a paradicsomszósz minőségét is, vagy amiben elnyomja mindenmás?
De azért egy tipp.. melyik pizza a jobb, amiben érzed a paradicsomszósz minőségét is, vagy amiben elnyomja mindenmás?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Ez az elmélet(nek egy része), de a gyakorlatban kevés egyértelműbb változás létezik HiFi témában, mint egy jófajta USB kártya hatása. Értem, hogy szerinted kizárt, de ez nem változtat sokak tapasztalatán, pl. az enyémen sem.Picabia írta: ↑2021.07.05., hétf. 10:50Időzítés: Az UAC1 magasságában még mindenki isochronous módot használt, ami garantált sávszélességet és pontos időzítést igényelt. Ennek az emléknek adózik az igényes hifista pl. egy PP USB kártya árában. Persze vannak akik azzal hitegetik magukat (kognitív disszonancia), hogy már sok éve szinte minden gyártó UAC2 eszközt gyárt, amik jellemzően asynchronous módban működnek, ami ugye független az USB kapcsolat pillanatnyi sávszélességétől és időzítésétől. Szóval szerintem az időzítéssel sem lehet baj manapság.
Ez már létezik, fiber-NET, pl SFP (SFP+) modulokkal, MM vagy SM üvegkábellel, jobb fajta switch (router nem nagyon van LAN felé üveges). Nálam is ez megy a hifi felé, Mikrotik switch-el, ráadásul SFP+ (10Gps) sebességen. Miközben a 10Gbps az nem adat terhelés miatt okoz valami előnyt (ki tudja?), inkább az SFP+ modulok alacsonyabb jittere és a switchek többet pihennek még akkor is, ha közben mennek a szünet csomagok is.
Nem én lettem megszólítva, de szerintem :) :
Bitperfektnek bitperfekt - ha nincs hiba. Hibadetektálás van az USB Audio-ban, de javítás nincs. A DAC némíthat, számolhat, de nem tud ismétlést kérni.
Időzítés: Az UAC1 magasságában még mindenki isochronous módot használt, ami garantált sávszélességet és pontos időzítést igényelt. Ennek az emléknek adózik az igényes hifista pl. egy PP USB kártya árában. Persze vannak akik azzal hitegetik magukat (kognitív disszonancia), hogy már sok éve szinte minden gyártó UAC2 eszközt gyárt, amik jellemzően asynchronous módban működnek, ami ugye független az USB kapcsolat pillanatnyi sávszélességétől és időzítésétől. Szóval szerintem az időzítéssel sem lehet baj manapság.
Ha az ideálist keressük, én azt gondolom, hogy valami optikai, IP alapú kapcsolat lenne. Nincs galvanikus kapcsolat, és valóban mindig bitperfekt az átvitel, a sávszélesség is hosszú távon elég lenne mindenre.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Sokféle körben mozgunk, más-más tendenciákat látunk. Anno a Pennánál találkoztam az általad említett vásárlói körrel és viselkedésükből azt gondolom, számukra legalább annyira fontos a kereskedő személye, mint a portéka, ezért kevés helyen fordulnak elő, Budapest helyett szívesebben vásárolnak Bécsben, mert azt össze lehet kötni egy villantós bécsi kávézással is. Posztolni nem nagyon szoktak, legalábbis az a 4-5 luxusautós hobbitárs, aki most eszembe jut, soha nem publikált hifista felületeken.diagnet írta: ↑2021.07.04., vas. 18:27Ügyesen kikerülted azt a réteget, akik luxusautóval érkeznek luxuskábelért, luxupécéért, luxustápért, luxuskenőcsért a 275 önálló komponensből álló luxushifihez. Amit gondosan aláírásba ágyazva szépítgetnek és alkalom adtán egy figyelemfelkeltő poszt elhelyezésével bazsalyogva fogadják a hódolatokat az erre kialakított felületeken.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Maga a PC sem zenelejátszásra lett kitalálva. Bezárjuk a topikot?vintagehifi írta: ↑2021.07.05., hétf. 07:26Pcnél is kitalálták,hogy az usb kimenet legyen a hang kimente,ami kimenet nem is erre lett tervezve...
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5350
Én is megkérdezem vintagehifi fórumtárstól, hogy mi lenne szerinte a megfelelő csatoló felület? Valamint miért nem jó az usb, nem elég bitperfekt, vagy nem lehet elég pontosan időzíteni, vagy valami más?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Érdekes koncepciók..vintagehifi írta: ↑2021.07.05., hétf. 07:26Azért egy 5 millás rendszerhez szerintem ne a drága kábeleken múljon már a hang,mondjuk alapból nem azon kellene,mert akkor a rendszerrel van gond,vagy a füllel,hogy neki nem tetszik csak...
Tény,hogy sokmindennel változtatni lehet a hangot,kábellel,alkatrészekkel stb,de,ha változtatjuk,akkor nem is a készülék tervezett hangját hallgatjuk már,akkor most minden készülék rossz??
Pcnél is kitalálták,hogy az usb kimenet legyen a hang kimente,ami kimenet nem is erre lett tervezve,meg a leggyengébb minőségű,mert egy nyomtatónak az is jó pl,és akkor jön az,hogy egy 3 ezer ftos usb kártyán,ha egy oszcillátor van cserélve,akkor az high end lesz már...Persze változik a hang tőle,csak sok a "parasztvakítás" is mellette sajnos...Mert talán alapból nem a legrosszabb kimenetről kellene kiindulni,hogy abból legyen valami hallgatható hang is,amihez jön a marketing,hogy hogyan lehet jobbá tenni...
Az első bekezdésből arra tudok következtetni, hogy gondolatod szerint a különböző, láncba betett elemek arra hivatottak, hogy javítsanak a hangon. Tehát ha beteszel egy drága kábelt, az nagyonsokat javít. Épp ezért egy 5millios rendszerhez már erre nincs szükség, abból igenjó minőségű hang jön ki, tehát nincs szükség a feljavításra, elég egy olcsó kábel is.
Erre gondolsz?
Adhatnál ötletet akkor, hogy melyik csatoló interface volna alkalmas hangátvitelre egy pc-n. USB akkor nemjó, mert nyomtatót is lehet rá kötni. Párhuzamos port ugyanezen okból akkor szintén kiesett. A régi soros port túl lassú. Na mi van még.. Ott a HDMI, azon végülis tud kijönni hang, vagy ott a firewire is. Azthiszem van olyan hangkártya is, ami firewire-ös. Bár szerintem nyomtató is. (Igen van, megnéztem) Ezek jobbak lennének? Többfajta port most nem ugrik be.
- vintagehifi
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 28
Én ilyet nem ismerek. Akit ismerek és nagyonsokmilliós hifije van, annak semmi köze sincs a luxusautókhoz.. lehet, hogy Alto sem látott még ilyet. Viszont ismerek, najo hallottam olyan luxusautos embert, aki Denon HM erositot meg Dali hangfalakat hasznal. Mindezt ugy 5milla ertekben. 
MediaMarktos vezetekkel…ugye abbol minek a komoly, azon nem latszik a markajelzes
Azért egy 5 millás rendszerhez szerintem ne a drága kábeleken múljon már a hang,mondjuk alapból nem azon kellene,mert akkor a rendszerrel van gond,vagy a füllel,hogy neki nem tetszik csak...
Tény,hogy sokmindennel változtatni lehet a hangot,kábellel,alkatrészekkel stb,de,ha változtatjuk,akkor nem is a készülék tervezett hangját hallgatjuk már,akkor most minden készülék rossz??
Pcnél is kitalálták,hogy az usb kimenet legyen a hang kimente,ami kimenet nem is erre lett tervezve,meg a leggyengébb minőségű,mert egy nyomtatónak az is jó pl,és akkor jön az,hogy egy 3 ezer ftos usb kártyán,ha egy oszcillátor van cserélve,akkor az high end lesz már...Persze változik a hang tőle,csak sok a "parasztvakítás" is mellette sajnos...Mert talán alapból nem a legrosszabb kimenetről kellene kiindulni,hogy abból legyen valami hallgatható hang is,amihez jön a marketing,hogy hogyan lehet jobbá tenni...
MediaMarktos vezetekkel…ugye abbol minek a komoly, azon nem latszik a markajelzes
Azért egy 5 millás rendszerhez szerintem ne a drága kábeleken múljon már a hang,mondjuk alapból nem azon kellene,mert akkor a rendszerrel van gond,vagy a füllel,hogy neki nem tetszik csak...
"Sajnos" ez a réteg nem nálam vásárol.diagnet írta: ↑2021.07.04., vas. 18:27Milliós hangfalat meg erősítőt nem nagy kunszt eladni, mert lassan a legolcsóbb kategória is onnan indul. Alatta még gyújtósnak sem jók.alto írta: ↑2021.07.04., vas. 17:22
Biztos, hogy létezik egy ilyen réteg. Én viszonylag sok többmilliós értéket képviselő erősítőt, hangfalat adtam már el, de a vevőim egyátalán nem ebből szegmensből érkeznek. Zeneértő, zeneszerető emberek (olykor zenészek), akiknek ez a hobbija, és hajlandók is költeni rá. Többnyire jómódúak, de nem szupergazdagok, és nagyon is megfontolják, hogy meddig érdemes elmenniük. Elsősorban hangminőséget vásárolnak, nem státusszimbólumot.
Aztán persze olyan is van, aki luxusautóval érkezik, elvisz egy százezerforintos Dune-t filmezéshez, és kiröhögi a 2 milliós hangfalat, hogy ki vesz ilyet, hiszen ennyi pénzből már kijönne a legütősebb felniszett is a mergához. Ha feltétlenül muszáj lenne minősíteni, én inkább erre mondanám, hogy elfajzott igény.
Most viszont kissé elbizonytalanodtam, hogy olvasott, de liberális értelmiségiként hova is tegyem magam?![]()
Ügyesen kikerülted azt a réteget, akik luxusautóval érkeznek luxuskábelért, luxupécéért, luxustápért, luxuskenőcsért a 275 önálló komponensből álló luxushifihez. Amit gondosan aláírásba ágyazva szépítgetnek és alkalom adtán egy figyelemfelkeltő poszt elhelyezésével bazsalyogva fogadják a hódolatokat az erre kialakított felületeken.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Lehet a moderátorok szabin vannak?kakaox írta: ↑2021.07.04., vas. 18:40Aki szeretné kipróbálni a legújabb Win11-et (22 000.51 build) annak itt egy link,
ahol össze tud magának pakolni egy Pro.insider változatot, ami akár magyar nyelvű is!
https://uup.rg-adguard.net/index.php
Hajrá!
...már hogy legyen valami PCs hozzászólás is a sok "törmelék" mellett![]()
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 389
Aki szeretné kipróbálni a legújabb Win11-et (22 000.51 build) annak itt egy link,
ahol össze tud magának pakolni egy Pro.insider változatot, ami akár magyar nyelvű is!
Hajrá!
...már hogy legyen valami PCs hozzászólás is a sok "törmelék" mellett
Hajrá!
...már hogy legyen valami PCs hozzászólás is a sok "törmelék" mellett
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Én ilyet nem ismerek. Akit ismerek és nagyonsokmilliós hifije van, annak semmi köze sincs a luxusautókhoz.. lehet, hogy Alto sem látott még ilyet. Viszont ismerek, najo hallottam olyan luxusautos embert, aki Denon HM erositot meg Dali hangfalakat hasznal. Mindezt ugy 5milla ertekben.diagnet írta: ↑2021.07.04., vas. 18:27Milliós hangfalat meg erősítőt nem nagy kunszt eladni, mert lassan a legolcsóbb kategória is onnan indul. Alatta még gyújtósnak sem jók.alto írta: ↑2021.07.04., vas. 17:22
Biztos, hogy létezik egy ilyen réteg. Én viszonylag sok többmilliós értéket képviselő erősítőt, hangfalat adtam már el, de a vevőim egyátalán nem ebből szegmensből érkeznek. Zeneértő, zeneszerető emberek (olykor zenészek), akiknek ez a hobbija, és hajlandók is költeni rá. Többnyire jómódúak, de nem szupergazdagok, és nagyon is megfontolják, hogy meddig érdemes elmenniük. Elsősorban hangminőséget vásárolnak, nem státusszimbólumot.
Aztán persze olyan is van, aki luxusautóval érkezik, elvisz egy százezerforintos Dune-t filmezéshez, és kiröhögi a 2 milliós hangfalat, hogy ki vesz ilyet, hiszen ennyi pénzből már kijönne a legütősebb felniszett is a mergához. Ha feltétlenül muszáj lenne minősíteni, én inkább erre mondanám, hogy elfajzott igény.
Most viszont kissé elbizonytalanodtam, hogy olvasott, de liberális értelmiségiként hova is tegyem magam?![]()
Ügyesen kikerülted azt a réteget, akik luxusautóval érkeznek luxuskábelért, luxupécéért, luxustápért, luxuskenőcsért a 275 önálló komponensből álló luxushifihez. Amit gondosan aláírásba ágyazva szépítgetnek és alkalom adtán egy figyelemfelkeltő poszt elhelyezésével bazsalyogva fogadják a hódolatokat az erre kialakított felületeken.
Milliós hangfalat meg erősítőt nem nagy kunszt eladni, mert lassan a legolcsóbb kategória is onnan indul. Alatta még gyújtósnak sem jók.alto írta: ↑2021.07.04., vas. 17:22
Most viszont kissé elbizonytalanodtam, hogy olvasott, de liberális értelmiségiként hova is tegyem magam? gondolkodik.gif
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4208
És vesz rá LingLong gumit...alto írta: ↑2021.07.04., vas. 17:22
Szerintem az ilyen szimplán hülye, de legalább is elferült értékrendű.
Csak a Marantz! :-D