Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

CAT5,mint hangfalkábel

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Marci,az eb »

biwire-t úgy gondoltam, hogy fonat egyik végét egybe erősítőbe, és másikat valami arányban (1 magas : 2 mély) szétszedve bekötni. számít ez valamit?
Heed topic , időpont: 2005.nov.14 08:39
Vadász néhány gondolata a bi-kábelezésről és a bi-amplifiálásról. Érdemes elolvasni.

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: WiZARD »

biwire-t úgy gondoltam, hogy fonat egyik végét egybe erősítőbe, és másikat valami arányban (1 magas : 2 mély) szétszedve bekötni. számít ez valamit?

házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

CAT5,mint hangfalkábel

thx.
cat7 az már 120/méter. és nem tudom mennyi kell, de egyelőre úgy számolok, hogy egy 305 méteres dobot kéne vennem...

akkor asszem marad cat6.
(surroundokhoz nem mértem, de 2*10 métert számolok, 2 fronthoz 2x2 méter, centerhez 1 méter, subhoz 2 méter, szóval durván 27 méternek kell lennie fonva. erre 10%ot rádobok akkor 30 méterből kell kiindulni legalább, és 6 szál, az 180 méter... hmm lehet hogy elég lenne 2 db 100 méteres doboz, de akkor tuti pont úgy jönne ki, hogy ne legyen mégse elég )

na majd meglátom, ha túlleszek vizsgákon, akkor jobban szétnézek hogy merre lehet kábelt kapni, és milyenek vannak, és van egy sejtésem hogy 30 méter kábelt befonni se 5 perc

házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: topeti »

Szia!

Igen, fali kell. CAT6 az nagyon jó, a CAT7 mégjobb
Szerintem ha fonsz felesleges a biwire. Biwiret én
akkor használnék, ha két erősítőm lenne hozzá, vagy
az erősítőnek A és B hangfalkimenete.

Én CAT6-ből fontam (6-osfonatot). 3 méternyi kábelből
olyan 2.7 méternyi marad, 10-15%-nyit rövidül a fonástól.

Üdv!
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

CAT5,mint hangfalkábel

ugye fali kábel kell?

¤M4963A¤ Acome Cat.5e UTP PVC falikábel, 305 m/doboz 38 Ft
¤M4965A¤ Acome Cat.5e UTP LSOH (halogénmentes) falikábel, 305 m/doboz 45 Ft
¤1583E¤ Belden/CDT Cat.5e UTP PVC falikábel, 305 m/doboz 33 Ft
¤1583E¤ Belden/CDT Cat.5e UTP PVC falikábel, 100 m/doboz 29 Ft
¤1583ENH¤ Belden/CDT Cat.5e UTP NH (halogénmentes) falikábel, 305 m/doboz 39 Ft

¤M5000A¤ Acome Cat.6 UTP PVC falikábel, 305 m/doboz 70 Ft
¤M5001A¤ Acome Cat.6 UTP LSOH (halogénmentes) falikábel, 305 m/doboz 77 Ft

vajon milyet érdemes?

házimozi:

Ris
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Ris »

Hali Mindenkinek!

Ha már a CAT7-nél tartunk..
Ki tud olyan boltot ahol nem kell min. 1000 métert venni?

&ris

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

CAT5,mint hangfalkábel

sziasztok, régóta olvasgatom a topicot, régen is írtam ide...
most jött el az idő, hogy tényleg nekivágjak hangfalkábel készítésnek, házimozihoz kéne kábel, és nincs "kedvem" boltban venni...

így hogy többeknek sok tapasztalata van, mit ajánlotok?
cat5, cat5e, cat6, cat7? esetleg valami márka?

milyen fonással/összeállítással érdemes foglalkozni?
TNT féle triplaT?
érdemes a hangfal felöli végét 2 részre válaszatani - biwire?

hogy kell számolni, mennyivel rövidül a kábel fonásnál?

szóval minden info jöhet, még olvasgatok, de ha valakinek lenne kedve és türelme picit összegezni, annak örülnék

házimozi:

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Az eddigi mélymosós állításomat korrigálnám.Most a CAT6 van a rendszeremben, és ez nem keni a mélyet, csak a CAT5 patch tette.

CAT5 patch (pedig volt erről szó :box: )

Fali (CAT5,6) a

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem nálad ez: "patch" volt a baj.......
tuuuuudom....

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 87

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: arsenlupin »

Az eddigi mélymosós állításomat korrigálnám.Most a CAT6 van a rendszeremben, és ez nem keni a mélyet, csak a CAT5 patch tette.

Szerintem nálad ez: "patch" volt a baj.......

Üdv,
arsenlupin

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

Az eddigi mélymosós állításomat korrigálnám.
Most a CAT6 van a rendszeremben, és ez nem keni a mélyet, csak a CAT5 patch tette.

istipisti
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: istipisti »

Sziasztok!
Nekem is most készült el a kábel. Szintén 6-os fonatú. Tegnap este még meghallgattam (igaz, csak monoban), és nálam is nagyon szépen jönnek a mély hangok. Kicsi érdesség azért van a hangjában. Most azzal kísérletezek, hogy sorbajkötöttem a 2db drótot, az így készült kábel egyik végét rövidre zártam, a másikat meg rádugtam a Weller páka trafóm kimenetére. Már több kábelnál tapasztaltam, hogy ez a sokk-kezelés az előnyére vállt. Lágyabb lett a hang. Szerintem most is így lesz, de még nem próbáltam ki...
Majd beszámolok róla!
Ja! És még annyit, hogy a TNT oldalon azt írta a srác, hogy az őrendszerén az összes CAT 5-ös drót közül ez szerepelt a legjobban. Tehát, kell az a hatos fogat, vagyis fonat. :kiraly:
üdv.: istipisti

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

Lehet igazad van, de a Monitor Joker-hez képest mi pont az ellekezőjét tapasztaltuk. De gondolom Te nem ehhez az árkategóriájú kábeltípushoz képest értetted
A joker árának a felébe sem kerül a mostani kábelem.
Én csak 3-as fonatot készítettem annó.

Magnetic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Magnetic »

Nem tudom ki mondta, hogy mossa a mélyet ez a kábel, de mi ezt nem tapsztaltuk
Én vótam! :kiraly:

Lehet igazad van, de a Monitor Joker-hez képest mi pont az ellekezőjét tapasztaltuk. De gondolom Te nem ehhez az árkategóriájú kábeltípushoz képest értetted
TV: Samsung 50" Full HD plazma; AVR: Pioneer VSX-924; DVD: Panasonic S47; Video: Aiwa HV-FX 7700;
Front: Triangle Altea EX - Audiolink 4; Center: Dali Concept Center; Rear: Dali Concept 1; Rear állvány: Galgahang 1011
NAS: Zyxel NSA-325 V2 / 3,5 TB;

Zsata
Újonc fórumos
Újonc fórumos

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Zsata »

Nálam történt meg a teszt.

Alá tudom támasztani Magnetic állításait, csak egy szar van ebben a kábelben, hogy nagyon kezelhetetlen, mármint alig lehet hajlítani ( gondolom a hatos fonat miatt).

Egyébként fasza.

Köszönöm Gábor.
TV: Panasonic TH42-PV60EH, Panasonic TX-28PS11, DVD: Panasonic S47, Panasonic S295, Sony DVP-S 725D ERÔSÍTÔ: Sony STR-DB 940 QS CD: Harman Kardon HD750 + Ipod Photo + Universal Dock FRONT: Wharfedale Pi40 SUB: Magnat Motion 30-as CENTER, SURROUND: Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 8.1 Hangfalkábel: Audiolink

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

Nem tudom ki mondta, hogy mossa a mélyet ez a kábel, de mi ezt nem tapsztaltuk
Én vótam!

Magnetic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

CAT5,mint hangfalkábel

Végre sikerült sort keríteni a CAT5 tesztre haveromnál

A rendszer a következő volt:
Erősítő: Sony STR-DB 940
Hangfalak: Wharfedale Pi40
CD: Harman Kardon HD 750

A CAT5 kábel fali volt, ebből csináltam 6-os fonatot. Elég masszív darab lett Fél napom simán ráment a dologra :taps:

A régi kábele Monitor Joker 2,5-ös volt (mindig is mondtam Neki, hogy ez a rendszer megérdemelne egy jobb hangfalkábelt)

Szóval a teszt eredménye:
Mindenféle zenével teszteltük a rendszert. Azt hittem, hogy majd nagyon kell fülelnem, hogy meghalljam a különbséget, ezzel szemben egyből hallható lett, hatalmas javulás történt.
Előkerültek a szép "csillingelő" magasok, lecsengésük is sokat javult. Egy-két részlet is feltünt a zenékben, amit addig nem hallottunk. Nem tudom ki mondta, hogy mossa a mélyet ez a kábel, de mi ezt nem tapsztaltuk (a Monitor Jokerhez képest!). A mély sokkal preciebben jött le, és a közép tartomány is tisztább lett. A legnagyobb hallható javulást a magas hangoknál értük el. Szóval :kiraly:

A Monitor Joker métere állítólag 1200 Ft volt, namost ezt a CAT5 (6-os tripla fonat)simán lemosta
Gondolom egy komolyabb kábel ellenében már biztos nem lenne ekkora különbség, ott jobban kellene fülelni.

Az első fél órában tényleg változott a CAT5 hangja Bejáratás
Pár hét járatás után gondolom még fog javulni a dolog...

Mégse egy városi legenda, egy bizonyos szintig tényleg nagyon brutál kábel, főleg ár/érték arányban :smile19:

Ja, a kábelt természetesen ott kellet hagynom bekap6od.gif
TV: Samsung 50" Full HD plazma; AVR: Pioneer VSX-924; DVD: Panasonic S47; Video: Aiwa HV-FX 7700;
Front: Triangle Altea EX - Audiolink 4; Center: Dali Concept Center; Rear: Dali Concept 1; Rear állvány: Galgahang 1011

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: balika »

Szvsz nem a CAT 5 kente, hanem valami más. Pl. a mission nem híres a gyors mélyeiről, a Ciare DIY dolgot nem ismerem... Természetesen a fentiek csak szvsz.  
Az viszont tény, hogy mindenki azt hallgassa, ami neki tetszik. "Mindenki úgy élvez..."

Te hallgattad vagy én?
Meg lehet kérdezni pár embert mennyire gyorsak a mélyeim...

Akkor a gond máshol volt...;-)

A CAT5 nem a csúcsok csúcsa, tudjuk... de lehet, hogy sokaknak jó időre örömet tud szerezni. Ha nem tudunk semleges hangú rendszerre hivatkozni, ill. ha a semlegesség hiányát nem tudjuk lokalizálni, akkor szvsz jobb nem tényként leírni valamit, amit csak gondolunk, hogy úgy van...;-)

Nekem sem CAT5-6-7 a hangfal hábelem, mert van jobb nála, de ennyi pénzért most is azt mondom, hogy nincs jobb nála... Van jobb az enyémnél is...!

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

Szvsz nem a CAT 5 kente, hanem valami más. Pl. a mission nem híres a gyors mélyeiről, a Ciare DIY dolgot nem ismerem... Természetesen a fentiek csak szvsz.  
Az viszont tény, hogy mindenki azt hallgassa, ami neki tetszik. "Mindenki úgy élvez..."

Te hallgattad vagy én?
Meg lehet kérdezni pár embert mennyire gyorsak a mélyeim...

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: balika »

Mindenben...A CAT nálam kente a mélyet, és nem is adott eleget.
Jobb tér, szebb magas, stb...de ami számomra fontos volt, hogy a hangzás az én fülemnek lett kellemes.
Persze az örök érvényű szabály, hogy saját rendszerben kell kipróbálni.

Köszönöm!

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó

CAT5,mint hangfalkábel

Mindenben...A CAT nálam kente a mélyet, és nem is adott eleget.
Jobb tér, szebb magas, stb...de ami számomra fontos volt, hogy a hangzás az én fülemnek lett kellemes.

Köszönöm!

Üdv,
arsenlupin

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

Leva, elmondanád (leírnád) miben jobb az általad használt kábel mint az UTP? :kiraly:

Köszi!

Mindenben...
A CAT nálam kente a mélyet, és nem is adott eleget.

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó

CAT5,mint hangfalkábel

Nekem olcsóbb kábelem van, mégis elverte a CAT6-ot..
Leva,
elmondanád (leírnád) miben jobb az általad használt kábel mint az UTP? :kiraly:

Köszi!

Üdv,
arsenlupin

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

Köszi a tippeket. :kiraly:  
Leva: Majd lehet kipróbálnám a kábeled is, ha tudsz még szerezni, csak előbb ezt a Cat5 projektet futtatom le.

Hajrá...

Magnetic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

CAT5,mint hangfalkábel

Köszi a tippeket.

Leva: Majd lehet kipróbálnám a kábeled is, ha tudsz még szerezni, csak előbb ezt a Cat5 projektet futtatom le.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”