Az OPPO már tizen sok éve tudta, hogy a DSD-t kiadja SACD lejátszáskor a HDMI kimenetén.Aszpirin írta: ↑2024.05.22., szer. 18:40Lehet, hogy tudja az Oppo, de mintha nálam csak a DSF-ekkel ment volna a DSD HDMI-n... majd megnézem, mert alighanem tévedek.Roli80 írta: ↑2024.05.22., szer. 14:07Másolásvédelem miatt nem adhattak ki digitális jelet a kimeneten, de szerintem ez a blu ray lejátszókkal megváltozott. Az én Primare BD32-nél pl. be lehet állítani, hogy PCM v. DSD jelet küldjön ki HDMI-n. Mivel a szoftver része ennek is Oppo szerintem tudnia kellene.
Az Ayre DX-5 Oppo alapú univerzális Bluray játszó és az Ayre DX-5 DSD még egy DSD DAC is, ami elvileg a QB-9 DSD önálló USB DAC-kal egyenértékű.
Szóval az AYRE DX-5 SACD lejátszásakor választható, hogy natív DSD-ben vagy PCM-be konvertálva adja ki a DSD-t a HDMI kimeneten.
Ha a DSD-t választjuk menüből, akkor mindenféle konverzió nélkül jelenik meg az SACD DSD digitális jele a HDMI kimeneten és belül pedig natívban megy a belső DAC-ra, majd az analóg kimenetekre. Ha PCM-be konvertálunk, akkor az AES/EBU, SPDIF kimeneten az SACD 88.2 kHz/24 bit PCM-ként jelenik meg (ami azért elég tisztességes hangot eredményez egy jó DAC-on keresztül).
Mivel az AYRE teljesen saját elektronikát használ a jelfeldolgozásra, tápellátásra, az OPPO csak optikai olvasó és szervo funkciót lát el, mind a digitális, analóg, de még a HDMI kimeneteken is jelentősen magasabb szintű a jel, mint bármelyik OPPO-n.
Hasonlóan magas színvonalú az MSB Universal media transport minden kimeneti jele, pedig az is OPPO alapú gép. Csak hát az MSB adta hozzá a tápot és a jelfeldolgozást. De ő csak egy transzport belső DAC nélkül.