Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ez a cikk egy DD lemezjatszo bemutatasa kapcsán azon filozik, hogy BD low-tech.

Ne idézz be egész oldalt.
Köszi

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Hali »

Hali!Eléggé egyéni, és - sajnos - tényeket nélkülöző, előítéletes véleményed van a dolgokról.

"...DD mögöt álltak (mert ez a technológia 1983-as megszűnéséig..."

"Akkor jött be a low-tech szijhajtás, amit bárki összetud ütni egy garázsban is. "

Nem vagyok egyedul ezzel a velemennyel:
http://www.kabusa.com/frameset.htm?/

Például Roy Gregory irja ezt.
Turntable design has seen little real
innovation since the 1980s, with
development fastening instead on the
refinement of existing approaches
– refinement that has followed two
basic paths: increasing simplicity
and increasing mass. Indeed, the vast
majority of record players now offered
to the public constitute subtle variations
on an extremely basic theme; rigidly
coupled plinth systems support heavy
platters, belt driven from standalone
motors. The more you pay the more
you get: more belts, more motors,
more mass.

Well – yes. I’m afraid
that given the essential dichotomy at
the heart of turntable design, a stretchy
belt isn’t exactly a high-tech response.

http://www.grandprixaudio.com/Roy-Grego ... ntable.pdf

Roy Gregori ezúttal sok mindenről elfeledkezett. A több motorral hajtott, de könnyű tányérról, az olyan rendszerekről, mint a 47 Labs lemezjátszója, ami mind szembe megy azzal, hogy nagyobb tányér az nehezebb, ezért erősebb és jobban rezonáló motor tudja csak hajtani.

És nem látom, hogy ez az írás miért lenne érv a DD-k mellett? Ott meg a pontos egyenesfutásra gyúrnak, amit egyre nehezebb tányérokkal értek el amihez meg egyre nagyobb motor kell..., vagy nem?

Ez a cikk egy DD lemezjatszo bemutatasa kapcsán azon filozik, hogy BD low-tech.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1010

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

És a nagy NA lemezjátszok? Pici motor nagy nehéz tányér. Nekem szimpi.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 124

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SSS »

Egyszer belefutottam, valami ausztrál, vagy újzélandi, vagy samoai, vagy valami ilyesmi hifi fórumba, ahol a Garrard volt az isten, modifikálgatta is valami helyi szakértő, és aranyárban mérték/mérik. Az azért nehezen hihető, hogy a fél sziget/kontinens tök hülye/süket, valamit biztos kedvelnek abba a fránya garrardba :lol!)) 
Nem mellékesen ha jól tudom a Garradokat sok igen komoly gyártó tekinti alapnak saját lemezjátszó fejlesztéshez.

http://www.garrard501.com/

Való igaz, hogy nagy tábora van a Garrard lemezjátszoknak. …egy hifitornyos technics is szól úgy?

na látod ezt nem tudom mivel sem texnixet, sem garrardot nem hallottam még.

A texnix-ről meg csak annyit, hogy van egy kollégám aki „mert érdekelte” elvégzett valami hang technikus iskolát, és dolgozott is többek között a Magyar Rádióban is. Ő tipikusan nem egy hifista, viszont hatalmas zene rajongó, és ért is hozzá, hihetetlen jó füle van – egyszer pl. voltam vele a pennába, de ez egy másik történet. Na ez a srác pont egy hete mondta nekem, hogy van egy titkos tippje lemezjátszó ügyileg – én meg viccből visszakérdeztem csak nem a texnix 1200?Mire ő de! Ettől persze még nem biztos, hogy olyan nagy csoda az a texnix, viszont az is biztos, hogy annyira rossz, ha egy ilyen vájt fülű „képzett” közönség is felkapta.…..
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Ha azt a részt lefordítanád, hogy technológia 1983-ban megszűnt.

Akva, a net tele van infoval a DD meghajtásról elöneiről, technolófiai fejlodésérol, akorai és a későbbi modellek közötti kulönbségekről, s milyen technicaki megoldásokkal igyekeztek kikerulni a DD meghajtas hátrányait. Szinten van info boven DD és szijhajtás osszevetésérol. Ha erdekel, hajra! De annyira nem erdekes ez a vita, hogy nekiálljak forditgatni, s mondatrol mondatra alatamasszam amit irtam ugy altalaban.
Ugyis a lényege a dolognak is, hogy ez is egy létezo és jo megoldás, s lehet vele szép zenét hallgatni. Hogy aztan ki mit mért és mennyiért vesz az már más kérdés.

Megjegyzem Garrard dörzseghajtásaval azonos modon van meghajtva a regi Lencok is. Egyzsre hallottam egy ilyet Biginél, azt hiszem 10-15-ezer forintért arulta. Megdöbbentően jól szólt, vidám dinamikus hanggal. Ennek is érdemes utánanézni.

Elozo válazt a garrardra szántam. Nem tudom hogy kerult bele Akvapark. NA mindegy.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Akva, a net tele van infoval a DD meghajtásról elöneiről, technolófiai fejlodésérol, akorai és a későbbi modellek közötti kulönbségekről, s milyen technicaki megoldásokkal igyekeztek kikerulni a DD meghajtas hátrányait. Szinten van info boven DD és szijhajtás osszevetésérol. Ha erdekel, hajra! De annyira nem erdekes ez a vita, hogy nekiálljak forditgatni, s mondatrol mondatra alatamasszam amit irtam ugy altalaban.
Ugyis a lényege a dolognak is, hogy ez is egy létezo és jo megoldás, s lehet vele szép zenét hallgatni. Hogy aztan ki mit mért és mennyiért vesz az már más kérdés.

Megjegyzem Garrard dörzseghajtásaval azonos modon van meghajtva a regi Lencok is. Egyzsre hallottam egy ilyet Biginél, azt hiszem 10-15-ezer forintért arulta. Megdöbbentően jól szólt, vidám dinamikus hanggal. Ennek is érdemes utánanézni.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1010

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Egyszer belefutottam, valami ausztrál, vagy újzélandi, vagy samoai, vagy valami ilyesmi hifi fórumba, ahol a Garrard volt az isten, modifikálgatta is valami helyi szakértő, és aranyárban mérték/mérik. Az azért nehezen hihető, hogy a fél sziget/kontinens tök hülye/süket, valamit biztos kedvelnek abba a fránya garrardba :lol!)) 
Nem mellékesen ha jól tudom a Garradokat sok igen komoly gyártó tekinti alapnak saját lemezjátszó fejlesztéshez.

Való igaz, hogy nagy tábora van a Garrard lemezjátszoknak. …egy hifitornyos technics is szól úgy?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 124

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SSS »

Egyszer belefutottam, valami ausztrál, vagy újzélandi, vagy samoai, vagy valami ilyesmi hifi fórumba, ahol a Garrard volt az isten, modifikálgatta is valami helyi szakértő, és aranyárban mérték/mérik. Az azért nehezen hihető, hogy a fél sziget/kontinens tök hülye/süket, valamit biztos kedvelnek abba a fránya garrardba )))

Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1400

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

more mass.

Well – yes. I’m afraid

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Hali!Eléggé egyéni, és - sajnos - tényeket nélkülöző, előítéletes véleményed van a dolgokról.

"Akkor jött be a low-tech szijhajtás, amit bárki összetud ütni egy garázsban is. "

more mass.

Well – yes. I’m afraid

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

De azt azert elismerem, hogy nem ez a szakteruletem, igy azt adom vissza amit olvastam ebben a temaban.

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Hali!
Eléggé egyéni, és - sajnos - tényeket nélkülöző, előítéletes véleményed van a dolgokról.

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Vegul is nem mindegy? DD vagy szij? Ugyis annyi elem van egy lemezjatszinak, hogy lehet, hogy a meghajtas szamit a legkevesbe a karhoz és a tűhöz képest, s akkor még mindnig lehet kavarni drótokkal, alátámasztásokkal, s miegymással.

Ezt a vitát már rég eldöntötte a világpiac a szíjhajtás javára.
A zeneiség mint hifista alapfogalom nem mindenki számára értékelhető dolog.

Igen, mert a nagy tőkeerős cégek, akik a DD mögöt álltak (mert ez a technológia 1983-as megszűnéséig folyamatosan fejlődött és javult) egyik naprol a másikra leálltak vele mert jött a CD korszak, s többet nem érte meg magas technológai szintű gyártás. Akkor jött be a low-tech szijhajtás, amit bárki összetud ütni egy garázsban is. Nem véletlen, hogy annyi vacak van belöle a piacon - mint dörmogi irta. Gyakorlatilag egy DD maradt a piacon, a Technics 1200, amely 1983-ban a középkategoria legjobbja volt a technics akkori kinálatában. Bár most a Denon is kijött a Denon egy DD lemezjátszóval, egy.dp-500 al,

Természetesen nem azt mondom hogy csak a DD az udvozitő ut. De abban biztos vagyok, hogy a DD is egy jó ut, s aki viszonylag olcsón jó hangot akar, annak a DD MM tű és egy régi előfok a nyolcvanas évekből MM phonoval az egyik legjob ut.

Ja, ha valakinek sok pénze van? Mellorn nagyon jó, sokat hallottam Biginél Supex tűvel. Tényleg nagyon jó hang mellorn phonoval. Linn LP 12 is nagyon jó hang, sokat hallgattam a Limarban.

Minap volt szerencsém egy rendszerben összehasonlitani az én szerény régi és olcsó Lp-met egy elég jól kiépitett Linn Lp12-vel ortofon jubilee tuvel a Linn tulajdnos rendszerében. Nagyon eltérő volt a hang- ami valószinuleg sokkal inkább a tűnek és a kábeleknek tudható be mint magának a meghajtás beli kulonbségnek. Jobban szolt a Linn. Jobb is hogy jobban szólt figyelembe véve, hogy az árcédula beli különbség kb 10xszeres lehet a két kiépités között. De az igazság az, hogy - szerintem - az igazi korrekt hang valahol a két lemezjátszó hangja között kell lennie. Legalábbis abban a rendszerben. A sajatomba nagyon jol beleilleszkedik az a hang amit az én LP-m tud nyujtani. Ráadásul, én csak klasszikus zenét hallgatok, s talán éppen ezért nem hiányzik az a többlet energia amit az MC tűk adnak a treble régióban - sőt amiről éppen klasszikus zene esetén ugy érzem, hogy tul sok a jóbol. De az eneiség szubjektiv fogalom. Számomra DD plusz MM ad egy olyan zeneiséget, testességet s melegséget a hangnak amit én szeretek, s ami számomra megkülönbozteti az LP-t a Cd-től. Másnak meg más. Mindenkinek sok sikert a saját izlésének megfelelő hang megtalálásában. Ki ki izlése, szerencséje és pénztárcája szerint...

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Vegul is nem mindegy? DD vagy szij? Ugyis annyi elem van egy lemezjatszinak, hogy lehet, hogy a meghajtas szamit a legkevesbe a karhoz és a tűhöz képest, s akkor még mindnig lehet kavarni drótokkal, alátámasztásokkal, s miegymással.

Ezt a vitát már rég eldöntötte a világpiac a szíjhajtás javára.
A zeneiség mint hifista alapfogalom nem mindenki számára értékelhető dolog.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

gabocza54
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gabocza54 »

Na jo, ez csak koltoi kerdes volt. Tényleg nem mindegy. Ezert van nekem DD.
Nekem meg ezért nem lesz...

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

De tényleg hagyjuk.
De tényleg, please.

Vegul is nem mindegy? DD vagy szij? Ugyis annyi elem van egy lemezjatszinak, hogy lehet, hogy a meghajtas szamit a legkevesbe a karhoz és a tűhöz képest, s akkor még mindnig lehet kavarni drótokkal, alátámasztásokkal, s miegymással. Megjegyzem a rgi japén DD-k nek még egy elnyuk van: gyárilag be van épitve a tyukbél mint áram mind phono kábel oldalon. Kulon válogatott 0.999999 tisztaságu vasalózsinorok. Takács Jenő szerint se szabad lecserélni a 304-esek vasalozsinorjait pedig azok cak 0999999 tisztaságuak. Megjeyzem a hificityn valaki árul egy sansui px-99-t és egy kenwood 750-as gépet, Bigdewil meg egy pioneer PL 1000 st tud szerezni. érdemes azert ezeket megnézni. Ugyan egy vadiuj Ferrrari jobb mint egy 7 éves toyota corolla, de azért hirtelen 1000 érvet tudnék mondani miért inkább a corolla kellene. S ha meg fizetni is kell érte, akkor 1001 érvem van.

"Végül is nem mindegy? DD vagy szíj? Úgyis annyi elem van egy lemezjátszónak, hogy lehet, hogy a meghajtás számít a legkevésbé a karhoz és a tűhöz képest"

Hát nem...:lol!:

Na jo, ez csak koltoi kerdes volt. Tényleg nem mindegy. Ezert van nekem DD.

gabocza54
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gabocza54 »

De tényleg hagyjuk.
De tényleg, please.

Vegul is nem mindegy? DD vagy szij? Ugyis annyi elem van egy lemezjatszinak, hogy lehet, hogy a meghajtas szamit a legkevesbe a karhoz és a tűhöz képest, s akkor még mindnig lehet kavarni drótokkal, alátámasztásokkal, s miegymással. Megjegyzem a rgi japén DD-k nek még egy elnyuk van: gyárilag be van épitve a tyukbél mint áram mind phono kábel oldalon. Kulon válogatott 0.999999 tisztaságu vasalózsinorok. Takács Jenő szerint se szabad lecserélni a 304-esek vasalozsinorjait pedig azok cak 0999999 tisztaságuak. Megjeyzem a hificityn valaki árul egy sansui px-99-t és egy kenwood 750-as gépet, Bigdewil meg egy pioneer PL 1000 st tud szerezni. érdemes azert ezeket megnézni. Ugyan egy vadiuj Ferrrari jobb mint egy 7 éves toyota corolla, de azért hirtelen 1000 érvet tudnék mondani miért inkább a corolla kellene. S ha meg fizetni is kell érte, akkor 1001 érvem van.

"Végül is nem mindegy? DD vagy szíj? Úgyis annyi elem van egy lemezjátszónak, hogy lehet, hogy a meghajtás számít a legkevésbé a karhoz és a tűhöz képest"

Hát nem...:lol!:

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

De tényleg hagyjuk.
De tényleg, please.

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

De tényleg hagyjuk.
De tényleg, please. :kiraly:

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Alaposan.De hagyjuk.
Megszoktam Tőled. :kiraly:
Azért végtelenül tisztellek.
Ráadásul ez a beírás a Te beírásod  - vádaskodásod- UTÁN született.
De mondom hagyjuk.

Akva!

Ne bosszants fel!
Mit szoktál Te meg tőlem?
Milyen vádaskodó beírásom után született?
Ne csináld már.
Néha már komolyan nem értelek.
Tételesen végignéztem a beírásokat visszamenőleg.
A beidézett hozzászólásod előtt meg sem szólaltam itt, nemhogy vádaskodtam volna.
Akkor meg miről beszélsz?

De ha "alaposan" félreértettem, akkor magyarázd már el, hogy Te mit értesz az alatt, hogy:
"A néhány - szerintem max 1 - tízezres kategóriában valóban lehet találni elfogadható hangú DD készüléket, feljebb aligha."

Én ebből azt vontam le, hogy szerinted nem készítettek értékelhető minőségű DD játszókat a felső kategóriákban.
Erre válaszoltam: de igen.
És hoztam a példákat.

Hol van itt a gond?

Hg

Az hogy a középső kategóriáról volt szó, a kedves beíró érdeklődése miatt.
Én azt állítottam:Ebben a kategóriában nincs olyan készülék amin zenehallgatást lehetne ajánlani.
De van a kb. 10.000 forintos kategóriában.
De tényleg hagyjuk.
Ja, a kötözködésedet szoktam meg, mást nem is várok már Tőled.
Pedig voltak értékelhető SZAKMAI hozzájárulásaid beírásaiddal a HiFi kultúrához.
De tényleg hagyjuk.

Vendég

Lemezjátszó

Visszaolvastam, és ezt most én sem értem... :kiraly:

Vendég

Lemezjátszó

Alaposan.De hagyjuk.
Megszoktam Tőled. :kiraly:
Azért végtelenül tisztellek.
Ráadásul ez a beírás a Te beírásod - vádaskodásod- UTÁN született.
De mondom hagyjuk.

Akva!

Ne bosszants fel!
Mit szoktál Te meg tőlem?
Milyen vádaskodó beírásom után született?
Ne csináld már.
Néha már komolyan nem értelek.
Tételesen végignéztem a beírásokat visszamenőleg.
A beidézett hozzászólásod előtt meg sem szólaltam itt, nemhogy vádaskodtam volna.
Akkor meg miről beszélsz?

De ha "alaposan" félreértettem, akkor magyarázd már el, hogy Te mit értesz az alatt, hogy:
"A néhány - szerintem max 1 - tízezres kategóriában valóban lehet találni elfogadható hangú DD készüléket, feljebb aligha."

Én ebből azt vontam le, hogy szerinted nem készítettek értékelhető minőségű DD játszókat a felső kategóriákban.
Erre válaszoltam: de igen.
És hoztam a példákat.

Hol van itt a gond?

Hg

Vendég

Lemezjátszó

Akkor már hárman vagyunk. :kiraly:
máris nyugodtabb vagyok....

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”