Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Nekem is úgy volt, de a szoba túl kicsi annyi hangfalhoz, úgyhogy mostmár a fronton megy a zene is.
Most látom az aláírásodban, hogy neked is 150 MKII-es Thorensed van. Milyen pick uppal és phonóval használod? Nálam jelenleg a Rotel RA-921-es házimozihoz használt sztereó erősítőm beépített MM phonója erősít egy AKG MM pick upp-ot.
A szintén az aláírásban szereplő ExcelSound ES-70s van benne, ami az előző Garrardból került át, abban szerettem meg a hangját. Van egy komolyabb Excel-em is, de az nagyon háklis a nem annyira pipere lemezekre ez meg megy át tökön-paszulyon, nem nagyon érdekli az amortizáció. Meg valahogy rockosabb a hangja, arra meg szükség is van nálam A Luxman phonoja is bevállt eddig, nem is nagyon keresgéltem más megoldást.
Lemezjátszó
Nekem is úgy volt, de a szoba túl kicsi annyi hangfalhoz, úgyhogy mostmár a fronton megy a zene is.
Nekem is sok egy szobába annyi hangfal,ezért másik helyiségbe exportáltam a home theatre egységet. Hozzáteszem,nem sokat mozizok,inkább a ZENE.
Hát majd ha kis jövendőbelimmel a saját fészket építgetjük én is szét szeretném majd választani a kettőt, de én/mi sokat mozizunk, meg zene is sokat megy, úgyhogy naponta egyszer-kétszer át szoktam kapcsolni.
Lemezjátszó
Nekem is sok egy szobába annyi hangfal,ezért másik helyiségbe exportáltam a home theatre egységet. Hozzáteszem,nem sokat mozizok,inkább a ZENE.
Lemezjátszó
Lemezjátszó
...Ahogy gondolod,én nem rontanám vele a rendszerem hangját.
Én se, de inkább ez, minthogy állandóan a kábeleket cserélgessem.
Én megoldottam a dolgot,külön van a home theatre.
Lemezjátszó
...Ahogy gondolod,én nem rontanám vele a rendszerem hangját.
Én se, de inkább ez, minthogy állandóan a kábeleket cserélgessem.
Lemezjátszó
Ez a kapcsoló csak ipari gépekbe való,semmiképpen nem ajánlom.
Igaz...
Ez nem pont ugyanaz.
A képen látható kapcsolót a gumiszerelő gépembe szoktam beletenni,durva egy kicsit.
Nekem bevállt
Ahogy gondolod,én nem rontanám vele a rendszerem hangját.
Lemezjátszó
Igaz...
Ez nem pont ugyanaz.
A képen látható kapcsolót a gumiszerelő gépembe szoktam beletenni,durva egy kicsit.
Nekem bevállt
Lemezjátszó
Tegnap egy érdekes tesztet csináltam. Egyszerre indítottam el ugyan azt a Dire Straits LP-t és CD-t, és váltogattam a kettő között. A lemez már jó régi, de még veri a CD hangzást!NZS
Ez nem is kérdés... Az analóg hangban még mindig van valami ami elvarázsol, és igazi zenei élményt nyújt a hallgató felé...
Lemezjátszó
Tegnap egy érdekes tesztet csináltam. Egyszerre indítottam el ugyan azt a Dire Straits LP-t és CD-t, és váltogattam a kettő között. A lemez már jó régi, de még veri a CD hangzást!
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Lemezjátszó
Az a gond, hogy nem csak az rpm-1 ben csinálja.
Dual-ban Lenco-ban szintén.
Tűerőt természetesen állítottam és lemértem mérleggel is.
Lemezjátszó
No jó, nem egy csodagép...Más, megint a súrr, vadi új m97xe (2 hónapos) szépen is szólt, (semmi torzítás) majd egyszer csak barázda nem követés rendesen torzítás (gríz hegyek) bármit állítok nem változik. Kipróbáltam dual 505-2 is ua. (vtf, vta bár ezt dualon nem tudom állítani, nullpontok stimmelnek shuros és egyéb Baerwald protractorokkal)
A tű képe csatolva. Szerintetek rendben van?
Már csak ez hiányzott...
Mondom.
Szerintem az RPM1-ben nem lehet más hangszedőt jól illeszteni.
Tűerőn - mérleggel! - állítottál?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Lemezjátszó
Sajna nincs mikroszkópom. Arra lettem volna kiváncs, hogy szerintetek normális -e az a szög ahogy kristály ücsörög a hangszedő szárán. De kiderült, hogy igen.
Próbáltad tisztítani a tűt? A kosztól is torzíthat.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Lemezjátszó
Sajna nincs mikroszkópom. Arra lettem volna kiváncs, hogy szerintetek normális -e az a szög ahogy kristály ücsörög a hangszedő szárán. De kiderült, hogy igen.
Lemezjátszó
No jó, nem egy csodagép...
Más, megint a súrr, vadi új m97xe (2 hónapos) szépen is szólt, (semmi torzítás) majd egyszer csak barázda nem követés rendesen torzítás (gríz hegyek) bármit állítok nem változik. Kipróbáltam dual 505-2 is ua. (vtf, vta bár ezt dualon nem tudom állítani, nullpontok stimmelnek shuros és egyéb Baerwald protractorokkal)
A tű képe csatolva. Szerintetek rendben van?
Már csak ez hiányzott...
Lemezjátszó
Mivel az RPM1-en minden gyári beállítás, az antiskating meg fix, szerintem pu.-t sem illik benne cserélni.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Vagy Pro-ject RPM 1. én ezt használok, nagy megelégedéssel. Bár valószínűleg a Thorens jobb választás
Helló!
kicsit off
Viszonylag ritkán szólok hozzá, de olvastam neked is van ilyen pörgentyűd!
Kérdésem az lenne, hogy be tudod-e állítani rajta rendesen a pickupot? Vagyis van elég helyed a shell-ben pl Baerwald nullpontok eléréséhez? az én rpm1-emen, a gyárilag "beállított" OM3 se volt helyzetben, torzított is mint a fene. Azóta egy shurrrr csücsül benne, de azt sem tudom eléggé kifele mozgatni, hogy tisztességesen elérjem vele a nullpontokat. Vagy estleg van gyári protractorod?
Üdv!
CsP
Lemezjátszó
Vagy Pro-ject RPM 1. én ezt használok, nagy megelégedéssel. Bár valószínűleg a Thorens jobb választás
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Lemezjátszó
Szerintem Thorens, van is egy 60-ban az aprók topikban eladó...
Lemezjátszó
Sziasztok,
Lehet, hogy volt már, de nincs erőm száz oldalt végigolvasni.
Szóval a kérdésem: szerintetek milyen lemezjátszót érdemes inkább venni, ha maximum 50-55ezer Ft-ot akarok rákölteni?
Mai modern gyártásút újonnan pl. Stanton, American Audio (ezeket újonnan, garanciával)...
... avagy egy használt Thorens-t (bízva a jószerencsében, hogy semmi rejtett hibája nincs).
Ha lehet kérnem, ne érzelemből, hanem hifis guruként válaszoljatok!
Köszi a választ, Jana
P.S. Most egy NAD 5120-som van éppen.
lp: Thorens TD160S; cd: H/K HD730; deck: Nikko ND-390II
amp: Bodor Audio BA-50 MK-II, Arcam Alpha3; preamp: Heed Audio Questar MM
hangfal: AR Status S20; kábel: Klotz adat, CAT8 hang; állvány: Söund Arts
amp: Bodor Audio BA-50 MK-II, Arcam Alpha3; preamp: Heed Audio Questar MM
hangfal: AR Status S20; kábel: Klotz adat, CAT8 hang; állvány: Söund Arts
Lemezjátszó
Remélem csak feljebb lépés miatt árulod a SMEt...
Jaj köszi, ne aggódj, semmi gond, viszont jól sejted, csak azért hirdetem, mert kilátásban lehet egy 20/2A nagyon jó áron, amit megvennék, ha el tudom adni a 10-est.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Jaj köszi, ne aggódj, semmi gond, viszont jól sejted, csak azért hirdetem, mert kilátásban lehet egy 20/2A nagyon jó áron, amit megvennék, ha el tudom adni a 10-est.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Az ebayon 30 ajró + posta...
Újabb hiteles info. 5 db? 50? 100? netán 200? Én 40 Euroért vettem 100 darabot postaköltséggel együtt, innen lehet számolgatni.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Igaz...
Ez nem pont ugyanaz.
Lemezjátszó
Igaz...