Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
A karhoz tartozó túlnyúlás a tűhegy és a kar forgástengely közepe közötti távolság.
Ez a távolság az rb 300-nál 15mm.
Az mintha kicsit kevés lenne.
Innen van az adat:
http://www.vinylengine.com/library/rega/rb300.shtml
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Lemezjátszó
A karhoz tartozó túlnyúlás a tűhegy és a kar forgástengely közepe közötti távolság.
Az mintha kicsit kevés lenne.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Lemezjátszó
Sziasztok! Hol tudok venni csúszósarut a hanszedő csatlakozásaira?Egy jó pár cstis boltot már kérdeztem de senki nem tudott vagy nem akart segíteni.A Kácsánál volt valaha de már nem forgalmazzák.
És itt.
http://www.partsconnexion.com/
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp
Lemezjátszó
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
- arzachel
- V.I.P.
Lemezjátszó
lenne 1 kérdésem: rega planar 3/rb-300-ba kellene korrektül beszerelni a denon dl-160-asomat. amennyire a leírás alapján lehetett, tökéletes a dolog: barázda-párhuzamosság a rega beállító-sablonnal, tűnyomóerő BIC mérleggel - csak épp azt nem lehet tudni, a VTA-t mihez viszonyítsam, mer' erről nem mondanak denonék semmit. annyit írnak, legyen vízszintes a hangkar, ill. ha shell-es lenne, 1 beállító sablont mellékelnek is - nade nem az!!! szal hogy állítsam be a túlnyúlást? p.s.: tudom, h maj' a hangszedő és a karvég közé be kell pakolnom vmit h +emelje a kart a vízszintesig, csak a távolság honnét mérve és mi legyen?
köszi
Én a Mobile Fidelity Geodisc-el szoktam beállítani a túlnyúlást a lemezjátszó beállításoknál.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Lemezjátszó
Sziasztok! Hol tudok venni csúszósarut a hanszedő csatlakozásaira?Egy jó pár cstis boltot már kérdeztem de senki nem tudott vagy nem akart segíteni.A Kácsánál volt valaha de már nem forgalmazzák.
Pl. itt:
http://cgi.ebay.de/PHX-Vergoldete-Kabel ... dZViewItem
Vagy itt:
http://www.dienadel.de/Phono+Zubehoer/E ... /index.htm
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
- arzachel
- V.I.P.
Lemezjátszó
Egy AT 75-ös hangszedő van benne, azt javasolta hogy cseréljem majd le. Milyenre lenne érdemes lecserélni? Köszi a segítséget.
Szerintem valamilyen Grado-t vegyél.Ezek az árukhoz képest elég jól szólnak és a tűzaj is visszafogott.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Lemezjátszó
Ha a motor tengelyét húzom magam felé függőleges irányba, akkor mozog vele együtt valami alátét, vagy tányér, pontosan nem tudom mi. És ha függőlegesbe állítom, akkor ez a tányér felütközik, tehát kézzel ide -oda tudom mozgatni. Valami meglazulhatott benne, vagy mi?
Ha szerencséd van akkor nem a motor tengely ferde,hanem az egész motor mozog ide-oda.Ezt bizony szét kéne szedni.
Ha nem megy hozd el hozzám én meg tudom csinálni. ( Bp.Zugló )
Megoldódott, köszi szépen. Egy csavar volt kilazulva. Kollégámhoz behoztam, szétszedtük, be lett állítva, és rendbe van, szépen működik. Egy AT 75-ös hangszedő van benne, azt javasolta hogy cseréljem majd le. Milyenre lenne érdemes lecserélni? Köszi a segítséget.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- arzachel
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ha a motor tengelyét húzom magam felé függőleges irányba, akkor mozog vele együtt valami alátét, vagy tányér, pontosan nem tudom mi. És ha függőlegesbe állítom, akkor ez a tányér felütközik, tehát kézzel ide -oda tudom mozgatni. Valami meglazulhatott benne, vagy mi?
Ha szerencséd van akkor nem a motor tengely ferde,hanem az egész motor mozog ide-oda.Ezt bizony szét kéne szedni.
Ha nem megy hozd el hozzám én meg tudom csinálni. ( Bp.Zugló )
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Lemezjátszó
Az a legjobb ha az olajmaradékot ( ha van ) kitöröljük egy puha ronggyal.A Thorensnél elég precíz az illesztés ezért az u.n. varrógépolaj vagy műszerolaj megfelelő.Kb. 10-15 csepp.A segédtányért mielőtt visszatesszük, a tengelyt is vékonyan beolajozzuk.A precízillesztés miatt csak lassan csúszik a helyére a segédtányér amikor a helyére tesszük.
Franc tudja, én a Valdiban, aminek aztán tényleg preciz az illesztése, valamivel sűrűbb (viszkózusabb) olajat használok az előírtnál (grafit adalékkal). Régi megfigyelés, hogy a lemezjátszók jobban szólnak, ha lejátszás előtt 15-30 perccel bekapcsoják a motort. Régebben nemigen tudtam mire vélni, ám a legutóbbi olajcserénél beugrott egy saját teória: az olajfilm stabilizálódhat és ez okozza a változást.
Lemezjátszó
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Lemezjátszó
5.
Lemezjátszó
4.
Lemezjátszó
3.
Lemezjátszó
2.
Lemezjátszó
1.
- arzachel
- V.I.P.
Lemezjátszó
Sziaszotk, segítséget szeretnék kérni. Megérkezett ma a Micro seiki mb 15-ös lejátszóm. Az a nyűgöm, hogy nem tudom pontosan hogy kell a szíjat a tányér köré tenni. Azt vettem észre, hogy amikor bekapcsolom, akkor a motor búgó hangot ad ki, amit az előző lejátszónkon nem hallottam. Ha oldalról megnézem, akkor a motor (vagyis ami a szíjat forgatja kis henger) kicsit meg van dőlve, nem függőleges, és egy lengő tányérszerűségen mozog, amikor mozgatom. Megpróbáltam feltekerni a szíjat a tányérra, elvileg sikerült is, viszont olyan, mintha nem bírná forgatni, lassú az egész, és közbe megy ez a búgó hang. Aztán elmentem itthonról, és öcsém mondta, hogy magától bekapcsolt, és elkezdett forogni. Mi lehet vele? Köszi
A szíjat meg kéne mosni folyékony mosogatószerrel.(Alkohol nem jó!)
A tányér peremét meg a meghajtó kereket viszont alkohollal kell lepucolni.
Ha a motor tengely ferde az kataszrófa.
Csinálj néhány fotót.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Lemezjátszó
Sziaszotk, segítséget szeretnék kérni.
Megérkezett ma a Micro seiki mb 15-ös lejátszóm. Az a nyűgöm, hogy nem tudom pontosan hogy kell a szíjat a tányér köré tenni. Azt vettem észre, hogy amikor bekapcsolom, akkor a motor búgó hangot ad ki, amit az előző lejátszónkon nem hallottam. Ha oldalról megnézem, akkor a motor (vagyis ami a szíjat forgatja kis henger) kicsit meg van dőlve, nem függőleges, és egy lengő tányérszerűségen mozog, amikor mozgatom. Megpróbáltam feltekerni a szíjat a tányérra, elvileg sikerült is, viszont olyan, mintha nem bírná forgatni, lassú az egész, és közbe megy ez a búgó hang. Aztán elmentem itthonról, és öcsém mondta, hogy magától bekapcsolt, és elkezdett forogni. Mi lehet vele? Köszi
Lemezjátszó
..Akkor viszont a rugóállító csavarokon kéne állítani,de ez már elég veszélyes,mert már találkoztam néhány széttekert Thorens-el.
Hát akkor maradok a 33-as fordulatnál, azt az egy Ep-t meg majd ellensúllyal hallgatom
Lemezjátszó
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok kérlerk titeket segítsetek a döntésben!
Kiszemelt futóművek 4db a THORENS de nem feltétlen ragaszkodom a márkához ha van jobb ötlet.Összegben 50.-ig tudok nyújtózkodni.
THORENS TD-280 halk és búgásmentes lehet a 16V-os motor és a külsőtáp miatt.
TD-145 MKII nemismerem
TD-150 MKII nagyon sok jót olvastam róla.
TD-160 őt sem ismerem.
Esetleg de ez egyenlőre túl mutat az anyagi lehetőségeimen TD-320 MKI.
TP 16 MKIII hangkarral,SHURE M55E hangszedővel tökéletes állapot 3,1kg tányér
11kg össztömeg 75.-ezer?
Segírséget előre is köszönöm!
Üdv Robi.
Szerintem TD 150.Erről koppintott a Linn.
Az antiskating beállításához pl.Ortofon 0002-es mérőlemez kell.
Én is egy jó 150-est, vagy 160-ast vennék.
Úgy néz ki,hogy összejött egy TD-160 MKII hangszedő nélkül eredeti karral amit majd cserélek ha anyagi lehetőségeim engedik.Az ár szerintem korrekt 30.-ezer.
- arzachel
- V.I.P.
Lemezjátszó
Egy fogóval finoman hajlítsál a kallantyún.( a villa részen ahol fut a szíj )Nem kell sok,csak keveset.
Nem nagyon tudom merre hajlítani, hogy lejjebb legyen a teteje és ne érjen a szíjhoz. Akkor volt jó amikor a függesztett rész ellentétes sarkára raktam egy kis súlyt. Ezért gondoltam, hogy a tányér van lentebb a kelleténél.
Akkor viszont a rugóállító csavarokon kéne állítani,de ez már elég veszélyes,mert már találkoztam néhány széttekert Thorens-el.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Lemezjátszó
Szerintetek az AS-212-es Ortofon kar használt értéke mennyi reálisan?
Lemezjátszó
Egy fogóval finoman hajlítsál a kallantyún.( a villa részen ahol fut a szíj )Nem kell sok,csak keveset.
Nem nagyon tudom merre hajlítani, hogy lejjebb legyen a teteje és ne érjen a szíjhoz. Akkor volt jó amikor a függesztett rész ellentétes sarkára raktam egy kis súlyt. Ezért gondoltam, hogy a tányér van lentebb a kelleténél.
- arzachel
- V.I.P.
Lemezjátszó
...A megvétel után okvetlenül ellenőrizni kell az olajszintet a tányércsapágyban.
Általában porszárazan futnak a gépek.
Ez okozhat esetleg olyat, hogy a tányér egy hajszálnyival lejjebb kerül? Az enyémnek van egy olyan hibája, hogy ha átkapcsolom 45-ös fordulatra, akkor a szíjáthelyező karocska hozzáér a tányér aljához.
Esetleg ha egy fotót csinálnál róla az jó lenne,mert úgy tisztábban látnánk a problémát.
Erről a kallantyúról lenne szó. Ha üresen fut akkor semmi gond, de egy lemez súlyától már pont hozzáér.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft