Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
valszeg kevés voltam hozzá, passz.
Szerintem a nagyon vékony szálakból álló litzéből készült kábel érzékenyebb annak mechanikai felépítésére bármi másnál, nekem valóságos kínszenvedés volt "semlegesre" hangolni. További nehézséget okoz a szigetelő bevonat sajáthangja. Abban is igazad van, hogy a legjobb litzekábeleknek sem a neutralitás a legnagyobb erénye - de a többi engem (most már) kárpótol.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5134
Kábelezzünk
Fülelek!
Itten lellllyebb egy másik kábel gyártó tette be a linkjétjétjét. Légyszíves felhívni az ő figyelmét is, különben azt hinném, hogy csak rám pikkelsz sz sz sz! )
Fapaci és néhai aláírása nem reklámszöveg, csupán információ.
A direkt rossz helyesírás tréfának elég primitív.
Ha nincs ÉRDEMLEGES információd a kábelekről (NEM A CABLES KÁBELEKRŐL!), akkor légy szíves inkább maradj csendben, hátha nem veszik észre, milyen sapka van rajtad
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10993
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Nem a végeredményt vitatom, előre bocsájtom de, mi van akkor ha az illetőnél valamelyik rendszer komponens vagy akármelyik másik kábel erősen fölfelé billenő hangzási balanszal bírt, a Nordost kábelek, bár nem tudni melyik tipus, gondolom valamelyik belépőszintű, elég lineáris balanszal bírnak, bár valóban nagyon száraz, lecsontozott mélytartománnyal, ha nem a megfelelő rendszerbe kerülnek borulhat a frekvencia balansz. A leírásod akkor lett volna korrekt, ha a többi rendszer elem is leírásra kerül, így lehetne hová tenni a kábeled hangját, ami lehet tökéletes is persze, de így akár lehet sávhatárolt is amivel rendbe került a rendszer hangzási balansza, kitudja most melyik eset áll fönn? Kezdőket nagyon meg lehet ezzel vezetni.
Ez egy nagyon reális probléma. Riasztó példákat látok néhol, egyesek képesek 4-5 féle kábelt is a rendszerükbe kötni. Nem kétlem, hogy külön-külön mindegyik indokolható volt annak idején valahogy, de összességében tutira borulást okoz. Egy ilyen láncba sokadik elemként bekötött új összekötőről hogyan lehetne valós véleményt alkotni?
- nehai
- Törzsvendég
- Értékelés: 228
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
A drót még nem kábel, a sávszéleket pedig tapasztalatom szerint erősen befolyásolja a mechanikai felépítés és... a csatlakozó. Csináltam én már kicsit "loudnesses" interkonnektet is ilyen fülesből kioperált litzéből.
Ez így van, pongyolán fogalmaztam, természetsen kábelről beszéltem, nem gyors tesztelésről mondtam véleményt hanem több évnyi kísérletezésről. Bármilyen balanszal rendelkezőt lehet csinálni, de én nem akartam csak egy jó (az én értékrendem szerint) kábelt összehozni, valszeg kevés voltam hozzá, passz.
Kábelezzünk
Én meg azt tapasztaltam, hogy hamis hang esetén szinte mindig lekopogják a próbát
Igaz, vonósnál nagyon nem mindegy, mennyire ment mellé az a hamis hang... ha nagyon, akkor végülis érthető Kocsis kifakadása:)
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Fülelek!
Itten lellllyebb egy másik kábel gyártó tette be a linkjétjétjét. Légyszíves felhívni az ő figyelmét is, különben azt hinném, hogy csak rám pikkelsz sz sz sz! )
Remélem nincs harag
Kábelezzünk
Sajnos mindre jellemző volt a sávhatárolt megszólalás (még a japán drót is)
A drót még nem kábel, a sávszéleket pedig tapasztalatom szerint erősen befolyásolja a mechanikai felépítés és... a csatlakozó. Csináltam én már kicsit "loudnesses" interkonnektet is ilyen fülesből kioperált litzéből.
Kábelezzünk
Amikor több tucat vonós hangszeren (hegedűkön, csellókon, brácsákon) egyszerre húzzák ugyanazt a szólamot, neki sem könnyű észrevennie egyetlen hamis hangot. Pedig a karmester pozíciója ebből a szempontból sokkal kedvezőbb, mint a nézőtéren helyet foglaló közönségé. Ráadásul "ezer" fontosabb dologra kell figyelnie a próbák során...
Én meg azt tapasztaltam, hogy hamis hang esetén szinte mindig lekopogják a próbát, és igen rosszalló arckifejezéssel figyelmeztetik a zenészt a kottában leírtakra, de Kocsis pl. rossz napjaiban akár odáig is elmegy, hogy a hangszerkezelési ismereteit vonja hangosan kétségbe az adott zenésznek.
.
Kábelezzünk
Ha már cables fórumtárs összes nedves puskapora elfogyott, akkor kérem szépen, hogy az öntömjénezést és NE ebben a topikban folytassa, hanem a direkt neki nyitottban. Ebben a topikban a kábelezés általános kérdéseit tárgyaljuk, gyártó és/vagy kereskedő itt nem reklámozza a termékeit.
Fülelek!
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
...Egyszer valakihez vittem egy szóló zongora CDt, nagyon jól vették fel. Nála természetellenesen szólt, mintha szintetizátor lett volna. Nordost szalag kábel ki, finom öreg rézkábel be... lett zongora hang. Természetes zongora hang. Máig az a kábel szól ott.Szerintem ez a természetesség!
Nem a végeredményt vitatom, előre bocsájtom de, mi van akkor ha az illetőnél valamelyik rendszer komponens vagy akármelyik másik kábel erősen fölfelé billenő hangzási balanszal bírt, a Nordost kábelek, bár nem tudni melyik tipus, gondolom valamelyik belépőszintű, elég lineáris balanszal bírnak, bár valóban nagyon száraz, lecsontozott mélytartománnyal, ha nem a megfelelő rendszerbe kerülnek borulhat a frekvencia balansz. A leírásod akkor lett volna korrekt, ha a többi rendszer elem is leírásra kerül, így lehetne hová tenni a kábeled hangját, ami lehet tökéletes is persze, de így akár lehet sávhatárolt is amivel rendbe került a rendszer hangzási balansza, kitudja most melyik eset áll fönn? Kezdőket nagyon meg lehet ezzel vezetni.
Kábelezzünk
Nem veszi észre, ha valamelyik zenész pl. véletlenül hamis hangot fogott
Amikor több tucat vonós hangszeren (hegedűkön, csellókon, brácsákon) egyszerre húzzák ugyanazt a szólamot, neki sem könnyű észrevennie egyetlen hamis hangot. Pedig a karmester pozíciója ebből a szempontból sokkal kedvezőbb, mint a nézőtéren helyet foglaló közönségé. Ráadásul "ezer" fontosabb dologra kell figyelnie a próbák során...
Kábelezzünk
Tök mindegy. A régi kábelek sem szólnak egyformán, sőt. Nekem is van/volt (magyar) 40-50 éves litzém csak is "tiszta" rézből, aztán bontottam egy 30éves japán füles kábelét, melyben szintén nagyon vékony elemi szálakból álló lizte huzal van, IC-t készítve belőle sajos nem nagyon van verseny a két "drót" között, pedig milyen szép lett volna, na én ekkor hagytam föl a régi magyar drótokkal, pedig kipróbáltam elég sokfélét, még Rudolf (Cables) is adott nekem anno, még meg is van. Sajnos mindre jellemző a sávhatárolt megszólalás, úgy szólnak mint az egyutas hangsugárzók, valaki imádja van aki ki nem állhatja őket, de ettől színes a világ
Kösz Józsi!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Engem az érdekelne cables szakkollégától, hogy honnan tudja, hogy a kábelnek mennyi idő kell a "visszanyugodott szerkezethez"?
30év? - ez a szám honnan jött? Vannak ezirányú bebizonyított kísérletek? (Elektronmikroszkópos felvételek?)
Tök mindegy. A régi kábelek sem szólnak egyformán, sőt. Nekem is van/volt (magyar) 40-50 éves litzém csak is "tiszta" rézből, aztán bontottam egy 30éves japán füles kábelét, melyben szintén nagyon vékony elemi szálakból álló litze huzal van, IC-t készítve belőle sajos nem nagyon van verseny a két "drót" között, pedig milyen szép lett volna, na én ekkor hagytam föl a régi magyar drótokkal, pedig kipróbáltam elég sokfélét, még Rudolf (Cables) is adott nekem anno, még meg is van. Sajnos mindre jellemző volt a sávhatárolt megszólalás (még a japán drót is), úgy szóltak mint az egyutas hangsugárzók, valaki imádja van aki ki nem állhatja őket, de ettől színes a világ
Eddig amiket én próbáltam gyáriak közül, a Nirvana tudott lakkozott litze drótból jó kábelt csinálni, de ne hasonlítsuk már egy régi magyar litze huzalhoz, mert a szerkezetén és esetleg a szigetelésén kívül semmi közük egymáshoz, a hangjuk között meg több kategória van. Természetesen gyakorlati tapasztalatból beszélek.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
A sztereo rendszerekben a zene 2 véletlen lefolyású feszültségjel. Ezé alakul a felvétel helyszínén szóló mondjuk 60 hangszer hangja a keverőpulton. Tehát egy adott pillanatban a 60 hang összhatását mondjuk 0,346 V hordozza. Ezt fura elképzelni, de ez van! Ha kevesebb a hangszer nyilván több az azokra jutó információ.
Nem túl jó magyarázat ez szerintem. Annyiban igazad van, hogy mondjuk egy hangszóró membránnak nem mindegy, mennyire komplex mozgást kell végeznie, de ez nagyon messzire vezetne. A digitalizálás esetében is lehet beszélni a rendszer által a mintavételezés korlátaiból adódó, már feldolgozhatatlan mennyiségű információról, illetve az emberi hallásnak is vannak elfedési sajátosságai, de az analóg elektronika területén szerintem ez a logika nem áll meg. Sokkal érthetőbb azon érvelésed, hogy egy szóló hangszerre jobban tudsz figyelni, mint egy komplett zenekarra, de szerintem ennek komoly veszélyei vannak egy fejlesztésnél.
Kábelezzünk
Hiroyasu Kondo-san japán professzor a fémtan szakértője merészelte ezt állítani. Én meg elhiszem neki.
Kábelezzünk
Engem az érdekelne cables szakkollégától, hogy honnan tudja, hogy a kábelnek mennyi idő kell a "visszanyugodott szerkezethez"?
30év? - ez a szám honnan jött? Vannak ezirányú bebizonyított kísérletek? (Elektronmikroszkópos felvételek?)
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Kábelezzünk
Ok, ezt értem, de ez jelentheti-e azt, hogy komplexebb muzsikáknál a kábelek által okozott különbség kevésbé, vagy semennyire nem érzékelhetőek? Mert akkor mi értelme az egésznek?
A sztereo rendszerekben a zene 2 véletlen lefolyású feszültségjel. Ezé alakul a felvétel helyszínén szóló mondjuk 60 hangszer hangja a keverőpulton. Tehát egy adott pillanatban a 60 hang összhatását mondjuk 0,346 V hordozza. Ezt fura elképzelni, de ez van! Ha kevesebb a hangszer nyilván több az azokra jutó információ.
Elhiszem, hogy vannak ilyen élményeid, de szerintem nagyon ritka, hogy egy kábel önmagában ennyire rendbe tud tenni egy rendszert, tehát talán érdemes komplexen kezelni a helyzetet. Ide kapcsolódva... mi a véleményed a kábelek rendszerfüggőségéről?
Túl sokat nem tudok a kábelek rendszerfüggőségéről. Ez egy baromi összetett dolog szerintem.
Kábelezzünk
Az,hogy ha felteszünk egy Wagner operát a hi-fi cuccok 99%-a "leadja a szerelést".
Aztán ha olyanon hallgatnánk, akin még van szerelés és utána kapnánk ingyen jegyet Bayreuthba, lehet odaszólnánk azoknak is, hogy adjátok le a szerkót!
Kábelezzünk
Az,hogy ha felteszünk egy Wagner operát a hi-fi cuccok 99%-a "leadja a szerelést".
De csak azért, mert nem jó kábellel vannak összekötve.
.
Kábelezzünk
Ha már cables fórumtárs összes nedves puskapora elfogyott, akkor kérem szépen, hogy az öntömjénezést és NE ebben a topikban folytassa, hanem a direkt neki nyitottban. Ebben a topikban a kábelezés általános kérdéseit tárgyaljuk, gyártó és/vagy kereskedő itt nem reklámozza a termékeit.
Igazad van, elnézést, de ez a példa nagyon idevágott. A természetes zongora hangról is vannak élményeink.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Kábelezzünk
Az ilyen lány egy szál kísérettel az igazi parasztvakítás!
Richard Strauss Zarathustra-ja lejátszásakor elvérzik a fiam húszezres hifije, de egy barokk lant művet élvezhetően tolmácsol!
Akkor ebből mi a tanulság?
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Én azt mondtam, hogy egyetlen gazdag felharmonikus tartománnyal rendelkező hangszer pl. egy cselló vagy egy ugyanolyan gazdag női ének esetén sokkal, de sokkal könnyebb a kábel okozta változásokat észrevenni. Ok, ezt értem, de ez jelentheti-e azt, hogy komplexebb muzsikáknál a kábelek által okozott különbség kevésbé, vagy semennyire nem érzékelhetőek? Mert akkor mi értelme az egésznek?
Kérdésedre, hogy mi a természetesség számomra azt mondanám olvasd el, amit a kábel vevőim írtak. Nekik a természetesség ugyanaz ami nekem: hatalmas emlék lenyomataink vannak az agyunkban női hangról, vagy rezgő fa (hangszer) hangjáról. Ha zenét hallgatsz ezekhez az etalonokhoz hasonlítod a hangszóróból lejövő hangot és eldöntöd, hogy ismerős-e (természetes) vagy sem. Ezzel egyet tudok érteni, számos példát is lehetne sorolni az alátámasztására, de sokak szerint HiFi-ben a valóság hajszolása csak egy ábránd.
Egyszer valakihez vittem egy szóló zongora CDt, nagyon jól vették fel. Nála természetellenesen szólt, mintha szintetizátor lett volna. Nordost szalag kábel ki, finom öreg rézkábel be... lett zongora hang. Természetes zongora hang. Máig az a kábel szól ott.Szerintem ez a természetesség!
Elhiszem, hogy vannak ilyen élményeid, de szerintem nagyon ritka, hogy egy kábel önmagában ennyire rendbe tud tenni egy rendszert, tehát talán érdemes komplexen kezelni a helyzetet. Ide kapcsolódva... mi a véleményed a kábelek rendszerfüggőségéről?
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5134
Kábelezzünk
Egyszer valakihez vittem egy szóló zongora CDt, nagyon jól vették fel. Nála természetellenesen szólt, mintha szintetizátor lett volna. Nordost szalag kábel ki, finom öreg rézkábel be... lett zongora hang. Természetes zongora hang. Máig az a kábel szól ott.
Szerintem ez a természetesség!
Kábelezzünk
Hááááát vannak érdekes elképzelések azt látom.
De annak ott a viccek topik.
Nem kell ötleteket adni arra nézve, hol lehet még bevetni a gerillamarketing eszközözeit, mert félek, hamarosan megjelennek az olyan fajta hozzászólások a viccek topikban, hogy akik egy meghatározott kábelen keresztül hallgatják a rádiókabarét, azok nagyobbat nevetnek az ott elhangzó vicceken, mint azok, akik másfajta kábeleken, mert X kábel felhasználói természetesebbnek találják a vicc poénját, más kábelek felhasználói pedig nagyon művinek és erőltetettnek.
.
- JOE77
- Nincs visszaút
- Értékelés: 15
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
A minél több idő a legjobb recept egy kábelezés megítésésére,de ezt már annyiszor leírtam. Sokszor látom a hirtelen felindulásból leírt lelkes beszámolókat egy egy kábelről,na ezekre a véleményekre kíváncsi lennék úgy egy két hónap múlva is.Vajon meg van e még a lelkesedés akkor is,vagy már a kábelt is elfelejtették?
A lelkesedés csökkenni szokott, akár nemtettszésbe megy át. Aztán jöhet az adásvétel, nálam is alakult már így többször is.