Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Az akril leánykori neve plexi...
Mik vannak. Azert erdekelne a pontos kemiaja majd, akarhany neve is van. :-)
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Lemezjátszó
Goldring, Ortofon és pl Gradokat itthonról hol lehet beszerezni? Hol lehet árat találni?
Goldring: A Stream Audio is forgalmazza, ők itt vannak a kersekedelmi topikban.
Grado: http://www.lauditeur.hu/
Ortofon: Tudtommal a Basys az importőr, de pl. az AVX-en frissen megjelent Bartfay Audio is forgalmazza őket, a kereskedelmi topikban találod.
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Lemezjátszó
Akril egy otvozet (pontosan lehet tudni mi is?) es nagyban meghatarozza a hangot mire teszed ra a lemezt. Talan jelenlegi jatszodon is hallhato, ha filcre rakod a lemezt maskepp fog szolni. Itt semmi sem mindegy! Karbon meg suly es merevseg (igy minel idealisabb rezgeselnyeles/megtartas) teren domborit, de ezt majd a tapasztaltabbak kifejtik.
Mellorn se olcsobb, magyar termek es gyakorlatilag manufakturaban keszulnek a produktumok, kovetkeztess az arra. Mindenkh ajanlgatja a tutit neked, ami ugy is van, csak nem a te mostani koltsegvetesedhez. Ezzel rengetegszer fogsz talalkozni a jovoben is:-)
Az akril leánykori neve plexi...
Lemezjátszó
Az akryl tányér és karbon kar az mivel tud többet egy hagyományosnál azon kívül hogy jobban néz ki?
Akril egy otvozet (pontosan lehet tudni mi is?) es nagyban meghatarozza a hangot mire teszed ra a lemezt. Talan jelenlegi jatszodon is hallhato, ha filcre rakod a lemezt maskepp fog szolni. Itt semmi sem mindegy! Karbon meg suly es merevseg (igy minel idealisabb rezgeselnyeles/megtartas) teren domborit, de ezt majd a tapasztaltabbak kifejtik.
Mellorn se olcsobb, magyar termek es gyakorlatilag manufakturaban keszulnek a produktumok, kovetkeztess az arra. Mindenkh ajanlgatja a tutit neked, ami ugy is van, csak nem a te mostani koltsegvetesedhez. Ezzel rengetegszer fogsz talalkozni a jovoben is:-)
Lemezjátszó
Mégegyszer köszi a lényegretörő választ!
Még egy ilyen lényegretörő válaszban ehhez a rendszerhez tudnál ajánlani phono erősítőt?
(érdekes hogy korábban a pro-ject, cambridge audio, music hall vonalból a fórumon még talán desemberben a music hallt javasolták többen is, most meg a pro-ject kerül ki győztesen...
Nincs mit. Korábban már ajánlottam a Heed Questart és a Mellorn Stream-et (NAD-ot, Pro-Ject-et pedig nem), ez nem változott. Ami a Music Hall-t illeti, tudom, hogy jókat lehet róla olvasni, de nekem a Pro-Ject akril tányérja (ami egyébként a Music Hall-hoz is választható upgrade) és karbon karja szimpatikusabb. Ebben az alapkategóriában szerintem nem nagyon van "győztes", csak egymáshoz nagyon hasonló készülékek, jelentős kompromisszumokkal. De ez vagy bármely más itteni vélemény semmitől se vegye el a kedved, ha akarod és érdekel, később mélyebben is belemászhatsz a dolgokba.
Köszi!
A Mellornhoz még nem találtam árat, de a Heed az szép summa, legalábbis azokhoz képest amit nem ajánlasz :lol!:
Az akryl tányér és karbon kar az mivel tud többet egy hagyományosnál azon kívül hogy jobban néz ki?
A Mellorn biztos, hogy nem fog beleférni a keretedbe! Igaz hogy az MC-s phono, de az ára 134000 FT...
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Lemezjátszó
A Mellornhoz még nem találtam árat
A Mellorn Stream phono kb. 140-150 ezer Ft lehet
Javítok: 134 ezer
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
-
Vendég
Lemezjátszó
Még egy ilyen lényegretörő válaszban ehhez a rendszerhez tudnál ajánlani phono erősítőt?
(érdekes hogy korábban a pro-ject, cambridge audio, music hall vonalból a fórumon még talán desemberben a music hallt javasolták többen is, most meg a pro-ject kerül ki győztesen...
Nincs mit. Korábban már ajánlottam a Heed Questart és a Mellorn Stream-et (NAD-ot, Pro-Ject-et pedig nem), ez nem változott. Ami a Music Hall-t illeti, tudom, hogy jókat lehet róla olvasni, de nekem a Pro-Ject akril tányérja (ami egyébként a Music Hall-hoz is választható upgrade) és karbon karja szimpatikusabb. Ebben az alapkategóriában szerintem nem nagyon van "győztes", csak egymáshoz nagyon hasonló készülékek, jelentős kompromisszumokkal. De ez vagy bármely más itteni vélemény semmitől se vegye el a kedved, ha akarod és érdekel, később mélyebben is belemászhatsz a dolgokba.
Köszi!
A Mellornhoz még nem találtam árat, de a Heed az szép summa, legalábbis azokhoz képest amit nem ajánlasz :lol!:
Lemezjátszó
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
-
Vendég
Lemezjátszó
Ez melyik cég honlapjáról van?
Mit jelent az hogy a 33 1/3 és 45rpm az "manually"? Hogy kell sebességet váltani?
köszi
A Project magyar importőre az Interaudio Kft. Az ő forintos árlistájuk.
Nekem .pdf-ben van meg a teljes árlista, arról lett kimásolva.
Át kell helyezni a szíjt egy kisebb tárcsáról egy nagyobbra a motor tengelyén.
Ez a 33/45 sebességváltás.
Köszi!
Goldring, Ortofon és pl Gradokat itthonról hol lehet beszerezni? Hol lehet árat találni?
Köszi!
-
Vendég
Lemezjátszó
Mit jelent az hogy a 33 1/3 és 45rpm az "manually"? Hogy kell sebességet váltani?
köszi
A Project magyar importőre az Interaudio Kft. Az ő forintos árlistájuk.
Nekem .pdf-ben van meg a teljes árlista, arról lett kimásolva.
Át kell helyezni a szíjt egy kisebb tárcsáról egy nagyobbra a motor tengelyén.
Ez a 33/45 sebességváltás.
-
Vendég
Lemezjátszó
Ha ennyi a kereted, akkor a korábban belinkeltPRO-JECT 1Xpression III lemezjátszó + Ortofon 510MK II MM hangszedő
75 ezerért jó választásnak látszik. Remélhetőleg a magyar változaton is akril tányér és karbon kar van.
Itt a hivatalos Project árlista egy részlete.
Az látszik, hogy a "magyar változatban" is karbon kar van és akril tányér.
köszi
-
Vendég
Lemezjátszó
kezdőként amikor 100 rugó kb a felső határ egy lejátszóban akkor nem feltétlen úgy tervezek hogy ebbe 140 ezerért veszek tűt...
Ha ennyi a kereted, akkor a korábban belinkelt
PRO-JECT 1Xpression III lemezjátszó + Ortofon 510MK II MM hangszedő
75 ezerért jó választásnak látszik. Remélhetőleg a magyar változaton is akril tányér és karbon kar van. :lol!: A rendszer gyenge pontja szerintem az Ortofon 510-es hangszedő, ez a lemezjátszó azért ennél jobbat érdemel, mondjuk egy Grado Prestige Blue-t, Ortofon VinylMaster Red-et, Ortofon 2M Blue-t vagy ha telik rá, egy Goldring G1012-t.
A másik értelmes megoldás a Cambridge TT50 lenne, ugyanezekkel a hangszedőkkel. A baj csak az, hogy a TT50 + AT95E jóval többe kerül, mint az akciós Pro-Ject Xpression III.
Köszi a lényegretörő választ!
Mivel most ismerkedek ezzel az egész vinyl dologgal így ennyit szánnék rá max, aztán ha bejön a dolog akkor meglátjuk. Egyelőre a fórumban jobban elméllyedve az "NJ kaliberű" hozzászólások tükrében közel állok a megijedéshez, hogy kell ez nekem? :lol!: nem gondoltam volna hogy ilyen mélységű technikai szakértelem szükséges egy egyszerű lemezhallgatáshoz... Kicsit "rémisztőek" ezek a technikai bonyolult leírások.... Kezdőként egy egyszerű, ám jó minőségű lejátszó az bőven megteszi.... ha meg egyszer kb a töredéke, kb 0,001% szakértelmem lesz mint pl NJ-nek akkor majd megpróbálkozok saját kútfőbül összeválogatni egy komolyabb dolgot... :lol!:
(érdekes hogy korábban a pro-ject, cambridge audio, music hall vonalból a fórumon még talán desemberben a music hallt javasolták többen is, most meg a pro-ject kerül ki győztesen... :lol!:
-
Vendég
Lemezjátszó
mindenesetre, állandó fejtörést okoznak Nekem az "ilyen papír protractorok" ... azt ugyanis nem tudom, hogy, hogyan lehet velük precízen dolgozni, értsd. hogyan lehet a forgócsapot úgy ráilleszteni a kivágott sablonjára, hogy azzal tök.pontosan be lehessen állítani a szerelési távolságot [ami például van, hogy 221.7mm!].
A papírral tényleg sok baj van. A sablont nyomdai előkészítőnél célszerű megcsináltatni, a legvastagabb filmjükre. Még pontosan kifúrni is könnyebb.
így igaz, nyomda!
ha mégis papír, akkor pl. HQ-DPI max, és az sem árt ha photo minőségű INK-JET -el nyomtatunk, full-scale beállításon.
[esetleg AUTOCAD támogatással!]
Totora,
SZVSZ,
a kábelezés erősen rendszerfüggő dolog, itt (már) kiemeltebb szerepet játszik a szinergia ... blabla ... de megjegyzem a hangkar belső kábelezésének a cseréje, csak "az utca egyik fele"! Az új kábellel ugyanis észrevehetően meg fog változni a megszokott hangkép, vagy jobb, vagy rosszabb irányba, Számodra! És amint lecseréled az eredeti kábelt, és nem lelkesedve a kapott eredménytől, már nehezebb lesz a visszaút ... /Q: van e olyan kábel még a piacon, ami benne volt??
továbbá tanácsolom, tapasztalataidtól függően, először hozzáértő személlyel cseréltesd a belső karkábelt, és aki majd meghallgatja A és B bekötéssel is ...
szóval sok tipp lehetséges, az olcsóbbaktól a drágábbakig, de azzal előrébb lennénk, ha leírnád milyen rendszerben használnád, azaz általánosan csöves, vagy SS, illetve a hangszedőtől kezdve, a lead-vezetéken át a phono-RCA típusáig ... ?
U.I.: a csatlakozókat is cserélnéd, bayonet, DIN, RCA?
Az én olcsó rendszeremnél nincs szinergia a lényeg,hogy müködjön. Most nem müködik mert eltörött a karkábel.Igazából az érdekelt volna,hogy milyen karkábeleket lehet venni és hol,mennyiért.
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 324
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
kezdőként amikor 100 rugó kb a felső határ egy lejátszóban akkor nem feltétlen úgy tervezek hogy ebbe 140 ezerért veszek tűt...
75 ezerért jó választásnak látszik. Remélhetőleg a magyar változaton is akril tányér és karbon kar van. A rendszer gyenge pontja szerintem az Ortofon 510-es hangszedő, ez a lemezjátszó azért ennél jobbat érdemel, mondjuk egy Grado Prestige Blue-t, Ortofon VinylMaster Red-et, Ortofon 2M Blue-t vagy ha telik rá, egy Goldring G1012-t.
A másik értelmes megoldás a Cambridge TT50 lenne, ugyanezekkel a hangszedőkkel. A baj csak az, hogy a TT50 + AT95E jóval többe kerül, mint az akciós Pro-Ject Xpression III.
75000+áfa!
(nettó árak vannak feltüntetve)
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-
Vendég
Lemezjátszó
Ha ennyi a kereted, akkor a korábban belinkeltPRO-JECT 1Xpression III lemezjátszó + Ortofon 510MK II MM hangszedő
75 ezerért jó választásnak látszik. Remélhetőleg a magyar változaton is akril tányér és karbon kar van.
Itt a hivatalos Project árlista egy részlete.
Az látszik, hogy a "magyar változatban" is karbon kar van és akril tányér.
Lemezjátszó
75 ezerért jó választásnak látszik. Remélhetőleg a magyar változaton is akril tányér és karbon kar van. A rendszer gyenge pontja szerintem az Ortofon 510-es hangszedő, ez a lemezjátszó azért ennél jobbat érdemel, mondjuk egy Grado Prestige Blue-t, Ortofon VinylMaster Red-et, Ortofon 2M Blue-t vagy ha telik rá, egy Goldring G1012-t.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- vlaca
- Fórumlakó

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Kezdőként én is beszállnék a tipp játékba
ortofon 2m red
(kb. 20k az ára)
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-
Vendég
Lemezjátszó
Utánanéztem ennek a goldringnek, jókat írnak róla máshol is. itthoni forgalmazót és árat viszont nem találtam....
Beszüntették a gyártást. Sajnos a legtöbb, árán túlmutató középkategóriás terméknek ez a sors jutott a hifi történetében. Már csak elfekvő készletben akad.
csak úgy a vicc kedvéért adhatnál olyan tippet is ami még ma is kapható újonan és elérhető áron...
Denon meg ortofon hangszedőkről is jókat írnak, azokról mi a véleményed?
Szerintem a Benz Micro Ace szériájában nézz szét, biztos megtalálod a neked való pickupöt.
Ahogy nézem ez a 6-700 dolláros kategória... legalábbis ha hitelesek azok az oldalak amiket kiadott...
De köszi az ajánlást, egyel több márkának a nevét ismerem mostmár..
- vlaca
- Fórumlakó

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Most ezt használom később majd megrajzolgatom autocad-ben és kivágatom cnc routerrel gfk lapból.
Köszi a segítségeket!
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- vlaca
- Fórumlakó

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Sziasztok!
Na aszem nyomon vagyok!
Megcsináltam az effective hossz mérőt a sablonból.(Felragasztottam 2 oldalas ragasztóval egy karton szerűségre hogy legyen tartása.)
A sablon félköríve felfekszik a karbázis ívére.(Nem kell leszedni a kart.)
Így már rá tudom engedni a tűt a sablonra. Pár tized miliméteres pontosságra jó lehet ez így.
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5352
Lemezjátszó
Utánanéztem ennek a goldringnek, jókat írnak róla máshol is. itthoni forgalmazót és árat viszont nem találtam....
Beszüntették a gyártást. Sajnos a legtöbb, árán túlmutató középkategóriás terméknek ez a sors jutott a hifi történetében. Már csak elfekvő készletben akad.
csak úgy a vicc kedvéért adhatnál olyan tippet is ami még ma is kapható újonan és elérhető áron...
Szerintem a Benz Micro Ace szériájában nézz szét, biztos megtalálod a neked való pickupöt.
-
Vendég
Lemezjátszó
-
Vendég
Lemezjátszó
-
Vendég
Lemezjátszó
Érdekelne a véleményetek az ezekhez gyárilag adott hangszedőkről, karokról stb... vagy, hogy később mire ajánlott cserélni?
Olyan PU kellene, aminek olyan a tűje, hogy részletgazdag hangot ad...[/url]
válaszokat előre is köszi mindenkinek!
Ha már válsztani kell: CA TT50, a hozzá adott AT95E-t pedig érdemes kicserélni valami jobb Goldringre. De akkor már sokkal inkább érdemes felhajtani egyet a megszűnt, itt-ott még fellelhető Goldring GR2-ből. Ahhoz alapból G. 1042-es jár(t), amelynél jobb MM hagszedőt nemigen kapni. Legnagyobb gondod a phonóval lesz. Ha újat és lényegesen jobbat szeretnél, mélyen a zsebedbe kell nyúlnod. A Projectet nem ajánlom (hasonló árban mást se..).
találtam viszont egy ilyen oldalt... mondjuk az itteni ára nem kevés...
http://www.noteworthyaudio.co.uk/Cartridges1.html
mennyitől érdemes akkor phonora beruházni, úgy hogy az jó is legyen? illetve mikre?
Lemezjátszó
mindenesetre, állandó fejtörést okoznak Nekem az "ilyen papír protractorok" ... azt ugyanis nem tudom, hogy, hogyan lehet velük precízen dolgozni, értsd. hogyan lehet a forgócsapot úgy ráilleszteni a kivágott sablonjára, hogy azzal tök.pontosan be lehessen állítani a szerelési távolságot [ami például van, hogy 221.7mm!].
A papírral tényleg sok baj van. A sablont nyomdai előkészítőnél célszerű megcsináltatni, a legvastagabb filmjükre. Még pontosan kifúrni is könnyebb.
így igaz, nyomda!
ha mégis papír, akkor pl. HQ-DPI max, és az sem árt ha photo minőségű INK-JET -el nyomtatunk, full-scale beállításon.
[esetleg AUTOCAD támogatással!]
Totora,
SZVSZ,
a kábelezés erősen rendszerfüggő dolog, itt (már) kiemeltebb szerepet játszik a szinergia ... blabla ... de megjegyzem a hangkar belső kábelezésének a cseréje, csak "az utca egyik fele"! Az új kábellel ugyanis észrevehetően meg fog változni a megszokott hangkép, vagy jobb, vagy rosszabb irányba, Számodra! És amint lecseréled az eredeti kábelt, és nem lelkesedve a kapott eredménytől, már nehezebb lesz a visszaút ... /Q: van e olyan kábel még a piacon, ami benne volt??
továbbá tanácsolom, tapasztalataidtól függően, először hozzáértő személlyel cseréltesd a belső karkábelt, és aki majd meghallgatja A és B bekötéssel is ...
szóval sok tipp lehetséges, az olcsóbbaktól a drágábbakig, de azzal előrébb lennénk, ha leírnád milyen rendszerben használnád, azaz általánosan csöves, vagy SS, illetve a hangszedőtől kezdve, a lead-vezetéken át a phono-RCA típusáig ... ?
U.I.: a csatlakozókat is cserélnéd, bayonet, DIN, RCA?
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, lyra, simaudio, lamm, jbl k2, nakamichi, levinson, dcs, furman, progressive audio, analysis plus, kimber, refine audio
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith