Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tsc »

Arról nem is beszélve hogy 200 alá akkor már pláne nem fér be 
Egy ventilátor nélküli PC táp 50k plusz fa !

Akkor keress rá a kisebbik (350W) FSP zen-re.... 18 bruttó körül van. És még jó is.

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: joeytiger »

- A laptop+usb dac is jó dolog, a network playert viszont még a feleség is pikk-pakk megtanulta kezelni, nem bonyolultabb mint egy cd lejátszó

konkrétan milyen network playered van?

Gézapala
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Gézapala »

Arról nem is beszélve hogy 200 alá akkor már pláne nem fér be

Egy ventilátor nélküli PC táp 50k plusz fa !

Pioneer PD9700 CD játszó
Roksan Xerxes Rega RB300 Ortofon MC30
2x ION Systems Obelisk 3X+XPAK erősítő plusz tápegység
Heybrook HB3
Söund Organisation Z028 asztal
Infocus In72 proji

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Jó ez a PC-s zenehallgatás téma, de nem kellene ezt egy új helyre átmozgatni?
Szerintem megérné.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Szvsz örülök, hogy ez ide be lett idézve, 99%-ban egyetértek ezekkel a gondolatokkal, de sosem volt kedvem leírni ilyen részletesen. Akár tetszik akár nem, ebbe az irányba halad a világ, de ez szerintem nem katasztrófa.

Nálam is az a felállás, hogy szervergépen vannak a begrabbelt cd-k (amik így a polcon hevernek azóta (de az autóba legalább még mindig jók..), egyik szobában network playerrel (persze ez még dac-ra van kötve) játszom le őket, ami ugye távirányítható, saját kijelzője van, garantáltan pillanatok alatt bármilyen albumot-előadót-stílust megtalálok vele. A többi szobába is tervezem további network playerek vásárlását.

- A laptop+usb dac is jó dolog, a network playert viszont még a feleség is pikk-pakk megtanulta kezelni, nem bonyolultabb mint egy cd lejátszó

- A bebootolás tényleg 5 másodperc lenne amúgy bármilyen pc-vel, a kulcs: hibernálás!

- A szerver fogyasztása: vegyetek Amd A64-et... a komplett szerver gépem 40W-ot fogyaszt monitor nélkül (megmérve).. akinek ez sok... Egyébként is mindig megy a letöltések meg ilyesmik miatt.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tudom nem szép dolog egy másik fórumon leírtakat, ráadásul saját magamat idézni, de álljon itt néhány gondolat a számítógépes zenehallgatás kapcsán.

-------------------------------------------------------
Majd 4 évnyi kisérletezés után néhány gondolatot megosztanék azzal, akit ez érdekel.

1. A merevlemezről történő zenehallgatás NEM ZÁRJA KI a cd megvásárlását!!! Habár sokan a CD-k megvásárlásának megspórolása miatt állnak át, én nem tartozom közéjük, de nem is itélem el azokat, akik így gondolkoznak.

2. Most kishíján 2000 cd van az 1 TB merevlemezen (veszteségmentesen tömörítve és tömörítetlenül) és érkezik a 2x3 TB-os dual fibre channeles interfészes RAID védett diszktömb is. Ezeknek a grabbelt anyagoknak a 80-85%-a cd-n is meg van és a maradéknak a beszerzése is folyamatban van. Sokszor elkérem, bragebbelem, meghallgatom és ha tetszik megveszem. Egyre többet veszek használtan pár euróért, főképpen ha külföldön vagyok. Ugye a grabbelés esetén némileg csökken a használt lemezek állapotából származó kockázat.

3. A CD azért terjedhetett el az LP-vel szemben, mert praktikusabb volt (kicsit leegyszerűsítve a dolgokat). A számítógépes zenehallgatást semmi sem állíthatja meg hosszú távon, mert praktikusabb lehet, mint a CD és mert a digit fotózáshoz hasonlóan eltűnik maga a hordozó is.

Aki eljön hozzám, láthatja, hogy a számítógépen INFRATÁVVEZÉRLÉSSEL pár pillanat alatt, olyan egyszerűséggel, ahogy a cd-ket kezelem, lehet válogatni a felvételekből. Nem kell észrevennem, hogy számítógép és nem cd, ugyanolyan egyszerűségel használható, mintha csak a cd játékos lenne. A tömeges felhasználás számára ez lesz a kulcs. Nálam egész nap folyamatosan 16-18 órában szól a zene és nagy könnyebbség a számítógép, ami nem zárja ki azt sem, hogy leüljek és este nem háttérként, hanem elmélyülten is zenét tudjak hallgatni ugyanazon a rendszeren.

4. Az egyre terjedő zeneletöltő szolgáltatások miatt, a disztribúció olyan módon változik meg, hogy fizikailag vagy nem lesz hordozóm a zenéhez, vagy ha lesz is, akkor is csak korlátozott felhasználásra (DRM = Digital Rights Management), mondjuk egy másolatot tudok rá csinálni és azt sem merevlemezre vagy hálózati meghajtóra, csak a felhasználói jog által nevesített külső hordozóra, lásd iPod. Könnyen lehet, hogy a jövőben le kell arról mondanunk, hogy fizikailag megfogható formában tulajdonoljuk a zenéinket, ez persze nem feltétlenül jó dolog...

5. 50 millió iPod felhasználó van ma már a világban (igen ismerem a viccet a sok milliárd légyről...).
Lassan elmondható, hogy a zene fogyasztóinak jelentős százaléka közülük kerül ki. Talán egyszer majd a fajsúlyosabb zenék kedvelőinek javarésze is. Nemzetközi kutatások bizonyítják, hogy soha ennyi zenei esemény (mindenféle műfajban) nem volt még a világban, mint mióta az iPod kultusszá vált és elindultak a zeneletöltések (elsősorban a fizetősekre gondolok...). Ez pedig jó dolog.

6. A jelentősebb lemezkiadó cégek egy része lehet, hogy bezár, de jönnek az újak, akik az új világ, új disztribúciós módszereivel élve sikeresek lesznek és ismét ki fogják adni a még létező régi felvételeket, az új, hordozótlan disztribúciós világban.

7. Az új világ nem tünteti el az LP-t, CD-t, vagyis a régi világot, de elér milliókat azok közül, akik a régi módszerekkel nem akarnának annyi zenét hallgatni (ha egyáltalán), mint az ujjal. Az iPod tulajdonlás lehet, hogy a divat miatt indult, de aztán sok esetben teszi a tulajdonost zenekedvelővé. Mi is az elmúlt pár hónapban több ezer Lp-t vettünk idehaza és külföldön, és 20 év után nekem is van ismét lemezjátszóm (még ha összerakva csak karácsony táján lesz is)!

8. A jól összerakott számítógép-alapú rendszer a világ bármely transzport / DAC kombinációjával versenyképes hanggal bír.

DE!!
A tárolási biztonság, praktikusság, egyszerű kezelhetőség (a feleségem, gyerekeim is tudják kezelni, ne kelljen észrevenni, hogy számítógép zenél), hangminőség maximalizálása azt jelentheti, hogy nem feltétlenül sokkal kevesebbért, mint egy high-end audio cd játszó (különösen ha az ember megveszi a cd-ket is)!

9. Árnyoldal: SZVSZ sokszor ha csak bekerül egy PC a zenehallgatás helységébe, már akkor is rosszabbul szólhat a rendszer, ha a PC rá sincs kötve a rendszerre, csak be van kapcsolva. Különösen, ha több külső háttértárral működik. Talán a kapcsolóüzemű tápok lehetnek ebben a bűnösök. Érdemes hát egy másik helységbe rakni a számítógépet, mint kiszolgálót és a háttértárat is és egy notebookkal vagy egy dedikált lejátszó célhardverrel csatlakozni rá a zenehallgató szobában, hálózaton (dróttal vagy drót nélkül) keresztül. Tapasztalataim szerint a notebookok mellesleg kevésbé "szennyezik" a hangot.

10. Véleményem szerint a megfelelő módon elvégzett grabbelés csökkentheti a rosszul szóló cd-k hallgathatatlanságát. Nem elmosva a felvétel hibáit, torzításait, de nem a pofámba vágva azt. Az én otthoni rendszerem úgy van összerakva, hogy minden felvétel, minden a szobában elvárható reális hangerőn, élvezhetően szóljon, HA JÓ A ZENE.
Ebben pedig sokat segíthet a drága cd játszó mellett a jól elvégzett grabbelés - vagyis végeredményképpen a számítógépes zenehallgatás.

kf

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4542
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: revox »

Ezt írtam pár perce: "Részben megértem Revi ellenérzéseit."

szívózok ma nem tetszett a felkelés... megyek kávézni mindjárt...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

... mutattam neki egy great big sea neveztű formációt. asszem enya testvérei csinálják ezt a bandát. ír-folk-punk ...
off: Enya testvérei tudtommal Clannad néven nyomulnak, nekem meg is van minden lemezük. Ezt a GBS-t nem ismerem, de utána nézek. Kösz!

lehet keverem. egyszerre több lemezt hoztak és magyaráztak,amikor szerváltam... nemtom...
és most is hozott apocsta 3CD-t vesszen az analóg a pc-gépemen a százFt-os speakeren hallózom a rég eltűnt pulp-differentClass-t légyfinghallkan.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11178
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Megjött Vadász! Már magam előtt látom sorait az igénytelenségről és részben igaza is lesz. 

fura ez a kettős mérce. neki igen,nekem nem?

egyébként (mint igazságos szamaritánus) a békés egymás mellett élésről fog beszélni,ha beszélni fog...

Ezt írtam pár perce: "Részben megértem Revi ellenérzéseit."

Úgy látszik, nem szól hozzánk. :kiraly:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

... mutattam neki egy great big sea neveztű formációt. asszem enya testvérei csinálják ezt a bandát. ír-folk-punk ...
off: Enya testvérei tudtommal Clannad néven nyomulnak, nekem meg is van minden lemezük. Ezt a GBS-t nem ismerem, de utána nézek. Kösz!

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: blaki »

Megint elkanyarotdunk a témától de ez má csak így szokott lenni .)

Csak 1 pár gondolat....

Az hogy valaki PC-n hallgat zenét nem jelenti azt hogy nem veszi meg a CD-t, ez szerintem fontos kimondani mert úgy látom sokan ebben a fogalomzavarban szenvednek.(azt már csak félve teszem hozzá hogy a felmásolt cdhez simán keres a szoftver borítót, szöveget, számícmet, kritikát és még kismillió dolgot)

Halk PC-t építeni nem nagy ördöngösség, ha valaki 1ébként is tart otthon számítógépet akkor minimális átalakítással igen halk gépet lehet összehozni (pl nekem most összvissz 1 venti forog a gépben, minden más hűtési megoldás passzív, kb akkor hallom a gépet ha ideülök közvetlen elé és erősen fülelek ), nem is beszélve 1 laptopról aminek semmi hagnaj nincsen vagy egy mac mini, vagy ha az ember tud külön szobát fenttartani a hifinek akkor simán elég egy pl squeezebox.

A bootolás meg 1éb dolgot megértem (bár elég hibernálni a cuccot és kb 5mp alatt feláll a gép) de pont az ilyen esetek és az asszony miatt lehet otthon tartani egy olcsó de jó hangú cd játékost (pl arcam, philisp 950) ez olyan 20e ft-ből meg van így ha a kedvesünk akar zenét hallgatni vagy mi akarunk nosztalgiázni akkor sincs gond, persze egy külső dac használata mindkét esetben (főleg az szgépnél) jól jön.

Adatvesztés megint csak nem probléma, ahogy tsc írta egy 250gb wincsi kb 19e ft mennyi cd is fér rá? Felmásolod és utána berakod a szekrénybe, vagy fogod és a a cdket átírod dvdre és azokat rakod a szekrénybe és nincs gond, de visszautalnék mondandóm elejére, hogy ez nem jelenti azt hogy el kell adnod a cd-t, 1xüen praktikusabb főleg ha az embernek nem 20-30 hanem 200-300 cdből álló gyűjteménye van

Fogyasztás hát igen itt nyert a cd, de lássuk be legtöbbünknél majd egész nap megy a gép.

Röviden ennyi jutott most eszembe
A400, Dactilus, 575A, M12.2

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Megjött Vadász! Már magam előtt látom sorait az igénytelenségről és részben igaza is lesz.

fura ez a kettős mérce. neki igen,nekem nem?

egyébként (mint igazságos szamaritánus) a békés egymás mellett élésről fog beszélni,ha beszélni fog...
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Mégis jobban pörögnek nálatok is a technikai topicok, muzsikáról szóló hozzászólások csak elvétve találhatóak. Szóval bagoly mondja... 
azért egy hififórum elsősorban technikai fórum... nesze,vissza egy füles :kiraly:

Igazságod van, legyen 1 - 1!

De azért ajánlom figyelmedbe pld. a következő topicot:

http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=4197

tudom,láttam már... nem szoktam írni ide,de még egy fórumon se írtam az ilyen című topicokba. nemtom miért. nem érzme szükségesnek. betsezk egy lemezt és hallgatom a magam örömére. amit kapok tőle,nem igazán tudom szavakba önteni,így ... néha vinyl(?) topicba benyomtam egy éppen vett lemezt,mint figyelemfelkeltés végett,de valahogy én ezzel közreadtam az örömömet és ezt az örömöt ez után mindenki élje meg szubjektuma szerint.

aztán pl tegnap volt nálma gézapala és mutattam neki egy great big sea neveztű formációt. asszem enya testvérei csinálják ezt a bandát. ír-folk-punk de jó. ez a lemz történetesen az Up címet viseli. Gézának már kell postáznom egy példányt...
módosítva(lévn nincs értelme): szal így jobban át tudom adni,ha megmutatom.

egyébként a formátumos dolgokhoz tartopzik az is,hogy én magam is soxor elsőre megveszem a CD-t. egyszerűbb kezelni és tapogatózni olcsóbb. Aztán ha jó az egész lemez és úgy érzem,ez kell jobb minőségben,levadászom LP-n. (persze azt hozzá kell tenni,hogy nálam szerncsére a CD relatíve egész jó és hosszan hallgatható,nevezzük tűhetőnek, még az analóghoz képest is) Ha nem tetszik az egész lemez (pl lenny kravitz) levadászom azt,ami tetszik tőle. Vagy a Blur-blur lemezéről,ami elég jól szól,de a Song2 akkora zene,hogy az beza lemezen,de nem is 33,hanem kötlezően 45-ön kell ,hogy meglegyen és nem használtba,nem reprint-en!!!
halfnote.hu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Nyilván egyszerűbb egy CD-t elővenni és nyomni egy Playt. Én is mindig csukott szemmel hallgatok zenét, bármiről is szóljon.

A számítógép ma olyan, mint régen a repülő. Sokkal szebb és kalandosabb volt gyalog eljutni távoli országokba, mint odarepülni néhány óra alatt a felhők felett, mégis gyakorlatilag mindenki repcsivel közlekedik. De így legalább eljutunk oda, ahova gyalog soha nem indulnánk el.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

[OFFTOPIC]

Hát, én nem tudom, az egész életünk egy nagy számítógép már. Egész nap az előtt ülök, az összes adatom már azon van, mi is már csak számok vagyunk, és lassan az egész világot LCD-n keresztül látjuk. Kell néha egy kis igazi világ a virtuális helyett. És számomra pl. a zene az összes kütyüjével együtt ilyen. Nekem pl. sokkal egyszerűbb betenni egy CD-t a CD-játszóba, és egy pohár bor mellett relaxálni csukott szemmel. LCD nélkül
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Mégis jobban pörögnek nálatok is a technikai topicok, muzsikáról szóló hozzászólások csak elvétve találhatóak. Szóval bagoly mondja... 
azért egy hififórum elsősorban technikai fórum... nesze,vissza egy füles :kiraly:

Igazságod van, legyen 1 - 1!

De azért ajánlom figyelmedbe pld. a következő topicot:

http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=4197

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

azért egy hififórum elsősorban technikai fórum... nesze,vissza egy füles
halfnote.hu

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

OFFTOPIC:

Hogy kinek mi mennyire egyszerűsíti le az életét a zenével a PC?
Nemrég feldobtam a dolgot otthon hogy mi lenen ha ezután a DAC csak a PC-re lenne kötve és arról kellene zenét játszani?
Az asszony közölte hogy neki sokkal egyszerűbb levenni a CD-t a polcról, betenni és már szól is, mint bekapcsolni a PC-t, megvárni míg boot-ol, matatni a könyvtárak között és onnan indítgatni a zenét.
Nem beszélve hogy a PC mennyivel több áramot fogyaszt és zajos.
Ennek ellenére én már meg lettem győzve két helyen is. Az gyiken egy Mac Mini, a másikon egy szintén hangtalan notebook + DAC kapcsán.
Egyébként ez már borítékolható volt, hogy a digitális hanggal előbb utóbb úgyis elérünk arra a szintre, hogy egyre több szempontból a zene is mint adatkezelés fog jelentkezni az életünkben (adatmentés). Azután hogy ki hogy néz rá, miközben hallgatja már más dolog. A hifiben is van akinek szüksége van a díszekre (világító csövek, krómozás, aranyozás, formatervezés), van akinek meg megfelelnek a kicsi fekete dobozok is.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Részben megértem Revi ellenérzéseit. De azért van itt néhány DE.

Én is gubbasztottam annak idején Göczei Zsuzsa (örök hála Neki a sok jó zenéért!) rádióműsorai előtt a REC gombot simogatva és az azimutot tekergetve. Valóban megvolt a szépsége és romantikája a dolognak, de már akkor is nagyon zavart, hogy nem tudok számcímeket, borítókat nézegetni. Most, ha Zenét hallgatok, a lejátszó kijelzőjén ott futnak a számcímek, a PC monitorán pedig a lemez borítója, vagy ha érdemes, a dal szövege jelenik meg. Nem sajnálom az időt az ilyen dolgok levadászására, a katalógizáló program mezőinek kitöltésére és ez nekem legalább olyan élvezetet jelent, mint annak idején a kazetta papírjára fonetikusan leírni a címeket. Számomra ez mindenképpen előrelépés.

Nekem ez a CD gyűjtögetési korszak kimaradt, mert elegem lett abból, hogy az általam keresett zenéimről mégcsak nem is hallottak egyik boltban sem. Most már be lehetne talán szerezni mindent, de örökre megsértődtem azon, hogy 50x kellett lebetüznöm kedvenc előadóim nevét idióta eladóknak. Az online vásárlás új lehetőség, ezzel már barátkozom és gyűjtöm az infókat egy átfogó cikkhez, de a mostanában vásárolt CD-imet is begrabbelem és PC-ről hallgatom, a lemez pedig a fiókban pihen.

Ez a "gye eee bazzeg oszt beszasz" dolog szerintem független a zeneforrástól, LP-vel is el lehet játszani. A Hi-Fi csak eszköz, a zene a lényeg. Mégis jobban pörögnek nálatok is a technikai topicok, muzsikáról szóló hozzászólások csak elvétve találhatóak. Szóval bagoly mondja...

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: cosmo »

OFFTOPIC:

Nekem a vinyón lévő zene nem jelent annyit. Biztosan a sok eredeti CD-m, LP-m miatt van. Én igen is szeretem a "sz&rakodást" a lemzekkel. Nálam valahogy úgy van, mint amikor kinyitunk egy fotóalbumot, minden képhez egy kis történet társul. Hogyan sikerült beszerezni, vagy mennyit vártam mire meglett. És amikor előveszem, meghallgatom, akkor mindig jó érzés ezekre visszagondolni.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

"ezt kéne belátni oszt azt a szaros hifit a zene irányából megközelíteni"

Látod ez érdekes, mert ha tényleg csak a zene számítana akkor nem azt néznéd, hogy most miről van lejátszva.

azért ezek az egyszerűsítések egy folyamatos minőségromlást idéznek elő. az újak egyre egysezrűbbek és egyre roszabbak, egyelőre. asszem az egész a sztereó "felatlálásval" kezdődött. tere a mono lemeznek is van...
halfnote.hu

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Még annyit, hogy én soha nem bíznék meg annyira egy PC vinyóban, hogy az összes CD-met felpakoljam rá, majd eladjam a teljes gyűjteményt. Arról nem is beszélve, hogy a teljes anyag lenne vagy 250 GB...   

Rakd fel két vinyóra, az egyiket tedd a szekrénybe. Egy 250-es HDD ára 19e ft (bruttó, kisker) ami kb. 5 cd ára.

Másrészt, revoxra reagálva, nekem nem hiányzik ez a "sz*rakodás" része a dolognak - amitől Neked hobby lesz a hobby, de talán elkényelmesedtem. Engem csak és kizárólag a zene érdekel, meg hogy ki adja elő, és hogy szól, az eszköz csak eszköz, tőlem lehet PC HDD vagy LP a tároló anyag, csak szóljon úgy ahogy elvárom.

"ezt kéne belátni oszt azt a szaros hifit a zene irányából megközelíteni"

Látod ez érdekes, mert ha tényleg csak a zene számítana akkor nem azt néznéd, hogy most miről van lejátszva.

ui: félreértések elkerülése végett, nem akarok megtéríteni senkit a HDD-ről való lejátszásra, bár szerintem kényelmes és praktikus dolog

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

ez a teljes eligénytelenedés jele. már a CD-vel is megszűnt valami,mert nem címek vannak,hanem 2-es és 18-as track. de az még legalább kézbe vehető,letörölhető(vannak varázsszerek,úgymint cd tisztító spray,demagnertizáló,stb...), még megfogható és gyűjthető a polcon. hol van már az az idő,amikor szalagonként kellett beállítani az előmágnesezést,jobbak az azzimutot? a zenéket soxor egyenként vadásztuk össze a rádióból és mire fölvettük,föl tudtuk írni a kazetta ill orsó címlsitájába ki is játszik és mit. később hogy hány perc és a esetleg a számláló állását, és volt szépsége a dolgonak. Hol ez az egész hobby? a kutya segge alatt... ki vesz ma fel élő közvetítést a bartókról?

nem az a hifi,hogy "gye eee bazzeg oszt beszasz"

ezt kéne belátni oszt azt a szaros hifit a zene irányából megközelíteni, mert amíg ki-ki a pöcsét méregetei,meg a pecsenyéjét sütögeti,csak egy dolog tűnik el, a tisztességes zenereprodukció.
halfnote.hu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Még annyit, hogy én soha nem bíznék meg annyira egy PC vinyóban, hogy az összes CD-met felpakoljam rá, majd eladjam a teljes gyűjteményt. Arról nem is beszélve, hogy a teljes anyag lenne vagy 250 GB... 
Jogos félelem. Nálam két vinyón van párhuzamosan és tartalékban még DVD-kre is archiválva van a gyűjtemény.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: 21st »

"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”