Igen, nekem is pontosan ez a tapasztalatom!Rock60 írta: ↑2025.01.09., csüt. 09:36Itt van az eb elhantolva.zoli73 írta: ↑2025.01.08., szer. 21:42
Ezüstös hangú, élénk is, de nem emeli a magastartományt. Tapasztalatom szerint az ezüst kábelekre ez nem is jellemző, csak valamiért kialakult róluk ez a "fényes", "magasba húz", "vékony" karakteri jellemzés, de szerintem az ilyesmit csak azok terjesztik, akik nem ismerik az ezüst kábelek karakterét.
Van amelyik ezüst drót/RCA dugó/dugvilla hangja fényes, vékony, kellemetlen, testetlen, stb, van amelyik pedig nagyon jó, erre nincsen szabály, jellemzően sajnos árkategória függő, azért kérdeztem.
Nálam is fordult már meg olyan ezüst kábel, amit nagyon szerettem volna jónak hallani, mégis túladtam rajta, meg olyan is, amit sosem adnék el.
Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy van akinek kifejezetten bejön a kicsit fényesebb hangkép és van aki annak a legkisebb tünetétől is a falra mászik, ezért is ilyen vegyes az ezüst kábelek és kiegészítők megítélése.
Én is jártam úgy, jó árú ezüst kábellel, hogy nagyon szerettem volna jónak hallani, megvenni, de nagyon nem győzött meg, így szinte bosszúsan le kellett mondjak róla, és elfogadni azt, amit a tapasztaltak mondanak, hogy olcsó és jó ezüst kábel sajnos nincs, csak a mesében.
Az ilyen magasba húzó, fényes hangú kábelekkel lehet rendszerek más hiányosságait kompenzálni, de szerintem ez nem jó irány.
Ha már hallottunk a rendyzerünkben tényleg jó ezüst kábelt, akkor tudjuk, hogy mit várhatunk, mit is keressünk.