Nem minden lemezjátszóban van trafó. A főszabály szerint csak olyan átalakítók jöhetnek szóba, amelyek szinuszos feszültséget szolgáltatnak. A tirisztoros/triakos fázishasításos megoldások kenyérpirítókhoz valók.

Nem minden lemezjátszóban van trafó. A főszabály szerint csak olyan átalakítók jöhetnek szóba, amelyek szinuszos feszültséget szolgáltatnak. A tirisztoros/triakos fázishasításos megoldások kenyérpirítókhoz valók.
Van jelentősége, de jobban jársz ha az eredeti trafót cserélteted ki (JÓ) szakemberrel.
Bocsika, erre csak reagálnom kell...
Remélem saját tapasztalataid alapján is elfogadod hogy ez a hangzáskarakterre vonatkozik és nem a hangminőségi szintre! És a korabeli lehetőségeikre.... Mikor volt? 35-40 éve?akvapark írta: ↑2025.03.22., szomb. 08:56A" futómű, futómű über alles" a HiFi magazinban Darvas László véleménye, de személyes közlése is.
Még a digitális eszközökre is kiterjesztődött eme vélemény.![]()
A" futómű, futómű über alles" a HiFi magazinban Darvas László véleménye, de személyes közlése is.Rock60 írta: ↑2025.03.21., pén. 20:03Meg kart. Meg hangszedőt.
Egyébként az eszköz alatt a komplett lemezjátszót értették. " Front End ".
Eleinte csak futóművet szerintem. De ezen nem fogunk összeveszni.Rock60 írta: ↑2025.03.21., pén. 20:03Meg kart. Meg hangszedőt.
Egyébként az eszköz alatt a komplett lemezjátszót értették. " Front End ".
Mea culpa.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 13:13Nem is azt írtam, hogy ez az.Voyager írta: ↑2025.03.21., pén. 12:40Az ilyen "minimum szint" megállapítások mindig szubjektívek és rendszerfüggőek. Egy Rega P3 + RB300 + Denon 103R egy korrekt belépő szint az MC világba. Viszont, hogy ezek lennének az "értelmesebb zenehallgatás" minimumai, az már erősen vitatható. Sok DD futómű bőven túlszárnyalja ezt.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 10:33Azt gondolod, hogy ezt így kell számolni? :)
Szerintem úgy, hogy honnantól lehet /érdemes hallgatni.
Jó lenne ha nem lenne senkinek rosszabb mint Rega3+Rb300+Denon 103r. Ennek kellene a minimum szintnek lenni. Ezt már elérik a jobb dd futóművek jobb/csilivili/drága karokkal, hasonló szintű hangszedővel mint a 103r...
Systemdek llx900+RB300+Ania már sokkal több örömet okoz. Ez már talán az értelmes zenehallgatás szintje.
Roksan Tabriz zi-vel meg egy jóféle mc hangszedővel, már a highendben jár jócskán az ember. Innen csak futómű cserével továbblépni, egy Linn Sondek már kevés. :)
Meg kart. Meg hangszedőt.
Pedig egyértelmű. Mert azt gyártottak.
Már én sem emlékszem, még valamikor tényleg volt itt téma a falikonzol vagy állvány kérdés. Tán már akkor az Avalon volt rajta.Rock60 írta: ↑2025.03.21., pén. 09:34
Tényleg nagyon pöpecül néz ki, egy kategóriával drágább gép benyomását kelti...![]()
Nem csoda, hogy ennyi átalakítás után nem ismertem rá, mikor gugliztam utána.![]()
Kíváncsi vagyok az Avalonos összehasonlítás eredményére.
A fél nap eltérés miatt nem lesz annyira egyszerű, vakteszt sem lesz, viszont könnyű lesz eltalálni, melyik szól. / Amelyiken van kar./![]()
Régebben tettél fel képet a falikonzol tunning kapcsán.
Akkor már az Avalon volt rajta ? Mintha másra emlékeznék...![]()
Arra ott van az autohifi.
A Marsra én is az űrhajót választanám, a T modellel nem is próbálkoznék.
Hogy az analóg világban mi a komponensek fontossági sorrendje, a ráfordított összeget hogyan érdemes súlyozni, azzal kapcsolatban finoman szólva sincs egyetértés. Én sem mondhatok véleményt, mert magam sem tudom a helyes választ - ha ugyan létezik - no meg más hitvilágába amúgy sem szeretnék belegyalogolni.KLajos írta: ↑2025.03.21., pén. 06:31
Azért egy akkoriban 60 ezres (én annyiért vettem huszonéve) lemezjátszóra egy 200+ ezres kar ... :-o
Nem többet jelentett volna minőségben egy jobb hanszedőre áldozni azt az összeget?
A képeket elnézve a lemezjátszód csak nyomokban Pro-ject 6, (szemre) a rugók és a felső szerelvénytartó lap kivételével semmi sem eredeti rajta.![]()
A történelmi hűség kedvéért...Voyager írta: ↑2025.03.21., pén. 12:40Egy Rega P3 + RB300 + Denon 103R egy korrekt belépő szint az MC világba, de hogy ez lenne az "értelmes zenehallgatás" minimuma, az már erősen vitatható. Sok DD futómű bőven túlszárnyalja ezt.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 10:33
Systemdek llx900+RB300+Ania már sokkal több örömet okoz. Ez már talán az értelmes zenehallgatás szintje.
Nem is azt írtam, hogy ez az.Voyager írta: ↑2025.03.21., pén. 12:40Az ilyen "minimum szint" megállapítások mindig szubjektívek és rendszerfüggőek. Egy Rega P3 + RB300 + Denon 103R egy korrekt belépő szint az MC világba, de hogy ez lenne az "értelmes zenehallgatás" minimuma, az már erősen vitatható. Sok DD futómű bőven túlszárnyalja ezt.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 10:33Azt gondolod, hogy ezt így kell számolni? :)
Jó lenne ha nem lenne senkinek rosszabb mint Rega3+Rb300+Denon 103r. Ennek kellene a minimum szintnek lenni. Ezt már elérik a jobb dd futóművek jobb/csilivili/drága karokkal, hasonló szintű hangszedővel mint a 103r...
Roksan Tabriz zi-vel meg egy jóféle mc hangszedővel, már a highendben jár jócskán az ember. Innen csak futómű cserével továbblépni, egy Linn Sondek már kevés. :)
Ez nekem olyan mintha állna egy űrhajó és egy Ford T modell a kertemben és el kéne indulni a Marsra.
Az ilyen "minimum szint" megállapítások mindig szubjektívek és rendszerfüggőek. Egy Rega P3 + RB300 + Denon 103R egy korrekt belépő szint az MC világba, de hogy ez lenne az "értelmes zenehallgatás" minimuma, az már erősen vitatható. Sok DD futómű bőven túlszárnyalja ezt.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 10:33Azt gondolod, hogy ezt így kell számolni? :)
Nézd a jó oldalát! Legalább újra elmerülhetnél a hifizésben a lemezjátszóval (is), és végre lenne egy rakás új nyűg, amivel bíbelődhetsz.