Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Igc »

A hétvégi AVBT-s találkozó után bindulat és úgy döntöttem veszek egy Sonic Impact T-Amp kütyüt.. Találtam is egy helyet ahol van:
Tempo Music Kft. - hátha mást is érdekel -

15e HUF az ára + 8e HUF hozzá a táp..

Kérdésem csak az lenne, hogy látott e valaki idehaza ennél olcsóbban?
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Szerintetek milyen előerősítőt szabad venni egy Akai-lemezjátszó (Videoton kistoronyból) és egy Sherwood 7500 közé (Heco hangfalak)
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: forgi »

Tulajdonképpen a power in lenne az, ahová a házimozi erősítő PRE outját kellene kötni. De ahhoz ez a megoldás nem jó, mert nincs hozzá kapcsoló Ha pedig így kötöd oda, akkor a receiver mindig ott lesz a jel útjában (kikapcsolva is!), ami pedig torzítás, és zaj formájában jelentkezhet, még kikapcsolt AVR esetén is.Szóval én a másik megoldást javaslom. Ahhz csak annyi kell, hogy a hangerőszabályzót mindig ugyanoda kell állítani mozizáshoz. Ez lehet praktikusan a félhangerő. A maximumot nem ajánlom, mert elég csak egyszer megfeledkezned róla, és vehetsz új hangfalakat, és esetleg új fület is :kiraly:

sajti

Köszi az info-t és a figyelmeztetést.
Raktam fel pár képet az erősítőről a galériába.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sajti »

Rossz lehet a link, mert nem tölti  be a képet. 
Íme a linken szereplő kép:

Tulajdonképpen a power in lenne az, ahová a házimozi erősítő PRE outját kellene kötni. De ahhoz ez a megoldás nem jó, mert nincs hozzá kapcsoló Ha pedig így kötöd oda, akkor a receiver mindig ott lesz a jel útjában (kikapcsolva is!), ami pedig torzítás, és zaj formájában jelentkezhet, még kikapcsolt AVR esetén is.
Szóval én a másik megoldást javaslom. Ahhz csak annyi kell, hogy a hangerőszabályzót mindig ugyanoda kell állítani mozizáshoz. Ez lehet praktikusan a félhangerő. A maximumot nem ajánlom, mert elég csak egyszer megfeledkezned róla, és vehetsz új hangfalakat, és esetleg új fület is :kiraly:

sajti

forgi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Rossz lehet a link, mert nem tölti  be a képet. 
Íme a linken szereplő kép:

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Na találtam egy másik képet,
Rossz lehet a link, mert nem tölti be a képet.

forgi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Na találtam egy másik képet, ami a titok nyitja lehet. Ez alapján a video bemenet, az ugyanolyan, akár a CD. Ezt követi a hangerőszabályzó potméter, majd jön a preamp out / power amp in. Most ahogy nézem mindkét lehetőségem jó lehet. Vagy maximumra húzom a hangerőt, és mégis a videóra kötöm a házimozi erősítőt, vagy bekötöm a poti után. Viszont, ha késöbb esetleg ki akarom próbálni a bi-ampingot, akkor csak az első megoldás jó.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Majd holnap csinálok egy-két fotót a gépről, most csak egy linkkel tudok szolgálni, ahol van egy kis kép a hátuljáról.
Hát tényleg kicsi... ez leginkább arra elég, hogy lásd, hogy van neki dugalj hátul... nehogy az egyszerüsége okán valaki azt gondolja, hogy olyan nincs is neki. :kiraly:

forgi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Esetleg egy foto a hátuljáról sokat segítene a kérdés megválaszolásában...
Majd holnap csinálok egy-két fotót a gépről, most csak egy linkkel tudok szolgálni, ahol van egy kis kép a hátuljáról.

Vendég

Sztereó erősitők

A készülékhez sajnos nincs használati útmutatóm, így a használatával kapcsolatban a következő kérdésem lenne. Az erősítő passzív előfokos. Van egy video RCA bemenete, és van egy Pre-Out; (Power Amp input) csatlakozása. Sajnos nem tudom, hogy valamelyik használható-e a házimozi erősítő rácsatlakozására, vagy a hangszórókábel átdugdosása, illetve hangfalkapcsoló használata jelenthet megoldást a két erősítő használatára.
Esetleg egy foto a hátuljáról sokat segítene a kérdés megválaszolásában...

forgi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Forgi!Gratulálok hozzá ! ) Hallgasd sokáig élvezettel.
Üdv!

Köszönöm szépen! Majd nézd meg a privát postádat!

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: topeti »

Forgi!
Gratulálok hozzá ! ) Hallgasd sokáig élvezettel.
Üdv!
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

forgi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Tegnap hosszabb keresgélés, majd várakozás után, megérkezett a sztereo erősítőm egy Creek 4330 személyében. :kiraly:
A keresgélés közben meghallgattam egy pár készüléket, erről írok egy pár szót holnap.
Egyébként ezúton is szeretném megköszönni mindenki segítségét, aki a keresgélés során bármilyen segítséget nyújtott.

A készülékhez sajnos nincs használati útmutatóm, így a használatával kapcsolatban a következő kérdésem lenne. Az erősítő passzív előfokos. Van egy video RCA bemenete, és van egy Pre-Out; (Power Amp input) csatlakozása. Sajnos nem tudom, hogy valamelyik használható-e a házimozi erősítő rácsatlakozására, vagy a hangszórókábel átdugdosása, illetve hangfalkapcsoló használata jelenthet megoldást a két erősítő használatára.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

..Van egy oldal ahonnan erősítők kapcsolási ábráját lehet letölteni és én az Onkyo DS 575 és 676 és ebből silabizáltam ki.
- url?

Itt

sajti

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Tami »

..Van egy oldal ahonnan erősítők kapcsolási ábráját lehet letölteni és én az Onkyo DS 575 és 676 és ebből silabizáltam ki.
- url?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Mit szóltok ahhoz hogy vannak Házimozi erőítő tesztkódok?Bizonyos gombkombinációval érhetőek el.
Nekem Onkyo 601-em van és bekapcsolt állapotban egyszerre kell megnyomni a cd és a standby gombot.
Erre kiírja a kijelző hogy TEST 1 -00
4 tesztfunkció van.
Hogy honnan hámoztam ki?
Van egy oldal ahonnan erősítők kapcsolási ábráját lehet letölteni és én az Onkyo DS 575 és 676 és ebből silabizáltam ki.
Ki tudja mire jó ez?
(amikor én otthon átváltottam a test 3-ra egyből minden hangsugárzóm 1 kHz szinuszos frekvencia jött ki, még frekigenerátor is van benne vagyis legalább tud generálni)

Szervízfunkció. Én nem nagyon erőltetném....

sajti

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Meg tudná valaki mondani,hogyé mérik manapság a használt piacon a primare a10-t?
Szia doki !
Ezt igazán Miki_ tudná Asszem 140 +/- 20eFt környéke.
Üdv, Péter

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Mit szóltok ahhoz hogy vannak Házimozi erőítő tesztkódok?
Bizonyos gombkombinációval érhetőek el.
Nekem Onkyo 601-em van és bekapcsolt állapotban egyszerre kell megnyomni a cd és a standby gombot.
Erre kiírja a kijelző hogy TEST 1 -00
4 tesztfunkció van.
Hogy honnan hámoztam ki?
Van egy oldal ahonnan erősítők kapcsolási ábráját lehet letölteni és én az Onkyo DS 575 és 676 és ebből silabizáltam ki.
Ki tudja mire jó ez?
(amikor én otthon átváltottam a test 3-ra egyből minden hangsugárzóm 1 kHz szinuszos frekvencia jött ki, még frekigenerátor is van benne vagyis legalább tud generálni)

Vendég

Sztereó erősitők

Meg tudná valaki mondani,hogyé mérik manapság a használt piacon a primare a10-t?

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

OFFTOPIC:

Sziasztok! 
Korábban említettem (lehet másik témában...), hogy a tuner és a szgép bemenetekre kapcsolva az erősítőt, búgást hallok a hangfalakból, de a tuner esetén kis hangerőn is nagy a búgás
Aztán rájöttem, hogy az UPC-s kábelen jön ez a nagy brumm, ugyanis amint kihuztam a rádióból az UPC-s kábelt, megszűnt a búgás (ugye milyen jó, hogy a UPC rádiót is nyomat a TV kábelen)...
Nos, többek is javasolták, hogy tegyek a rádió bemenete és a tv-s coax-kábel közé egy kis kondit.
Elkészitettem a szerkentyűt: 10pF kondikat tettem sorba a jellel is és a szigeteléssel is.

Jelentem, azóta nincs többé brumm, csak néma csend
Köszönöm a helpet Lacynak és Gordonnak.

Üdv, Péter

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Elégedett lennék velük, ha nem tartana 2 hónapig (vagy tovább) a megrendelt cucc legyártása. De végül is nem ez az igazi baj, hanem ha igérnek határidőt akkor azt be is tartanák az lenne az igazi. Én eddig csak olyat kértem ami nem szerepelt a választékukban . 5k-s ULPP (akkor még nem volt), 2.5K-s ULSE, és most 1.9K-s (EC360/6C41C-EB-hez) és 4.3K-s ULPP 

Van AN trafóm hiperszilen és nem mondanám, hogy rosszabb mint az EI-s változat. :taps:

Üdv: DDL

Én a jövő héten fogok csináltatni egy 2k/4ohmos trafót kb. 50-55W-ra, 4x6550-hez. Most az osztások kiszámolásával görcsölök, hogy egész sorok jöjjenek ki, és rá is férjen a csévére. Na meg, hogy a hatásfoka is legyen legalább 88-90%.

Hiperszilből is lehet jó trafót csinálni, csak ez a vas nagyon ki van hegyezve a hálózati alkalmazásra, meg a súlycsökkentésre...

sajti

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 11

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: DDL »

De. A megrendelt trafókat meg is tervezi. 

Akkor tulajdonképpen megtaláltad, amit kerestél, nem? Nekem az volt a bajom, hogy a szériában gyártott trafóik között pont nem volt olyan, amilyen nekem kellett volna. Pedig a 6550/KT88/KT90 családnál a 4kohm-os primer illesztőellenállás tipikus érték. Csak triódaként és ultralineárban jó Nem tudom miért nem gyártanak ilyet????
Egyébként szerintem meg a hiperszil nem az igazi kimenőnek. Persze ebből is lehet jó kimenőt csinálni, de EI-ből sokkal könnyebben megy.

sajti

Elégedett lennék velük, ha nem tartana 2 hónapig (vagy tovább) a megrendelt cucc legyártása. De végül is nem ez az igazi baj, hanem ha igérnek határidőt akkor azt be is tartanák az lenne az igazi. Én eddig csak olyat kértem ami nem szerepelt a választékukban :taps: . 5k-s ULPP (akkor még nem volt), 2.5K-s ULSE, és most 1.9K-s (EC360/6C41C-EB-hez) és 4.3K-s ULPP

Van AN trafóm hiperszilen és nem mondanám, hogy rosszabb mint az EI-s változat.

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Blaupunt CP-2990 cd játszó

Pioneer N50A hálózati zene

Cayin MT-35 erősítő.

ProAc Response 2.5 hangdoboz.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Na én nem takarném meg a világ minden pénzéért se. Annyira képtelen vagyok unatkozni Ráadásul nem is foglalkozom hipersil magokkal, hanem sikerült szereznem egy jókora adag EI magot, meg vagy 6-8 M magos kimenőt és más hangfrekis trafókat. Ezeket tervezem használni majd.
A realaudio nem tervez???

sajti

Nem akarlak zaklatni . . . de a kimenőkkel van valami ?

Alkudozás, mert szerintem a kimenőnként 8db E80CC-s igény erős túlzás. A fele lenne reális...
Szóval rajta vagyok, és szerintem a jövő héten meglesz!

sajti

OK !

Akár 6-ot is adok darabjáért . . .

:taps:

Akkor eszerint járok el!

sajti

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Giraffe »

Na én nem takarném meg a világ minden pénzéért se. Annyira képtelen vagyok unatkozni Ráadásul nem is foglalkozom hipersil magokkal, hanem sikerült szereznem egy jókora adag EI magot, meg vagy 6-8 M magos kimenőt és más hangfrekis trafókat. Ezeket tervezem használni majd.
A realaudio nem tervez???

sajti

Nem akarlak zaklatni . . . de a kimenőkkel van valami ?

Alkudozás, mert szerintem a kimenőnként 8db E80CC-s igény erős túlzás. A fele lenne reális...
Szóval rajta vagyok, és szerintem a jövő héten meglesz!

sajti

OK !

Akár 6-ot is adok darabjáért . . .

:taps:
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

De. A megrendelt trafókat meg is tervezi. 

Akkor tulajdonképpen megtaláltad, amit kerestél, nem? Nekem az volt a bajom, hogy a szériában gyártott trafóik között pont nem volt olyan, amilyen nekem kellett volna. Pedig a 6550/KT88/KT90 családnál a 4kohm-os primer illesztőellenállás tipikus érték. Csak triódaként és ultralineárban jó Nem tudom miért nem gyártanak ilyet????
Egyébként szerintem meg a hiperszil nem az igazi kimenőnek. Persze ebből is lehet jó kimenőt csinálni, de EI-ből sokkal könnyebben megy.

sajti

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”